Kako popraviti odvod kupke?

Anonim

Vodovodni popravak u kući mnogi se smatraju vrlo problematičnim i nesretnim zanimanjem. Ponekad se čak i izazov vodovoda pretvara u problem. Ali u stvari, mnoge kvarove mogu se ukloniti neovisno.

Kako popraviti odvod kupke?

Dijagram veze u kupaonici.

Razmotrite pitanje popravka odvoda vode u kupaonici. Popravite odvod pada u dva slučaja:

  1. Propuštanje vode u kupaonici.
  2. Loše odlazne vode iz kupaonice.

Uklanjanje curenja vode u mjestu šljiva

Ako imate kadu, onda morate saznati razlog.

Takva smetnja može se dogoditi zbog smanjenja sifona ili njegovog neuspjeha (na primjer, pukotine). Ako se sifon, ili, kao što se naziva i, ljepljenje, radi na kratko vrijeme i je u dobrom stanju, moguće je ukloniti problem protoka vode, jednostavno zamjenjujući brtve. U isto vrijeme, preporučljivo je koristiti više brtvila.

Često se razlog protoka događa u činjenici da se gornji dio odvoda "olabaviti" i rezultirajućim razmakom prolazi vodu. U tom slučaju, samo trebate odvrnuti pričvršćivanje sifona i primijeniti brtvene pojedinosti na zglobove. Trenutno, silikonski brtvila posebno dizajnirani za vodovodne sustave pojavili su se na prodaju. Možete preporučiti, na primjer, za brtvljenje silikon-915 ili ki meg silikon E. Oni će se brzo sušiti (10-20 minuta), ne gube svojstva na niskim temperaturama i visokom, do 150 ° C ne utječu na 150 ° C gljivice.

Kako popraviti odvod kupke?

Siphon shema.

Prilikom primjene brtvila morate se pridržavati sljedećih pravila. Površine na kojima se nanosi brtvilo mora biti suha, čista, bez mehaničkog oštećenja. Metalne površine moraju biti uvučene. Širina brtvenog šava može biti širina od 6 ... 35 mm. Poravnajte šav, moguće ga je zatvoriti u roku od 5 minuta odmah nakon nanošenja. Nakon potpunog mraza, možete ukloniti nepravilnosti, pažljivo odrezati višak, pokušavajući ne oštetiti čav. Sva rad treba izvesti u gumenim rukavicama, ne dopuštajući brtvljenje na kožu.

Članak o temi: Podna izolacija Penoplex pod kravatom vlastitim rukama

Ako vidljivi dio odvoda nije oštećen, dobro ojačan, ali iz kupelji i dalje teče, onda je u ovom slučaju bolje zamijeniti letak na novu. Prilikom odabira novog sustava "odvod / prelijevanje", morate uzeti u obzir od onoga što je materijal napravljena. Neki sifoni su namijenjeni samo za tankoljenu vodovodnu opremu.

Kada instalirate novo vezanje, potrebno je prvo u potpunosti sastaviti ga u rukama, a već traje na temelju okupljenog oblika kako bi se popravila ispusna rupa za odvod i preljevu.

Voda iz kupaonice polako se spaja

Glavni razlozi lošeg odvoda su sljedeći:

  • zemljište odvodne cijevi;
  • premalen padinu kliznog sustava;
  • Promjer odvodne cijevi ili uspona je nedovoljan.

Ako se voda iz kupaonice počela ostavljati gore nego prije, onda, najvjerojatnije, imate blokadu. Uz laganu degradaciju odvoda, možete koristiti stari dobar vanatuz ili očistiti sustav kemikalijama. To je najlakši način za uklanjanje kanalizacije kanalizacije. Ali morate se sjetiti da su samo manje stolice sile. U slučajevima kada se voda spaja vrlo sporo, ili se uopće ne spoji, ti se alati ne mogu primijeniti.

Moguće je očistiti blokadu, rastavljati i ispirati sifon (kaput) ili očistiti cijelu ispusnu cijev na usta. U nekim slučajevima, potrebno je rastaviti cijeli ispusni sustav ispod kupaonice, čist i ispiranje. To se događa u slučajevima kada je, na primjer, nedavno učinio popravak i iscrpljena rješenja i suspenzije u kanalizaciju. U ovom slučaju, aksijalne čestice snažno začepljuju cijevi i moraju izbaciti.

Često razlog za ispuštanje kupaonice je loš, kanalizacijska cijev postaje premala. Pogledajte kako je uređen vaš odljev. Ako je nagib premalen ili uopće nije, onda je to razlog da voda ide polako. U tom slučaju ne koristite kemikalije za uklanjanje blokada.

Članak na temu: Vanjske svjetiljke: Fotografije, vrste, izbor, instalacija

Što bi trebalo biti pristranost problema tako da odvod radi dobro? Točne vrijednosti padina određene su izračunima u kojima se uzima u obzir volumen otpadnih voda, promjeri cijevi i neki drugi pokazatelji. No, vođeni praktičnim iskustvom, možete se pridržavati sljedećih generaliziranih vrijednosti: s promjerom cijevi kanalizacijskog autoceste 100 mm, minimalna pristranost mora biti 2%; Kada je promjer cijevi 50 mm, pristranost mora biti najmanje 3%. Za referencu, dodajte da je pristranost od 2% smanjenje cijevi za 2 cm kroz svaki m cjevovod.

Da biste povećali nagib od ispuštanja, možete jednostavno spustiti oslobađanje u središnjem usponu ili podignite samu kupku. Previše pristranosti je nepoželjno, jer može dovesti do postepenog začepljenja cijevi s teškim oborinama, kao i uzrokovati učinak "mjehurića" vode tijekom šljiva. U relevantnim standardima gradnje ukazuje da maksimalni mulj mulja može biti do 15%.

Čitaj više