Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Anonim

Udobnost postojanja u garaži u velikoj mjeri ovisi o tome je li pod ispravno napravljen. Trebalo bi biti izdržljivo, pouzdano, otporna na vlagu. Ovi zahtjevi ne odgovaruju na mnoge materijale. Jedan od najčešćih je betonski pod u garaži. Dakle, on obavlja svoje funkcije, to mora biti ispravno učinjeno. Osim detalja, na koracima koje opisujemo u ovom članku.

Priprema temelja

Betonski pod u garaži radi na tlu. Ali najčešće je samo tlo nije dovoljno pouzdana i gusta baza, stoga je potreban osnovni uređaj - jastuk od ruševina i pijeska. Preliminarni i obavezni rad - uklanjanje plodnog sloja, do čistog tla. Organski i većina mikroorganizama se uklanjaju s plodnim slojem, a oni sadrže njihovu minimalnu količinu.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Prva faza uređaja betonskog poda u garaži - uklanjanje plodnog sloja

Oznaka nule razine

Kao rezultat toga, ispostavimo se da budete pogođeni dubini. Zaspat će smrvljeni kamen i pijesak, ali razumjeti je li njegova dubina ili pretjerana dovoljna, potrebno je odrediti "nultu" razinu spola. Prikladno, ako pod leži pragom vrata. Često to čine odmah ispod praga, ali onda će morati nekako napraviti uklanjanje vode, i to će definitivno biti, ako ne u proljeće, u jesen, zimi, s monstering snijegom, - sigurno.

Označite na perimeru zidova nula na razini poda. To je najprikladnije za to s graditeljem zrakoplova (elektronička ili razina ili razina). Uključite instrument za prikaz horizontalne ravnine, pokazuju na željenoj razini i nacrtati na snop.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

S laserskim radom lakše

Ako ne postoji laserska razina, koristite vodu. Nije tako prikladno s njim: morate prenijeti oznaku mnogo puta na sva četiri zida. Ove oznake su povezane izravno, umjesto ravnala, možete koristiti razinu mjehurića, u isto vrijeme možete kontrolirati jesu li sve oznake postavljene.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Razina vode morat će prenijeti oznake na sve zidove

Izračun debljine PGS slojeva

Kao rezultat tih djela, imamo jamu i nultu podnu oznaku. Sada možete izračunati koje su slojevi debljine potrebni za izlaz iz željene visine. Potrebno je nastaviti s takvih veličina:

  • Optimalna debljina betonskog poda u garaži (ako postoji putnički automobil ili lakši transport) - 10 cm;
  • Debljina slomljenog kamena je najmanje 10 cm;
  • pijesak je najmanje 5 cm;

Ispada da jama ne bi trebala biti manja od 25 cm. A to je bez uzimanja u obzir podne obloge. Ako ste betonski pod samo za rukovanje impregnacijom ili bojom, ne zahtijevaju dodatne centimetere, za bilo koji drugi premaz, dodajte potrebnu debljinu.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Konstrukcija betona u garaži

Nakon što ste primili određenu figuru, možete planirati količinu pijeska i ruševina. Ako su slojevi vrlo veliki, moguće je zaspati na dno i tlo (ali ne i plodan sloj). Ako dubine jame nisu dovoljna, izvodimo određenu količinu pasmina.

Na zidovima garaže možete primijeniti oznake za koje možete kontrolirati debljinu slojeva. Uz malu širinu garaže - 2 metra - te su oznake dovoljne. Ako je garaža šira, potrebno je postaviti još više uloga u sredini i također se primjenjuju oznaku. Afektivna stvar, sve oznake moraju ležati u istoj ravnini. To je prikladno učiniti to opet s razinom. Drugi način je da uzmete ravnu traku ili ploču, pričvrstite na primijenjene oznake. Vrh na traci / ploču Stavite razinu. Ako je sve postavljeno ispravno, mjehurić će biti u sredini.

Članak o temi: Gdje odbacite građevinsko smeće?

Ako planirate napraviti rupu u garaži, vrijeme je da kopate pod to jamu. Ako je jama s zidovima opeke, odmah možete uliti betonski pod u njemu. Dok ćete biti nacrtani pod betonom u garaži, upiše traženu sigurnosnu marginu i bit će moguće položiti zidove. Oni se mogu protjerati nakon mrštenja na podnim jastucima i pijeskom.

Materijali za podmal

Za normalan betonski pod u garaži, bolje je ne uzeti šljunak, ali drobljeni kamen. Šljunak, sa svojim zaobljenim rubovima, nikada se ne pridržavate potrebnog stupnja. A ako je baza pod betonom nestabilna, čak je i debela pojačana ploča. Stoga donesite drobljeni kamen, srednju i malu frakciju. Srednji 60-70%, ostatak je plitko.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Jastuk se sastoji od zabijanog ruševina i pijeska

Ne postoji posebna potražnja za pijeskom za jastuk posebnih zahtjeva. Važno je da bude bez glinenih inkluzija, ali je moguće prosijati prije slaganja.

Napravite jastuk ispod betonskog poda

Prije svega, potrebno je poravnati dno jame. Uklanjamo nepravilnosti, zaspali smo depresije, izvodimo razinu u horizont. Nemojte misliti da se betonski pod u garaži može obaviti s kršenjem. Možete učiniti, ali onda štednjak pukotina, morate ponoviti.

Sada uzimamo vibroplatform (možete iznajmiti) ili ručno nabijanje i kompaktno tlo. Tijekom slučaja ponovno poravnati avion. Kada je tlo zapečaćeno, možete sipati ruševina. Oni ne spavaju ne cijeli volumen odmah - 10 cm obično ne nadoknaditi. Maksimalni sloj je 5 cm, ali bolje - 3-4. Zaspamo nužan dio, distribuirati, uskrsnuti (tkanje) kako bismo postigli otprilike jednu debljinu. Uzmi plastiku ili vibrirajuću plastiku i trambam.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Bolje trljati vibroplitoy

Ovaj taštilica s betonskim poda u garaži je vrlo važan - određena količina ruševina je odvezana u zemlju. Kao rezultat toga, postaje još gusta, a nosivost se povećava, mogućnost povlačenja je isključena. Napuštanje se smatra dovoljno ako je riječ o površini, ne ostavljajte pjesme. Na isti način, sve obronke ruševina su dobru, dovodeći na traženu debljinu.

Na zabiju zdrobljeni kamen ispije pijesak. Također je podijeljena na komade od 2-3 cm. Značajka pijeska: treba ga navlažiti, još uvijek kažem - prolio. Mokri pijesak, opet se fokusira na slojeve.

Sada možete voditi brigu o zidovima, ako jest. Oni su prikazani na razini s čistim poda ili čak malo više - tako da možete pranje automobila u garaži, bez straha da će voda pasti u nju.

Pričvršćivanje

Betonski pod tla često se naziva "plutajući". To je zato što je napravljen nesumherentan sa zidovima strukture. U ovom slučaju, zidovi i pod mogu se isušiti ili rastu neovisno jedan od drugog, uz održavanje integriteta.

Da bi se pod u garaži s betona bio povezan sa zidovima, duž perimetra stavio je traku za ometanje (prodana u građevinskim sklopovima) ili izrezana u trake pjene (debljine 10 mm). Širina bendova - 12-15 cm - trebali bi izvesti malo preko završne obrade poda. Višak visine prigušivača se zatim izreže u konac s pod.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Traka

Hidroizolacija dna betona u garaži

Sam beton vlage ne boji se, povećana vlažnost je štetna za tijelo stroja, kao i za stvari i opremu koja se dobiva mnogo u garaži. Izbor materijala za hidroizolaciju ovisi o tome kako se zatvaraju podzemna voda i kako se mogu dići u sezoni.

Ako je podzemna voda visoka, ne mogu se izvršiti posebne mjere za hidroizolaciju, ali da bi se koristila na pijeskom gustom polietilenskom filmu (gustoća od 250 mikrona, možete ojačati, ne možete). U ovom slučaju, film je potredniji, tako da vlaga iz betona ne ulazi u pijesak, što je nemoguće dopustiti. Uz nedostatak vlage, beton ne dobiva potrebnu snagu i raspadat će se.

Članak o temi: Revizijski otvor ispod pločice - skriveni pristup komunikacijama

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Vodotrajna filma

Uz visoku razinu podzemnih voda, bolje je uzeti hidroizolaciju guste i pouzdane - hidroizol ili njegove analoge. U svakom slučaju, filmski paneli se šire preklapaju - oni se međusobno preklapaju za 10-15 cm. Kako bi se smanjila mogućnost prodiranja vode, zglobovi se uzorkuju s dvosmjernim škotima, možete udvostručiti (na početku spoja i na kraj).

Vodoonacija počinje na zidove, iznad vrpce za prigušivač. Tamo je privremeno fiksiran. Nakon ispune betona i njegovog postavljanja može se odrezati.

Pojačanje

Budući da se pretpostavlja da je opterećenja ozbiljna, betonski pod u garaži ojačan. Pod osobnim automobilima možete koristiti gotovu mrežu od žice od 7-8 mm u promjeru, veličina stanica je 15 cm. Da bi se dobio jedan sustav za pojačanje, mreže komada se međusobno postavljaju jedna stanica. Dvije rešetke su vezanja za jednu s još plastične stezaljke ili posebnu žicu za pletenje.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Vodootaka pod poda u garaži je napravljen hidroogramom, arika za armiranje je instalirano na cigle

Druga točka - rešetka mora biti u debljini betona, u sredini. Samo stavite ga na film će biti netočan - metal nije korozija unutar betona samo ako je na dubini od najmanje 3 cm. Kako bi se betonski pod u garaži dugo vremena i nije ispucao, Grid se podiže preko hidroizolacije za 3-6 cm. Postoje posebna podrška za to, ali češće koristite polovice cigle. Oni samo imaju debljinu od 6 cm. Obrada ih ispod rešetke za pojačanje tako da to nije jako uznemireno.

Instalacija Mayakov

Tako da je pod u garaži bio čak, mora biti poravnat. To je prikladnije za to s posebnom dugom trakom, koja se naziva "pravilo" (naglasak na slovo "i" iz riječi uređivanja). Ova traka se temelji na glatkim dasacima postavljenim na željenoj razini. Nazivaju se svjetionicima.

Sve glatke i duge predmete mogu se koristiti kao svjetionici. To mogu biti cijevi, barovi, posebni svjetionici koji se prodaju u građevinarnicama. Oni moraju biti postavljeni na jednoj razini s betonskom pločom na zidovima.

Stavili su svjetionike iz udaljenog zida, prema onu u kojem su vrata raspoređena (najčešće se ispada da duž duži zid). Korak ugradnje - 25-30 cm već je od duljine pravila. Ako je pravilo dugačak 150 cm, udaljenost između svjetionika bi trebala biti 120-125 cm. Od zidova, približno 30 cm povlačenja, stavljaju prvi svjetionik, a zatim drugi s unaprijed određenom udaljenosti.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Tako je natočen betonski pod u garaži na svjetionicima

Obično se instalira na otocima gusto miješane otopine. Postavite klizač malo više nego što je potrebno, svjetionik se pritisne tako da je na pravoj razini.

Prilikom instaliranja svjetionika moguće je napraviti lagani nagib betonskog poda prema vratima (0,5-1 cm po metru). U ovom slučaju, voda će biti samostalna s poda do ulice. Samo imajte na umu da je beton u ovom slučaju potrebno više - potrebno je odlučiti daleko od ulaza u rub poda, ali to se nadoknađuje jednostavnost rada.

Za sutradan, nakon punjenja, beacons su uklonjeni, praznina je ispunjena otopinom i poravnajte na jednoj razini s prethodno napunjenim poda.

Betovno punjenje garaže

Brand beton za spol u garaži - M250. Njegove karakteristike su više nego dovoljno za otpornost na čvrstoću i mraz. Zbog činjenice da je debljina štednjaka velika, čak iu maloj veličini, garaža zahtijeva veliki volumen otopine. Procjenamo: na maloj garaži s dimenzijama 4 * 6 m s debljinom betonskog poda, potrebno je 4 m * 6 m * 0,1 m = 2,4 kubičnih metara. S činjenicom da trebate pristranost, to će biti sve 3 kocke. Ako to učinite s rukama u jednom danu, morate koristiti dvije betonske mješalice - jedan se neće nositi. Za posao će uzeti pristojan tim.

Članak o temi: Plastična drenaža krova: Montaža s vlastitim rukama s kravatama, olucima, cijevima

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Zamijenio beton u betonskom miješalici koju trebate veliki tim

Svaki betonski mješalica treba podnijeti jednu osobu. To je pod uvjetom da su sve komponente odmah i također će ih preuzeti na krušku. Ako se moraju poduzeti komponente - to su još dva osobe. Osim toga, dva bi trebala nositi beton na mjesto polaganja i jedne - žurbe. Postoji značajna brigada. Sastav će morati raditi cijeli dan. Čak i ako su pomagači slobodni, hranite ih da ih hrani. Malo je vjerojatno da će to poravnanje pomoći uštedjeti značajan iznos novca u usporedbi s redoslijedom gotovog betona iz tvornice. Osim ako ne radite u jednoj rukama, izlijevanje pod dijelove. To je također moguće, ali može ugroziti pukotine u poljima dijelova podne dijelove, ispunjene u jednom danu. Moguće je smanjiti mogućnost izgleda takvih pukotina ako uklonite cementno mlijeko s metalnom četkom, koja se formira na površini.

Ako se odlučite naručiti beton u mikser, vrijedi instalirati ladicu za primanje, koja će poslati tok betona u središte garaže. Iz središta se već lako distribuira u svim kutovima, a zatim rastegnite pravilo. Da biste olakšali rekreaciju betona i povećali svoj brand, odmah nakon preliminarne raspodjele betona, obrađeni poželjnim vibratorom za beton. U isto vrijeme, mjehurići zraka izađu odmah, beton postaje fluidniji i ispunjava sve šupljine. Svjetionici će biti potrebni samo za orijentaciju, a možda djelomično usklađivanje.

Liječenje

Nakon punjenja betona, ako ulica nije jako vruća, možete jednostavno zatvoriti garažna vrata. Ako postoji prozor, mora se bušiti tako da sunčeve zrake ne dobiju na betonu. Ako je ulica previše suha i vruća, beton je prekriven polietilenskim filmom ili vlažnim burlapom.

Tijekom tjedna ploča mora biti dnevna voda. To je prikladnije za to u Burlap - moguće je posebno mučiti relativno malim mlaznicama za vodu za vodu, a ona će dati beton vlage. Ako betonski pod u garaži pokriva film, ona se uklanja prije navodnjavanja, a zatim se ponovno protežu. Kada zalijevanje u ovom slučaju, potrebno je osigurati da su kapi male - trebate mlaznicu s mnogo rupa. U svakom slučaju, stupanj navodnjavanja - na ravnomjerno vlažno stanje (određuje se na tamno sivoj površini površine), ali bez velikih lontija.

Izolirani betonski pod u garaži

Postoje dvije opcije - izolirajte već poplavljene ploče, zaljev na vrhu estriha (struktura na slici ispod) ili odmah napravite izolaciju, stavljajući ga ispod glavne ploče.

Kako ispuniti pod u garažnom betonu

Izolirani pod u garaži

Prilikom odabira druge varijante, izolacija je složena na vrh vodonepropusne sloja, na njega je postavljena rešetka za pojačanje. Svi ostali procesa punjenja u garaži slični su, samo je potrebno uzeti u obzir debljinu izolacije pri izračunavanju dubine jame.

Kao grijač za dani slučaj, preporučuje se korištenje ekstrudirane polistirenske pjene (EPPS) s gustoćom od najmanje 35 kg / m3. Ima vrlo dobre karakteristike, može izdržati teška opterećenja, ne apsorbira i ne dopušta vodu ili paru. Dakle, to je također dodatna pare-hidroizolacija.

Dakle, da postoji samopouzdanje da ispod kotača, izolacija se ne prodaje, ima smisla na vrhu da položi sloj geotekstila. Ovo je netkana membrana koja se koristi u uređaju autocesta. Njegova je funkcija raspodjela tereta, upravo ono što nam treba.

Minimalna debljina EPPS-a je najmanje 5 cm, bolje - 8 cm. Zaustavite ga boljim u dva sloja, prilikom polaganja šavova - da se izolira od tla što je više moguće.

Čitaj više