Lakrbren iz organizacije s vlastitim rukama: izračun širine i duljine

Anonim

U dizajnu interijera, svaka sitnica se odnosi na to i ukrašava zavjese. Postoje mnoge mogućnosti za zavjese uređaj, jedan od popularnih je lambrequins. Oni omogućuju čak i malu sobu kako bi izgledala elegantna i moderna. Oni su napravljeni u obliku presavijenih oblika, broj nabora i njihovog izgleda može varirati. Osobito lijepa će izgledati kao lambrekin iz organizacije, može se napraviti vlastitim rukama, stavljajući malo mašte i strpljenje.

Lakrbren iz organizacije s vlastitim rukama: izračun širine i duljine

Lambrekva iz organizacije služi za ukrašavanje prozora i kamuflaža baklji u šivanju ili pričvršćivanju zavjesa.

Što je lambreken?

Labraken je ukrasna streha, koja se sastavlja iz tkanine i suspendirana je prije zavjesa. On skriva gornji grafikon, stvarajući lijepo uokvirivanje. Sorte lambrequina su mnoge: tvrde i meke, jednostavne i složene.

Danas se takav cilj koristi za različite namjene, može ukrasiti ružne strehe ili vrh zavjesa, obaviti stilsku funkciju.

Najčešće, lambrekven je napravljen ispod boje glavne zavjese, ali možete odabrati druge nijanse i materijale koji će imati koristi od detalja interijera. Najčešće, u tu svrhu, organizira se organza danas, koja se savršeno drži obrazac. Iz njega možete formirati lambren s jednim, dva, tri dijela, broj nabora i njihov izgled nije ograničen. Širina lambrequina ovisi o broju odjeljaka, brda se može provesti na obje strane ili samo jedan po jedan, stvarajući pad vala.

Izračun širine za lambrequin

Ja riješiti kako napraviti lambrequin, važno je prvo izračunati širinu tkanine. Uvjeti su poštivani takvim uvjetima:

Lakrbren iz organizacije s vlastitim rukama: izračun širine i duljine

Organa je svjetlo, ali u isto vrijeme kruti tkanina, koja je složena u obradi.

  1. Ako je dio samo jedan, onda se širina tkanine mora uzeti za duljinu vijenca.
  2. Ako se jedan odjeljak preklapa drugi na oko 1/3, širina se određuje na sljedeći način: 3 dijelova se uzimaju za svaki dio za dva dijela - 6/3. Budući da je duljina preklapanja 1/3, tada dobivamo vrijednost 6/3 - 1/3 = 5/3. Zatim je dobivena vrijednost podijeljena s 5, nakon čega se vrijednost širine množi s 3.
  3. Ako se koriste 3 dijela, preklapanje će biti jednak: 1/3 6 9/3 - 2/3 = 7/3. Širina jednog dijela izračunava se na sljedeći način: Duljina strehe podijeljena je na 7 i množi se s 3.

Članak o toj temi: Kako se izvodi lemljenje radijatora iz aluminija

Tkanina na boju mora biti pažljivo, dobro promatranje takvih pravila:

  1. Držite platno pod kutom od 45 stupnjeva.
  2. Tijekom CROY-a postoje dodaci za 2 cm za jedan rub, a Podgiba je oko 4 cm za jednu stranu.
  3. Uzorak na tkanini treba biti fiksiran iglice tako da ne klizi.

Organza za šivanje

Lakrbren iz organizacije s vlastitim rukama: izračun širine i duljine

Uzorak lambrequina.

Za lambrequin, organza je savršena. Ovaj materijal ima stoljetnu povijest, odlikuje se atraktivnim izgledom, dok je vrlo teško, savršeno drži oblik. Danas se organza koristi ne samo za krojenje odjeće, već i ukrasiti unutrašnjost.

Sve prednosti Organe su posebno vidljive ako želite zadržati pogled s prozora. Posebno relevantne za zemlje. Da biste stvorili sličan učinak, najljepše lambreni se primjenjuju iz organske. Ali kada koristite takvu tkaninu, potrebno je biti vrlo oprezan i pažljivo, jer će nepravilno izvedeni radovi učiniti nabori nisu lijepi i glatki, ali nepotrebno kruti i slomljeni. Danas, organza koristi različite vrste. Može biti tkanina s aluminijskom niti, koja je izvrsna za podebljane moderne stilove i fine tkanine, krute. Potonji se koristi za šivanje velikih i složenih struktura.

Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Možete šivati ​​lambrequins vlastitim rukama, mogu biti lagane ili krute, bujne i stroge. Za spavaću sobu, blagi oblik s bulgerima, koji ne zahtijevaju posebna znanja i vještine, a brzina protoka je ekonomična. Oni će izgledati lako i graciozno, pokupiti boju i fakturu za njih neće biti teško.

Za obavljanje posla potrebno je pripremiti sljedeće:

  1. Odabrana tkanina za dizajn. Njegova boja, crtanje i tako dalje moraju biti odabrani na takav način da savršeno zasjenjuju glavne zavjese i zidni ukras.
  2. Posebna traka s 4 cm širine i 6 cm. Koeficijent njegovog sklopa bit će 2.5.
  3. Niti pod bojom tkanine i punila. U tom slučaju, možete koristiti obrezivanje organeze koja će ostati iz uzorka.

Članak o toj temi: Kako odabrati horizontalne zavjese

Donja strana 85-90 cm je izrezana, potrebno je ostaviti približno 4 cm. Ukupna duljina lambrekina trebala bi se pokazati više od duljine strehe, koji se pomnoženo s koeficijentom sklopa. Rezultirajuća vrijednost se doda 4 cm po stopama za svaku stranu. Nakon šivanja, tkanina nakon šivanja mora stvoriti određenu kaskadu, tako da pri odabiru, preferencije treba dati visokokvalitetnom materijalu. Druga vrhunska stavka je izložena, čija je širina 65-70 cm, a duljina će biti jednaka duljini prvog uzorka.

Zatim se pripremaju 2 segmenta montažne trake potrebne duljine. U tom slučaju, koeficijent montaže može se povećati. Labraken će samo imati koristi od toga, postaje privlačniji i prezentivniji. Bočni kratki dijelovi se obrađuju, na svakoj strani od 2 cm potrebno je podesiti. Svi dugi dijelovi obrađuju se cik-cak šav.

Dno i vrh lica su presavijeni jedni drugima, nakon toga dno se odbacuje i unatrag. Komir tkanine je ostavljen na 35-40 cm, sama je izglađena željezom. Ako se gornji i donji dio budućeg lambrena šiva iz tkiva različitih boja, tada će biti zanimljiv vizualni učinak.

Montažna traka je ovisna o 3 sloja materijala na bočnoj strani, svi kombinirani dijelovi treperi. Na vrhu, uže dio ispada da je prema van, potrebno je ostaviti 20-25 cm. Sljedeći, gornji rez je spojen na dno. Nakon toga, tkanina je upečat na pisaćem stroju, dodaci se pomiču glačalo. Zatim je potrebno točno formirati kapicu, širinu od kojih će biti 4-5 cm, montažna traka je uključena u unutrašnjost. Mora zatvoriti doplatak, šav će proći kroz 2 sloja materijala. Takav kapica za lambrekin nije potreban, ali izgled dizajna sa svojim sudjelovanjem postat će zanimljiviji i elegantniji.

Kako ukrasiti vijence?

Džepovi koji su ostali na stranama moraju se ručno ušivati, ali ostaviti malu rupu kroz koju će se unijeti punilo. Dalje, kabeli su zategnuti vrpcama kako bi dobili prekrasne nabore. Lambren je zakačen na kuke ili s posebnim trakom čičak. Kada punilo potpuno zauzme svoje mjesto, rupe se ručno bacaju. Za to se koriste tajni šavovi.

Članak o temi: Zidna izolacija od gipsane ploče iznutra - učinite korak po korak

Učinite zavjese da to učinite sami niste vrlo teški, ali morate promatrati sve faze. Lambrekvini iz organe se dobivaju moderan i moderan, savršeno izgledaju u svakom interijeru.

Čitaj više