Plaid "10 petlje": master klasa s opisom i videozapisom

Anonim

Kletanje metode 10 petlja je vrlo znatiželjno i profitabilno u tome što vam omogućuje da stvorite lijepu i vrlo originalnu kariciju iz ostataka. Potrebno je vrlo malo da bi se plaid "10 petlja": master klasa, niti i igle. On je potpuno jednostavan u izvedbi, ali u isto vrijeme vrlo spektakularan.

Pokrivač

Moguće boje

Takav kaid će biti savršeno gledao u bilo koje boje. Ali prije nego što nastavite na posao, morate odlučiti koji proizvod želimo na kraju. Najpopularnije opcije:

  • dvije boje;

Pokrivač

  • od nekoliko različitih kuglica niti s preljevom;

Pokrivač

Pokrivač

Pokrivač

  • Nekoliko različitih kuglica niti bez preljeva.

Pokrivač

Pokrivač

Koristite opcije

Ako je iznenada, nekoliko motela pređe ostalo je od prethodnog rada i ne žele ih ležati bez rađenja, ali sumnjaju li takav kariran koristan, nudimo neke od najčešćih mogućnosti korištenja:

  • Plaid bilo koje veličine može se koristiti u skladu s njegovom stvarnom svrhom, to jest, kao pokrivač;

Pokrivač

  • kao spavanje za spavanje ili kauč;

Pokrivač

  • Ako je veličina proizvoda mala, dođite u ruci kao sjedalo na stolici.

Pokrivač

Osnove parenja

Pokrivač

Takav kariran je stvoren pomoću kotlova na 10 petlji. Prvi looper stalno uklanja, a posljednji donosimo bilo koju prikladnu metodu. Bolje je odabrati takav način da se bočna pigtail formira iz rubova. U tom slučaju, bit će lakše pričvrstiti pruge jedan drugome. Dakle, sada ćemo regrutirati 1 petlju i plesti početnu vrpcu prema šarkama lica u licu iu sac. Da bi se kariran ispostavilo da je u obliku kvadrata, traka bi trebala biti duga u devet žljebova znojenja parenja, bit će osamnaest redaka.

I tako da je pravokutna, traka bi trebala biti dulja. Njegova će se računati na sljedeću formulu: duljina karicije - širina plaista = duljina pletene vrpce.

Ako planirate stvoriti kariciju s veličinom od 200 × 150 cm, onda se ispada: 200-150 = 50 cm. Ispada da u ovom slučaju moramo vezati početnu traku s duljinom od 50 centimetara.

Sljedeći korak će pletati prvi kut. Corners plesti skraćene retke s premještanjem 1 petlje, dok se nalazi susjedna petlja tako da nema rupa. Kada kut počinje, kako ne bi se zbunilo, može se razmotriti prvo od 9 do 1, a zatim, naprotiv, od 1 do 9 u redu. Ako je još uvijek zbunjen, onda to nije problem. Budući da je moguće jednostavno otopiti ravnom dijelu i početi ponovno računati. Ne zaboravite da je prvi rudnik uklonjen.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​slučaj za vlastite ruke

Fotografija u nastavku prikazuje kut umrlog do prve petlje. Struja od 9 do 1.

Pokrivač

Sada odbrojavanje od 1 do 9 izaziva kut do kraja. Prvi kut je završen.

Pokrivač

Sada počinjemo pletati drugi kut. Brojanje od 9 do 1 ponovno.

Pokrivač

Završen kutak za pletenje, brojanje od 1 do 9, ne zaboravljajući da se apsorbiraju. Drugi kut je završen.

Pokrivač

Vrijeme je za pletenu traku, koja je istodobno povezuje s bočnom mošću pridružene bljeskanje. Da biste to učinili, uklonite desetinu petlju (nit iza igala), s bočne hostere pridružene platnene, rastegnite na licu i bacite petlju za uklanjanje kroz njega. Da biste uklonili ovu petlju, nit ide ispred igala. Cesta će izaći iz petlji lica.

Postoje dva načina za uklanjanje prednje petlje s bočne pigtail. Prvi način je plesti pod obje kriške bočnih pigtails. U ovom slučaju, ožiljak izlazi guste i volumetrijske, koji se sastoji od 2 lica. Drugi način je plesti prednjih petlji ispod stražnjih kriški bočnih pigtails. U ovom slučaju, ožiljak će uspjeti manje, koji se sastoji od 1 prednjih petlji.

Pokrivač

Fotografija ispod prikazuje stranu lica prilikom korištenja prve metode.

Pokrivač

Sljedeća fotografija prikazuje pogrešnu stranu. Ovdje možete vidjeti da se mali utor formira na mjestu ručike.

Pokrivač

Sada opet pleši kut. Na slici ispod označena je crvenom bojom. Takav kariran pleti na spiralu s dodatkom novog dijela do rubne pigtail već srodnog dijela. Na slici je prikazana žutom. Strelice ukazuju na smjer.

Pokrivač

Dakle, stvaranje kutova i povezivanje pletenja u izravnim područjima, moguće je napraviti kariciju bilo kakve željene veličine, uvijek će biti 10 petlji u radu. Ona pleti je lako, jednostavno i ugodno.

Pleteni skraćeni redovi

Pokrivač

Sada ćemo analizirati detaljni opis, kako plesti rukovatelje s skraćenim redama i kako ispraviti okret. Kako to učiniti tako da na proizvodu nema nepotrebnu rupu?

Članak o temi: Balleritsa FETRA. Predlošci

Prvo, razmislite o tome kako pravilno plesti skraćene redove. Da biste to učinili, postići 12 kotlića na iglu. I plesti 2 reda znojenja pletenje.

Pokrivač

U 3 reda, shlack 8 čattle, a drugi 4 ostavljaju na lijevoj iglu.

Pokrivač

U ovom trenutku okrećemo naš proizvod. Da biste to učinili, bacite radnu niti na lijevu iglu na vrhu zadnje petlje i istu petlju uklonite na desnoj iglu kao u nevođenju.

Pokrivač

Zatim uzmite radnu niti za petlju, a ja vraćam petlju na lijevu iglu.

Pokrivač

Pokrivač

Dakle, način na koji su hodali ekstremnom petljom na lijevoj iglu, tako da se na okretu proizvoda ne pojavi. Sada okrenite naš rad i plesti 8 petlji na lijevoj iglu.

Pokrivač

Tako smo imali prvi skraćeni redak. Zatim slijedite istu tehniku.

Video na temu

Plaid "10 petlji" se dobiva u bilo kojoj boji je vrlo lijepa i izvorna subjekta. To će zagrijati hladne večeri ili se jednostavno koristiti kao element dekor, oduševiti oči vedraje. I takav kaid će biti izvrstan i vrlo ugodan dar za najbliže ljude, jer gaglanje stavlja dušu u svaki njezin proizvod. Iu zaključku, još nekoliko videozapisa na stvaranju takve karicije.

Čitaj više