Kako izvorno nacrtati prozor u hodniku?

Anonim

Dizajn prozora je jedna od komponenti uspješnog dizajna soba. Štoviše, ako govorimo o prozorima u hodniku, njihov dizajn treba posvetiti posebnu pozornost. To su osebujne oči u svijet. To je smiješno jer, međutim, pogledate svijet kroz bijedni prozor?

Kako izvorno nacrtati prozor u hodniku?

Prekrasno uređen prozor u hodniku stvorit će udobnost i naglašava dizajn sobe.

Pogrešno je pretpostaviti da je odabir zavjesa i cijeli dekor prozora. Ova metoda završetka je najčešći, ali ne i posljednji.

Značajke dizajna prozora u hodniku

Početak rada sa sustavom Windows u dnevnom boravku, morate unaprijed razmišljati unutrašnjost hodnika. Prozori ne bi trebali biti svijetlo mjesto (iako u nekim slučajevima može poslužiti kao originalni dizajn rješenje), poželjno je da su usklađeni s interijerom. To jest, sve treba izvesti u jednom stilu i paleti boja. Svetkovina sobe za goste ovisi o kvaliteti dizajna prozora.

Kako izvorno nacrtati prozor u hodniku?

Prozor u hodniku se koristi za podešavanje osvjetljenja prostorije.

Često, osobito u malim stanovima, prozor u dvorani je višenamjenski. Kako biste uštedjeli prostor i istovremeno utjelovili zanimljivu dizajnersku ideju, možete to učiniti tako da uz pomoć prozora moguće je prilagoditi stupanj rasvjete ili ventilacije hodnika. Često prozor može sakriti ugrađeni namještaj. Potonji dizajn prozora dobiva na popularnosti. Uostalom, to je prikladno koristiti prozorske prašine kao stol, i mjesto ispod njega kako bi se dobile kutije.

Važno je napomenuti da će svaki dizajner izabrati iz prozora dekor prozora, svi napori će biti uzalud ako unutrašnjost nije skladan. Klasične zavjese s lambrekinom i pompomima u malom hodu, namještenom visokim spremnikom namještaja, to je barem smiješno i razumno. Stoga, prije zaustavljanja o tome kako je prozor ukrašen, vrijedi razmotriti cijeli interijer.

Kako odabrati zavjese?

Zavjese se smatraju tradicionalnim načinom dizajniranja prozora. Oni daju dvoranu i svečanosti. Prvo što treba obratiti pozornost, boju. Uzorak zavjese ili boja treba ponoviti u namještaju, jastuci na kauču ili u pozadini. To će dati interijeru gotovog izgleda.

Članak o toj temi: Prevencija za zidove koji koriste anti-Grib

Kako izvorno nacrtati prozor u hodniku?

Zavjese trebaju prijeći namještaj ili pozadinu u zatvorenom prostoru.

Važno je uzeti u obzir stupanj osvjetljenja dnevnog boravka. Ako se može koristiti dovoljna količina svjetla u sobu, mogu se koristiti masivne zavjese ili zavjese. Ako je soba mala, pa čak i tamna, onda morate zaboraviti na guste zavjese. Izvrsno rješenje - lagano, prozirno til s zanimljivim uzorkom.

Zavjese trebaju odražavati svjetlo i ne apsorbirati ga. Ako se to ne dogodi, onda se čak i velika soba izgledaju sumorno. U umjetnoj svjetlosti, koji daje svjetiljke, najbolje što je moguće širiti se oko hodnika, potrebno je pokupiti zavjese s kombinacijom tamnih i lakih nijansi.

Višeslojne zavjese izgledaju zanimljivo. Prvi sloj je til, svjetlo, prozirno, tekuće tkivo, a drugi je gusta platna. Ova opcija je prikladna u slučaju da na prozorima nema sjenila, a morate regulirati stupanj osvjetljenja hodnika. Ponekad umjesto naisno, možete koristiti zavjese-rolete, ali moraju skladno uklopiti u unutrašnjost, inače svečana soba može biti uredna mrlja.

Jednako važan korak za ukrašavanje prozora je izbor strehe na kojima će se priključiti zavjese. Ako su višeslojni, ne biste se trebali usredotočiti na vijence. Ne smije se privući na sebe. Ali ako je zavjesa asimetrična, najbolje je koristiti svijetle strehe, koje će naglasiti originalnost materijala i rezanja. Nedavno, dizajneri pričvršćuju zavjese izravno na zid, poništavajući elegantne metalne kuke na njemu. Međutim, prije nego što ostanete na ovom rješenju, vrijedno je da se brine o funkcionalnosti zavjesa.

Savjeti za dizajnere za odabir strehe:

Kako izvorno nacrtati prozor u hodniku?

Za svjetlosne zavjese možete koristiti gudačke strehe.

  1. Za svjetlosne zavjese možete odabrati dekorativne strehe, ali teške zavjese trebaju biti priključeni na pouzdanu montažu.
  2. Duljina nosača treba biti takva da zavjese ne "leže" na prozoru.
  3. Knjizni spoj mora biti duži od prozora za 20-30 cm na obje strane.
  4. Eajevi pričvršćeni na strop, vizualno povećava visinu prostorije. Ako instalirate vijenac na zid, to će vam omogućiti vizualno proširiti prostor.

Članak na temu: ventilator za kuhinje za haube

Trebate zapamtiti da je vijenac vrijedan odabira tek nakon odabira zavjesa.

Otvaranje prozora kao dekor

Poznato je da je jednostavnost ključ uspjeha. Ponekad izvorni iu vlastitim briljantnim rješenjima ne zahtijevaju veliki broj ukrasnih elemenata.

Bit će o ukrašavanju okvira. Ako je okvir i nejasna rešetka, onda nisu potrebne zavjese. A ako također ponavlja boje hodnika, učinak je strašan.

Nasuprot tome možete igrati. Za to je okvir svijetla boja. Na primjer, ako je dnevni boravak napravljen u bijelim bež boji, tada će biti tamno smeđi ili crni okvir izgledaju vrlo impresivno.

Kako izvorno nacrtati prozor u hodniku?

Zavjese užeta izgledat će vrlo dobro u hodniku.

Rama izgleda i okviri ispod starih dana. Tamni drveni okviri, koji se obrađuju tako da se stvara učinak antike, koji su sposobni naglasiti sva dizajnerska rješenja. Vrijedno je platiti ispravno, jer nijedna plastika ne može ponoviti taj učinak.

Možete dopuniti elegantnu teksturu okvira pomoću cvjetnjaka. Laconični francuski balkoni oduševit će oči čak i najzahtjevnijih i hirovidnijih gosta.

Bez obzira na okvir, cvjetnjac će biti izgrađen u njemu ili ne, glavna stvar je da je sve praktično. Nema smisla graditi vaze, ako nitko ne planira brinuti za cvijeće. Ako dizajn će prikupiti samo prašinu, onda je njegova potreba nula.

Još jedna mogućnost otvaranja prozora je štukat. Prethodno je za žbuku korišten žbuka, betona ili drva. Sada možete napraviti zamršene strukture od poliuretana. Ovo je izvrsna alternativa glomaznim ostacima.

Funkcionalnost prozora kao način dizajniranja prozora

U većini slučajeva svatko pokušava postići jedinstveni učinak, odabiru zavjesa ili naručivanje skupih okvira. Međutim, ponekad neće čak ni pomoći u stvaranju udobnog i romantičnog ugla u kući. Možete napraviti prozor u hodniku originalan ako pogledate situaciju šire.

Članak na temu: Kako napraviti čudesne lopate (Ripper)

Koliko često koristi Windows? Obično postoje vaze s cvijećem ili vazama. Neki ne koriste ovaj prostor. I uzalud, jer ako uključite fantaziju i priložite malo truda, možete dobiti veliki rezultat. Amerikanci su odavno koristili prozor, zatim kao kauč, kao nastavak stola. Kreativni pristup omogućit će da u udobnom kutku okrene dosadan prozor. Bubilicabid GOFA izgleda spektakularan, osim, takvo dizajnersko rješenje je višenamjenski. Na tako kauču možete čitati knjigu ili jednostavno uživati ​​u zalasku sunca.

Možete remadirati mjesto ispod prozora u praktičnom području čaja, gdje će se prijatelji prikupiti za šalicu čaja. U tom slučaju posebnu pozornost treba posvetiti malim detaljima. Boja kauč jastuka, materijalna tekstura, oblik stolica - sve to stvara nezaboravan dojam.

Ako se kuća odnosi na staru zgradu, onda vrlo često postoji erker u takvoj dvorani. Erker je pravokutna ili polukružna izbočina. U sovjetskim vremenima nisu koštali i govorili o svojoj funkcionalnosti, izveli su samo dekorativnu funkciju. Sada, kada raznolikost građevinskog materijala omogućuje disanje, Erker se može koristiti kao radno ili rekreacijsko područje.

Drugi način dekor prozora u dnevnoj sobi - varijacije zatamnjenja stakla. Staklo se može napeto ovisno o stupnju propusnosti zraka sunca. Stoga ova verzija dekoracije ne samo da privlači vizualno, već i prakticira.

Ne zaboravite da se znanost kreće naprijed. Zahvaljujući modernim znanstvenim zbivanjima u mnogim kućama, prozori su izrađeni od kompozitnog stakla. Također se naziva "pametno" staklo. Takav zaslon može regulirati transparentnost ovisno o želji vlasnika ili intenziteta ulične rasvjete. Naravno, vrijedi tako zadovoljstvo.

Na prvi pogled, teško je odgovoriti na pitanje kako napraviti prozor.

Ali ako dajete volju fantazije, izvorne ideje mogu se pretvoriti u vrlo neuobičajeno rješenje dizajna.

Čitaj više