Kako šivati ​​dviju zavjese s vlastitim rukama: osnovna pravila i uređaji krojenja

Anonim

Ako odlučite šivati ​​zavjese vlastitim rukama, onda ćete imati priliku dati svoj smještaj jedinstveni i jedinstveni dizajn. Možete opremiti sobu po vašem ukusu u stilu koji ste najbliži. Šivanje zavjesa vlastitim rukama je fascinantan i jednostavan proces. Moći će se nositi s ovim radom, čak i početnike krojač, ako slijedi savjet stručnjaka.

Kako šivati ​​dviju zavjese s vlastitim rukama: osnovna pravila i uređaji krojenja

Slika 1. Uzorak vagona u dvije boje koji se kreće u de zabo.

Zavjese za dvije boje su neobično dizajnersko rješenje koje će se uklopiti u bilo koji interijer i bit će prikladno u svakoj sobi vašeg apartmana: dnevni boravak, spavaća soba, vrtić ili u kuhinji. U pravilu se u ovom slučaju koriste materijali kontrastnih boja. Dizajn proizvoda koristi nizove. Kontrastni umetak može se nalaziti u središtu. Dvije zavjese, pretučeni na ovaj način, izgledaju najuspješnije.

Osnovna pravila šivanja

Zavjese za dvije boje s kontrastnim umetkom sastoji se od tri dijela. Prema vašim diskreciji, možete učiniti sve komade zavjesa su isti u širini ili učiniti središnji dio već malo. Na primjer, za šivanje zavjesa širine 2 m, možete napraviti središnji dio 50 cm širine i bočno - 75 cm. Takve zavjese, s vlastitim rukama, izgledat će originalno i neobično.

Zavjese se preporuča za šivanje iz tkanine s istom strukturom. U ovom slučaju, zavjesa neće samo izgledati bolje, nego kad će smanjiti ravnomjerno. Ako još uvijek koristite heterogena tkiva, prije šivanja potrebno je izvršiti dobru dekattraciju tkiva.

Za proizvodnju veza, možete koristiti obrezivanje glavne tkanine, na primjer, od gubitka visine.

Kako šivati ​​dviju zavjese s vlastitim rukama: osnovna pravila i uređaji krojenja

Image 2. Uzorak vagona s dvije boje.

Šiv žice su vrlo jednostavne. Dovoljno je povući segment tkanine i isključiti ga. Također možete šivati ​​na prednjoj strani, ako imate dovoljnu širinu i naprezanje, u ovom slučaju potrebno je obraditi "u bravi", u kojem slučaju će biti uredne i niti se neće družiti od toga. Nakon pretraživanja morate se truditi. Veličina ovih dekorativnih elemenata ovisit će o širini vaših zavjesa i koliko ih želite povući. Također, usredotočite se na prisutnost tkanine.

Članak o temi: Pouff stolica za dnevni boravak

Za šivanje nizova na prednjoj strani morate pretvoriti tkaninu za 0,7 cm duž duge strane, a zatim se podesiti i kratko na 1 cm. Pregradite traku tkiva duž dva puta, s 0,7 cm dodatka treba pogledati na dno. Ova naknada mora biti omotana unutar završetka savijanja. Kao rezultat toga, doplatak tkiva na svakoj strani će biti unutra, a kut će biti uredan. Linija se drži na kratkoj strani puta. Zatim morate pretvoriti traku tkiva za 90 stupnjeva i šivati ​​duž duge strane. 0,7 cm naknada treba savijati unutra. Nakon hrpe nizova morate pažljivo pomladiti.

Uređaji krojača radi sami

Kako šivati ​​dviju zavjese s vlastitim rukama: osnovna pravila i uređaji krojenja

Slika 3. Uzorak dviju boje lambrequin.

Sada se možete preseliti na šivanje portera. Njihove dijelove trebaju biti napravljeni od strane igle. Unaprijed označena mjesta koja trebate gurati nizove. Zaustavite rub s uvlačenjem 1 cm, a zatim ih tretirajte na Overlock. Potrebno je obraditi i bočne šavove.

Nakon toga, morate šivati ​​traku za zavjese na gornji rub s pogrešne strane. Preporučljivo je koristiti nit koji će biti najmanje dodijeljen na pozadini glavnog materijala. Dno luke je sakupljeno i hraniti. Nakon hrpe svih šavova, morate dobro isprobati željezom.

Možete objesiti proizvod kako želite. To će ovisiti u potpunosti iz vaše mašte. Preporučljivo je razmišljati o tome prije početka rada kako biste ispravno izračunali potrebnu širinu zavjese.

Ali nije potrebno biti ograničeno na šivanje dvobojni porter, oživjeli interijer može i ukrasne elemente poput dvoboja SWGA, koju možete šivati ​​na uzorcima prikazanim u slikama 1 i 2 ili dvije boje Lambrequen , uzorak kojeg možete vidjeti na slici 3.

Sada možete šivati ​​zavjese s dvije boje bez poteškoća. Vaš proizvod će biti vrhunac unutarnjeg interesa zbog svoje jedinstvenosti. Zavjese, s vlastitim rukama šivanje - ovo je prilika da naglasi jedinstvenost bilo koje situacije.

Članak o toj temi: Popis oznaka na etiketama vinilne pozadine

Čitaj više