Japanske zavjese to čine sami: glavni razred na krojenju

Anonim

Japanski stil u unutrašnjosti sobe karakteriziraju jednostavne linije, nepažnje boje i istovremeno milost. Napravite japanske zavjese vlastitim rukama čak i novak, jedva upoznati s šivaćim strojem. Takav detalj dizajna prozora, izrađen samostalno, naglasit će individualnost hostesa i njezinu neovisnost od standardnih dizajnerskih rješenja. Što su Japanske zavjese, kako ih šivati?

Japanske zavjese to čine sami: glavni razred na krojenju

Karakteristike i prednosti

Japanske zavjese nalikuju vertikalnim žaluzinama. Sastoje se od brojnih pravokutnih panela čija širina može doseći 1 metar. Materijal se proteže odozgo i ispod krutosti je fiksiran s okvirom. Svaka ploča se nalazi na glavnom vijeću, koji vam omogućuje da ih pomaknite odvojeno promjenom dizajna zavjese. Možete uzgajati panele u različitim smjerovima, pomicati ih sve za jednu ili pomak u obliku ljestvice.

Japanske zavjese mogu se koristiti ne samo na prozoru, već i za uređenje vrata, razdvajanje prostorije na funkcionalne zone. Pogodni su za mnoge unutarnje stilove. Na najbolji način gledaju na široke prozore. Zahvaljujući dizajnu bez nabora panela, prašina se ne mogu skupljati, tako da je prikladno brinuti za njih i lako.

Japanske zavjese imaju druge prednosti:

  • Prirodne tkanine koriste se za šivanje, koje osiguravaju čistoću okoliša;
  • Svojom proizvodnjom nema ograničenja za odabir nijansi materijala;
  • Da biste ih kontrolirali, možete koristiti i ručni i električni mehanizam;
  • Lako je stvoriti takve zavjese s vlastitim rukama koristeći pristupačnu majstorsku klasu šivanjem.

Japanske zavjese to čine sami: glavni razred na krojenju

Kako odabrati materijal?

Klasične tkanine za šivanje japanskih zavjesa - lan, svila, pamuk. Izvorni uzorci dobivaju se iz korijena, bambusa, jute, riže papira. Paneli pogodni za varijantu proračuna mogu biti izrađene od obojene plastike. Osim materijala, potrebno je pripraviti trap-ponderiranje sredstava za pričvršćivanje donjih zavjesa.

Članak o temi: pločica za korake za trijem: sorte boja, tekstura i veličina

Moderni stilovi omogućuju vam da koristite za proizvodnju japanskih zavjesa kao tvrde, guste materijale i bestežinske i transparentne, što je najvažnije - tako da su prirodni. Zbog jednostavnosti zamjene panela tkanine, svaka sezona se može promijeniti. Za zimu je bolje koristiti uske materijale: nije rastegnut i stvara atmosferu udobnosti u sobi. Zavjese za ljetno razdoblje mogu se šivati ​​iz najlakših tkanina.

Koliko će materijala potrebno? Kada koristite poseban vijenac za japanske zavjese, širina ploča trebala bi biti točno 60 cm. Možete primijeniti drugu metodu montaže weba: U ovom slučaju, treba ga odabrati proizvoljnu veličinu. Da biste odredili duljinu tkanine, morate izmjeriti udaljenost od streha do poda i dodati 10 cm po bateriji. Ako je potrebno da paneli idu na mreži, širina prozora treba podijeliti na 60: ispada o broju tkanine. Možete povećati broj panela tako da se međusobno preklapaju. Posebna glavna klasa pomoći će ispravno odrediti veličinu tkiva.

Japanske zavjese to čine sami: glavni razred na krojenju

Savjeti za šivanje japanskih zavjesa

Odaberite mirne, prirodne nijanse tkanina: zelena, smeđa, plava, kao i pastelne boje: bež, pijesak, bijela, nježna ružičasta. Takve boje ne nose opterećenja i pomažu u dodavanju harmonije, mira i čistoće u unutrašnjosti. Možete dodati izražajnu atmosferu pomoću svijetlih tonova: narančasta, crvena, limun.

Za podizanje stupnja osvjetljenja prostorije, platno zavjese treba biti transparentno. Možete kombinirati svjetlosne ploče s blijedo plavom ili ružičastom. Ako je u sobi potrebno smanjiti svjetlo, bolje je šivati ​​zavjese iz tamnog neprozirnog materijala.

Za šivanje japanskih zavjesa možete odabrati tkaninu s uzorom. Možda neće biti previše glomazne slike ptica, drveća, sakura grana, orijentalnih simbola i, naravno, hijeroglife. Izgleda dobro s kombinacijom bijele tkanine i svijetlog ispisa. Možete izmjenjivati ​​monofonske platnene i uzorak s uzorom. Prilikom odabira materijala sa slikama, budite oprezni: ne bi smjeli ići dalje od ploče.

Članak o toj temi: Kako se sami i koristite šablone za zidove pod slikanjem?

Japanske zavjese to čine sami: glavni razred na krojenju

Uputa korak po korak

Glavni razred će vam reći koliko je lako i brzo učiniti Japance zavjese to učiniti sami. Vrlo je važno točno slijediti upute. U ovom slučaju, platna će biti ista i savršeno glatka.

Ova majstorska klasa bit će shvaćena čak i početnikom.

  1. Uklonite trake iz odabranog materijala široke 60 cm, dodajući nekoliko centimetara na dodatak, bočnu oblogu i skupljanje tkanine. Bolje je odmah otvoriti sve ploče za značajno uštedjeti vrijeme.
  2. Očistiti bočne šavove. Na dnu svake ploče sakrijte scene u kojima će se umetnuti police.
  3. Na vrhu svakog platna, čičak čičak. Uz njegovu pomoć, svaka ploča japanskih zavjesa može se pričvrstiti na zasebni vodič na viječuru.
  4. Prije šivanja Velcro pažljivo ga prebacuje. Paneli se također kreću duž cijele duljine. Ovo je vrlo važna točka u proizvodnji japanskih zavjesa s ravnim linijama lateralnih šavova. Bacite tkaninu uzimajući u obzir njegove značajke.
  5. Pričvrstite čičak čičak na vrh weba. Pričvrstite ga s igle i guranje. Nakon što je sagnuo Velcro iznutra, idite opet.
  6. Na kraju, umetnite traku za ponderiranje u krišku dna svake ploče.
  7. Japanske zavjese su spremne! Možete ih objesiti na vijenac i diviti se novom interijeru.

Koristeći majstorsku klasu, možete sami šivati ​​japanske zavjese kod kuće, ali to učinite da ga vijenac za njih neće raditi. To je aluminijski profil s nekoliko redaka, u kojima su vodilice umetnuti s vrhom panela. Kretanje platna u granilju može se provesti pomoću posebne kabela ili električnog mehanizma. Može se usmjeriti s jednog ruba u drugu ili iz središta u oba smjera. Ovisno o karakteristikama željenog interijera, krunica za japanske zavjese mogu se montirati na strop ili na zid.

Japanske zavjese su jednostavne za rad i brigu. Osim toga, lako ih je napraviti vlastitim rukama koristeći pristupačnu majstorsku klasu. Kupnja u trgovini zahtijevat će samo sve potrebne materijale i posebne strehe. Jednostavnost zamjene panela omogućit će vam da uživate u različitim modelima mijenjajući ih ovisno o doba godine ili situacije.

Članak o temi: Zavjese za komarce na magnetima: Prednosti i pravila rada

Japanske zavjese pogodne su za mnoge moderne unutarnje stilove. Ona ih šivao vlastitim rukama, dat ćeš unutarnji originalnost. Glavna stvar je da se paneli kombiniraju s okolnom situacijom i stvorili je jedan sastav s njim.

Čitaj više