Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Anonim

Nakon što je instaliran nova vrata balkona, postoji potreba za pragom. U početku, možda mislite da u tome nema ništa komplicirano, ali kada počnete shvaćati, shvatit ćete da postoji mnogo nijansi. Prema tome, danas ćemo govoriti o tome kako napraviti prag na balkonu. Neiskusna osoba prvo će biti teška. Precizno preporučujemo savjete o iskusnijim graditeljima, a onda će se sve ispostavilo, glavna stvar je učiniti sve u skladu s uputama.

Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Prag na balkonu učiniti sami

Prag na balkonu ima dvije funkcije. Prvi je estetski, to jest, vrata s prekrasnim pragom izgledaju mnogo bolje. Druga funkcija je izolacija. Zahvaljujući njemu, on prodire manje hladnog zimskog razdoblja.

Prag na balkonu može biti izrađen od:

  • stablo;
  • plastika;
  • cigle (bolja upotreba silikata);
  • Pravilno pripremljena ručna otopina.

Koji rastavlja

Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Radite na pragu

Mnogo je lakše ukloniti prag nego izgraditi novu, ali ovdje postoje nijanse. Drveni proizvodi nisu potpuno teško demontirati, ali ako je izrađen od opeke, onda je sve mnogo složenije. Morate učiniti sve kao oprez, kao što morate koristiti čekić i dlijeto. Ako ti alati ne pomognu, onda je vrijeme da pustite perforator u slučaju.

VAŽNO!!! Na mjestima u blizini zida bolje je raditi s mlinkom s mlaznice za rad s kamenom. Ako disk na nekim mjestima ne dobije, onda već pokušavamo raditi s prethodno spomenutim čekićem i dlijetom. Rad je dovoljno prašnjav, pa savjetujemo vam da kupite respirator i građevinske naočale.

Prag opeke

Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Visoki prag na vratima bloka balkona

Najčešće se prag opeke na balkonu koristi u slučajevima kada je razina jedinice balkona mnogo veća od razine poda. Zahvaljujući cigli, naime, njegova debljina, moguće je bez problema i brzo eliminirati tu razliku, čime se štedi novac na pješčanoj otopini. Suočavanje čini ili laminat ili keramičke pločice. Vidite da cigla nije previsoka, inače se vrata neće otvoriti.

Članak o temi: Kako oprati izbjeljivanje iz zidova: metode i preporuke

Za izgradnju praga opeke, trebamo:

  1. Kit
  2. Rulet
  3. Čekić
  4. Gipsana mješavina
  5. Svjetionik
  6. Perforirani kut
  7. Vježba
  8. Mlaznica na bušilici "mikser"
  9. Pijesak
  10. Cement
  11. Silikatna cigla

Za početak, poželjno je da se pobrinete, savršeno operite pod. Nakon čišćenja započinjemo sve primrate. PRIMER pomaže povećati adheziju. Savjetujemo vam da odaberete smjesu tla, nakon što je sušenje ostaje slaba hrapavost.

Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Visoki prag na vratima radi sami

Zatim pomiješajte pijesak i cement u odnosu na 1 dio cementa + 3 dijela pijeska. Kako bi se otopina brže zgrabila, dodajte rezultirajućoj mješavini Isoips ili Stenggips. Mlaznica "mikser" u tandemu s vježbom savršeno miješa sve sastojke.

Uzimamo lopaticu i ravnomjerno stavljamo smjesu na predviđeno mjesto i rub cigle. Dakle, cigle zgrabiju ne samo s pod, već i jedni s drugima.

Perforirani kut stavlja se na kut cigle, a na vratima - svjetionik. Oni su fiksirani u istom rješenju kao cigle, ne bi trebalo biti praznine bilo gdje.

Plastični prag

Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Prag balkona vrata

Plastični prag na balkonu izgleda izvrsno, ali ima relativno niski vijek trajanja. Instalacija plastičnog praga traje ne više od jednog dana. Svi radovi su instalirati dijelove za profil pomoću vijaka za samostakanje. Savjetujemo vam da koristite montažnu pjenu za sloj.

Najbolji materijal za proizvodnju plastičnih pragova smatra se da je sve poznato i postojeće u gotovo svim građevinskim trgovinama PVC prozorskim pragovima. Oni su dovoljno jaki da izdrže ljudsku težinu. S prekrasnim pragom, vrata izgledaju sasvim drugačije.

Drveni prag na balkonu

Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Prag na balkonu učiniti sami

Najveća prednost drvenog praga je da praktički ne propusti hladni zrak. Ako je dodatno izolirano visokokvalitetnom mineralnom vunom, učinak je još bolji.

Za početak, mi uzimamo drvene šipke i skupljaju ih sanduk. Morat će pričvrstiti na podu. Koristite ploču s prešanih drvnih čipova kao omotač. Lako može izdržati ozbiljna opterećenja bez deformacija.

Članak na temu: Kako povezati četku za zavjesu: prekrasni čvorovi

U procesu izrade drvenog praga koji trebate:

  • Vijci samo-tapka
  • Kutovi za povezivanje drveta s poda
  • Vijci za bodovanje s tiplelima
  • Pila za metal
  • Čekić
  • Hammer bušilica
  • Drva za drvo

Za početak, uzimamo bervenu šipku i napravite okvir, u veličini usporedivoj s veličinom budućeg praga. Samozakopljeni vijci koji će pričvrstiti okvir, trebaju biti dvostruko duži od ruba trake.

Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Balkon okidač

Ako je okvir potpuno spreman, stavite ga na mjesto gdje bi trebao biti prag, unutarnji rubovi označavaju građevinsku olovku. Unutarnji kutovi trebaju izbušiti rupe za tiple. Zatim smo stavili gotovi okvir i uz pomoć prethodno učitanih rupa u kutu Bruseva, pričvrstili okvir na pod. Trebalo bi se čvrsto i pouzdano ispasti.

Zatim izrežite list ploče za blagovanje stabala i lagano stane, pričvršćeni na vijak za samostažujući. Opcionalno, možete izolirati dizajn polistoltera ili mineralne vune. Kao okrenuta, savjetujemo vam da koristite dobar linoleum ili laminat.

Prag cement-pješčane otopine

Mogućnosti obavljanja pragova na vratima balkona

Prag od cafela

Ako prag na balkonu nije visok, savjetujemo vam da napravite konkretnu verziju proizvoda od dobrog cementnog pijeska. Ovo je najlakši i najbrži način da navedete načine. Za početak, napravimo oplatu, čiji visina odgovara vrhunac budućeg praga. Da bi se postigla maksimalna čvrstoća dizajna, potrebno je koristiti šljunčane ili opeke komada.

"Savjet: Prije punjenja rješenjem, svakako provjeravajte površinu poda, ugradite oplatu i miješajte cement, pijesak i vodu. Rješenje je potrebno kao prilikom polaganja opeke. Gotovana smjesa izlila je u oplatu i temeljito poravnati površinu. "

Čim se sve osuši, pokrijte površinu suhe betona onim što duša želi: linoleum, laminat, pločice ...

Čitaj više