Namještaj radi sami: cijevni udar

Anonim

Namještaj radi sami: cijevni udar

Udoban ormarić pod TV može biti izrađen od guste šperploče ili iverice.

Prednosti takvog namještaja su neosporni: obrezivanje lista željene veličine i bojanje može se kupiti u građevinskim ili namještajem tvrtke po niskoj cijeni pogodno za unutarnje pribor je jednostavan za kupnju na istom mjestu, a dimenzije i izgled kauča mogu Odaberite potrebu za potrebom i okusom.

Čak i uz bogat izbor raznih namještaja u trgovinama, uvijek postoji mogućnost da samo takvo stajalište, koje bih volio vidjeti u svom domu, trenutno ne postoji prodaja. U tom slučaju ostaje samo da se alati u vještim rukama i samostalno to čine od niza drva ili lima.

Priprema za rad i potrebne stvari

Prije početka utjelovljenja plana u život, morate napraviti skicu i crtež budućeg proizvoda. Skica se može izraditi proizvoljno fokusiranje na vlastite potrebe i osjećaj okusa. Ali za razvoj crteža trebate znati dimenzije kauča u gotovom obliku kako biste ga utvrdili na mjestu bez nepotrebnih problema.

Za proizvodnju dijelova i sklopova, znanje znanja je također potrebno: tako da ne možete kupiti višak materijala ili cijeli list iverice, a zatim razmotriti moju glavu tamo gdje dati ostacima.

Namještaj radi sami: cijevni udar

Veličine jednostavnih tumova ispod TV-a.

Ali kada je crtež spreman, možete nastaviti s pripremnim dijelom rada: Kupite materijale i pripremiti alate:

  • Šperploča, LSSP ili ploče s debljinom od 2-2,2 cm;
  • Glavu za LSSP ili tanke drvene daske;
  • Namještaj i ljepilo;
  • Namještaji (petlje, valjak za namještaj, ručke, vodiči, itd.);
  • elektrolik;
  • Bušilica, odvijač;
  • rulet.

Ako se neke pojedinosti treba ponoviti nekoliko puta, najlakše je napraviti predložak. Dolaskom, možete dobiti bilo koji broj potpuno identičnih elemenata dizajna.

Članak o temi: šal "ples lišće": shema i opis glavnog razreda

Jednostavno stajati pod TV s policom

Shema 1. cijev ispod TV.

Kako napraviti tumb za TV sa svojim vlastitim rukama iz laminiranog iverice, jasno objašnjava prikazanu na sl. 1 shema:

  1. Mjesto i izrežite 3 identične dijelove za poklopac i police.

    Dimenzije mogu biti proizvoljne, ovisi o veličini televizora i postojeće mjesto u kući.

  2. Pravokutnici za bočne zidove (4 kom.) Trebaju biti takva visina da se formira prostrane police za DVD između horizontalnih dijelova ili drugih predmeta.

    Ukupna visina proizvoda može se odabrati po želji, a broj polica se povećava. Tada će biti potrebno smanjiti za svaku dodatnu policu 1 dio horizontalnih i 2 - vertikalne bočne police.

  3. Izrežite police i kratke strane bočnih stijena s rubom namještaja ili trake furnira.
  4. Na udaljenosti od 2,5 cm sa strane (ravno) ruba u ravnini polica bušiti udubljenja ispod kanala za namještaj: 3 računala. Za svaku stranu.

    Srednja polica mora imati rupe i na vrhu i ispod - za montažu na bočne stijenke i ispod razine. U tom slučaju možete napraviti kroz rupe i koristiti duge drvene umetke za pričvršćivanje. Na gornjoj polici burite gluhe udubljenja s dna tako da je površina kauča bila glatka.

  5. Response Udubljenja za skeniranje na bočnim stijenama treba točno uskladiti rupe na policama.

    Morate ih izbušiti u dugim rubovima pravokutnih dijelova. Kraj umetaka (Weders) podmazujte ljepilom i umetnite u rupe, spajajući vertikalne i horizontalne dijelove.

Nakon što je ljepilo potpuno suh, za pričvršćivanje valjaka na donjoj strani kauča (4 kom.). Ako je noćni stol izrađen vlastitim stablom ili šperploča, onda su svi vanjski rubovi najbolji zaobljeni i polirani.

Ladice velike ormare

Brzo i jednostavno sastavite tipku za televizor s vlastitim rukama od laminiranih fasada i iverice (sl. 2).

Članak o temi: Dekor transparentnih božićnih kuglica to učiniti sami

Namještaj radi sami: cijevni udar

Shema 2. cijev ispod TV.

Sve stavke imaju pravokutni oblik:

  • Bočni zid 50x50 cm - 4 kom.
  • dno i countertop 160x50 cm - 2 kom.
  • Srednje police 50x50 cm - 1 PC.;
  • Planks 50x10 cm - 5 kom.

Skupština se vrši na vijcima za samo-kucanje ili potvrdu. Pod pričvršćivačima bušotine u donjoj ravnini i dva bočna strana. Na udaljenosti od 0,8 cm od gornjeg ruba svih bočnih stijena kako bi se napravile 2 rupe za pričvršćivanje svake daske: na udaljenosti od 1 cm i 8-9 cm od okomitog ruba. U sredini dvije bočne stijenke dodaju 2 rupe za pričvršćivanje središnje daske.

Na detalje dna za osiguranje okomitog bojnog zida samo-crtanjem. Vijak zatvarač s dna kroz ubrane rupe na rub bočnih elemenata. Spojite vertikalne police na vrhovima na vrhu, vijak vijke kroz rupe bočne stijenke na kraju.

Uz isto princip, postavite srednju policu i bar između 2 bočne strane unutar kutije. Ako želite, dodatno možete dodatno pričvrstiti tanki list od šperploča ili vlaknastih ploča s stražnje strane ormarića ormarića, formirajući stražnji zid. Na donjoj površini dna paralela s kratkim stranama, pričvrstite 3-4 četke male debljine tako da je ormar lagano podignut iznad poda.

Pregledajte i izbrišite pojedinosti o zidovima ladica. Pri mjeru mjerenja treba imati na umu da je oko 1 cm trebalo ostaviti između kutija i bočnih strana za ugradnju vodilica. Pod srednjom policom možete instalirati šarkom ili isti okvir.

Unutarnji zidovi kutija izrezane iz šperploča s debljinom od 5 mm, na dnu kutije ima kvadratni oblik s bokom jednakom dužini i širini ladice. Spajanje dijelova na vijke.

Na prednjoj strani svakog okvira za pričvršćivanje fasade namještaja s unaprijed zalijepljenim rubom.

Veličina fasada treba omogućiti jednostavno pomicanje kutija, ne dodirujući jedni druge. Veličina jaza između njih je 2-3 mm. Montaža za izvođenje kroz rupe izbušene u zidu kutije s kratkim samoizvlačenjem tako da njihov savjet nije stigao do prednje strane fasade.

Članak o temi: Knjiga knjige: Glavni razred s fotografijama i videozapisima

Vodiči za jačanje u središtu bojnice. Dijelovi odgovora za pričvršćivanje na bočne stijenke na udaljenosti od 15 cm i 38,5 cm od gornjeg ruba. Instalirajte okvire i po potrebi podesite svoju visinu.

Za tablicu možete odabrati LDSP za veću debljinu nego za dijelove bočnih zidova. Takav element daje strukturu temeljitosti i izgleda vrlo skladno. Pričvršćivanje vrhova stola - na sjemenkama ugrađenim u rubovima vertikalnih bočnih regala. To vam omogućuje da sačuvate površinu tablice.

Završna akcija - Pričvršćivanje ručke na fasade namještaja. Nakon toga, postolje je spreman za rad.

Ako su sve dimenzije ispravno proizvedene, a rad je pažljivo i uredno napravljen, tada TV ormari to rade s vlastitim rukama iz drveće polja ili LSSP neće se razlikovati od tvornice ni u kvaliteti ili izgledu.

Čitaj više