Drveni uređaj s vlastitim rukama

Anonim

Fotografija

U dobro opremljenoj drvenoj bušotini, prirodni pročišćavanje vode čini ga boljim i ugodnijim okusom nego nakon obrade na postrojenju za pročišćavanje vode. Takav izvor je trajno dostupan i može poslužiti kao opcija rezerve za neuspjehe u centraliziranom ili autonomnom vodoopskrbi.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Drveni dobro crtanje.

Podzemne vode podijeljene su u 3 glavne vrste koje se nalaze u dubinama položaja s površine: strogosti, tla i umjetnosti. Prodaj se javlja na relativno maloj dubini, nije savršeno očišćen od onečišćenja i ne može se koristiti kao pitka voda. Artsian Waters nalaze se duboko duboko, dobro dosadno prije njih ulijeva vodu na površinu gravitacije. Za opskrbu vodom zemlje, podzemna voda je prikladnija.

Dobro dizajn za samo-kontejner

Vrsta ograničenog dobro ovisi o potrebnoj dnevnoj potrošnji vode. Ako je brzina protoka neznatna, voda će početi stisnuti i trunuti. Za kopanje i opremanje bunar vlastitim rukama za individualne potrebe, bolje je odabrati mine.

Uz malog unosa vode, poželjan je drveni bušotina nesavršenog tipa. Priljev vode u ovom slučaju bit će osiguran kroz donji filtar. Rudnik je uronjen na 1/3 vodonosnika, dobro prehrana iz ove veličine neće ovisiti. Raspored filtera na zidovima osovine je složen i neznatno povećati punjenje bunara.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Tipična shema sklopa kuća.

Kada koristite drvo za pričvršćivanje zidova rudničke kabine ili barovi se montiraju na površini. Dizajn se započinje u bačvi i oklijevao u vodonosnik s postupnim udubljenjem tla. Krune se povećavaju s vrha crkve. Uz različitu gustoću tla i nastaje drvene poteškoće u montaži, koriste se i druge metode dizajna.

Potvrda o vodi treba biti opremljena donjim filtrom. S snažnim razbojnikom vodonosnika (plutajući) prije postavljanja donjeg filtra, dna se uskrsnula pločama s očuvanjem utora ili sa osušenim rupama.

Dobro izgrađena dobro treba imati dubinu od ne više od 15 m. S većom dubinom, podizanje tla će postati teško. Rudnik s dubinom od manje od 5 m moguće je prodrijeti u površinske vode zagađuje vodu glavnog vodonosnika.

Poprečne dimenzije rudnika prihvaćaju se isključivo iz razloga praktičnosti u svojoj opremi i smanjenju potrošnje materijala i troškova rada. Područje bunara, dobro praktički ne utječe na povećanje protoka vode. Bočni dio donjih stvari samo kada se bunar pokreće uzlaznim tipkama. Na najboljem čišćenju takvog izvora povećava se brzina protoka. Optimalno za rudnik je veličina stranaka 0,8-1,2 m, takve će parametre omogućiti korištenje ručnog alata za trampu i ne proizvesti višak količine tla.

Članak o toj temi: Što je bolje: šperploča ili gipsana ploča?

Odabirom lokacije bunara

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Odabir sheme mjesta za instaliranje bunara.

Da ne bi dobro kopali, računajući na sreću, bolje je kontaktirati lokalnu hidrogeološku uslugu, gdje možete dobiti informacije o vrstama tla na mjestu, dubinu pojave i sastav podzemnih voda. Ako postoje jažice na obližnjim mjestima, o njihovim parametrima i kvaliteti vode mogu se tražiti za susjede.

Za potpunu povjerenje u učinkovitost korištenja buduće konstrukcije, provodi se bušotina testa. Ne preporučuje se opremanje dobro ako je teren na parceli je močvarni. Moguće je pouzdano saznati o mogućnosti korištenja vode iz postojećeg u području bunara za piće može biti u okrugu sanepiDemstancy.

Dobro treba ukloniti iz septičkih dijelova, komposta, građevina za stoku i druge izvore onečišćenja na udaljenosti od najmanje 20 m. Nemojte ga prebaciti na obale spremnika i padina žlijebova kako bi se izbjegla odvodnja vode. Od kapitalnih zgrada na mjestu, dobro treba ukloniti najmanje 5 m.

Zemljani su bolji proveli u ljeto ili jesen. Tijekom tog razdoblja, razina podzemnih voda je najniža, česta puming ih tijekom kopanja rudnika neće biti potrebna. Ako je došlo do kasnog proljeća, trebali biste čekati mjesec dana nakon topljenja snijega do dovoljnog iscrpljivanja vodonosnika.

Tehnologija zavarivanja

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Dijagram priključak ugla log šape.

Da biste izgradili dnevnik, trebate pripremiti alate:

  • benzo- ili električna pila, hacksaw;
  • sjekira, dlijeto, čekić;
  • Babil i Tesl;
  • plumb, rulet i razina.

Kuće za prijavu zauzimaju kvadratni oblik, češće od 1 × 1 m. Drvo za dnevniku odabrana je na temelju mjesta logove u odnosu na vodu. Materijal koji je iznad vode je osjetljiviji na truljenje nego uvučeno u njemu. Bolje je kombinirati korištenje različitih pasmina šuma. Podmorni dijelovi trebaju biti izrađeni od borovog, vrba ili aspena, visi preko sloja vode - od mirisa, elm, joha ili mornaine hrasta. S ovom kombinacijom materijala, dobro može poslužiti više od 20 godina.

Hrastovi koji su prošli proces punjenja, u podvodnom dijelu bušotine ne smiju se srušiti tijekom stoljeća. Ali bez određene obrade, stablo će vodom dati gorak okus i promijeniti boju u smeđe. Ostale vrste drva manje su izdržljive i utječu na kvalitetu vode.

Drvo bi trebao biti ravan, u nepovoljnom položaju. U korištenim dnevnicima ne bi trebalo biti područja pogođenih truležom ili insektima. Kore prije sastavljanja dnevnika se razmatra. Ne preporučuje se obrada materijala s antisepticima ili drugim zaštitnim pripravcima.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Shema vrata za drvenu dobro.

Članak na temu: Savjeti za desno staklo balkona u Hruščevu

Za raspored bunara, dnevnici se primjenjuju promjerom od 18-20 cm, zajedno se piliju veći debla. Spiele je stavio unutar dnevnika. Sklop kruga se prvi put izrađuje na površini. Ako se planira ugradnja unutar rudnika, krunice se pripremaju unaprijed i mjesto.

U kutovima reza, elementi su spojeni u šapu bez ostatka. Učvršćivač je veličine od 10 cm s vertikalnom rotacijom. Za snagu dizajna, susjedne krunice pričvršćuju nosačima, povezuju se u kutovima s barovima. U sredini svakog zida u vrijeme instalacije hrani ploče. Zapisi se pažljivo prilagođavaju, budući da se ne smije govoriti o caringu, paklet će utjecati na kvalitetu vode.

Pričvršćivanje rudnika

Za rudnike uređaja bit će potreban bunar:

  • Loma i lopate (obični i skraćeni);
  • Sledgehammer, Jack, Winch;
  • Trenoga, uže i polisi;
  • kante i skale za uklanjanje tla i mulj;
  • Kapacitet tla;
  • Uže ili strujne stubište;
  • pumpa za crpnu vodu;
  • upozorenje ili drobljeni kamen;
  • Suha glina za "dvorac gline".

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Krovni crtež za dobro.

Pričvršćivanje prtljažnika osovine provodi se raznim tehnologijama, ovisno o strukturi slojeva tla..

Željeni nosač se provodi pri traženoj dubini rudnika više od 6 m. Na površini odabranog mjesta, budući rudnik dobro označen. U početku se povlačenje na tlu proizvodi 1,5-2 m. Dio je izrađen od segmenta s količinom krune na početnoj dubini. Izrazivanje iznad površine izrađena je u 3-4 krune. U lumenu rudnika uredno prikupljeni log kuće, ne dopuštajući se da se tlo izvlači od zidova.

Dno je produbljeno za oko 30 cm, ispod okvira, tlo se uklanja iz sredine zida, ali ostaje u kutovima. U niši za donju krunu instalirana su nosači (obloge klina). Tada je tlo odabrano od ispod kutova. Podržava su izbačene i kutija je ravnomjerno ožbukana. Kako se rudnici produbljuju, to je tronožac s polialeu s olakšavanjem podizanja proizvedenog tla. Za prikladan sklop dnevnika iznad rudnika u nekim slučajevima, podignuta je okvir trupaca, Polyspaster je pričvršćen na nadmorskoj visini od oko 1,5 m iznad površine tla.

Sediment bara proizvodi maljka kroz ispučenu drvo. Tako da je kuća dnevnika lagana u rudniku lakše, na njegovoj temeljima ponekad je montirana posebna cipela s nožem za rezanje. Zatim se napravi uzastopno produbljivanje rudnika i produžetak gornjih redova krunica. Tele vode je obojana kantama i potkopavaju donju krunu nastavlja se.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Shema uređaja za rudnike.

Kada se dostigne vodonosnik, rudnik će se postupno ispuniti blatnim vodama. Pumpala je crpku, a mazga je obojana kantama. Kuća za log se spušta prije pojave volumena vode koji ne dopuštaju daljnju blokadu.

Nakon rada na pričvršćivanju bačve vratila i uklanjanjem akumulirane vode opremljena je donjim filtrom. Dno je poravnato i zaspao s slojem pijeska (20-30 cm). Filter se formira iz 3 sloja ruševine ili upozorenja rijeke. Slojevi su složeni na 15-20 cm s povećanjem frakcija od donjeg prema gore. Veličina fragmenata se povećava sa svakim slojem u oko 6 puta.

Članak o toj temi: što učiniti ako voda u posudi toaleta stalno prelijeva

Ostala događanja za instaliranje crkve u rudniku

Ako se talog strukture otežava, podovi su zadovoljni na gornjoj kruni i masivni teret je složen. Ako se kutija ne uspije istaložiti na željenu dubinu, daljnje produljenje krunica se proizvodi u rudniku od vrha do dna od donjeg ruba reza.

U nastavku su dodane krunice od dužih trupaca, podrivanja posebnih niša za njih (pecheura). Kolačiranje je montiran svakih 4-5 kruna, krajevi 2. trupca (prsti) u pecheura 0,5 m. Krune postavljene na taj način ne daju dizajn strukture s daljnjem udubljenjem tla. Ponekad za pričvršćivanje dijela cijevi lijevo prije vodonosnika, kutija se spušta iz debelih ploča.

Ako je potrebna dubina bunara unaprijed poznata i ne prelazi 5 m, produljenje krunica može se provesti s dna rudnika.

Ova tehnologija je primjenjiva ako su zidovi stabljike prilično jaki i volumen protoka vode omogućuje instalaciju. Dobro juri do pune dubine, kreveti su položeni na dnu - obojene duž trupaca. Odbori su ušiveni odozgo, a sklop za ispašu počinje na njima.

Uz relativno plitku dubinu bunara, dnevniku je pričvršćena na montiran iznad okvira osovine i visi na dnu na nadmorskoj visini od 1 m. To će vam omogućiti da proizvedete slobodnu udubljenje. Uz određene hidrogeološke uvjete, područje postoji potreba za sprječavanjem priliva vode iz strogosti. Da bi se očuvala čistoća vode u vodenom prijemniku, vanjski zidovi reza su smiješne uz glavne ploče.

Glavna ploča je konstruirana s visinom od 0,6-0,8 m iznad površine tla. Dvorac gline se nalazi oko njega. Da biste to učinili, rov od 0,5 m i 1 m u dubini kopa oko glave. Ojačani betonski doručak se izvodi na vrhu brave kako bi se spriječio kalup i kišnica od ulaska u rudnik. Vrata su instalirana za podizanje kantice, dobro je opremljen s 2 poklopca.

Za zaštitu tla konstrukcije bunara, dvostruki nadstrešnica visi na 0,5 m na svakoj strani reza. Možete izgraditi zatvorenu zgradu kako biste zaštitili od atmosferskog učinka.

Izgradnja dobro s vlastitim rukama, trebali biste biti spremni za razne freelance situacije povezane s posebnim svojstvima slojeva tla. Ako se problem ne riješi uz pomoć dostupnosti znanja, bolje je kontaktirati stručnjaka. Posebna pozornost posvećuje se sigurnosti ove vrste rada.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Čitaj više