Kako rastaviti stari toalet

Anonim

Budući da cijeli vodovod u stanu ili kući uvijek treba ostati u radnom stanju, periodično se mora promijeniti. Stoga ćete u svakom slučaju morati suočiti s takvim problemom kao što je rastavljanje toaletne posude prije instaliranja novog. Neka bude moguće i vlastitim rukama. Uklanjanje toaleta - rad nije ugodan, ali se izvodi vrlo brzo i jednostavno. Uklanjanje toaleta uključuje sljedeće korake: pripremnu fazu, izuzeće poda poda do poda, rastavljanje zahod iz kanalizacijskog sustava i ugradnja privremenog vodovodnog uređaja.

Kako rastaviti stari toalet

Demontriranje starog toaleta potrebno je proizvoditi s posebnom točnosti bez oštećenja kanalizacije, kao i raspoloživih popravaka.

Pripremni rad prije uklanjanja WC-a

Uklanjanje toaletne posude i pričvršćivanje privremenog vodovodnog uređaja nije tako izazovan zadatak, kao što se čini. Da biste demontarali toaletnu posudu prije njegovog naknadne zamjene, morate se zaliha s sljedećim materijalima i alatima:
  • Lomik;
  • ključevi različitih veličina;
  • PassionA;
  • krpe potrebne za uklanjanje ostataka vode;
  • lateks rukavice;
  • dezinfekcijski.

Demontirajte toalet treba ukloniti u gumenim rukavicama, pomoći će vam da izbjegnete mikrotrame i infekcije. Prije početka rada, vodovodni uređaj mora biti pažljivo oprati i tretirati sredstvo za dezinfekciju, na primjer, otopinu klora. Može se pjevati vodom s antiseptičkim otopljenim u njoj - konvencionalnom izbjeljivač koji sadrži klor.

Radni prostor nakon toga je potrebno osloboditi svih stranih objekata, treba ga ukloniti, čak i prostirke.

Vodovodni uklanjanje treba započeti s hladnom vodom preklapanjem u cjevovodu donje rublje. Ostala voda u spremniku mora se isušiti i učiniti kanalizaciju neaktivnim. Voda se ne smije koristiti sami, a također je potrebno upozoriti susjede odozgo kako bi se neko vrijeme suzdržali od vodenih postupaka. Osigurati da se pouzdanost preklapanja opskrbe dizalice može obraditi na rad.

Članak o toj temi: Dizajn i ugradnja dame od tuša na podu ispod pločica

Oslobođenje temelja toaletne posude

Kako rastaviti stari toalet

Kompaktna veličina Scone Unit.

Rad počinje s isključenjem fleksibilnog fleksibilnog crijeva. Tada će biti potrebno demontirati spremnik za ispuštanje, jer će ukloniti zahod zajedno s spremnikom biti vrlo problematičan. Za to se spuštaju ostaci vode, odvrnite montažne matice koje se nalaze na poleđini dizajna i otvorite poklopac. Vješanje na zidovima na zidu može se ukloniti bez otvaranja.

Zatim morate objaviti osnovu. Ako je vaša kupaonica lijepo ležala pločica, morat će ga izbaciti. WC je pričvršćen na pod na dva ili četiri mjesta u donjem dijelu. Spoj može biti ključ kada je uređaj montiran na podu s klinovima ili s vrtlom koji ima šesterokutne kape. Međutim, u oba slučaja, pričvršćivanje će biti odvrnut ključ željene veličine.

Kada su spojeni na klinovi, baza i svjetlo za ljuštenje su otpušteni, a brtva u kanalizacijskoj cijevi tapska je otpuštena. Ako je pečat raskida provedena pomoću cementnog morta, potrebno je posuditi prije nego što ga uklonite s dlijetom. Najbolje je koristiti tanki dlijeto, sjeckanje cementa vrlo uredno, lagani udarci - rub dlijeta treba usmjeriti preko rashladnog sredstva, inače se može oštetiti oslobađanjem WC-a ili utičnice cijevi. Čim se premaz ruši s jedne strane, isti rad će se morati obaviti na drugoj strani problema. Krhotine su mršave i pokušavaju dobiti toaletnu zdjelu. Ako ne radi, morate nastaviti brušenje cementa.

Ako imate tako složenu opciju za montažu kao što je fiksacija WC školjke na drvenoj ploči, u ovom slučaju demontaža vodovoda može dovesti do oštećenja. Noć će se morati potaknuti. Pod će ostati pričvršćivači zajedno s bazom, koji će nakon završetka rada biti uklonjen u dijelovima.

Stari vodovod uređaji obično izbacuju, ne žali zbog njih.

Da ne bi se ozlijedio tijekom rada, pažljivo slijedite sve sigurnosne mjere - koristite rukavice i zaštitne naočale.

Članak o toj temi: Sigurno širenje otvora u zidovima ležaja

Oslobođenje za toalet iz kanalizacijske cijevi

Kako rastaviti stari toalet

Dijagram uređaja odvodne spremnike.

WC je sada povezan samo s kanalizacijskim od lijevanog željeza, a može se isključiti na nekoliko načina. Ove metode imaju različite stupnjeve uništenja. Prije uklanjanja uređaja preporuča se da se utikač ima oblik krpeni ljuljački, veličine promjera oko 10 cm. Morat će zatvoriti rupu u kanalizacijskoj cijevi, sprječavajući taj izlaz u stan kanalizacijskih plinova.

Prvi način je uništenje. Prema ovoj metodi, morat ćete odbiti uklanjanje, napraviti zahod i jednostavno očistiti cijev od preostale keramike i otopine. Uklanjanje se može brinuti ako uređaj više nije pričvršćen na pod, i potrebno je maksimizirati priključak utičnice i cijev od cementnog morta. WC je podignut i podignite. Ostaje očistiti kanalizaciju od ostataka, pokušavajući ga ne oštetiti. Kanalizacijska cijev mora biti uklonjena od začepljenja fragmentima, rupa je bolja popeti se na bilo što.

Možete odabrati manje destruktivan način ako pokušavate sigurno zadržati vodovod. Razgradnja kanalizacijskog cijevi i WC-a se mora očistiti iz otopine, brtvljenja i drugih inkluzija, uklanjajući čak i najmanjih ostataka. Podignite proizvod, odredite kako se slobodno kreće u cijevi. Polako otpuštanje i pomicanje uklanjanja potrebno je izvući iz utičnice, čišćenja iz otopine. Cijev se mora očistiti za nadolazeću instalaciju.

Demontaža toaleta starog uzorka

To se događa da kupujete stan i, ulazak u kupaonicu, vidi tamo stari toalet, visoko kvalitetno up još trideset godina tijekom izgradnje kuće. Zatim uklanjanje starog uređaja i instalirajte novo će vam donijeti dovoljno problema. Međutim, ako to učinite sami, sigurno ćete razumjeti njegov dizajn i popravak neće vam dati nevolje.

Članak o temi: Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Demontajanje sovjetskog toaleta može se smatrati najtežim opcijom. Ovaj dizajn je dovoljno jedinstven, ovaj uređaj je fiksiran na takav način da je gotovo nemoguće ukloniti. Stoga nećete moći zadržati cjelinu. Pregledajte pod blizu njega i cijenite vrstu pričvršćivanja.

Sljedeći problem, koji se često nastaje kada demontiranje sovjetskih toaleta (osobito ako ćete koristiti WC, na primjer, postavljanjem u zemlju), ona se isključuje iz kanalizacije iz kanalizacije. Prilikom izgradnje kuća i polaganja komunikacija u sovjetskim vremenima sve je napravljeno kao zapečaćeno. Šales je bilo neugodno od cementa tako duboko, što ga je lagano srušilo, bez oštećenja kanalizacijskog cijevi ili uklanjanja, trenutno ne uspije.

Instalacija privremenog WC-a

Tijekom popravka u zahodu može se montirati privremeni toalet. U isto vrijeme, apsolutno je potrebno pribjeći pomoći profesionalcima, to se može učiniti neovisno. Trebat će vam najmanji skup alata i materijala:

  • WC;
  • Iverice;
  • Vijci samo-tapka s podlozima;
  • vrtnje;
  • Odvijači.

Privremeni WC obično se instalira bez flip spremnika. Bit će suvišna i njegova veza s vodoopskrbom. Pranje u kanalizaciju u ovom slučaju provodit će se ulijevanjem vode na kantu. Za veću stabilnost vodovodne naprave ispod njega, štit ili komad iverice s dimenzijama od 50 cm, pričvršćujući ga kroz rupe na podnožju toaleta s samoizvlačem s podložnim podlozima. Morate kupiti vijke potrebne duljine s šesterokutnim kape. Ako je potrebno, dugi rezovi samo-kucaju se režu s mlinkom.

Privremeni WC spojen je pomoću nabava. Ovaj dizajn omogućuje brzo preuređenje vodovoda na drugo mjesto, gotovo u minuti, a također ga brzo stavlja na mjesto. Dakle, to WC je manje prljav kada se popravlja, treba biti omotana polietilenom i popraviti film trake, koji je potreban samo za ljepilo do polietilena, jer će biti dovoljno za uklanjanje ljepila iz kućišta. Od gore navedenog, dizajn mora biti prekriven komadom šperploče ili imirodne ploče.

Čitaj više