Sven Stream zvučni zvučnik poboljšanje

Anonim

Sven Stream zvučni zvučnik poboljšanje

U nekom trenutku odlučio sam naručiti svoje stolne stupove. Nasljednik šperploče-plastičnih sivih kutija treba biti visoka kvaliteta (radi ove nadogradnje i kotrljanja), ali jeftina (slušam glazbu u glavnoj pozadini tijekom rada). Osim toga, moraju se normalno uklopiti na stol. Prema rezultatima Googling, Sven je odabrana za čitanje foruma i recenzije. Na temelju zahtjeva za jeftinošću, bilo je očito da će u zvučnicima uštedjeti na sve što možete. Iz to slijedi ideju da čak i mala i jeftina poboljšanja mogu značajno poboljšati zvuk. Pa, osim toga, bilo je zanimljivo igrati u odabiru pojačala.

To je ono što je došlo od toga ...

Zvuk stupaca nije osobito impresioniran ako ne i gore. Naravno, oni su vidljivo ponovili svoje plastične-šperpločane prethodnike, ali samo jasnije izraženi titz-titz i bum bum. Zvuk je bio nejasan, prosječne frekvencije su ozbiljno suzele (praktički odsutne). Općenito se igraju standardni lažni kineski govornici, ali nemojte molim vas.

Dizajn stupaca: 3cm Cook + 12,5 cm zvučnika. Trup je izrađen od MDF-a. Općenito, kutija je prilično sastavljena. Pojačalo se sastavlja u skladu s modnom shemom bi-amoup. LF i Rf su poboljšani odvojeno jedan od drugoga. Fizički, sastoji se od dvije ploče - (pojačalo snage + napajanje) i (thisbreble). Pojačalo snage je sastavljeno na dva TDA7265, Timblock na NE5532 i dva TL084.

Zahtjevi za moguća poboljšanja bili su prilično jednostavni - niska cijena i jednostavnost. Jeftini je da ne postoji smisao u jeftinim stupcima za poboljšanje korita, lakše je odmah kupiti skupo, ali to nije uključeno u početne planove. Jednostavnost - Ovo ograničenje diktira banalni nedostatak vještina "sklop".

Inteligencija Interneta otkrila je sljedeća destinacija za poboljšanje:

1) Snack Dodaj. Kondenzatori: pojačala za uklanjanje snage + dopy u bp.

2) "zagrijavanje" stupa.

3) Zamjena radnih pojačala za bolje.

4) Zamijenite pojačala snage na bolje. Prvi pokušaj pokazao je da zbog dizajna govornika ispada prilično kolektivno farmi i vratio sam se sve natrag.

5) Dodavanje stabilizatora na napajanje. Iskreno nisam uspio ovu stvar. Nije bilo moguće sastaviti osjetljivi stabilizator, ali od onoga što se dogodilo bilo je malo. U konačnici, sve ostaje nepromijenjeno.

Članak o toj temi: Mozaična slika s vlastitim rukama s fotografija i od Rhinestona

Usput, osim često poboljšavajući zvuk, postalo je zanimljivo držati nešto poput mikro-studija na temu "Učinak žica od srebrnih komponenti bez kisika na zvuku", tj. Što se tiče zamjene svakog elementa utječe na zvučni rezultat.

Svi su zaposleni negdje 4-5 večeri ako možete sakupiti sve u jednom danu.

1) Snack Dodaj. Kondenzatori: pojačala za uklanjanje snage + dopy u bp.

Jeftini - 50 Utrljajte kondenzatore. Jednostavno - na podatkovne listove (možete pronaći ovdje) na pojačala se određuje nogama za koje se napaja napaja i ove noge su spojene na tlo kroz kondenzatore 0,1 uf. Osim toga, paralelno sa svakom kondenzatoru u napajanju (to su dva najdraža u cijelom montažu) promatranjem polariteta napadnuta su još dva, tako da je ukupni kapacitet napadnutih + native bio 10.000 μF. Ukupno sam napao 9 kondenzatora.

Rezultat je vrlo dobar, jer je novac potrošen je jednostavno strašan. Titches i bum bum postao je vrlo sličan HF i lf. Ponor u SCH se smanjio na samo neuspjeh. Ono što je zanimljivo je skrenuti moć pojačala snage dala je veći učinak nego što je prevrtanje operatora u vremenblok. Općenito, postalo je vrlo bolje zvučiti, iako to još nije ugodno.

Sven Stream zvučni zvučnik poboljšanje

Sven Stream zvučni zvučnik poboljšanje

2) "zagrijavanje" stupa.

Jeftini - ~ 90r. 40r za drvenu tračnicu i negdje 50p za Sinyppon. Jednostavno - rezati kriške tračnica i zalijepiti na zidove stupova. Nakon sušenja na zidovima, sintet je zalijepljen, osim mjesta pojačala.

Značenje akcije je za suzbijanje mogućih vibracija i rezonancije tijela stupca, čime se uklanja ponos i tijelo. Alternativna opcija - umetnite razmaknice. Isti učinak se postiže, ali ljepljeni MDF može jednostavno ispucati / otvoriti, ako ne odmah odmah.

Rezultat je općenito. Hrupovi su počeli zvučati pustinjem, ako ih kucaju, zvuk izgleda da je malo čišći i malo tiši (iako to jednostavno nije tako blage). Oni. Učinak je, ali ne tako kardinal kao kondenzatori.

Članak o temi: Organizator za posteljinu s vlastitim rukama: Upute korak-po-korak s fotografijama

Sven Stream zvučni zvučnik poboljšanje

Sven Stream zvučni zvučnik poboljšanje

3) Zamjena ou na bolje.

Ne tako jeftini - 5 mikrocirkula na ~ 200r svaki (ili čak skuplji, ovisno o modelu OU) + ploče ispod njih 11p za bolje ili 5p za lošije.

Teže od svih prethodnih - prvo trebate ispasti izvornu operu, poželjno je da ih ne namiriše u isto vrijeme. Osim toga, zvučnici su primijenili Quadmage, koji komplicira zamjenu jer sve ou s dobrim pregledima - dual, a zatim treba adapter. U obližnjim trgovinama uspio je dobiti samo dio ou u uronim zgradama, ostatak je morao kupiti u soju. Ovdje možete naručiti normalne adaptere, ali to nije bio lov čekati na kraju Prazdikov i ja slegnuo ramenima nekoliko komada.

Sven Stream zvučni zvučnik poboljšanje

Sven Stream zvučni zvučnik poboljšanje

Rezultat je samo pjesma! :) Najkvalitetnijih promjena, ako radite jedan ugađanje, to je definitivno ovo. Iako je pregled na debla i govori o 0,003% distorzija - oni igraju izvornu operu jednostavno suspendirani. OPA2134 i AD826 su kupili na zamjenu native TL084 i NE5532, i kako se ispostavilo, bilo koji od njih ponavlja rodbinu na dvije glave. Pretpostavlja se da OPA zamjenjuje ne i oglas umjesto tl. Ne je stajao u kontroli glasnoće i više od TL utjecala na kvalitetu zvuka, iako je zamjena TL-a značajno poboljšala zvuk. U praksi se pokazalo da je OPA u regulatoru obujma, u usporedbi s oglasom, manjim od lf i više visokih frekvencija (iako su lošiji). Zvuk oglasa općenito mi se više svidjelo. Dakle, OPA je migrirala u HF dio jednog od kanala, a volumen i sve ostalo radi na oglasu. Razdražljivost zvuka praktički nije vidljiva.

Što nije moglo biti poraženo tako da je to 50hz pozadina. Moramo, očito, kopati dublje.

Članak o toj temi: Razglednica s haljinom iz ubrusa

Ishod: Nakon obavljenog posla, zvuk govornika počeli su prirodno uživati. Postalo je zanimljivo slušati klasike - konačno je čuo :) Troškove mirno približno 1/3 troškova govornika, što je po mom mišljenju prihvatljivo. Osim toga, razumijevanje onoga što se dogodilo u stupcima / pojačala se značajno povećalo, a produljenje horizonta uvijek isporučuje :)

Čitaj više