Koja je veličina unutarnja vrata: izračun plijena za gotova vrata

Anonim

Unutarnja vrata razdvajaju prostor od 2 susjedna stambena prostora: spavaće sobe i dnevni boravak, dječja i zajednička soba, kuhinja i koridor. Ovisno o uvjetima dostavljenim u rad, mogu se razlikovati materijalne, geometrijske dimenzije, transparentnost, metodu otvaranja i vanjski dizajn.

Standardne dimenzije unutarnjih vrata.

Materijal isječke određuje se njegovom čvrstoćom, trajnosti, mogućim dizajnom i vanjskim dojmom. Praktičnost prolaza ovisi o geometrijskim dimenzijama. Razmislite o tome što će parametri otvorenih otvora biti najpogodniji i što je širina i visina web preporuča standard.

Standard zahtjeva

Veličina prolaza između soba je manja od ulaza u kuću ili stan. U skladu sa zahtjevima standarda, ulazna vrata ne smiju biti manja od 80 cm, a to je prikladnije koristiti ulaz s mrežom najmanje 85 cm.

Koja je veličina unutarnja vrata: izračun plijena za gotova vrata

Debljina kutije za vrata.

Za propusnice unutar sobe, nisu postavljeni uvjeti za osiguranje ispuštanja cijele obitelji (u hitnim slučajevima). Stoga, njihova širina može biti manje i iznose 60, 70, 80 ili 90 cm. U isto vrijeme, širina od 60 cm nije uvijek prikladna: kroz takav odlomak je teško nositi namještaj, glazbeni instrument, a Perilica rublja ili kuhinjski hladnjak.

Da, a sama prolaz kroz suženi otvor nije uvijek udoban. Koja će veličina platno omogućiti stvaranje slobodnog prolaza i namještaja? Preporučena zgodna širina je najmanje 80 cm. Stoga su unutarnja vrata širokoj od 80 cm.

Stranac ulaz u kupaonicu uključuje ograničavanje vlage iz domaćih prostorija u stambenim sobama. Međutim, potrebno je uzeti u obzir standardne dimenzije perilice (minimalno 40x55 cm, maksimalno 60x65 cm). Mala širina često ne dopušta da napravite stečeni uređaj unutar kupaonice. Stoga je ulaz u kupaonicu u modernom dizajnu primljen od 80 cm.

Prolaz u kuhinju u nekim stambenim zgradama ne odgovara uvijek modernom kuhinjskom namještaju, veličini hladnjaka i perilici posuđa. Dakle, ponekad se kuhinjski otvori moraju proširiti kako bi se instalirala tkanina dimenzijama od 80-85 cm.

Članak o toj temi: strop završna tehnologija Shelkova žbuka

Koja je veličina unutarnja vrata: izračun plijena za gotova vrata

Slika 1. Uređaj vratara.

Standardna debljina unutarnjih vrata je 75 mm. Pod ovom debljinom nalaze se odlomci u većini prostorija u visokim kućama. U pojedinoj konstrukciji postoje odstupanja. Na primjer, prilikom podizanja tankog žbuke iz suhozida, debljina zida može biti manja od označenog 75 mm. U tom slučaju potrebno je povećati debljinu otvora na mjestu ugradnje okvira vrata.

Moguće su druge razlike u zidu. Na primjer, debljina zida je veća od debljine gotovog okvira. Zatim postavite takozvane dobor - dodatne ploče, povećavajući debljinu oblaka za sve otvaranje (sl. 1).

Koja su unutarnja vrata?

Glavni uvjet za unutarnja vrata je biti ugodna i održavanje dizajna prostorije. Dizajn udobnosti određuje se 2 čimbenika: veličine ulaza i ozbiljnost platna. Swinging Canvas u zatvorenom prostoru može biti izrađen od različitih materijala:

  • drvo;
  • plastika ili PVC;
  • Reciklirano drvo: MDF, Iverovnica, Vlaknasta;
  • staklo.

U pravilu, vanjska vrata moraju osigurati pouzdanost zaštite od hakiranja, tako da se izvode iz teških materijala (drva, metal). Unutarnja vrata ne zahtijevaju takve skupe ulaganja, mogu biti lagane, transparentne, tanke. Moguće je proširiti geometrijsku veličinu na 1 m, a zatim izvršitelj mora biti lagan (na primjer, okvir vrata iz MDF).

Koja je veličina unutarnja vrata: izračun plijena za gotova vrata

Parametri otvaranja vrata.

Jednostavan materijal pruža praktičnost otvaranja weba i neće zahtijevati ugradnju dodatnih uređaja koji olakšavaju gutanje (koliko god često radi za teške strukture ulice).

Drvena unutarnja vrata izrađena od čvrstog materijala - najteža verzija prolaza između soba. Njihove prednosti: atraktivan dizajn, ugodan osjećaj s prirodnog stabla, dojam skupog interijera. Ovo je najskuplji način. Preporučena širina vrata od punog drva, osiguravajući besplatno prskanje bez dodatnih uređaja, je 80 cm.

Većina platna izrađena je od recikliranog drva. U svakodnevnom životu, oni se također nazivaju drveni. Takva vrata imaju okvir drvenih šipki i pokrivač recikliranog drva (MDF, iverice). Vani su zapečaćeni s filmom ili papirom koji oponašaju bilo koju željenu površinu: hrast, bor, mramor. Težina takvog platna je znatno manja od čvrstih drvenih konstrukcija. Njihova širina može biti 1 m ako želite.

Članak o temi: Dimenzije otvaranja međugradskih kliznih vrata

Dimenzije otvaranja skrodnika

Standardizacija platna i otvora osmišljena je kako bi ubrzala izgradnju visokih kuća. Projekti stambenih zgrada pružaju iste dimenzije skrovnih vrata u cijeloj kući. Za razliku od visokih nadmorskih kuća, u privatnoj izgradnji vikendica, male kuće dimenzije često nisu standardizirane. Njihova širina i visina određuju preferencije vlasnika, a ne zahtjeve standarda. Moguće varijacije vanjskih parametara zahtijevaju pojedinačnu proizvodnju vrata.

Koja je veličina unutarnja vrata: izračun plijena za gotova vrata

Tablica tipičnih dimenzija vrata.

Ako živite u stambenoj zgradi, unutarnji prolazi imate istu veličinu. Instaliranje krpe za domu za vaš stambeni prostor će koštati jeftinije nego za pojedinačno naručena vrata.

Da bi se utvrdilo koja je standardna širina i visina platna će odgovarati vašem putu, potrebno je izvršiti sljedeća mjerenja: širinu otvaranja (bez cigle, od opeke do cigle) i visinu (isključujući prag i debljinu kutija).

Ta mjerenja su prikladna za izvođenje kada je stari materijal potpuno rastavljen. Onda će biti najtočniji.

Zatim je potrebno izvršiti jednostavne matematičke izračune.

Izračun širine otvaranja za standardnu ​​platnu

Da biste kupili i instalirali standardna vrata, potrebne dimenzije otvora bit će preklopljene iz širine ili visine weba, širine kutije i tehnološkog prostora za ugradnju. Parametri kutije određuju se svojim opterećenjem (težim gotovih vrata). Standardna snimka (ili loža) ima širinu od 25 mm na svakoj strani (ovisno o materijalu i ozbiljnosti vrata). Pruža visokokvalitetnu montažu lista vrata do janjetine i estetski dizajn ruba zida.

Koja je veličina unutarnja vrata: izračun plijena za gotova vrata

Veličina veličine platna unutarnjih vrata od širine vrata.

Debljina montažnih praznina je 15-20 mm na svakoj strani, oni su dizajnirani kako bi pričvrstili pristanište na zid i odbacili nepravilnosti padina. Osim toga, debljina jaza između platna i kutije, koja osigurava besplatno zatvaranje vrata i vješanje petlji. To je 2,5-3 mm na svakoj strani ili 5-6 mm u količini za 2 strane.

Članak o temi: obojena kupka - svijetli naglasak i izvrsno raspoloženje!

Visina praga (ako je dostupna) jednaka je 15 do 25 mm. U odsutnosti praga između oštrice i poda, prorez je ostao od iste visine. Sve vrijednosti se reduciraju na iste mjerne jedinice (češće od milimetara).

Izračun širine otvora za standardnu ​​širinu od 80 cm (800 mm):

800 mm + (25 + 25) mm (lodge) + (20 + 20) mm (montirano klirens) + 5 mm (ukupni razmak za slobodnu sluznik u kutiji) = 895 mm. Zaokruženo do 90 cm.

Izračun visine otvaranja visine platna 2 m (2000 mm):

2000 mm + 25 mm (loža) + 25 mm (razmak između poda i vrata ili praga) + 20 mm (montažni razmak na vrhu) + 3 mm (za ulaz slobodnog vrata u kratkom) = 2075 mm. Zaokruženo do 2 m 8 cm.

To jest, instalirati gotova vrata, otvor bi trebao biti širi od tkanine za 10 cm i iznad 8 cm.

Ako, o činjenici mjerenja, ulazni parametri premašuju širinu i visinu platna mnogo više od 8 i 10 cm, tada je potrebna korekcija otvora, njezino sužavanje kako bi se osiguralo visokokvalitetne montaže grebena. Dimenzije mogu premašiti izračunate vrijednosti od 30 mm na svakoj strani. Uz takve razlike, praznine se mogu napuniti montažnom pjenom.

Ako je potrebno proširiti otvore, izvodi se nakon demontaže starog platna i smeđeg. Važno je znati je li zid kapital ili je bez obzira na to da ne nosi odgovorno opterećenje. Unutarnja vrata u glavnim zidovima često imaju dovoljno širine. Sezonalnost se u pravilu razlikuju od prolaza u pregradama.

Konstrukcija standardnih dimenzija olakšava naknadnu ugradnju vrata, omogućuje ugradnju gotovog bljeskanja, što značajno smanjuje ukupne troškove dizajna vrata i ubrzava popravak.

Čitaj više