Je vrijedi mijenjati kadu na tuš kabini

Anonim

Ako se postavi pitanje ispred vas: promijenite ili ne mijenjaju kupelj na tuš kabini, a zatim odgovor možete pronaći u nastavku.

Je vrijedi mijenjati kadu na tuš kabini

Glavni kriterij za odabir između tuširanja i kupke je veličina prostorije u kojoj će biti postavljeni.

Zamjena kade na tuš kabini je prilično težak zadatak, jer je u slučaju zamjene, potrebno je ponovno razviti svoju sobu, prijenos dovodnih cijevi, vodovod.

Potrebno je pripremiti se za proces koji je promišljen i temeljit. Prije zamjene kupke na tuš kabini, morate uzeti u obzir sve i protiv.

Prednosti tuša

Među prednostima tuša možete zabilježiti kako slijedi:

Spajanje tuš kruga.

  1. Spremanje mjesta, kao i za kupaonice u običnim tipičnim apartmanima, Free M ili pola metra je sposobnost da se perilica rublja u kupaonicu, a to je vrlo značajan argument.
  2. Ušteda vode, kao potrošnja vode za recepciju tuša, još dugo, je približno 5 puta manje od kupke.
  3. Praktičnost i funkcionalnost, kao suvremene tuš kabine pružaju gotovo sve vodene objekte za usvajanje vodenih postupaka, na primjer, parnim generatorima koji stvaraju učinak parne kupelji, infracrvenih emitera, lako zamjenjujući saunu, različite vodene masaže (hidromasaža), kao i Kao zvučni / aromatični elementi / terapija boja za dušu.

Navedena veličanstvenost se suprotstavlja samo jednoj stvari - to je nemogućnost leći u kadi, opustiti se, natopiti mirisnom pjenom.

Uvjeti za instaliranje tuša

Da biste doista istinito odabrali između tuša i kupaonice, točno trebate znati što želite. Osim ovih prednosti, morate znati kada je odobrenje potrebno za ponovno razviti uz zamjenu kupelji na tuš kabini, bilo je dopušteno.

Ako se kuća odnosi na kategoriju tipičnih, tada takve vrste posla kao što su rušenje particija između kupaonice i kupaonice, mijenjaju mjesto vrata, zamjenjujući vodovod na novi s kretanjem unutar sobe, ugradnja tuš kabine , ne zahtijevaju prethodne pregovore, a certificirana redevelopment nije potrebno.

Članak o temi: Tehnologija polaganja drvenog poda u suvremenim uvjetima

Ali ako vlasnik stana mora biti ponovno razvijen kako bi se odrazio u BTI dokumentima, morat ćete koordinirati taj proces.

Shema sastavljanje tuš kabine.

Da biste to učinili, potrebno je dobiti dozvolu za ponovno opremu i rekonstrukciju kupaonice. A za to trebate napraviti izmjene u uredu BTI u tehničku dokumentaciju i dopuniti putovnicu stana s objašnjenjima rekonstrukcije i zamjene. Kopija osobnog računa, izvadak iz kuće knjige, ovjeren po bilježnici, kopiju privilesnog dokumenta, kopiju ugovora o radu. Može biti potrebna i dokumentacija dizajna.

Sljedeći korak je zamijeniti - prije spajanja kabine na tuš na vodovodni sustav, preporuča se instalirati dva filtra na vodovodne cijevi: prvi je grubi filtar, drugi je fino filtar za čišćenje. Taj se zahtjev mora izvršiti kako bi se spriječilo prerano začepljenje mlaznica hidromasažnih mlaznica i miješalicu, koji se ne prilagođavaju običnom vodom, a bez filtera ne mogu propasti u godini ili dva.

Kada koristite filtre, vijek trajanja servisa povećava tri puta. Važno stanje je da se filtri moraju povremeno očistiti i isperiti u tekućoj vodi.

Zahtjevi koji su predstavljeni tušem: nepropusnost, hidroizolacija, prisutnost sustava protoka i vodoopskrbe, ventilacije. Ta svojstva neće akumulirati kondenzata u kupaonici.

Ako sami instalirate kabinu, tada po savjetima stručnjaka, vodovodne cijevi su bolje montirati duž postolja. Spojite vodu ispod sudopera. Odvoda se mora osigurati nagib kanalizacije.

Ako je udaljenost između odvoda i kabine prilično velika, bolje je koristiti magnetsku pumpu ventila kako bi se izbjegla poplava.

Spojite kokpit s vodovodnim cijevima pomoću fleksibilnih crijeva koje će omogućiti daljnji pristup svim zidovima kabine i omogućuju čišćenje i provjeru opreme.

Članak o temi: Kat PVC premaz: Stručni savjeti za fazu

Za bolju ventilaciju, kupaonica se savjetuje da provjera plastične cijevi.

Savjeti za odabir tuš kabine

Kabina bi trebala biti jaka, tako da ne uđe u proces instalacije.

Slijedite staklo da biste bili bez pukotina i deformacije. Tuš bi također trebao biti bez nedostataka.

Obratite pozornost na prisutnost privitka za mikser.

Slučaj ne bi trebao imati oštre rubove i izbočine.

Obratite posebnu pozornost na nepropusnost. Prednost će biti prisutnost rezervnih dijelova (ovaj se uvjet obično ispunjava modele uvoza).

Instalacija proizvoda je bolja za proizvodnju stručnjaka. Ako i dalje odlučite zamijeniti kupku s tuš kabinom, onda posljedice loša kvaliteta instalacije mogu biti prilično skupe (tekuće, zatvaranje električnog ožičenja). Postoje posebne tvrtke i organizacije uključene u ove vrste posla. Oni vam mogu pomoći s izborom proizvoda, mjesto njegove instalacije, pomoći će odgovoriti na pitanje, trebate li redevelopment.

S obzirom na sve za i protiv, može se primijetiti da je kupka na farmi je vrlo potrebna, iako su prednosti tuš kabine mnogo više. U kupki možete kupati dijete, potpuno se opustiti i pročitati knjigu, koja ne radi pod tušem. U svakom slučaju, vrijedi dobro razmišljati prije nego što promijeniš jednu stvar.

Čitaj više