Kako dovesti mrlju ulja iz odjeće

Anonim

Kako dovesti mrlju ulja iz odjeće

Masnoće koje su se pojavile na odjeći iz raznih razloga su uklonjene dovoljno teško. Ovaj članak će ponuditi metode koje će pomoći u novinama s ovim problemom. Korisne informacije za sebe bit će ljudi koji koriste moderne metode, kao i one koji su navijači narodnih lijekova.

Što su naftna mjesta?

Naftne staze izgledaju mnogo lakše i brže od nje iz nje. I ne ovisi o njihovom podrijetlu. Razmotrite najčešće slučajeve ovog fenomena.

  1. Kuhanje hrane. Nije čak ni ovdje da ne spali meso, pite ili krumpir u dubokoj fritezi, kada je vrlo lako zaprljati. Banalni sendviči za kuhanje, gorivo salate ili jednostavan raspored kolača na ploči mogu dovesti do pojave neželjenog onečišćenja na voljenom ishodu garderobe.
  2. Potrošnja hrane. Najčešće - to su grickalice u bijegu. Bilo koja hrana iz brze hrane (višeslojni sendvič, cheburek, pržena patty, sladoled i tako dalje) potencijalno je opasno u tom smislu. Ali sjedalo za stolom ne jamči da komad hrane neće pasti na bluzu, suknju ili hlače, ostavljajući iza masnog blaženstva.
  3. Festy i stranke. Ovdje se trag masti može pojaviti zahvaljujući susjedu koji vam slučajno može pasti, na primjer, rajčice od salate, obilno napuniti biljnim uljem ili majonezom.
  4. Jesti u javnim prostorima, Kada debeli kapi mogu biti na stolicama, stolovi, bar regali, i tako dalje.
  5. Hranjenje dijete. Ovdje su komentari suvišni.
  6. Izgled onečišćenja iz strojnog ulja - Ovo je posebna priča. Za to nije potrebno popraviti automobil, ponekad dovoljno samo da se vozi u taksi, autobus ili trolejbus.

Također, poprečnici doprinose netočnim zamagljenim bravama ili petljama vrata, slučajno obrnute staklenke s kremama ili losionima, masažama s uljem i tako dalje.

Članak o toj temi: Balkon u stilu Provanse vlastitim rukama (fotografija)

Postoji djelotvorna sredstva koja pomažu nositi se s takvim oštećenjem stvari i testirati ne jednu generaciju hostesa.

Prije postupka potrebno je očistiti je suho četkom od prljavštine i prašine i širiti se na čistu glatku površinu, podrivanjem bijele pamučne tkanine pod obrađenom zonom ili ubrusom. Tada je potrebno testirati lijek koji se koristi na rezervnom komadu tkiva. Ako nije poljska i zadržala svoj integritet, onda možete početi raditi.

Obrada masnoće traga je potrebno iznutra, u rasponu od periferije i postupno se kreće prema centru. Onda se neće prekinuti i hvatati veliko područje proizvoda.

Kako dovesti mrlju ulja iz odjeće

Biljno ulje

U nastavku su popularne metode:

  1. Trgovački sapun smeđe boje. Trebali biste temeljito naprezati obrađeno područje i ostaviti proizvod za noć. Ujutro morate isprati sapun i operite stvar.
  2. Tekućina dizajnirana za pranje posuđa. Nanesite na zonu za isparavanje i ostavite 15-20 minuta. Zatim pomiješajte malo i nježno ga protresite prstima. Uzmite staru četkicu za zube i kružne pokrete s rubova do centra kako biste počeli trljati pjenu prije nego što kontaminacija tragovi će nestati. Halong tkanina s toplom vodom i oprati odvojeno od drugih stvari.
  3. Zubni prah ili prah za bebu. Ova metoda je dobra za vunene i pletene proizvode. Potrebno je uliti jedan od predloženih sredstava na stazu iz ulja, pokrijte ga papirom koji je sposoban apsorbirati masnoće, a ne pokušati ne previše vruće željezo. Onda morate staviti tešku stavku odozgo i otići 7-8 sati, nakon čega se protrese prah i opere proizvod u toploj vodi.
  4. Tlo kreda. Morate posuti hrabro mjesto s ovim prahom, a nakon dva ili tri sata pažljivo ga prikupiti, obrišite ovo mjesto vlažnom krpom i operite stvar u toploj vodi.
  5. Sol. Ovo je vjerojatno najpopularnija i najpoznatija metoda. Uz to, također je moguće eliminirati tragove krvi, vina i prehrambenih proizvoda. Da biste to učinili, lako je bogato pospite ispareno mjesto soli i početi ga trljati prstima dok se ne namoči masnoćom. Uklonite takvu sol, ulijte sloj nove i ponovite postupak.
  6. Senf. Ova metoda se primjenjuje samo za boje. Lijek se treba izliti toplom vodom i dovesti do dosljednosti tijesta na palačinke. Nanesite smjesu na prljavu zavjetu i ostavite trideset minuta. Temeljito operite senf i operite stvar.
  7. Upijajući papir. To je sigurno i učinkovito sredstvo rješavanja problema. Najprije morate uzeti dva komada papira i pokriti mrlju s obje strane. Bacite željezo i kada se hrabri tragovi pohvaljuju - bacite ih i stavite nove.
  8. Amonijak. Najčešće se ova metoda koristi za umjetne tkanine. Prvo morate otopiti sredstva tako što ćete napraviti 5% rješenja. Da biste to učinili, uzmite jednu žličicu alkohola (5 grama) i izlivena u 100 mililitara vode. Navlažiti u rješenju pamučnog obris i pažljivo upravljati oštećenim područjima. Zatim pokrijte svoju tkaninu i udarite toplo željezo. Stvar je izbrisana.
  9. Krumpirov škrob. Ovaj alat se može koristiti za delikatna tkiva, kao i za presvlake tapeciranog namještaja. Vrijedi izlijevati u kontaminaciju suhog praha i ostaviti 10 minuta. Ako je potrebno, postupak treba ponoviti.

Članak o temi: Instalacija postolja iz MDF: Osnovne metode ugradnje (video)

Kako dovesti mrlju ulja iz odjeće

Sve gore navedene metode su pogodne za naftne razvod koji nisu imali vremena za lemljenje. U nastavku su načini da biste dobili osloboditi od takvih zagađivača ako su naneseni dugo vremena.

  1. Jasno rješenje. Potrebno je razrijediti soli soli u potrebnoj količini tople vode, staviti tamo ispari i ostaviti dok se voda potpuno ohladi. Tada će biti potrebno oprati proizvod u toploj vodi.
  2. Otopina glicerina i alkohola amonijaka. Pomiješajte u jednakim omjerima vode, amonijak alkohol i glicerin. Primijenite na sljedeći, ostavite 30-50 minuta i isprati s toplom vodom. Operite produkt prah i osušite.

Važno! Ne možete osušiti punjene stvari nakon obrade u sušilici, na vrućoj bateriji ili željezom. Ako su ostaci masti sačuvani na njima, nakon toplinske obrade bit će vrlo teško ukloniti.

Kako dovesti mrlju ulja iz odjeće

Strojno ulje

Prije čišćenja potrebno je jasno odlučiti o izboru prikladnih sredstava. To ovisi o vrsti tkanine i ograničenja samog onečišćenja.

Za osjetljive tkanine i svježe tragove iz naftnih derivata su prikladni:

  1. Krumpirov škrob. Potrebno je otopiti prah u vrućoj vodi i nanijeti ga na zamagljenu tkaninu. Ostavite za vrijeme koje trebate potpuno apsorbirati masnoću, a zatim pažljivo ukloniti sa suhom ubrusom.
  2. Sprejevi. Ovo je prilično skupa metoda, ali s točnim poštivanjem uputa - učinkovito. Stoga je odluka o izvedivosti njegove primjene svakog hostesa samostalno prihvaća.
  3. Šampon za automobil. Vrijedno je razvesti ga u malo više koncentracije od onoga što je napisano u uputama, a obilno im je navlaženo na isti način od ulja. Ostavite punim uklanjanjem.

Prije nego što operete naftne staze, koje su dugo primijenjene, treba se liječiti sredstvom za pranje posuđa, kao što je već opisano gore. Stainstesses proizvedeni industrijskim poduzećima dobro su prikladne.

Važno! Prije toga, problem se može riješiti uz pomoć magnezije i etil etera. Sada primjena ove metode ograničava zakon o prekursorima, odnosno tvari koje su zabranjeno koristiti bez mnogo dopuštenja.

Članak o temi: Kako povezati i montirati metalplastične cijevi

Kako dovesti mrlju ulja iz odjeće

Što je kategorički nemoguće učiniti?

Među vlasnicima postoji mišljenje, moguće je očistiti stvari iz ulja pomoću benzina, terpentina, kerozina i jakih otapala. Unatoč njihovoj učinkovitosti, ne smiju se primjenjivati ​​iz nekoliko razloga.

Prvo, tako snažan miris ostaje iz prikazanih tvari, teže je izdvojiti nego ukloniti sam mrlju.

Drugo, potrebno ih je primijeniti u dobro prozračenoj sobi kako bi se izbjeglo trovanje. A u zimskom doba godine dovoljno je teško.

Treće, neka otapala mogu pokvariti tkaninu toliko da će biti nemoguće iskoristiti ovu stvar.

Kako dovesti mrlju ulja iz odjeće

Video

Videozapis će jasno pokazati učinkovitost nekih opisanih metoda.

Čitaj više