Standardni otvor ulaznih vrata: Standardi

Anonim

Da biste brzo i ispravno instalirali ulazna vrata, prvo ga morate pokupiti, odlučiti o vrsti web. Danas su ugrađeni ulazni metalni vrata koji imaju trim iz različitih materijala.

Standardni otvor ulaznih vrata: Standardi

Da bi se instaliranje vrata ne pojavilo, potrebno je pravilno ukloniti dimenzije vrata.

Mogu biti ojačani, koji imaju sloj izolacije. Dimenzije vrata u starim i novim domovima su različite, instalirana vrata s jednim i dva krila.

Značajke sustava engleskog i metričkog sustava

Standardni otvor ulaznih vrata: Standardi

Metrički sustav duljine.

Odabir vrata važno je odmah uzeti u obzir točno proizvođač koristi proizvođača. Danas se primjenjuju metrički i engleski. Engleski sustav koristi jedinicu mjerenja - stopala. Na primjer, standardni otvor ima visinu od 6 stopa od 8 inča ili 203,20 cm. Širina je 2 noge i 9 inča, prevedeno u uobičajene mjerne jedinice je 84 cm.

Za metrički sustav karakterizirani su standardni parametri:

  • 2170 * 700;
  • 2419 * 1910;
  • 2040 * 826 za konvencionalna drvena vrata;
  • 2050 * 860 za metalno pojačano.

Zasebno, potrebno je uzeti u obzir prisutnost jednog ili dva krila.

Metalna vrata su obična i zbijena

Prilikom određivanja vrijednosti za vrata i prozora, potreba za jačanjem i izolacijom uvijek je uzeta u obzir. Ulazne strukture nisu iznimka od pravila. Važno je odmah predvidjeti kakvu je vrstu platna nužna, pojedinačna ili bivalma ili izolirana, postoji li potreba za dodatnim dobitkom za zaštitu od hakiranja.

Standardni otvor ulaznih vrata: Standardi

Standardne dimenzije metalnih vrata.

Konvencionalna metalna vrata mogu imati standardne parametre:

  • Za tkaninu na 850-2050 mm moramo raditi u 880-2080;
  • Za 890-2070 mm, otvoreni uređaj je potreban u 920-2100;
  • Na tkanini ulaznih vrata u 970-2070 mm, otvor treba imati dimenzije 1000-2100;
  • Za platno u 1200-2070 (s dvostrukim vratima), moramo biti potrebni na 1230-2100.

Članak na temu: stakleni prozori: osnovne marke

Ako se koristi poboljšana web, parametri su sljedeći:

  • Za krpu vrata u 865-2050 mm, otvor se koristi za 900-2080;
  • Za tkaninu u 905-2070 potrebno je koristiti otvaranje 940-2100;
  • Ako tkanina ima dimenzije u 985-2070, trebamo otvaranje 1020-2100 mm.

Veličina se može promijeniti ako se kućište izvodi s prirodnog stabla s velikom debljinom. Stoga, prije kupnje, morate mjeriti postojeći otvor, oslobođen starog dizajna.

Standardne dimenzije za vrata u apartmanskim kućama

Da bi se ulazna vrata ispravno odabrana i instalirana u skladu sa svim zahtjevima, morate znati sljedeće standarde:

Standardni otvor ulaznih vrata: Standardi

Standardne dimenzije vrata: širina i visina najveće.

  1. Za nove zgrade danas se takve dimenzije uglavnom koriste: visina - od 1950. godine do 1980 mm, širine - od 740 do 760 mm. Važno je obratiti pozornost na niz kuća, jer širina otvaranja u velikoj mjeri ovisi o veličini stubišta.
  2. Zgrade apartmana od opeke su veće od širine 880-920 mm, a visina se kreće od 2050. do 2100 mm.
  3. Dimenzije ulaznih vrata u kućama starog uzorka su različite. Češće su pojedinačna vrata širinom od 830 mm do 960 mm, od 2040 mm do 2600 mm. Veličina školjkaša je velika, ali sve ovisi o pojedinačnom projektu kuće, jer ne postoji standardna pojedinačna vrijednost. Smanjite ili povećajte otvore bez prethodnog odobrenja s određenim tijelima, nemoguće je, jer to može podrazumijevati različite nevolje.
  4. Ninetni urbani domovi koji su izgrađeni u 70-ima, standardne veličine su blizu kuća starih serija. Ulaz može imati dimenzije 1280 * 2550mm.

Prilikom odabira vrata, pozornost treba posvetiti pogodnosti i sigurnosti dizajna.

Stubište stambenih zgrada se ne razlikuju po velikim veličinama, tako da morate odabrati vrata na temelju njega. Ne postoje takva ograničenja za privatne domove. Prilikom odabira, potrebno je obratiti pozornost na praktičnost i pouzdanost, zaštitu od provale.

Članak o temi: Tehnika testiranja izvedbe

Prednost standarda:

Standardni otvor ulaznih vrata: Standardi

U slučaju nestandardnih dimenzija vrata, možete napraviti vrata za pojedinačne narudžbe.

  1. Širok izbor. U osnovi, svi proizvođači proizvode zbirke sa standardnim ili parametrima blizu njih. Izbor materijala za završnu obradu u ovom slučaju je opsežan.
  2. Individualni poredak je neplanirani financijski troškovi, a standard će uvijek koštati jeftinije. Bit će moguće potrošiti novac na odabir ekskluzivnih ukrasnih elemenata.
  3. Lako u montažu. Nego što su dimenzije bliže standardu, to je lakše instalirati. Dodatni rad na uređivanju praznina, instalacija dobrih mreža neće biti potrebna, a to je značajno ušteda vremena. U suprotnom, instalacija će se pretvoriti u dugotrajan i neugodan postupak.

Koji propisi djeluju?

Ulazne dimenzije mogu biti različite, ali važno je obratiti pozornost na standarde usvojene danas:

  1. Snip 210197 Stavak 6.9 Sva ulazna vrata odnose se na skupinu izlaza evakuacije. Oni moraju osigurati slobodan prolaz. Visina weba mora biti više od 1,9 m, a širina može varirati, ali njegova minimalna vrijednost ovisi o odredištu. Na primjer, širina za stambene prostorije može imati minimalnu vrijednost od 80 cm, ali za uredske poslovne zgrade ne može biti manje od 120 cm.
  2. Metalni ulazni otvori koji idu na stubišta, u predvorju, ne bi trebali imati širinu manje od ožujka ljestvice. Svi podaci o ovom prilikom mogu se naći u Snip Stav 6.29. To vam omogućuje da osigurate sigurnost izlaza za život u kući. To je posebno važno u izvanrednim situacijama. Ne smijemo zaboraviti da previše uski ulazi otežavaju isporuku kućanskih aparata za kuću, masovni namještaj.

Prilikom odabira veličina otvora vrata, potrebno je posvetiti posebnu pozornost na GTA postaje, vrste platna, prisutnosti jačanja ili izolacije weba, strukturnih značajki. Bolje je eksperimentirati s odabirom završnih materijala, ekskluzivnih ukrasnih elemenata nego s dimenzijama. Pretraživanje prikladnog proizvoda može se odgoditi, a rezultat nije uvijek impresivan, tako da je standard jednostavniji i praktičniji.

Članak o toj temi: Instalacija zatvarača za sjenila na strop i zid

Čitaj više