Kukičane zavjese: Upute i sheme korak po korak

Anonim

Znajući samo osnove pletenja i imati malo slobodnog vremena, lako možete stvoriti nevjerojatne crochet-pletene zavjese koje nemaju analoga širom svijeta. Takav detalj interijera, napravljen vlastitim rukama, pohranjuje česticu majstora duše, tako da će pomoći u ispunjavanju kuće najhladnijem, toplom i radošću. Pletanje originalnih zavjesa mogu se naručiti u atelier, ali mnogo ugodnije napraviti takvu stvar sam. Što trebate znati i biti u stanju stvoriti jedinstvene pletene zavjese?

Kukičane zavjese: Upute i sheme korak po korak

Pletene zavjese u unutrašnjosti

Među svim modelima neovisno proizvedenih zavjesa su najveća popularnost zavjesa pletene. Ispadaju otvorene, svjetlo, zrak, stvoriti ugodnu atmosferu u sobi. Posebna pozornost posvećuje se duljini zavjesa na prozorske ili kraće: vizualno povećavaju područje male prostorije, osim toga, trebaju manje pređe i vrijeme za njihovu proizvodnju, lakše je brinuti za njih.

Mnoge pletene zavjese povezane su s desetljećem seoskog kuća, međutim, au urbanom stanu mogu izgledati prikladno. Najprikladnija prostorija za takve zavjese kuhinja je. Duge i sofisticirane pletene zavjese mogu se objesiti u spavaćoj sobi, dječji i čak dnevni boravak.

Budući da su zavjese kukičane u mogućnosti da se "rasponeju" unutrašnjost, bolje ih je koristiti u sobi uređenoj u zemlji ili retro. Međutim, ne bi trebalo netrpati situaciju, osobito malu sobu, takve stvari. Izgleda sjajno na otvorenom stolnjaku na stolu u kombinaciji s kratkim pletenim zavjesama na prozoru, ali je napravio na isti način na koji je pokrov za lonac cvijeća već će biti suvišan.

Kukičane zavjese: Upute i sheme korak po korak

Priprema za pletenje

Kada ide na pletene zavjese s kukičanom, unaprijed odaberite tehniku ​​pletenja. Za takav detalj interijera, filijsko tkanje, frivolit, tehniku ​​vologde čipke, pogodna je. Odabir ukrasa, glavnog modela proizvoda, vežite mali uzorak: izračunat ćete gustoću pletenja. Uzorak mora imati duljinu i širinu od najmanje 10 cm, treba ga koristiti i moždani udar i tada tada provoditi potrebne izračune. Opseg se može plesti od bilo koje pređe. Za zavjesu na kuhinjski prozor je bolje uzeti tanke niti svjetlosnih tonova. Ukupno za pletenje kratke zavjese trebat će oko 15 strojeva za tanku pređu 100 g.

Članak o temi: WC s higijenskim tušem

Zatim izmjerite otvor prozora, za koje napravite fotoaparat. Ova širina i duljina bit će potrebna. Širina grabežljive zavjese trebala bi premašiti širinu prozora najmanje 50 cm. Odredite duljinu gotovog weba. U isto vrijeme, ne zaboravite uzeti u obzir metodu vezanosti za strehe.

Ako ste odabrali tehniku ​​irskog pletenja, svakako pripremite uzorak i preliminarnu skicu za izračunavanje točnog broja određenih elemenata i metode njihove lokacije u gotovom proizvodu. Isto je potrebno prilikom obavljanja zavjese u tehnici Vologdi čipke. Kada koristite Filleic Tehniku ​​pletenja, možete učiniti bez proizvodnje uzoraka.

Kukičane zavjese: Upute i sheme korak po korak

Dva modula za zavjese za pletenje modula

Kukičane zavjese: Upute i sheme korak po korak

Shema kvadratnih modula za zavjese za pletenje

Kukičane zavjese s shemom

Razmislite o crochet zavjesama s tehnikom čipke goriva.

Za dvije zavjese s dimenzijama od 35 do 60 cm trebate:

  • Pamučna pređa (210 m / 50 g);
  • Kuka broj 2;
  • X / B Fabor.

Shema za upute

Uputa korak po korak

  1. Upišite 181 petlje i pleteni lanac s zračnim petljima.
  2. Nastavite plesti, fokusirajući se na sliku sheme: šuplje stanice - 1 stupac s Nakid (S / N) + 2 zračne petlje, stanica označena s križa, - 3 stupca s nakudom.
  3. Svaki kružni red pokreće 3 zračne šarke umjesto 1 s / n stupca. Završite seriju od 1 S / N stupca u liftu zraka iz prethodnog.
  4. 30 red pada na sredini zavjesa. Počevši od 29 redaka, pletenje treba izvesti u zrcalnoj slici.
  5. Da biste dodali na jednu punu ćeliju na početku svakog retka, izvedite 6 dizanje zraka petlji + 1 c / h u 5. i 6. zglobnu šarku iz kuke.
  6. Na kraju retka obavite 3 stupce s 2 nakide do baze prethodne petlje.
  7. Da biste smanjili petlje na samom početku retka, provjerite je li spojni stupac, na kraju retka sve položene petlje ostavljaju posteljinu.
  8. Drugi grafikon plesti na isti način.
  9. Završena zavjesa proširila se na stolu, istezanje i fiksiranje, hidratize, predstavila kuhanu tkaninu odozgo i suha na prirodan način.

Članak na temu: Značajke uređaja za WC školjku i njegovu instalaciju

Kukičane zavjese: Upute i sheme korak po korak

Koristan savjet

Da bi se za zavjese dugo vremena zadovoljili svojim jedinstvenošću i ljepotom i nisu povrijedili, koristite vrijedne preporuke.

  1. Razrjeđivač kuka koju ćete koristiti prilikom pletenje zavjesa, zrak će se ispasti. Međutim, vrijeme za rad će se potrošiti više.
  2. Nakon što je vezao korteru, nemojte žuriti da ga popravite na vijenac. Isprva, post, s obzirom na preporuke proizvođača pređe, a zatim se potpuno osuši i izdržati željezo s funkcijom čišćenja. Nakon potpunog hlađenja zavjesa može se objesiti.
  3. Ako je gotova brzina škroba, neće se probuditi.
  4. Prije vješanja zavjese, pobrinite se da je vijenac prilično pouzdan. Slabi zatvarači ne mogu izdržati težinu pletene zavjese.

Ako nemate dovoljno iskustva u vrpcu ili kukičane zavjese, čini vam se previše zamorno zanimanje, vezati kaym ili kurvu za gotovu zavjesu. Ova stavka će također pomoći izvornoj interijeru originalno, ali njegova proizvodnja će biti jednostavna i brza. Da ne bi plesti cijelu tkaninu s zavjesom s kukičanom, napravite nekoliko odvojenih suspenzija. Spajanjem ih na vrhu i ukrasite perle, kuglice ili druge dekorativne elemente, dobit ćete jedinstvenu zavjesu, koja se može izdati ne samo prozor, već i vrata.

Kukičane zavjese: Upute i sheme korak po korak

Soba, čiji je prozor ukrašen zavjesama koje ste povezali, bit će povezana s udobnošću rustikalne kuće. Uz ovaj element dekor možete stvoriti topli ugođaj čak iu urbanom stanu. Takva stvar pretvara ukras vaše kuhinje ili druge sobe i postat će uistinu voljeni.

Čitaj više