Kako sigurno pričvrstiti cornis na zid?

Anonim

Danas možete pronaći mnoge vrste streha, koje se razlikuju od drugih s metodom materijala, dizajna i pričvršćivanja. Najviše u potražnji od potrošača je jednostavna, guma, okrugla, teleskopska i dekorativna streha.

Kako sigurno pričvrstiti Cornis na zid?

Za jednostavne zavjese, monozistanski vijenac je prikladan, za teške, morate pokupiti dizajn je nadamo se.

Nijanse izbora konzole

Rješavanje Kako montirati vijenac, morate slijediti određeni algoritam akcije. Prvo, potrebno je ispravno izvršiti mjerenja širine sobe i otvaranje prozora u njemu, inače možete kupiti takvu konzolu koja se ne može ugraditi u sobu zbog neprikladne duljine ili širine. Treba imati na umu da za različite vrste vijeca, udaljenost do bočnih zidova i strop može biti vrlo vidljivo drugačiji.

Za svjetlo zavjese, jednodijelne ili podijeljene u dva dijela, monolatorska zidna konzola je najprikladnija preko prozora, stršeći s rubovima za otvaranje prozora za 10-15 cm. Iako, ovisno o dizajnu otopinu, konzola Ovaj tip se može popraviti ne samo širinu otvaranja prozora, već i potpuno na cijeloj širini zida, ostavljajući samo malu alineju s bočnih zidova. Za montiranje vijenca na zid, 2 ili 3 držača su uključeni u komplet (ovisno o duljini strehe).

Kako sigurno pričvrstiti Cornis na zid?

Niz vijenac je najnepredljiviji dizajn koji stvara učinak rastući u zračne zavjese.

Ugradnja zavjesa na takvim strehama provodi se pomoću povelje ili stezaljke spojene na prstenove na streama. S oba kraja konzole instalirana su uklonjivi savjeti, koji se, osim dekorativne funkcije, izvode i uloga limitera, ne dopuštajući prstenovi da se sklizne iz cijevi tijekom kretanja zavjesa.

Za svjetlosne zavjese može se koristiti duga korištena gudačka konzola vrsta. Posebno obilježje ovog tipa i njegovo pričvršćivanje je potreba da konzole učini neprimjetnim za zavjese kao što je bio ubijen u zraku.

Tu je i mogućnost pričvršćivanja strehe izravno na okvir prozora. Zato pričvrstite, na primjer, strehe za valjane zavjese na zid. Postoje takve vrste koje imaju samo lateralno pričvršćivanje, odnosno montirati strehe ove vrste samo na suprotnim bočnim zidovima.

Članak na temu: Upute za ugradnju drvenih postolja

Ali, bez obzira koliko dugo odabrani nadstrešnici i bez obzira na to kako se primjenjuje metoda privitka, postoji jedno zajedničko pravilo za bilo koji prilog: fiksni nadstrešnici ne smiju ometati prozor, tako da se njegovo pričvršćenje ne smije izostaviti niže od 5 cm od 5 cm od gornja ravnina opere prozora.

Također suspendirani na vijenac, zavjese ne smiju se držati za ručke prozora, prozorskih praga i grijanja baterija ispod njih. U slučaju da se vrši fiksiranje višeredalnog rockup, mjerenja treba napraviti od najbližeg retka do prozora.

Ugradnja Karnisa

Kako sigurno pričvrstiti cornis na zid?

Alati za pričvršćivanje vijenca.

Pričvršćivanje streha bilo koje vrste na zidu mora započeti s oznakom i određivanjem točaka pričvršćenja. Točnost ovog obilježavanja u velikoj mjeri ovisi o izgledu i pouzdanosti privrženosti streha do zida, tako da je potrebno vrlo odgovorno pristupiti njegovoj implementaciji.

Za rad će biti potrebni sljedeći alati:

  • rulet;
  • razina vode;
  • električna bušilica ili perforator;
  • marker;
  • odvijač.

Prvo, rulet se mora mjeriti duljinu konzole i označiti ga na zidu, provjeravajući ga vodoravno pomoću razine vode. Ako imate pomoćnika, možete nastaviti i lakše: pričvrstite dvorište na zid i stavite dvije uredne naljepnice na njegove rubove povezivanjem s horizontalnom linijom.

Zatim, u skladu s označenom linijom, pričvršćuje se pričvršćivanje pričvršćivanja na zid i oznake za rupe. Ove oznake moraju biti simetrične u odnosu na međusobno i u odnosu na susjedne zidove. Tada je električna bušilica ili perforator u označenim mjestima u zidu napravljene rupama.

Kako sigurno pričvrstiti Cornis na zid?

Ugradnja pričvršćenja vijenca na zid.

Postoji nijansa: Dowels će se umetnuti u rupu naknadno, tako da je potrebno odabrati bušilicu s promjerom koji je jednak promjeru dowel. Potrebna je i rupa za vježbu na duljini kostila ili 5-10 mm.

Ako duljina šipke struje na zid nije više od 2,4 m, obično se koriste 2 nosača, instalacija dodatne nosače trake je poželjna za veću duljinu. Pričvrstite zagrade na zid pouzdano na vijcima. I samo sigurno učvršćivanje nosača, mogu se pričvrstiti na strehe.

Članak na temu: Kako mogu napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Značajke pričvršćenja vijenca na strop

Za montažu na stropu se obično koriste plastične ili metalne gume. Ovaj dizajn zavjese omogućuje vam da je vijenac gotovo nevidljiv, tako da danas mnogi odabiru ovaj prilog.

Konzola do stropa može se montirati kao zajmove i izravno kroz rupe u samoj konzoli. U prvom slučaju, tehnika pričvršćivanja u potpunosti ponavlja tehniku ​​pričvršćivanja vijenca na zid. Prilikom pričvršćivanja konzole izravno na strop postoje neke značajke koje treba uzeti u obzir.

Stropne nadstrešnice ovog tipa obično se prodaju standardne veličine, tako da duljina vijenca potrebno je samostalno, miješajući ga metalom s praznošću iz obratka. Na krajevima skaliranog vijenca, morate nositi čep za držače.

Kako sigurno pričvrstiti Cornis na zid?

Shema montaže gornjeg vijenca.

Prva rupa je izbušena točno u sredini vijenca. Dvije bušilice su bušeni: najprije malo više promjera HTS elementa koplja, a kada je dubina rupe dovoljna, tako da se šešir u njemu utopi, bušenje se nastavlja, ali već manji bušilica promjera.

Na isti način, rupe duž rubova stropnih nadstrešnica su izbušene, s uvlači od kraja 3-4 cm, a zatim, izdržati određeni korak, duž cijele dužine. Što je teže planira koristiti zavjese, treba napraviti manje rupe.

Sljedeća je slučaj tehnologije. Primjena vijenca na strop na željenoj udaljenosti od prozora, njegova se os mora biti podešena tako da je simetrična do prozora. Zatim se naljepnica napravi kroz izbušenu središnju rupu na stropu.

Tada je perforator s vježbanjem željenog promjera za ovu naljepnicu u stropu, dogla je umetnut, a stropna guma je fiksirana s vijkom za samostakanje. Takva fiksacija omogućuje, ako je potrebno, prilagoditi položaj gume, nakon čega su preostale rupe označene i izbušene. Nakon strehe, to je pričvršćeno na strop s noktiju, a ova instalacija je dovršena.

Mali trikovi pričvršćivanje

Pouzdanost vezanosti i prekrasan izgled konzole u velikoj mjeri ovisi o obliku i materijalu završne obrade zida. Ako zidni ukras ostavlja mnogo da bude bolje ili iznad prozora, gdje trebate instalirati bar, postoji betonski skakač, drvene tračnice koriste se kao dodatni element sustava za montažu. U tom slučaju, tračnice su prethodno pričvršćene na zid, a zagrade su pričvršćene izravno na njih.

Članak o temi: Izračun gubitka topline

Ako nije moguće popraviti strehe na zidu, oni su fiksirani izravno na strop. Ako konzolni komplet, uz zagrade, također uključuje tiple i vijke, onda je potrebno koristiti za pričvršćivanje.

Obično u jednoj prostoriji, zavjese su poželjne za postavljanje na istoj udaljenosti od zidova, što doprinosi obje estetske preferencije vlasnika i istih zagrada uključenih u setu konzola. Ako postoji potreba da vježba zavjese na različitim udaljenostima (na primjer, za skrivanje cijevi za grijanje), onda morate se povući iz pravila i koristiti za priključivanje različitih zagrada na uređaju. U tom slučaju, vizualni učinak simetrije može se postići vješanjem iza zavjesa ukrasnih zavjesa.

Kako sigurno pričvrstiti Cornis na zid?

Shema uređaja stropnog vijenca za zavjese.

Holding zagrade treba pričvrstiti tako da su krajevi šipki u njima za 3-4 cm. Pri montiranju zavjesa, jedan prsten treba uzeti u pričvršćuje, zatim zagrade, osim glavnog zadatka, pouzdano će zadržati nadstrešnice držati rubove zavjese prilikom pucanja.

Ako planirate instalirati ne samo zavjese, već i lambrene, onda kada instalirate konzolu, potrebno je napustiti prostor između instalirane konzole i stropa za njega. Ako, zbog niskog stropa u sobi, takav prostor nije dovoljan, onda od ideje pričvršćivanja lambrequina je bolje odbiti.

Ako se planira koristiti zavjese od teških materijala, onda su metalni i plastični nadstrešnici bolji za daljnje jačanje, postavljanje držača držeći svoje zagrade na udaljenosti od 1-1,2 m od drugih. Ako stečeni konzolni komplet nema dodatnih pričvršćivača, tada se njegova instalacija može izvesti na domaćim nosačima ili konvencionalnim kutovima.

Kada koristite uglove, pričvršćivanje je još pouzdanije, ali gubi u estetskom planu.

Instalacija zavjesa - proces je kreativan i fascinantan. Dobro znajući kako planirati vijenac na strop ili zid, koji je proveo malo slobodnog vremena, lako možete riješiti ovaj posao, nakon što je dobio puno užitka od onoga što, zahvaljujući vašim naporima, soba je postala mnogo ljepša i udoban.

Čitaj više