Što je bolji laminat s cjedilom ili bez

Anonim

Laminat i dalje povećava svoju popularnost. Budući da ova podovi ne izgleda samo elegantno i pogodno je za bilo koji stil, ali ima i dobre specifikacije. Struktura je prešani drveni sirovina, koji je prekriven papirnoj slici odozgo. Dakle, ima nekoliko slojeva.

Zahvaljujući crtežu, premaz se može činiti ekskluzivnijim i skupim, jer će podsjećaju na skupe šumovite stijene. Bezbojna smola se nanosi na vrh slike s tankim slojem, koji djeluje kao jamčitelj snage i povećava servisni vijek trajanja. Dno lista je također pokriveno papirom parafinirane strukture, dopuštajući materijalu da se izbjegne ulazak vode.

Što je bolji laminat s cjedilom ili bez

Sada u bilo kojoj građevinskoj trgovini možete vidjeti veliki raspon takvog vanjskog premaza. Zahvaljujući snazi, otpornosti na nošenje i trajnost, mnogi vlasnici vlasnici preferiraju upravo ovaj materijal. Osim toga, instalacija ne predstavlja poteškoće. Može se učiniti samostalno i sam. Dvorac laminat nije sklon oblikovanju pukotina i udubljenja i, važnije je ekološki prihvatljiv.

Imitacija vrste drva

Kupac nehotice pita što je laminat bolji kad vidi veliki izbor ove pokrivenosti. Moderni proizvođači klasificiraju svoje proizvode ove vrste, barem po razredima, ali proizvodi se mogu razlikovati u formi i teksturu. Postoje klasični strogo pravokutni listovi, a tu je i chamfer.

Chamfer je dodatak izgled lista laminata, koji mu se omogućuje imitira jedno ili drugo drvo drva. Riječ je o zabuđenom rubu, što čini list vizualno prirodnim, poput kriške od prirodnog stabla. Vidljiva sličnost sa skupom pasminom drva daje zajedničku originalnost i nesiguran.

Soba s takvim premazom neizbježno izgleda bogatije i elegantnije, jer se vizualno ne razlikuje od obične žene. Iz tog razloga, u većini slučajeva odaberite ploču s cjedilom.

Članak o temi: Instalacija i popravak sporednika Učinite to sami

Što je bolji laminat s cjedilom ili bez

Sorte laminata s šakom:

  • Ovisno o kutu reza, čišćenje akutnog kutnog oblika ili u obliku U.
  • Bevelirani rub može biti i iz dvije uzdužne strane i od svih četiri.
  • Minimalne udubljenja koji se odnose na 2 mm nazivaju se mikrofazom.
  • Ti uski listovi su slični parketu i standardnu ​​veličinu - s rodnim pločama.

S povjerenjem, nemoguće je s povjerenjem reći, to je nemoguće, jer je sve pojedinačno. Ali kako bi se odmjerilo sve "za" i "protiv", morate uzeti u obzir prednosti svake vrste.

Laminat s šakom: prednosti i nedostaci

Osim činjenice da je pokrivenost the thul plemenit i izuzetan, takav laminat obavlja niz zadataka:

  1. Povećava svojstva amortizacije;
  2. Kennele panela su manje vidljivi;
  3. Tvornički nedostaci su nedosljedni, kao i postupno pojavljuju međupanelske praznine;
  4. Usredotoči se na luksuzni izgled sobe.

Da bi takav premaz izgledao stilski i prikladan, treba odrediti koja je boja bolje pogodna za stilistiku određene sobe. Širok izbor boja omogućit će rješavanje ovog problema bez poteškoća. Ako postoji želja da oponašate pod ukrcani pod, trebali biste odabrati više prirodnih stabala. Žute ploče će dodati svjetlo i bijelo - vizualno širiti. Crni laminat je nepokolebljiv znak luksuza i prosperiteta.

Što je bolji laminat s cjedilom ili bez

Neki su uvjereni da je bolje odabrati premaz chamfer i raspravljati ovu složenost u čišćenju. Doista, takav pod je problematičan s kvalitativno uklapanjem. Usisavač ili map s mlaznicom - spužva može doći do spašavanja. Moderni MOP je mnogo prikladnije i praktičnije od obične krpe jer se može pažljivo stisnuti. Apsolutno bilo koji laminat, na jedan stupanj ili drugi, boji se vode.

Operite takav pod koji trebate pola mokre krpelja. Ne preporučuje se izoštriti ploču s cjedilom na mjestima gdje je moguća voda ili druga tekućina. Ako planirate staviti panele u hodniku na ulaznim vratima, onda se dijelovi ploča moraju velikodušno oploditi s otopinom odbijanja vode.

Članak o toj temi: Balkon okretaja ključ s vlastitim rukama (fotografija)

Laminat bez chamfera

Paneli bez chamfera, prema mnogim stručnjacima, prikladniji su za apartmane, budući da je takva premaza čvrsta monolitna površina. Pojedinačni kat bez praznina je optimalan u smještaju u apartmanu. Važan aspekt odabira takvih panela je dvorac.

Što je bolji laminat s cjedilom ili bez

Poznati proizvođači laminata posebnu pozornost na stvaranje pričvršćivanja "zatvarač". Različite marke su različite brave, tako da se ne preporuča kupiti ploču od različitih proizvođača za jednu sobu. Spojevi dvorca moraju biti visoke kvalitete i izdržljivi, inače se mogu slomiti u procesu instalacije. Nakon vremena, glatki premaz će "shvatiti" proreze koji se pojavljuju u zglobovima zglobova.

U tom smislu, premaz bez Chaffera gubi analog s cjedilom. Interpanel praznine, čak i najznačajnije, dopustiti vlagu prodrijeti u sloj, a to doprinosi otekline, pa čak i pojavu kalupa.

Da bi se pod dugo vremena, čvrsto, bez vidljivih praznina, potrebno je postići najosnovnije što je moguće prije početka instalacije. Ako se nacrt poda još diferencira, tada biste trebali odabrati deblji pomoćni sloj.

Kako odabrati podlogu?

Što je bolji laminat s cjedilom ili bez

Raspon podloga ispod laminata je dovoljno velik, tako da odaberite optimalnu verziju neće biti teška. Bez obzira na prisutnost chamfer, supstrat je nužan pod pod takavm vanjskim premazom. Štednja njihove debljine omogućuju spaljivanje manje neravnotežnosti poda.

Ovisno o vrsti laminata, preporuča se koristiti određene podloge. Za panele treba koristiti više od 12 mm široke, fine supstrate iz polistirena. Oni savršeno obavljaju svoje funkcije unatoč činjenici da debljina ne prelazi 2 mm. Univerzalni pomoćni sloj može se nazvati podlogom Brand Tuples. Ima dva sloja i izvrsne specifikacije. Trošak je mnogo veći od analoga polistirena ili pluta, ali kvaliteta je vrijedna toga.

Članak o temi: čišćenje zemljišta

Izbor jednog ili drugog podova je težak zadatak, ali sve češće u rješavanju problema "što je bolje" je poželjno laminatom. Širok izbor zajamčeno mnogim proizvođačima omogućuje stvaranje u vašem polju u optimalnoj stilistici i prihvatljivim troškovima.

Čitaj više