Bed Clamshell Učinite to sami: dizajn proizvoda

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • I gdje, u stvari, krevet?
  • Glavne komponente dizajna kreveta
  • Gdje pokrenuti proces
  • Neke preporuke

Glavni problem stanova može se nazvati njihove male dimenzije. Morate spremiti svaki cm prostor, uređenje namještaja kako biste mogli slobodno kretanje po sobi. A ako odlučite o kupnji bračnog kreveta, ostatak namještaja u spavaćoj sobi će biti smješten problematičan. Vlasnici jednosobnih apartmana mogu priuštiti samo kauč na sklapanje, koji u presavijenom stanju traje mnogo prostora.

Bed Clamshell Učinite to sami: dizajn proizvoda

Proizvodnja sklopivih kreveta vlastitim rukama košta mnogo jeftinije od gotove trgovine.

Iz bilo kakve situacije uvijek možete pronaći izlaz. I ne govorimo o kupnji prostranijih kućišta, kao u većini slučajeva možete samo sanjati. Ali krevet clamshell, napravljen vlastitim rukama, prilično je izvršavao zadatak.

I gdje, u stvari, krevet?

Bed Clamshell Učinite to sami: dizajn proizvoda

Shema sklopa okvira za krevet.

To je takvo pitanje koje se pitaju prijatelje koji su vas prvi put posjetili. I sve zato što se krevet u danu skriva u niši kao nepotrebno, oslobađajući veliko područje za pokret. Umjesto niše, možete koristiti okvir u obliku drvenog ormara, čiji je širina mnogo puta manje od jadnu. Takav krevet clamshell se zove okomito, jer je mehanizam njegovog dodavanja osiguran u okomitom položaju.

Za jednokratne školjke koje se mogu smjestiti u vrtić ili kao pomoćni ležaj na balkonu, možete primijeniti horizontalni mehanizam za podizanje. Takva se školjka nalazi uz zid i može se prerušiti u usku dugu cijev.

Natrag u kategoriju

Glavne komponente dizajna kreveta

Bed Clamshell Učinite to sami: dizajn proizvoda

Alati potrebni za rad: okrugla pila, rulet, olovka, kutak, bušilice, crosshead odvijači.

Članak o toj temi: Odabir Petarda za Novu godinu

Možete odabrati četiri glavna elementa iz koje će kauč na razvlačenje biti:

  1. Madrac. Ovisno o potrebama, može biti jedno ili dvostruko. Dimenzije kabineta kutije ovisit će o njezinim veličinama.
  2. Mehanizmi za podizanje i spuštanje kreveta. U te svrhe možete koristiti mehaničku metodu na izvorima.
  3. Okvir je mjesto gdje će mjesto za spavanje biti za taj dan.
  4. Krevet na kojem će biti položen madrac.

Pripremite alate koji će biti potrebni tijekom proizvodnje i montaže kreveta:

  1. Rulet.
  2. Olovka za označavanje.
  3. Šmirgl papir.
  4. Zaštitne naočale.
  5. Bušilica.
  6. Cross odvijači.
  7. Kutak.
  8. Cirkular.
  9. Kutak za mljevenje.

Natrag u kategoriju

Gdje pokrenuti proces

Treba započeti s proizvodnjom zajedničke strukture, koja se sastoji od nosač kutije i pričvršćen na njega mehanizam podizanja baze kreveta. Da biste prikupili dizajn, MDF ploče 2 cm, šperploča 1 cm debljine, nokte, petlje, vijke, magnetska kopča, stolarije ljepilo.

Faza 1.

Početi od sklopa glavne strukture.

Bed Clamshell Učinite to sami: dizajn proizvoda

Shema mehanizma i dimenzija transformacije.

Za to će vam trebati dva ležajna ploča duž duljine madraca, do veličina koje trebaju dodati željenu visinu od poda od kreveta u odmorenom obliku.

  1. Pretpostavimo da madrac ima dimenzije od 200 cm za 170 cm, a zatim piće nosač duljine 230 cm i 40 cm širine u količini od 2 kom., To će biti strana kutije. Poprečne premčenice moraju biti dulje od širine madraca, uzimajući u obzir debljinu zidova bočne stijenke (plus praznine potrebne za ulazak u bočne stijenke kreveta). Cross crossbara povezuju se s normativnim pločama pomoću vijaka i ljepila stolarije.

Faza 2. Nakon prikupljanja glavnog okvira, pomoću vijaka, pričvrstite stražnji zid šperploča.

Faza 3. Napravite policu na kojoj će biti fiksirana glava iz glave uzglavlja, koja podržava krevet. Nakon toga, pričvrstite policu unutar kutije s tri sigurnosne kopije s debljinom od 35 mm, a gornji dio bi trebao biti iznad poda za 20 cm.

Članak o temi: antikorozivni spojevi za interijer i ulični surik i vodstvo

Faza 4. Napravite kutiju za madrac - temelj za krevet, koji se sastoji od okvira s dimenzijama od 100x1450x1980 mm i zabilježena u sredini šperploče, čija je veličina 20x1410x1940 mm, ona se sastoji od dva dijela.

Za proizvodnju, uzmite dvije strane i dvoskretne ploče s dimenzijama 1980 i 1410 mm. Nakon što je napravio preklop uz pomoć ljepila za stolarenje i vijke, prikupite okvir, navigaciju dno šperploča.

Faza 6. Proizvodnja dodataka za lože. Kada je krevet širi, potrebno je staviti na potpore, osebujne noge, koje su izrađene od šipke s poprečnim presjekom od 40x100 mm u količini od 2 kom.

Pričvrstite nosače na dno kreveta s petljom.

Faza 7. Nakon što je cijeli dizajn kreveta dobro osušen, pričvrstite ga na kutiju širokim petljima.

Faza 8. Mehanizam spuštanja i preklapanja ovog kreveta može se odabrati po vlastitom nahođenju. Možete ga kupiti u građevinskoj trgovini.

Faza 9. Da biste ugradili krevet u presavijeni obrazac, možete koristiti sjenila za namještaj koji će pokriti pod-verzije iz bara. U drugom slučaju, predgrađa se mogu napraviti samo na jednom mjestu i uklapaju se. Potrebno je povećati visinu dizajna na veličinu debljine nogu.

Natrag u kategoriju

Neke preporuke

Za najbolju i pouzdanu fiksiranje kreveta u presavijenom obliku, možete koristiti dekorativni razbojnik koji je pričvršćen odozgo do dna. Tada se točno osigurajte od spontanog ležaja ležaja.

U presavijenom stanju, posteljina i madraca mogu skliznuti s kreveta, pojasevi od 30 mm široke od dvije strane kreveta koriste se za pričvršćivanje i pričvršćene do čičak prije podizanja kreveta.

Napravite krevet vlastitim rukama je jednostavno, koji ima sve potrebne materijale i točne crteže budućeg proizvoda. Budući da svaki napravi krevet za veličinu njihovog madraca, konačni izračuni mogu se malo razlikovati od tih brojeva.

Članak o toj temi: Kako napraviti idealan polukružnu zidu gipsboard

Nakon što je naučio napraviti krevet clamshell (kauč), možete napraviti sličan proizvod u zemlji, zamjenjujući ga starim složenim kaučom ili kaučom ili pripremiti pomoćni ležaj za goste.

Čitaj više