Engleski zavjese rade sami: dvije opcije (fotografija)

Anonim

Fototon velikih prozora u dnevnom boravku, spavaća soba ili vrtić izgledat će velike engleske zavjese koje se mogu napraviti vlastitim rukama. Tehnologija šivanja nije tako teška, iako nešto teže nego u slučaju rimskih ili austrijskih zavjesa - engleske kolekcije. To su proizvodi za podizanje čija je značajka sposobnost reguliranja njihove visine. Razlika između engleskih zavjesa - nabora na stranama.

Engleski zavjese rade sami: dvije opcije (fotografija)

Tako da engleske zavjese izgledaju spektakularno na prozoru, to bi trebalo biti dobro otkriveno.

Za šivanje, tkanina je jednostavna, s gustom teksturom. Idealno će biti lan, pamuk, vuna. Prikladne druge ako drže oblik.

Što se tiče boje, tradicionalne engleske zavjese biraju klasične svjetlosne tonove, ali apsolutno gluposti cvjetni motivi, ginem ili škotska stanica.

Često je tkanina odabrana pod pozadinom tako da zavjese nastavljaju uzorak pozadine - izgleda skladno i prirodno.

Jedan ili više dijelova - po vlastitom nahođenju

Postoje dvije varijante ove vrste zavjesa, s širokim presjekom i s nekoliko uniforme. Što god odaberete, trebat će vam:

  • tkanina je unaprijed kupila;
  • centimetar;
  • olovka;
  • niti;
  • mašina za šivanje.

Engleski zavjese rade sami: dvije opcije (fotografija)

Shema šivanja engleskih zavjesa.

Da šivate opciju s jednim presjekom, veličina web se najprije izračunava - širina streha, bočne šavove i dva nabora, 30-40 cm po svakoj. Napravite oznaku, mjerenje 15 cm od rubova, na naborima. Njihova širina odgođena je u središte platna iz primljenih točaka. Na ovom oznaku završava i možete početi šivati.

Uzmite nosač s prstenom u središtu Fald, nakon čega su protupravilni nabori fiksirani. Pričvršćivanje trake zavjese je posljednja faza. Ostaje ispuniti rimske strehe i sve je spremno.

Ako želite šivati ​​engleske zavjese s više dijelova, onda je rad bio drugačiji.

  1. Isprva postoje izračuni. Kako bi izračunali broj dijelova, uzmite širinu vijenca, podijelite za 30 i zaokruženu vrijednost u cjelinu. Dubina dijela pomnožite u izračun broj dijelova, dodajte širinu vijenca i 6 cm (strane strana). To je veličina platna na grafikonu u cjelini.
  2. Izrežite, tretirajte bočne šavove i početak izrade oznaku. To ide u sljedećem redoslijedu: prva polovica širine bočnog puta, širina dijela, veličina preklopa je u potpunosti, opet veličina dijela, i tako dalje.
  3. Označavanje završava pola veličine puta.
  4. Stavite pletenicu na prstenje u sredini nabori s dvije linije.
  5. Moramo pokrenuti nabore i učvrstiti ih na vrhu.
  6. Za zavjese vrpce na vrhu gotovih zavjesa, a zatim gorivo u vijeću.

Članak na temu: Kako napraviti zaslon za bateriju vlastitim rukama

Važno je koristiti traku Terry zavjese koja će biti dobro održana na čičak u vijeću.

Ne za bilo koji interijer

Britanske zavjese savršeno će se uklopiti u sobu namještenu u engleskom stilu. Uspješno je u stanju naglasiti kamin, isklesan namještaj, stolica za ljuljanje i tamne drvene predmete. Oni su idealni za sobe u kojima je potrebno svjetlo, moći će ih učiniti mnogo ugodnijim.

Čitaj više