Kako šivati ​​traka za zavjese: podupire korak-po-korak

Anonim

Otvaranje prozora, ukusno ukrašeno zavjesama, nehotice privlači oči. Da biste stvorili elegantan sastav, nije dovoljno odabrati materijal prikladan za boju i teksturu - ona mora biti pažljivo obrađena i dupodizirana. Mnoge hostese i dalje se sjećaju tih vremena kad su morali izvući brojne petlje kako bi objesili zavjesu na strehe. Danas se ovaj rad može obaviti mnogo lakše i brže, ako znate kako šivati ​​traku zavjese, s kojima je lako napraviti željeni oblik.

Kako šivati ​​traka za zavjese: podupire korak-po-korak

Imenovanje trake pletenice

Tape zavjese - posebni pribor koji se koriste pri šivanju zavjesa, je tekstilna pletenica, duž cijele dužine koja se prolaze kabeli za pritezanje materijala. Osim toga, ovisno o svrsi vrpce na njegovoj površini na jednakim udaljenosti, džepovi za kuke, petlje ili prilagodbe za obrve nalaze se potrebne za pričvršćivanje zavjesa na strehe.

Sedam zavjese za zavjese na gornji rub zavjese i povlačenjem kabela, možete stvoriti vrlo lijepu draperiju s naborima iste dubine, koji se nalazi na jednakim udaljenosti jedni od drugih. Štoviše, pomp i volumen zavjese lako se podešavaju pomoću trake zavjese.

Rastavljajte takve strukture lakše nego jednostavne. Ako portiri moraju biti omotani ili uklonjeni na skladište, ublaži se ublažuju i možemo ispucati tkaninu.

Kako šivati ​​traka za zavjese: podupire korak-po-korak

Sorte pletenice za zavjese

Danas postoje mnoge vrste zavjese pletenice. Pribor se razlikuju u sastavu materijala i veličina, broj redaka pričvršćivača, oblik formiranih nabora.

Najpopularnija je pletenica koja stvara Fold 1: 2, nazvan izravnim stupcem. Osim toga, postoje vrste traka za zavjese koji oblikuju drapes u obliku leptira, naočala, odbojnika i drugih figura. Uz pomoć takvih drapes, možete pretvoriti običan til u remek-djelo dizajnerskih vještina.

Članak na temu: Kako izgraditi kuću za perad za 10-20 zrna to učiniti sami

Traka za zavjese je prozirna i gusta. Prozirna pletenica izrađena je od poliesterskih navoja i koristi se za liječenje tankih tkiva: til, organza, veo. Uska traka je bolje zašućila trgovcima iz teških materijala.

Država zavjesa proizvodi se u različitim veličinama, a njegova širina može biti od dva do deset centimetara. Tanki traka s jednim redom kuka odgovarat će kada je potrebno jednostavno objesiti svjetlosne zavjese. Ako želite stvoriti iscrpljujuću kompoziciju, pa čak i zatvoriti vrh zavjese vijenca, morat ćete kupiti široku vrpcu s dva ili tri reda džepova za kuke i nekoliko učvršćivanja.

Da se ne bi izgubili u raznolikosti priključaka za šivanje zavjesa, morate se kretati u tvorničko označavanje:

  • T - pletenica zavjese namijenjena je organzi;
  • / Z - za transparentne tkanine;
  • F - za lagane materijale;
  • Z - za guste teške zavjese;
  • U je univerzalna pletenica, pogodna za bilo koju vrstu zavjesa.

Svaka zavjesa ima svoj vlastiti koeficijent montaže, označen slovom "K". On izvještava kupcu, koliko je puta smanjena širina izvornog materijala nakon smanjenja draperije. Na primjer, k = 2 sugerira da će nakon formiranja nabora, širina platna postati manje od dva puta. Ovaj indikator se mora uzeti u obzir pri kupnji tkanine za zavjese.

Kako šivati ​​traka za zavjese: podupire korak-po-korak

Koliko pletenica za kupnju

Prije odlaska u dućan iza tkanine i pribora, potrebno je ispravno izračunati potrebnu količinu materijala.

  • Širina platna za porter je jednaka širini vijenca pomnoženog s koeficijentom sklopa plus 5-6 cm na strani prosjak.
  • Prilikom izračunavanja duljine weba potrebnog za zavjese za šivanje potrebno je dodati 8-10 cm na donjem savijanju i 3 cm na vrhu.
  • Duljina zavjese pletenice treba biti jednaka širini platna s obrađenom bočnom rubom plus 6 cm na brtvi trake.

Gusta pletenica treba uzeti s marginom, jer može dati skupljanje nakon ispijanja. Nakon pranja zavjesa, tkanina nije bila prekratka, prije šivanja portera, tkanina treba navlažiti u toploj vodi, neka joj suha i udari vruće željezo.

Članak o temi: Planovi slapovi Plastika: S čeličnom stupnjem, lijevom željezom, cijenom

Kako šivati ​​traka za zavjese: podupire korak-po-korak

Kako šivati ​​pletenicu

Prije početka rada morate pripremiti potrebne alate i uređaje. Mi ćemo trebati niti, škare, kredu, traku centimetra, pinove i, naravno, šivaći stroj.

Važno!

Kada šivanje zavjesa treba koristiti oštrim igle. Ako je vrh igle izblijedio, ostavit će rupe u materijalu, što će značajno pogoršati izgled proizvoda. Teme bi trebale biti tanke i izdržljive, blizu boje na boju tkanine.

Sve je spremno - možete nastaviti s radom. Kako pravilno šivati ​​traku za zavjese na rezač, autor stranice "Hyštetor" shvatio je.

  1. Prije svega, potrebno je izrezati rubove na platnu, iz koje će se proizvesti zavjese. Obično, tvornički rub zateže materijal, a strana zavjese će biti naborana na strani zavjese, tako da je bolje odrezati rub. Da biste napravili glatki rez, potrebno je na udaljenosti od 1,5-2 cm od bočnog ruba da povuče nit duž cijele dužine i izrežite materijal strogo prema rezultirajućoj liniji.
  2. Sljedeći ograđeni bočni rubovi. Da biste to učinili, materijal je dvaput omotan na pogrešnu stranu platna, polaganje 2,5-3 cm. Savijanje je bolje držati se pinova ili obavijesti s velikim šavovima, ali iskusni obrtnici mogu bez njega. Bočni šavovi su upečatljivi i stisnuti vrućim željezom s lica i iznutra.
  3. Prije sjedenja nosača do zavjese, vrh web mora biti temeljito moždani udar. Da bi se izbjeglo skupljanje, vrpca se također treba piti s željezom.
  4. Nanesite pletenicu na prednji dio materijala na takav način da gornji rub platna je 1 cm ispod gornjeg ruba trake. Bočni rubovi pletenice.
  5. Donji rub pletenice na portiru se hrani, pokušavajući ne povući materijal.
  6. Pretvorite tkaninu iznutra i savijte pletenicu. Pinging duž cijele duljine igala i udarajući rub trake, neprestano ispravljaju tkaninu kako bi se izbjeglo stvaranje bora.
  7. Ako postoje dva ili više kabela na pletenici, možete otvoriti šav u sredini trake, pokušavajući ne utjecati na kuke za kuke i zatezanje kabelskog svežnja.
  8. Traka je čvrsto ušivena na zavjesu. Sada se mora ponovno okrenuti i zatvoriti jednu stranu. S druge strane, bočni rub pletenice ostaje otvoren. Ovo je prikladno mjesto u kojem možete sakriti krajeve kabela nakon ruba formiranja nabora.
  9. Traku s jedne strane, distribuiraju valove nabora ravnomjerno duž cijele duljine. Nakon što je završio draperiju, krajevi kabela povezuju i napunite stranu ispod vrpce.

Važno!

Nemojte izrezati izdužene kabele, bit će potrebni kada je potrebno popraviti grafikon.

Dakle, korak po korak upute će vam omogućiti da neovisno šivati ​​zavjesu pletenica bilo koje, čak i neiskusne u šivaći posao hostesa. Da ne bi pogriješili s izborom dodatne opreme, moguće je vidjeti mali blok materijala kako raditi pletenicu i da li rezultirajuća draperija odgovara zajedničkom dizajnu.

Članak o temi: Smokih kuća u zemlji

Čitaj više