Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Anonim

Fotografija

Odabir zavjesa u dnevnom boravku je težak zadatak koji zahtijeva računovodstvo mnogih čimbenika, među kojima je stil prostorije, rješenje za boje, područje i mjesto s južnom ili sjevernom stranom posebno važno. Zavjese u dnevnoj sobi moraju se kombinirati s objektima dekor, obloženim zidom i namještajem.

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Zavjese za dnevnu sobu obično se ušive iz različitih tkanina, ali najpopularniji su svile, atlas, velur, pliš i saten.

Utjecaj boje zavjese na ljudsko psihološko zdravlje

Mnoge knjige su pisane i seminare o učinku boje na dobrobit osobe. Razne nijanse, svjetlina, harmoničnost kombinacije boja mogu promijeniti ne samo dnevni boravak, nego i ponašanje osobe samo nakon boravka u njemu.

Kako odabrati zavjese kako bi soba pronašao ugodnu, opuštajuću atmosferu? Dajte prednost toplim nijansama, pogledajte raspon crvene, koji je postavljen između ljubičastih i žutih boja na krug.

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Kompozivajući sastav zavjesa od nekoliko jednobojni tona treba koristiti: jedna boja, različita u nijansama; Blizu jedni druge boje ili kontrastne boje.

Odaberite zavjese od kreme i smeđe nijanse - to znači da se dnevni boravak mirne i udobno. Osim toga, takva otopina boja prikladna je u malim sobama. Ne zaboravite kada napravite mali prozor i zelenu boju - simbol smirenja i prirode.

Čista bijela boja, unatoč neutralnosti, donosi hladnoću u sobu. Slični utjecaji imaju nijanse plave. Odaberite zavjese ispod pozadine u ovoj shemi boja slijedi čiji je interijer napravljen u laknom, strogom stilu, a prozori sobe idu na jug.

Žuta boja je dobro u kombinaciji s pozadinom toplim nijansama i prikladno je u malim dnevnim sobama. Na nevjerojatan način kombinira težinu, lakoću i energiju. Ne posljednje mjesto je tekstura tkanine: to može biti lagana stabljika platna u stilu zemlje ili teške zavjese iz svile, koja će nadopuniti unutrašnjost u klasičnom stilu ili modernom stilu.

Članak o toj temi: Saznajte kako šivati ​​zavjese od markiza vlastitim rukama

Ako ne želite napraviti prozor s izbočenim elementom, dati prednost zavjesama čistih svjetlosnih nijansi. Odaberite prikladnu nijansu pomoći će dobro poznato pravilo dizajnera: što je više crveno u hladu, jači će objekt biti "proširen". Tako osoba percipira razne nijanse i nijanse, tako da "topla" unutrašnjost uvijek izgleda sve kompaktnije od njegovog "hladnog" kolege.

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Odabir zavjesa morate znati da je boja mogla utjecati na podsvijest osobe, na primjer, svijetle boje mogu uzrokovati prekomjerno uzbuđenje, glavobolju i optički napon.

Crvena, čak i ako se kombinira s pozadinom, opasnim alatom u rukama amatera. U dva računa, možete dobiti tešku i alarmantnu atmosferu u vašem dnevnom boravku: dovoljno je odabrati tamne crvene zavjese s velikom draperijom. Ako se ne možete poricati zadovoljstvo i svim sredstvima želite koristiti ovu količinu boje, odaberite austrijske ili rimske zavjese.

Vlasnici male dnevne sobe trebali bi obratiti pozornost na razjašnjenu crvenu boju. Mnoge fantazije neće morati zamisliti zamagljenu ružičastu, stvarajući romantično raspoloženje i daje određenu jednostavnost prostora. Apsolutno nije sličan njegovom agresivnom crvenom progenitoru. Ako ne želite kombinirati tekstil s pozadinom, usredotočite se na kontrast: kombinirajte svijetlo zelenu pozadinu u harmoničnoj grupi i blagi dizajn prozora.

Unatoč plavom pasivnom svjetlini. U previše količini stvara osjećaj čežnje i zimske hladnoće. Za podebljano natur, kombinacija plave boje s narančastom ili brodom će stati. Ako su zidovi sobe zapečaćeni laganim pozadinama, zasićene plave zavjese će biti napredni, čime se zauzimaju u prvom planu.

Stil kao glavni vektor odabira

Boja zavjese i geometrije sobe nisu jedini zahtjevi koji treba uzeti u obzir, odgovaranje na pitanje: Kako odabrati zavjese? Ne posljednje mjesto zauzima stil u kojem se obavlja soba. U klasičnim dnevnim sobama koje imaju dovoljno kvadrata, zavjese koje se sastoje od nekoliko platna su prikladne, kao i strukture od šljunčane tkanine s velikim uzorkom.

Članak o temi: slike za dječju sobu na zidu. Kreativna rješenja

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Stil zavjesa za dnevnu sobu obično se bira u istom stilu da je unutrašnjost sobe ili blizu njega.

Strukturno, to može biti francuska, austrijska ili talijanska zavjesa stvorena od svile, baršuna i brokade. Upotreba reljefanja, vezenja, širokih lambrekina, dekorativnih elemenata u obliku resa i četkica još ne poništava.

Ako se vaša dnevna soba izvodi u stilu high-tech, obratite pozornost na valjane i rimske zavjese. Budući da nije lako odabrati zavjese u ovom stilu, preporuča se odmah razmisliti o rješenju u boji cijele sobe, korišteni dekorativni elementi. Samo takav pristup pomoći će očuvati funkcionalnost i jednostavnost, koja je podvukla stil high-tech.

Jednostavno i jednostavnost rustikalnog stila naglašava zavjese iz prirodnih materijala. Najpogodnija za tu ulogu bit će lana i pamučna monotona boja ili s malim uzorkom. Istočni interijer će nadopuniti japanske prozirne zavjese, stvoriti koje je vrijedno odabrati organzu, šifon ili til.

Kako odabrati zavjese za mali dnevni boravak?

Najpogodniji za dnevne sobe malog trga bit će zavjese laganih tonova. Ovo pravilo ne znači da ste ograničeni na pastelne nijanse: zavjese mogu biti dovoljno svijetle i zasićene.

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Za mali dnevni boravak, zavjese su bolje izabrati u tonu zidova da vizualno proširuju prostor.

Glavno pravilo koje pomaže u odabiru zavjesa u dnevnom boravku, zvuči ovako: zavjese ne bi trebale postati prodor zapreka sunčeve svjetlosti. Puno zatamnjenje za dnevnu sobu nije potrebno, tako da možete sigurno odabrati bijele, kremaste, ružičaste i plave boje.

Ako ne možete uskratiti zadovoljstvo korištenja zavjesa sa složenim dizajnom i velikim brojem dekorativnih elemenata, dati prednost svjetlu prozirnih tkiva. Dizajneri savjetuju u ovom slučaju da biraju bijele zavjese koji će se kombinirati s zavjesama besplatnih nijansi.

Članak na temu: Kako napraviti svjetiljku od vijenaca s vlastitim rukama?

Ako je vaš izbor pao na zavjesu u klasičnom stilu, koji će potonuti s stropa na pod i oduševiti svjetlinu boja, zapamtite da će takav dizajn prozora biti dominantan u cijeloj sobi. Svi ostali elementi male dnevne sobe će ići u pozadinu.

Rezultirajući učinak može se usporediti s bojanjem jedan zid boje kontrastne boje. Ako vaša dnevna soba nema svjetlinu, stvorite ga pomoću podizanja zavjesa koji se mogu kombinirati s pozadinom ili posjeduju boju kontrasta.

Veliki dnevni boravak i dizajn prozora

Ako vaša dnevna soba ima prostrano područje i veliki prozor otvori, morate se pridržavati potpuno različita pravila. Glavni cilj koji zahtijeva implementaciju, stvaranje udobnosti i udobnosti u velikoj sobi. Za te svrhe koriste se duge i veličanstvene zavjese, razni eksperimenti s takvim elementima kao draperijom, lukovima i višeslojnom.

S ekstremnim oprezom vrijedi približiti izbor oblika i veličine lambrekina, ako soba ima visoku stropu. Učinak prozora dobiva samo ako se zavjesa izvodi iz dovoljne količine tkiva. Širina platna trebala bi biti veća od širine vijenca 2,5-3 puta.

Udobnost u velikoj sobi pomoći će u stvaranju toplih nijansi, na vrhuncu popularnosti postoje terakote i zasićene žute boje.

Kada koristite zavjese, koje se potpuno podudaraju s bojom zidova, formira se jednobojni interijer, još više prostora za širenje.

Stoga, dajte prednost u hladu, što je nekoliko tonova lakši ili tamniji od tapeta ili teksture žbuke. Što učiniti ako ne uspijete precizno ući u boju? Smetnite nekoliko ukrasnih jastuka na kauču od srdačne tkanine ili salveta i stolnjaka na stolu.

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Kako odabrati prave zavjese u dnevnom boravku?

Čitaj više