Jednostavan način za čišćenje prijenosnog računala od prašine

Anonim

Gotovo svatko tko koristi laptop za rad ili igre, suočen s nerazumljivim odakle postoji čudna buka, vibracija ili pogoršanje rada cijelog sustava u cjelini. Najčešće, takve kršenja mogu biti povezane s zaprašivanjem procesora, što utječe na njegovo funkcioniranje.

Ako ne čistite laptop iz prašine, pogotovo ako se ne čisti jednom nakon kupnje, nitko ne može reći s točnošću koliko će sustav raditi, koji ne može uhvatiti tok svježeg zraka za njegovo hlađenje.

Trebate li očistiti prijenosno računalo od prašine

Važno je napomenuti da su svi tehnološki važni sustavi takve opreme sastavljeni u prilično bliskoj zgradi, zbog čega potonji ima imovinu za zagrijavanje, ponekad previše. Zbog takve značajke, rad prijenosnog računala može biti značajno kočen i gore.

Čak i ventilacijska rešetka koja ima izlaz, podliježe prašini iz okolnog prostora. Stoga hladnjak prestaje ispravno raditi, a rezultat ovog neuspjeha je buka sustava i periodični isključivanje prijenosnog računala.

Zato je toliko važno provesti periodično čišćenje u zatvorenom prostoru prijenosnog računala od prašine i tamo se akumulira smeća. To se može nadati samo tehniku ​​duge usluge bez dosadnih neuspjeha u svom radu.

Koliko često trebate očistiti ventilator prijenosnog računala

U pravilu, uobičajeni uvjeti za njegovo djelovanje, odnosno instalacija na radnoj površini i dnevnom zatvaranju nakon završetka posla, omogućuju vam da ovaj postupak ne više od jednom svake dvije godine. Međutim, u slučajevima kada vlasnik tehnologije puši pokraj nje ili u zatvorenom prostoru, gdje se koristi prijenosno računalo, popravak se provodi ili pokreće kućne ljubimce, to je potrebno da se značajno smanji.

Vrlo je važno pažljivo pratiti temperaturu procesora. Možete instalirati poseban program u sustav, na primjer, Speedfan, koji će odrediti vrijeme prilikom čišćenja tehnike.

Osim ukupne prašine, signal činjenici da se prijenosno računalo treba očistiti prašine, sljedeći znakovi mogu poslužiti:

  • iznenadna transkripcija procesora;
  • Spori rad sustava, u slučajevima kada je rješenje potrebna za sve zadatke;
  • Zagrijavanje kućišta i snažnu buku.

Članak o toj temi: Slikanje uskrsnih jaja to učiniti sami: master klasa za početnike

Da ne bi popravili potpuno dobro prihvatljiv laptop, morate pažljivo promatrati njegov rad i, ako je potrebno, čistiti prašinu na akumuliranu prašinu na vrijeme.

Najčešće se čestice prašine nakupljaju izravno na navijačima koje su odgovorne za funkcioniranje sustava hlađenja. Prije nego što počnete čistiti laptop od prašine, vrijedi misliti ako možete razumjeti suptilnosti sustava i ne oštetiti ništa u njemu.

Prva stvar koju treba obratiti pozornost je mjesto ventilacijske rešetke, u pravilu, nalazi se na dnu dizajna, a zasebna zrak se nalazi na bočnoj traci.

Kako očistiti laptop s usisivačem

Neki vjeruju da je takvo čišćenje sposobno oštetiti tehniku, drugi su se tvrdili za ovu metodu.

Ako se odnosi na proces s pažnjom i točnosti, uz pomoć usisavača, možete ukloniti većinu akumulirane prašine, čime se poboljšava rad.

Potrebno je izvršiti ovaj postupak na sljedeći način:

Očistite prijenosno računalo od prašine bez rastavljanja također se može koristiti s usisivačem. Prijenosno računalo je isključeno tako da je otvor za odzračivanje odozgo. Uključite usisivač na minimalnu snagu i očistite ventilacijsku površinu. Ako prašina ostane u rupama, koristite omotač namještaja iz usisivača.

Jednostavan način za čišćenje prijenosnog računala od prašine

Potisnut zrak

  • Morate gurnuti izljev kontejnera u otvori ventilacije;
  • staviti pritisak na raspršivač;
  • Ventilator će se okretati, a prašina mu leti.

Jednostavan način za čišćenje prijenosnog računala od prašine

Fen

Sušilo za kosu se može primijeniti analogno s prve dvije metode, mora se instalirati samo hladni zrak.

Da bi tehnika zadovoljila neprekinuti rad, potrebno je provesti redovito čišćenje od prašine. Samo će procesor biti stalno u radnom stanju i služi dugi niz godina.

Kako očistiti prijenosno računalo od prašine

Čišćenje prašine prijenosnog računala uključuje pažljivo uklanjanje potonjeg od ventilatora. Možete doći do toga kako slijedi:

  • Uklonite stražnju ploču s prijenosnim računalom;
  • Rastavljajte sustav hlađenja, za to morate odvrnuti zatvarače i vijke;
  • Sada možete izbrisati stari termalist i zamijeniti ga novim;
  • U ovoj fazi možete ukloniti ventilator i temeljito ga raznijeti sa komprimiranim zrakom ili usisivač;
  • Ne smijemo zaboraviti na radijator, mora se obrisati suhe tvari iz prašine, a ako se ne briše, možete uzeti vlažnu ubrus;
  • Sada morate prikupiti sve pojedinosti na mjestu i temeljito ih pričvrstiti.

Članak o temi: Ideje za davanje vlastitim rukama: cvjetne krevete

Jednostavan način za čišćenje prijenosnog računala od prašine

Kako čistiti MacBook

U načelu, bez obzira na brand takve opreme, postupak čišćenja praktično se ne mijenja.

Možete primijetiti nekoliko stupnjeva uklanjanja prašine s MacBook:

Koliko vrijedi čišćenje prijenosnog računala u usluzi

Pročišćavanje prijenosnih računala iz prašine nije previše jednostavna lekcija za ljubitelje koji nisu upoznati s osnovama računalnih sustava. Stoga analiza prijenosnih računala i naknadni povratak na mjesto svih elemenata sustava može uzrokovati mnoge poteškoće takvih korisnika.

Pogotovo kako bi se spriječilo oštećenje tehnika zbog nekvalificirane intervencije u sustavu, a usluga je stvorena na pročišćavanju prijenosnih računala iz prašine i onečišćenja koje profesionalni programeri imaju.

Oni će brzo i učinkovito držati takve manipulacije:

  • će odbaciti stanovanje;
  • Uklonite ventilator i srodne elemente;
  • Jasno unutarnje onečišćenje;
  • Zamijenite toplinu
  • Utrljajte matičnu ploču upotrebom posebnih tvari;
  • Prikupite tehniku ​​i testirali ga.

Takav rad može potrajati od pola sata do tri sata, ovisno o složenosti opreme i razini njegovog onečišćenja. Trošak takvih usluga varira od 500 do 2.000 rubalja. Međutim, završetak rada vrijedi to jer će stručnjaci učiniti sve uredno i učinkovito. Stoga, brinuti se o tome hoće li tehnika zaraditi nakon takvog čišćenja, ne morate.

Kao što se može vidjeti, čišćenje prijenosnog računala bilo kojeg modela neće uzeti previše vremena, međutim, prednosti takvog postupka će biti nesumnjivo. Tehnika će raditi u punoj snazi ​​i lakoći se nositi s najtežim zadacima, a servisni vijek redovitog čišćenja proizvoda će se u velikoj mjeri lansirati.

Čitaj više