5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Anonim

Spavaća soba je soba, čija je unutrašnjost trebala prevladati bilješke udobnosti, harmonije i mira, jer počivamo u ovoj sobi i dobije nove sile. Pravilno odabrani dizajn prozora može se radikalno promijeniti, čak i bez presedana unutrašnjost na prvi pogled, pogotovo ako govorimo o bijeloj boji.

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Bijela boja izgleda sjajno

U ovom članku ćemo govoriti o korištenju mliječnih bijelih zavjesa u dizajnu spavaće sobe. Naučit ćete kako odabrati vrstu zavjese na temelju značajki sobe i kako kombinirati unutarnju paletu boja.

Spavaća zavjesa bijela

Bijele zavjese su relativno rijedak fenomen u Rusiji, gdje većina ljudi preferira zavjese u boji, bojeći se da će mliječni paneli ući u atmosferu sterilnosti i soba će početi sličiti bolničkom odjelu. Ovi stereotipi su neutemeljeni, budući da će bijela boja, koja je pravilno kombinirana s paletom u unutrašnjosti, dat će izglede za bilo koju nijansu u smislu elagonosti, lakoće i elegancije.

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Zavjese bijele boje ne djeluju kao dominantni element dizajna soba, oni su važna, ali sekundarna komponenta koja se ne usredotočuje na njihovu pozornost, što uzrokuje svestranost proizvoda mliječne nijanse. Primjenjivi su u bilo kojoj stilskoj unutarnjoj orijentaciji - od klasika do minimalizma.

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Boja za zavjese

Bijele zavjese u spavaćoj sobi su ne-alternativna verzija dizajna prozora u sljedećim slučajevima:

  • U sobama s niskim stropovima i malim prozorima, gdje je boja mliječne boje omogućuje vizualno povećati obrise otvaranja prozora i visinu zidova (u ovom slučaju, stisnuti zavjesu uz pomoć prvaka na svjetlu granice ispod stropa) ;
  • U malim zasjenjenim sobama, koje koriste ovu nijansu postaju razjašnjeni i prostrani (za šivanje, koristite svjetlo, air tekstil);
  • U spavaćim sobama u stilu fuzije, koji pretpostavlja prisutnost mnogih različitih dizajn rješenja unutar iste prostorije, gdje bijele zavjese obavljaju kombinirajuću ulogu.

Članak o temi: Konzolni sudoper (na nogama)

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Ako sumnjate u to što je ton zavjesa prikladan za sobu, koristite bijelu nijansu i ne gubite - ne postoji takav interijer u kojem bi čista boja mlijeka bila neprikladna. U kombinacijama palete boja prostorije, poželjnije su sljedeće kombinacije:

  1. Snježne bijele ploče su najbolje u kombinaciji s mekim pastelnim bojama - nježna plava, ružičasta, tirkizna, bež. Ova odluka čini unutrašnjost svjetlom i opuštenim, daje osjećaj udobnosti i smirenosti;
  2. Spavaća soba u bijelom je ukrašena kombinacijom mliječnih zavjesa i lakih pozadina, ali kako bi se izbjegla sterilnost, takav dizajn mora se razrijediti s elementima dekor i pribor različitih tonaliteta. Kombinacije sa zasićenim grafitnim nijansom povoljno gledaju;

    5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

  3. Kombinacije sa svijetlim bojama bolje su izbjegavati, osobito u malim sobama: crvene, zelene, zelene, narančaste nijanse u kombinaciji s bijelim izgledom previše oštre, ostaviti je za dnevne sobe i kuhinje.

Imajte na umu da unutrašnjost spavaće sobe u bijeloj boji ne voli izražajne obrasce i crteže - koristiti monofonine panele. Nenametljiv geometrijski uzorak izgleda dobro na jednom od zidova sobe, ali ne i oko perimetra cijele sobe.

Bijela boja u različitim stilovima: u klasicima i drugima

Temeljni faktor koji određuje izbor opcije dizajna prozora spavaće sobe je stil u kojem se izvodi dizajn sobe. Razmislite o preferiranim dizajnerskim rješenjima za popularne vrste interijera.

Klasičan podrazumijeva naglasak na svečanosti, pa je racionalno koristiti duge zavjese ili francuske zavjese.

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Francuske zavjese su klasični

Dopušteno je koristiti sve vrste ukras elemenata, komplicirajući cjelokupnu sliku dizajna - Lembreks, Swovy, Bando. Ako je bijela spavaća soba dovoljno prostrana, paneli se mogu koristiti za višu duljinu od visine stropova koji tvore bujne nabore na podu.

U klasičnom stilu, bijele zavjese najčešće se kombiniraju s smeđim ili kavom interijerima, takva kombinacija izgleda mirno, ali u isto vrijeme elegantno. Ljubitelji Royal Luxury preporučuju pažnju na paletu bijele zlatne palete.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​lambrequen ventilator: krojenje vlastitim rukama

Moderan

Moderni interijeri nisu niže od klasika od strane elegancije, ali ne usredotočuju se na luksuz situacije, ali na zasićenju dizajnerskih elemenata prikrivenog oblika, gledajući doslovno u svemu - od namještaja do uzorkovanog uređenja zidova iz prirodnog smeđeg stabla.

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Zbog jake ekspresivnosti takvog interijera, jednostavne varijante zavjesa u spavaćoj sobi su prikladne, koje će povezati sve ukrasne veličine zajedno, bez preopterećenja postojećeg dizajna.

Koristite vertikalne zavjese jednostavnog rezanja iz visokokvalitetne prirodne tkanine - Jacquard, svile, saten i nadopunjuju ih pickups u boji namještaja.

Visoka tehnologija

U visokotehnološkim interijerima dominiraju ravne linije i naglasak na funkcionalnoj komponenti. Klasične bijele zavjese u spavaćoj sobi bit će neprikladna - High-Tech zahtijeva elegantan, ali u isto vrijeme lakonske rješenja. Dajte prednost valjanim proizvodima ili japanskim zavjesama koje se razlikuju u minimalizmu i ograničenju. Bijela rimska zavjesa bit će relevantna s jednostavnim horizontalnim naborima.

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Glavna paleta high-tech stila je kombinacije bijelih i grafitnih nijansi, tako da su bijele zavjese racionalne da nadopunjuju namještaj i pribor zasićenog pepela ili tamno sive. Bijele zavjese s natpisima i jednobojni crteži izgledaju dobro, s kojima se možete usredotočiti na otvor prozora.

Potkrovlje

LOFT je stil s ekstremnim mutnim okvirima koji nemaju stroga ograničenja dizajna. Na prvi pogled postoji neprikladan, stvari. Samo u potkrovljenim interijerima mogu se vidjeti kako se kombiniraju bijele zavjese s cvijećem i zidovima od opeke, ili industrijski motivi i moderni dizajn namještaj.

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

U ovom stilu, apartmani studio tipa koji nemaju unutarnje particije uglavnom su opremljeni, a glavni fokus se stavlja na maksimalnu količinu slobodnog prostora. Bijele boje pogodne su za spavaću sobu u stilu potkrovlja, kao da je nemoguće, osobito svjetlo mliječne zavjese, uredno uokvirivanje rubova otvaranja prozora.

Članak o temi: Popravak podova u Hruščov: Kako to učiniti, savjeti stručnjaci

Istočno

U istočnim interijerima dominiraju nijanse crvene tonaliteta - od terakote do Burgunde. Upotreba bijele u takvim spavaćim sobama omogućuje vam da iskrcate pretjeranu zasićenost situacije i dodajte u dizajn harmonije harmonije.

5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Vezane zavjese bit će relevantne, boja uzoraka na kojima se kombiniraju s nijansama zidova ili tapeciranog namještaja. Orijentalna orijentacija osigurava korištenje laganih prirodnih tkanina - svila, satena, taft. Zavjesa u tako interijeru ne bi trebala preopteretiti obilje dekora, lako će biti dovoljno draperija.

Pogledajte video dizajn

Učinite to svi okus!

Čitaj više