Kako izvesti prozor dekor vlastitim rukama

Anonim

Od davnina ljudi su pokušali lijepo urediti prozore svog stanovanja. Prozori mogu biti dosadni i tužni, a može, naprotiv, izgledati svjetlo i radosno. U starim danima, čak i rolete pokušali ukrasiti bizarne rezbarije i objesiti lijepe zavjese. Tradicija pridaje lijepa i dobro održavana oblik živih, samo ideje o dizajnu su se promijenile.

Kako izvesti prozor dekor vlastitim rukama

Ispravno odabrane zavjese postat će pravi dekoracija prozora.

Učinite s vlastitim rukama u kojima se uopće dekoriraju vlastitim rukama. Da biste to učinili, morate se upoznati s glavnim načinima za ukrašavanje i pokazati malo fantazije. Uz pomoć sustava Windows, možete vizualno proširiti prostor prostor, stvoriti određenu rasvjetu, ispuniti sobu svjetlom. Na prozorskoj dasci možete izgraditi cvjetni vrt, ugodno mjesto za boravak, kuhinjski stalak, stol. U malim sobama prostor na prozoru uz dekorativnu ulogu obavlja niz različitih funkcija.

Dekor prozora u dnevnom boravku

Kako izvesti prozor dekor vlastitim rukama

Slika 1. Široki gornji vijenac daje prozor prozorskog učinka.

Dnevni boravak se smatra "srcem" kod kuće. Svi članovi obitelji prikupljaju se u ovoj sobi za odmor, za zajednički odmor, gledanje TV emisija itd. Stoga je vrlo važno da dnevna soba može biti osjećaj mira, mira i udobnosti. Dekor prozora u dnevnoj sobi mora se najprije kombinirati s dekorom sobe.

Dekor prozora u dnevnom boravku mora istovremeno obavljati dvije funkcije: stvaranje svijetle svečane atmosfere i pružanje polu-čestica. Svjetlo dnevni boravak treba nas za primanje gostiju, prijatelja, igara s djecom itd. Sumrak je potreban za ugodno gledanje televizije, stvarajući romantičnu atmosferu.

Kako riješiti dva zadatka odjednom? Uostalom, prozori dnevnog boravka često se pojavljuju na jednoj strani. Zapravo, moguće je riješiti problem vrlo jednostavno.

Članak o temi: Valjane zavjese rade sami: čineći kuću je ugodniji

Kako izvesti prozor dekor vlastitim rukama

Cvjetni vrt na prozoru donosi u unutrašnjost udobnosti sobe i toplinu.

Ako prozori izađu na sjevernu stranu, onda se nedostatak svjetlosti može kompenzirati instalacijom dnevnih svjetiljki duž prozora. Ova opcija će biti posebno korisna za korištenje onih koji žele rasti cvjetati biljke koje vole svjetlo na prozorskoj dasci.

Ne dragi zavjese neće bolje ukrasiti prozor nego, na primjer, zbirka orhideja. Da biste stvorili sumrak u dnevnoj sobi, dovoljno je koristiti guste zavjese ili rolete. Prilikom odabira, trebate pažljivo odabrati materijal koji se koristi za njihovu proizvodnju. Zavjese ne smiju spaliti ili raspršiti od učinaka sunčevih zraka u godini.

Prozori u dnevnom boravku ne bi trebali izgledati nezgrapno i teško. Uz pomoć stropnog vijenca, prozori se mogu dati bulk i luksuzni pogled. Karci se trebaju kombinirati s tekstilom, koji je već u sobi, kao i s pozadinom (sl. 1). Kombinacije različitih tkiva u uređenju prozora imaju značajan utjecaj na cjelokupni stil. Povećajte dnevni boravak, vješalice zavjese s vertikalnim uzorcima. To je vidljivo za povećanje prostorije, viseće zavjese koje će ispuniti cijelo područje zida koji se nalazi na prozoru.

Uređenje prozora u kuhinji i blagovaonici

Prilikom odabira okvira prozora za kuhinju ili blagovaonicu, potrebno je odbiti iz ukupnih rješenja u boji prostorije. Okvir može biti bilo koje boje - od klasične bijele ili boje stabla do najviše ekstravagantne. Shema boja bi trebala podnijeti osjećaj radosti i udobnosti. Drveni okvir savršeno će se uklopiti u dizajn sobe, napravljen u klasičnom stilu. Svijetle boje pogodne su za kuhinje izvedene u stilu high-tech.

Slika 2. Zavjese bambusa organski uklapaju u unutrašnjost stila zemlje.

Nemojte odabrati previše masivne i tamne zavjese za male kuhinje. Vizualno su izrezali prostor u sobi. Prilikom projektiranja treba uzeti u obzir praktičnost. Uostalom, kuhinja je mjesto koje je najosjetljivije na zagađenje. Svi elementi dekoracije trebaju se lako očistiti i održavati svoj izgled nakon višestruke čišćenje sobe.

Članak o temi: Unutarnji dizajn medicinskih ustanova: Značajke i tehnike

Zavjese i til ne bi trebali dosegnuti pod, one se lako trebaju ispirati i ne gube dekorativna svojstva.

Prozor u kuhinji može biti ukrašen Tyulom. Može biti različita transparentnost, boje, teksture, težine, s ukrasom bez. Tul se može skratiti (duljina do prozora), na pod, i također imati različite duljine preko cijele širine prozora u kuhinji. Til s ručnim vezma će dati poseban šik čak i sobu s najskromnijim postavkama.

Kako izvesti prozor dekor vlastitim rukama

Idealna duljina zavjese u kuhinji - do prozora.

Ljubitelji svih prirodnih radije ukrašavaju prozore s zavjesama od slame, bambusa ili drva. Postavljeni su izravno na sam prozor i kada je lift presavijen (sl. 2).

Takve zavjese imaju prilično jednostavan dizajn i zbog modernih metoda obrade će se održavati jako dugo vremena. Trebaju biti sačuvani samo od učinaka vlage.

U nekim slučajevima, prozori imaju pranje ili stol za sjeckanje, što je vrlo prikladno za hostesu kuće. Boja zavjese i til može uzorak glavne kuhinjske pozadine ili stvoriti kontrast. Prilikom projektiranja kuhinje u stilu high-tech ili minimalizma, savršen je za izradu metalnih ili plastičnih sjenila.

Ukrašavanje prozora u spavaćoj sobi

Kako izvesti prozor dekor vlastitim rukama

Slika 3. Zavjese moraju kriviti boju s drugim tekstilom u sobi.

Uz pomoć izvrsnih zavjesa, ne samo da možete sakriti ružan pogled s prozora, već i naglasiti stil sobe, što ga čini još ugodnijim. Dakle, da su ljubavnici na spavanje bili u stanju zaštititi od previše jake sunčeve svjetlosti, možete odabrati guste teške zavjese od brokade ili baršuna. Njihova boja mora biti usklađena s okolnim namještajem - posteljinom, tepihom, tapetom (sl. 3). Ako se spavaća soba izvodi u klasičnom stilu, tada je draperija zavjesa u obliku piramide savršena. Rimske i japanske zavjese vrlo su elegantne i praktične, kao i zavjese od bambusa. Za spavaću sobu, svijetli tonovi tila najčešće biraju - mliječne, ružičaste, meke plave, pješčane, lagane salate. Dati sobu, osjećaji mira izabrati zelene nijanse tila i zavjesa. Plava boja stvara osjećaj hladnoće i žute i bež - toplinu i radost.

Članak o toj temi: znači za Cesspools i septičke biljke: za čišćenje suhih lats, kemije, vrste, recenzije

Ukrašavanje prozora u dječjoj sobi

Posebni zahtjevi prikazani su dekoriranju prozora u dječjoj sobi. Doista, u većini slučajeva dječja soba igraju ulogu spavaće sobe, igračke i studijske sobe u isto vrijeme. Često postoji nekoliko višestrukih djece u ovoj sobi, za svaki od kojih treba stvoriti određene uvjete.

U poslijepodnevnim satima trebalo bi biti dovoljno svjetla u sobi, a noću se ne smije uznemiriti razmišljanja svjetla i uličnih svjetiljki. Sve to mora biti predviđeno. Najviše prikladnije osim tila za spuštanje koji će zatvoriti prozor u blizini noći.

Upotreba teških gustih zavjesa je nepoželjna, jer skupljaju puno prašine koje mogu naškoditi djeci.

Bez manje važnog je izbor boja za zavjese u dječjoj sobi. Svaka boja nosi poseban psihološki utjecaj na osobu, a budući da se psiha djeteta formira samo, treba se isplatiti ovoj posebnoj pozornosti. Gama boja ne bi smjela negativno utjecati na živčani sustav. Ako sumnjate u izbor, posavjetujte se s djetetom, saznajte koje boje voli, ili odabrati neutralan ton za ukrašavanje.

Čitaj više