Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

Anonim

Unutrašnjost karakteristika zemlje ima jednu ključnu značajku - prevladavanje tekstila u dizajnu različitih elemenata situacije. To može biti stolnjak, jastuci, prekrivači, ručnici, zavjese. Stil zemlje personificira udobnost i udobnost, tako da su isključeni hladni tonovi, namjerni luksuz. Preferirani rustikalni dekor, drveni namještaj, zavjese od tkanine.

Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

Zavjese u stilu zemlje

  • Izračun materijala na zavjese zemlje, rezanja i krojenja
  • Svijetli detalj interijera - zavjese u stilu zemlje

    Zemlja zavjese jedan je od središnjih elemenata situacije. Obično se izdaju slično ostatku dekora tkiva koristeći materijale iste boje. Prirodom dizajna zavjesa u stilu zemlje može imati dizajn rimskih zavjesa, skraćenih kafića, zavjesa s lambrequinima ili pickups. Posljednja opcija je posebno prikladna ako planirate šivati ​​zavjese u stilu zemlje za kuhinju.

    Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    Moderne zavjese kafići su sljedbenici tradicionalnih rustikalnih zavjesa, pričvršćene na prozor s konvencionalnim rastegnutim užetom. Danas postoji veliki broj njihovih modifikacija, ali kao i prije, duljina zavjesa ne prelazi pola prozora. Glavno platno može biti i čvrsto i sastoji se od dva dijela.

    Zanimljive zavjese u zemlji u zemlji za seosku kuću mogu se izdati, ukrašavati prozor rimskih zavjesa, koji su vrlo jednostavni u proizvodnji i uporabi. Takvi modeli su posebno prikladni u kuhinji, gdje funkcionalnost i praktičnost dolazi do izražaja. Prikladno rješenje može biti rimska zavjesa s izmjeničnim bendovima blizu jedni drugima nisu previše svijetle nijanse.

    Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    Ljubitelji izvornih rješenja trebaju uzeti u obzir takvu opciju kao zavjese u patchwork stilu koji se fokusiraju na udobnost doma. Za njihovo šivanje se koristi nekoliko različitih materijala, pa ako postoje ostaci prikladnog tkiva, možete značajno uštedjeti na ovom elementu dekoracije, uzimajući odgovarajući dizajn.

    Članak o temi: Kako napraviti shemu cross-stitch s fotografije: Preuzmite besplatne fotografije, kako stvoriti ili nadoknaditi, transformaciju

    Odabiremo materijal

    Odabir stila zemlje za registraciju, preferencija se mora dati prirodna ne preteška tkiva, među kojima postoje sija, pamuk, lan na poseban račun. To je za navedene materijale da je nekomplicirana ljepota svojstvena rustikalnom interijeru.

    Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    Mogu se razlikovati sljedeće značajke svake vrste tkanine:

    1. Posteljina. To je najsavršeniji materijal za zavjese u takvom stilu. Ima čvrstu strukturu, mat sjaj, nakon pranja gotovo bez skupljanja, ali se lako zgnječi.
    2. Pamuk. Zavjesa takvog materijala karakterizira visoka čvrstoća, pa dugo vremena čuva početni izgled. Istina, ako prozori gledaju na sunce, zavjese (osobito bijelo) mogu brzo poslati. Osim toga, pamuk je jednostavan, može sjediti nakon pranja, tako da je kontakt s zavjesama poželjno minimizirati. Takve zavjese u ruskom stilu posebno su zanimljive kada se boja pamučne platno izabrao kao materijal, potpuno ukrašen ornamentom.

      Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    3. Navesti. Značajka materijala je njegov elegantan izgled, maksimalna prirodnost. Zavjese iz Citza privlače obilje boja, tako da možete odabrati odgovarajuću opciju za bilo koju sobu. Zavjese zavjese u kuhinji nude se u obliku modela u kavezu ili cvjetnih opcija koje ispunjavaju kuhinjski prostor rustikalnim hladnjakom.
    4. Kuhinja u stilu zemlje će izgledati dobro i sa zavjesama od oponašanja prirodnog tkiva sintetičkog materijala koji ne blijedi u sunce, ne gubi vid s čestim podlozima. Još jedno praktično rješenje je impregnacija tkanina s nekretninama vode i odbijanja prašine.

    Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    Nekoliko vrsta tkanina u zemlji stilu

    Boja i završiti

    Zavjese u rustikalnom stilu izvodi se uglavnom u bijelim, kremastim ili bež tonovima. Obvezni element je jednostavan nekomplicirani uzorak u obliku traka, stanica, graška ili cvijeća. Glavna stvar je da crteži odgovaraju rustikalnim temama i nenametljivo podsjećaju etničke korijene.

    Zavjese iz Citza u rustikalnom stilu s cvjetnim motivima i dalje će nastaviti situaciju u dnevnom boravku, a tkanina za zavjese u grašku je optimalno pogodna za dizajn prozora otvora kuhinje ili blagovaonice. Odabir modela za kuhinju, možete ostati na farmi temi, ukrašavajući prozor s zavjesama sa slikama ruralnih zgrada, životinja ili poljskih postrojenja.

    Članak o temi: keramički grijači: varanje proizvođača, prednosti i mane

    Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    Svjetlosne nijanse u kombinaciji s ukrasom nije jedina opcija za zemlju. Ovaj stil omogućuje prisutnost u unutrašnjosti multi-obojenih zavjesa ili crno-bijelih zavjesa od grimizne, blijedo ružičaste, svijetle, svijetlo tirkizne, pješčane ili svijetlo narančaste tkanine, koji će ispuniti sobu s dodatnom toplinom. Izuzetno je nepoželjno koristiti tamno plave, sive boje, čokolade i boja patlidžana (ova opcija je dopuštena ako je ukras prisutan na tkanini u obliku traka ili stanica s razrjeđenjem hladnih tonova s ​​bijelim).

    Što se tiče duljine, može varirati. Zavjese za kuhinju u stilu zemlje, uglavnom imaju duljinu do prozora, kao u ovom obliku oni su lakše brinuti za njih. Za dnevnu sobu šiva duge zavjese, čineći ih u obliku glatkih traka ili, uređenje s posebnim elementima.

    Opcije završne obrade

    Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    Lambini ili pickupi su odabrani kao dekorativni element. Lambrequins obavlja ne samo dekorativnu funkciju, skrivajući vijenac, već i pomoći vizualno povećati prozor. Za zemaljski stil, jednostavan lambrequin od pamuka bez ekscesa u obliku bujnih nabora napravljenih na tonski materijal zavjesa. Možete šivati ​​lambrekvine svjetlijih tkanina, kao što je til.

    Uređenje zavjesa pickups pomaže naglasiti o lakoći i jednostavnosti unutrašnjosti, naglašavajući stilist sela. Zemlja zavjese za kuhinju ili bilo koju drugu sobu mogu se vezati s rukom tkaninom, koja je korištena za šivanje zavjese, čipke i čak grubo uže. Modeli iz polka točki materijala izvorno gledaju na kombinaciju dva tkiva s suprotnom kombinacijom boje glavne pozadine i uzorka. Za same tkaninu zavjese, poželjno je odabrati materijal sa svijetlom pozadinom, a dekor u obliku lambrekina i pickups je učiniti iz tkanine suprotnog tona.

    Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    Izračun materijala na zavjese zemlje, rezanja i krojenja

    Za šivanje zavjesa u zemlji stilu s vlastitim rukama, morate odabrati pravu veličinu koristeći sljedeće preporuke:

    • Prilikom izračunavanja duljine mjere se udaljenost između donjih i gornjih točaka budućih zavjesa i dodana je vrijednost od 9 cm (6 - za suverena odozgo, 3 - za naknadu u nastavku);
    • Širina zavjesa stilu zavjesa izračunava se u veličini vijenca, na koje se doda 4 cm u obliku bočnog savijanja. Ako je zavjesa snažno zaprepaštena, brojka, što znači duljinu strehe, množi se s dva. Slično tome, izračunava se širina lambrektin.

    Članak o temi: Ukrasite vikendicu: jesenske obrt za vrt

    Kada je materijal spreman za rezanje, prema pripremljenim dimenzijama, granice pravokutnih rezova su razgraničene. Kada radite s pamučnim ili kombiniranim tkivima, materijal je prethodno omotan i moždani udar kako bi se spriječilo skupljanje nakon šivanja.

    Kako šivati ​​zavjese i zavjese u stilu zemlje s vlastitim rukama

    S obzirom na opcije, kako šivati ​​zavjese u seoskoj kuhinji, možete slijediti sljedeće upute:

    • Na pisaćem stroju instaliran je dugačak način rada;
    • Gornji rub reza se ohladi za 6 cm, dolazi i prolazi;
    • Pent linija je ukrašena pletenicama zavjese;
    • Bočne strane se uzimaju i prevladavaju;
    • Dno zavjese se obrađuje, nakon čega se udara i visi na viječuru;
    • Ako postoji lambrekin ili skica ili pickup, oni se također obrađuju sa svih strana i smješteni su na korćicu, dovršavajući ansambl.

    Pogledajte video dizajn

    Zavjese i zavjese za seosku kuću ili stan, pokriveni u zemlji stilu, ne preopterećuju situaciju, napravite dodatnu udobnost, stvaraju opuštajuću atmosferu u obiteljsku komunikaciju i rekreaciju. Prilagoda takvih modela s vlastitim rukama je jednostavan zadatak, za provedbu koja je potrebna prisutnost posebnih vještina šivanja. Pravilno odabirom teksture materijala, njegove boje i crteža, možete stvoriti jedinstvenu atmosferu koja će postati poslovna kartica kod kuće. Ako zavjese postanu središnji element unutrašnjosti, poželjno je odmah osigurati potrebnu količinu tekstila za ukrašavanje preostalih predmeta situacije.

    Čitaj više