Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)

Anonim

Tekst Pritisnite: [Hide]

  • Što su MDF paneli na zidu?
  • Priprema za rad
  • Kako instalirati panele?
  • Izrada okvira
  • Ugradnja panela

MDF paneli imaju mnogo pozitivnih svojstava, zahvaljujući kojem postaju sve popularniji i rašireni. Među ostalima su jeftinije i ekološke prijateljstvo. Montaža ovih panela može gotovo svatko. Ovo je prilično jednostavan rad za koji je potrebna samo dovoljna točnost. Izvedite ukras dekorativnog zida uz pomoć MDF panela, bez ikakvih posebnih profesionalnih vještina u području popravka ili rada drva.

Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)

Formiranje sheme na plastične ploče.

Što su MDF paneli na zidu?

Za proizvodnju MDF-a koristi otpad za obradu drveta. Međutim, oni se značajno razlikuju od vlaknastih ploča i ivica te u metodi proizvodnje, te u njihovim karakteristikama. Kada se proizvode, ne koriste se obvezujuće tvari, tehnologija proizvodnje temelji se na metodi vrućeg i suhog drva. Korištenje takve metode obrade doprinosi činjenici da su vlakna i cijevi lignina, koji čine drvo, pod djelovanjem visoke temperature i tlaka međusobno su povezani s dobivenim plastičnosti. Prema njegovoj strukturi, MDF podsjeća osebljiv osjećaj drva.

Njegove mehanička svojstva MDF-a niže od većine tih materijala, njihov adut je ekološka čistoća, koja se postiže zbog odbijanja upotrebe vezanja kemikalija u njihovoj proizvodnji. Ovo je savršen materijal za uređenje interijera. Kada radite s ovim materijalom, morate se pridržavati ista pravila kao i kada radite s drvetom. Da biste lijepile MDF ploče, isto ljepilo se koristi kao za drvo. Međutim, tekući nokti posebno dizajnirani za MDF su ljepilo. Ovo ljepilo uključuje drvo piljevine, zbog čega se može koristiti ne samo za lijepljenje, već i za spuštanje različitih nedostataka, kao što su praznine. Osim toga, ovaj ljepilo se može koristiti za zatvaranje šešira vijaka.

Članak o temi: Belgijska pozadina

Prilikom kupnje materijala obratite pažnju na boju ljepila i dekorativne obloge MDF panela. Inače, ljepilo može pokvariti izgled završne obrade.

Natrag u kategoriju

Priprema za rad

Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)

MDF ploče ugradnje.

Instalacija panela izvodi se uglavnom koristeći uobičajene kućne alate koji su u svakom domu. Od određenih uređaja trebat će vam tipka koji se može napraviti samostalno. Da biste to učinili, samo dodirnite liniju ili izdržljivu nit na matici. Osim toga, zaliha se s razinom zgrade, mjerenje trake i šok za vježbu, koja vam omogućuje da vijke vijak. Posljednji će vam trebati ako nemate poseban odvijač. Možda će vam trebati metalni ugljen sa strane različite debljine, također se naziva i vodovod. Trebat će vas da pojednostavite panele za rezanje za dizajn padina. Koristi se ovako: rez vodstvo, naslonjena na cuttatu manje debljine, a deblji se katat koristi kao naglasak.

Možete izrezati ploče s električnim slasticom ili ručnom diskom. Ako ti alati morate kupiti, primijetite da je cijena pile s dubinom od 12 mm mnogo veći od troškova Jig. Međutim, treba uzeti u obzir i svestranost pila. Prilikom zamjene diskova, može se koristiti za viđenje širokog raspona materijala. Osim toga, pir compact i prikladan za rad.

Natrag u kategoriju

Kako instalirati panele?

Prije instaliranja MDF ploče, zidovi se moraju izračunati i kupiti u traženoj količini. Odredite koliko će materijala biti potrebno, vrlo jednostavno. Da biste to učinili, dovoljno je izračunati površinu, koja će se suočiti i dodati 15% o rezervi.

Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)

Shema montaže suspendiranog stropa iz PVC panela.

Pregledajte sobu prije početka rada. Ako je ikada vidio, zid pokriva natečen ili napuknut, na žbuku postoje vidljive nepravilnosti ili debljina njegovog sloja je manji od 1,2 cm, a zatim je potrebno temeljito pripremiti površinu. Da biste to učinili, potrebno je potpuno očistiti zid od žbuke i ukloniti postolje.

Članak o toj temi: Moderna svlačionica: Ključne značajke

Postoje 2 načina za instalaciju MDF-a. Prvi podrazumijeva uređaj sanduk na koji će se pričvrstiti paneli, a posebni pocinčani profili bit će potrebni za drugi.

Pokrenite instalaciju drvenog sanduka je lakše od instaliranja profila.

Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)

Shema dodatnih profila.

Trebat će manje hardvera za zatvarače, ali je trošak veći od troškova profila. Prilikom izvođenja drvene rešetke, stalci ili brdo moraju biti natopljene u posebnom antifungalnom sastavu, kao i procesnim materijalima koji će ih zaštititi od trulež i plijesni.

Ne preporučuje se koristiti sanduk u kućama od opeke iu rurovima, jer se idealni uvjeti stvaraju u prostoru između zida i okrenuti se za štetnike. Nećete primijetiti da je završetak oštećen dok kalup ili gljivica ne izađe van, a kada se to dogodi, već će imati opsežno širenje. Zlonamjerne čestice mogu prodrijeti u sanduk kroz opeke pore.

Za proizvodnju metalnog okvira, trebat će vam profile P-oblika: vodiči i konvencionalni (UD i CD, respektivno). Glavna razlika između njih je konfiguracija u kontekstu.

Natrag u kategoriju

Izrada okvira

Dowels ili samopouzdani vijci se koriste za pričvršćivanje drvenog sanduka na zid. Za metalne sanduke koriste se samo vijci za samozad. Promjer pričvršćivača trebao bi biti od 4 do 6 mm, ovisno o snazi ​​osnovnog zida: jači, što je manji promjer. Montažni element mora se odbaciti u osnovnu stijenku najmanje 3 cm. To jest, ako je debljina ploče MDF 1,6 cm, debljina elementa sklopa je 4 cm, žbuka se nanosi žbuka sa slojem od 1,2 cm nanosi se na zid, onda je dopušteno koristiti vijke ili tiple duge najmanje 10 cm.

Instalacija drvenog sanduka počinje instalacijom okomitog regala. Stavili su u svaki kutak u parovima, tako da je kut formiran između njih. Također okomite police nalaze se na stranama vrata i otvora prozora za cijelu visinu sobe. Trebali bi se strogo smjestiti okomito. Možete ga provjeriti s vinom.

Članak o toj temi: Toplinska izolacija ispod pločice na loggiji i balkon

U početku, mjesto regala je označeno na zidu s olovkom, zatim u njoj iu zidu postoje mjesta za obavljanje rupa za pričvršćivanje elemenata koji odgovaraju jedni drugima. Udaljenost između rupa trebala bi biti od 50 do 70 cm. Sljedeći regali su pričvršćeni samostalnim ili tiplelima. Na isti način su montirani horizontalni elementi sanduka.

Ljučnica metalnih profila provodi se istog principa kao i drvena. UD profili su postavljeni okomito, a CD je horizontalno. Izrežite profile na elemente koje su vam potrebne bolje od vile diska ili malog brusilice.

Natrag u kategoriju

Ugradnja panela

Instalacija MDF ploča je mnogo lakše od pripremnog rada. Između ploča povezani su jezikom za zaključavanje: na jednoj strani češlja podijeljena, a na drugom - žlijeb odgovarajućeg oblika. Može se montirati na drveni okvir ploče s malim klinčicama, a montaža na metal je bolji za izvođenje s chalterom (metalni nosači male veličine s čvorištima i rupama za zatvarače).

Instalacija počinje iz ugla i dovesti do najbližeg stalka. Da biste ispunili ove prostorne ploče, morate ih izrezati u potrebne veličine. Na izrezanom rubu morate hodati jednom. Na ploči, koji će biti instaliran u kutu, morate odrezati dio brave jezika. Pričvršćena je noktima ili samoizvlačenjem u kutni okomito rezači. Njegov drugi rub pričvršćen je samo na horizontalne elemente i male karanfile ili bljeskalice. Sljedeći panel prvi je pričvršćen na prethodnu, a zatim na horizontalne grede sanduka.

Posljednja ploča podešava se i pretražuje. Njegova i pretposljednje ploče moraju biti presavijeni pod kutom i umetnite na mjesto s prešanim svjetlom. Slobodan rub je pričvršćen na samo-crtanje u vertikalni stalak.

Prema tome, instalacija MDF-a može biti neovisno korištenjem šipke ili profila, samo-tapkanje i ljepilo.

Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)
Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)
Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)
Instalacija MDF panela s vlastitim rukama (fotografija)

Čitaj više