Kako odabrati zavjese za hodnik?

Anonim

Dvorana je lice svih kućišta. Mnoge domaćice čine unutrašnjost hodnika s posebnom pažnjom. Zavjese za hodnik mogu pomoći u ovom pitanju, čineći atmosferu ugodnom i udobnom. Zavjese u zajedničkoj sobi mogu se objesiti apsolutno drugačije. Prije nego što odaberete zavjese za hodnik, trebali biste odlučiti o stilu podešavanja, uzeti u obzir veličinu sobe i osobne preferencije. Važno je takvom faktoru kao kompetentni izbor tkanina za određenu vrstu zavjesa.

Kako odabrati zavjese za hodnik?

Zavjese za dvoranu moraju biti skladno u kombinaciji s unutrašnjosti sobe.

Suptilnosti za odabir zavjesa za dvoranu

Tražite prikladne zavjese za dvoranu ili ih samostalno stvaranje, treba uzeti u obzir, na kojoj strani svjetla prozora izaći. Na primjer, ako se potonji nalaze na sjevernoj strani, tada će u sobi uvijek biti sumorni. Dakle, sa sjevernim plasmanom prozora, optimalna tkanina za zavjesu bit će organizacija.

Kako odabrati zavjese za hodnik?

Dnevne sobe za male veličine preporučuju se ukrašavanje plavuša i laganih zavjesa.

Kada otopina boje cijelog interijera omogućuje, tkanina ima smisla odabrati žućkastu nijansu ili bilo koje nijanse toplim bojama koje će dodati nedostajuće osjećaje iz prirodne rasvjete. S velikim dimenzijama i dovoljnim svjetlom kroz njih, moguće je objesiti zavjese za dvoranu u prozirnosti performansi iu polu-gledanju (Cashron, til).

Napravite gornje stropove u vizualnom planu, materijali s vertikalnim prugama ili uzorkama i šire - s ukras horizontalno. S tim ciljevima (povećanje visine) koristite dizajne japanske zavjese, jer su pravokutni i rastegnuti.

Ne zaboravite na brigu o dekoru tekstilnih prozora: zavjese za dvorani trebalo bi biti prikladno ukloniti iz strehe, lako je nositi i lako slagati. Sva kušana i teška nadograđena draperija će biti poslužena u kemijskom čišćenju. Kada ova opcija nije problematična, to je moguće razmotriti.

Članak o toj temi: Redoslijed rastavljanja tuša

Skraćene zavjese za hodnik bolje je otići u kuhinju, osim ako, naravno, značajke sobe ne ostavljaju još jedan izbor. Iako valjane ili rimske zavjese mogu biti kratke, koje na prozorima dnevnog boravka preuzimaju sekundarnu ulogu, a dominantna je uloga dodijeljena zračnom polu-plutajućem tkivu.

Kako odabrati zavjese za hodnik?

Mjesto streasa za zavjese.

Idealno te zavjese za dvoranu koja dostavljaju radost svima prisutnim u članovima kuće obitelji. Oni koji vole Ryushi i nabora, čipka i Festo, kao opciju mogu razmotriti francuske ili austrijske modele. Romantika će zasigurno doći na kušati talijanske ili Londonske sorte zavjesa. Abkets i pristani minimalističkog dizajna u unutrašnjosti voljet će japanske i rimske zavjese.

Pričvršćivanje zavjese javlja se iza streha. Potonji može djelovati kao strop (u jednom, dva ili tri reda) ili zid (cijev od metala, drva, plastike). Ljudi se često koriste kada se inspiriraju platno. Zavjesa s njima izgleda suzdržano, ali dostojno.

Ukrasite zavjese za Bando Hall i Lambrequin. Lambreken - draped materijal postavljen na vrh cijelog dizajna. Bando - lambrekin, čvrsto fiksiran, isklesan ravno ili sl, ukrašena aplikacijom i oblogom.

Dnevne sobe za male veličine bolje su ukrašene laganim zavjesama od laganih materijala. U maloj sobi s zavjesama s velikim ornamentom u tamnoj boji i veliki broj drapes neće biti lako ostati.

Zavjese za različite postavke

Što odabrati zavjese za otvaranje s balkonom?

Kako odabrati zavjese za hodnik?

Uzorak francuskih zavjesa.

Odabir zavjesa za otvorene otvore, u kombinaciji s pristupom balkonu, treba uzeti u obzir stupanj motorne aktivnosti ručnika vijenca. Klizne zavjese na vodičima uzrokuju poteškoće s njihovim pomakom. Ovdje je skromno objesiti masivne lambrekvine s visećim rubovima niže od gornjeg dijela vrata. Takav dizajn će otežati razbiti vrata ili potpuno će to učiniti nemoguće. Za pristalice minimalizma, postavit će se okomito brda sjenila.

Članak o temi: Moderna strop pozadinsko osvjetljenje LED vrpce

Uređaj na balkonu uvelike će odrediti odabir dizajna i modela zavjesa za balkonsku skupinu. Za francuski prozor, japanski motiv će biti prihvatljiv, naglašavajući dostojanstvo oblika prozora i dopuštajući ga da ga otvori bez njega.

Koje zavjese izabrati za klasičnu dvoranu?

Kako odabrati zavjese za hodnik?

Klasične zavjese za dnevnu sobu moraju biti skladno u kombinaciji s dizajnom interijera sobe.

Sumnja ne bi trebala biti u kojoj draperiji odabrati ako soba ima jasan dizajn stila. Klasičan je dobro u kombinaciji s znojnim zavjesama iz tamnih tkanina (tapiserija, atlas, baršuna). Prva zavjesa može biti ušivena od vela, tila, organske, plitke mreže s vezom i dekoracijama. Klasične zavjese moraju vratiti dekor na zidovima. Velike cvijeće, pruge, crtež s jednim slikama prikladni su na pozadini. Boje tkanine odabrane su pomalo bogate od presvlake namještaja. Odvojene tkanine u jednoj boji ili s kontrastnim nijansama.

Kombinacije zavjesa mogu vidjeti boje parova: plava i žuta, crna i bijela, zelena i ljubičasta. Klasični stil omogućuje primjenu ukrasa: četke, rubove, monumentalne pickups, itd.

Koje proizvode biraju za dvoranu s dizajnom zemlje?

Za zemlju, izbor zavjesa ne predstavlja posebnu gnjavažu. Uglavnom se razmatraju prostorija sa smjerom sličnog stila, prirodni materijali, dopunjeni lambrekinima ili kuhinjom. Glavna stvar je napraviti kompetentan kombinaciju boje i kvalitete tkanine. Trebalo bi se smatrati da se sastav kombinira s dekorom zidova i cijelom situacijom u dnevnom boravku. Pastelne boje, fini crtež, lijepljenje iz slične tkanine - obilježja zavjese za sobu u seoskom stilu.

Stoga, pri odabiru zavjesa, ima smisla usredotočiti se na to koliko će kompozitivno kompozitivno sa laganim zavjesama i drugim elementima, kao i koliko mogu dopuniti ili naglasiti smjer stila u hodniku.

Članak o temi: Kako izvesti kalup na zidu vlastitim rukama

Koje su zavjese prikladne za umjetnost deco?

Kako odabrati zavjese za hodnik?

Sorte austrijskih zavjesa.

Do danas, art deco stil je vrlo popularan. I mnoge spremne zavjese u trgovinama mogu se naći kao ušiveno upravo prema ovom stilu. Moderna platna ima zamršen uzorak i teksturu. Vanjska kvaliteta takvih sintetičkih materijala gotovo se razlikuje od njega od Velora, kože i svile.

Umjetnička deco stil dekoracije i materijali svojstveni zlatnom i srebrnom sjaju. Zavjese su ukrašene dugim tassolima, kuglicama, rinestonama.

Što dizajnirati zavjese za Windows s malom veličinom?

Glavno pravilo koje treba voditi, a ne pretjerati. Uređeni složeni lambrekci neće biti u stanju uklopiti u ograničen prozor prostor, ali oni će lišiti potreban udio prirodne rasvjete kroz njih.

Optimalna opcija bit će lagane zavjese. Za nesrazmjerno otvaranje prozora, zavjese imaju smisla pričvrstiti na šipku, koja ima nešto više od prozora. Isto tako, ispostavilo se da se ispravi disharmonija na mjestu otvaranja prozora u sobi.

Za male prozore mogu se predvidjeti moderni modeli skraćenih zavjesa i moderni modeli skraćenih zavjesa (duljina do prozora), budući da su duguljasti proizvodi samo naglašavaju ograničenost otvaranja.

Koje zavjese mogu biti samostalno?

Bez sumnje, imaju dovoljno financija, Windows dekor u glavnoj sobi kod kuće je bolje povjeriti iskusne majstore. Bit će ukusno pokupiti tkaninu i bojanje i pribor. I raspored će se obaviti na takav način da će se izreći izgled. Kada ne postoji takva mogućnost, zavjese u hodniku mogu biti besprijekorne.

Prije svega, oni se određuju s dizajnom gotovih proizvoda, a zatim početi odabrati odgovarajući materijal za njih, obloge, šampions, resice, dublerin, vrpce, lambrequins itd.

Nakon proučavanja varijanti modela i zabrinute ih sa svojim mogućnostima, možete nastaviti s poslovanjem (šivati ​​ili naručiti zavjese).

Čitaj više