Kako donijeti masnoću od odjeće

Anonim

Kako donijeti masnoću od odjeće

U svakodnevnom životu često se moramo nositi s proizvodima na temelju masnih komponenti. Često na našoj odjeći ostaju mrzio tragove masti, koji su vrlo teško eliminirati, pogotovo ako nema učinkovitih alata za pomoć u borbi protiv mrlja masti.

Kako se oprati?

Bez obzira na to koliko je teško izbjeći sukobe s debelim zagađenjem, još će biti prije ili kasnije na voljenoj stvari. Činjenica je da smo okruženi proizvodima na bazi hrane. I blagovaona u restoranu, ili pokušavajući pripremiti remek-djelo kućnog kuhanja, šanse za ulazak lipidnih veza su vidljivo rastu.

U suvremenom svijetu proizveden je nevjerojatan broj svih vrsta sredstava za izvođenje mjesta. Samo ovdje nisu uvijek dostupni kada se potrošač suočava s problemom masne zagađenja u svakodnevnim subjektima ormara. Da, i trošak učinkovitih mrlja je prilično impresivan. Stoga se vrijedi baviti onim što domaće metode mogu ukloniti masnoće od stvari koristeći jedinite alate koji su pri ruci na bilo kojem domaćinu.

Važno je primijetiti da prije početka procesa uklanjanja masti, potrebno je pripremiti nešto. Da biste to učinili, učinite sljedeće.

  • Obriši materijal od prašine i prljavštine. Da biste to učinili, možete kupiti i koristiti posebne četke. Zapamtite da će ih više onečistiti predmete, to će ih se više teško riješiti.
  • Pripremite sve alate. To može biti pamučni disk, tkanina ubrus ili četka za čišćenje odjeće.
  • Odaberite način čišćenja.
  • Testirajte odabrani lijek na malom komadu tkanine kako biste osigurali njegovu učinkovitost i da alat ne šteti materijalnoj strukturi.

Važno! Izbrišite kontaminante iz masti odmah kada se otkriju. Stara mrlja, teže ga je riješiti.

Kod kuće, njegova učinkovitost u borbi protiv masnih staza odavno je pokazala uobičajena sredstva koja su gotovo u svakoj kuhinji. Među njima se mogu dodijeliti:

  • tvari koje sadrže benolin;
  • Korporativna sol u kompleksu s sobom hrane;
  • terpentin;
  • octena kiselina i amonijak;
  • amonijak;
  • Sapun za pranje rublja.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Sol

Uobičajena sol može biti nezamjenjiv pomoćnik u borbi protiv mrlja od raznih podrijetla. Korištenje ove komponente pomoći će uštedjeti omiljenu stvar od neugodnih tragova i pomoći će ih ukloniti s maksimalnom učinkovitošću i brzinom.

Važno je napomenuti da se upotreba soli kao tlak mrlja prakticira dugo vremena. Međutim, nemoguće je zaboraviti da se riješiti starih kontaminanata neće izaći. To će izvrsno nositi svježe. Stoga, pijan s masnoćom na vašoj omiljenoj stvari, ne povlačite se i pokušajte se nositi s njim što je brže moguće.

Da biste očistili napad, morate zaspati s plitkom hranom soli, obrišite materijal soli, a nakon masti početi postupno apsorbirati kristal soli, uklonite smjesu i ulijte novi dio soli. Ovaj postupak treba ponoviti sve dok se ne apsorbira sve masti u solju i ne ostavlja tkaninu bez traga.

Članak o toj temi: Kabinet od štita za namještaj

Da biste uklonili prljavštinu, potrebno je pripraviti koncentriranu otopinu na bazi soli. Da biste to učinili, možete miješati 0,5 šalice soli s toplom vodom do potpunog otapanja i obraditi mjesto oštećenja. Također možete jednostavno potopiti prljavu parcelu u hladnoj vodi i posipati sol odozgo. Nakon čekanja 20-40 minuta, odjeća će se morati riješiti soli i isperiti. Za veću učinkovitost, postupak će morati obaviti 2-3 puta.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Sapun za pranje rublja

Ovaj lijek je dugo stekao slavu velikog alata za borbu protiv zagađenja.

Kako bi se uklonio debeli trag stvari, vrijedno je da se nalazi komad sapuna s terskim, a rezultirajuća tvar se stavlja na mjesto. Nakon toga, pažljivo je pokrenuo mješavinu u mrlju i ostaviti tako noć. Ova metoda je idealna za one slučajeve kada se zagađenje otkrije odmah nakon izgleda, i nije imalo vremena za sušenje.

Također možete pripremiti rješenje na temelju kupljenog ekonomskog sapuna, natopiti oštećeno tkivo u njemu. Da biste to učinili, završite komad sapuna na grateru i promiješajte vodu dok se sapuna komponenta potpuno ne otopi. Nakon toga, stavite nešto u rezultirajuće rješenje i ostavite tamo da legnete nekoliko sati (u pravilu, iskusni hostese savjetuju više od 5 sati). Nakon što određeno vrijeme istekne, dobiti materijal i operite način na koji vas odgovara.

Ako je trag svježe, i riješite se toga, morate ga dobiti što je brže moguće, onda je potrebno shvatiti da je opisano kao opisano i poprskano na vrhu šećera za raspršivanje. Nakon toga, tkanina treba ostaviti 15-20 minuta, a zatim je potrebno odvesti u toplu vodu.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Soda

Soda hrane odavno je osvojila skrovito mjesto u svakoj kuhinji. Ovaj se sastojak koristi za stvaranje kulinarskih veličina i dodatno Smatra se izvrsnim uklanjanjem mrlja, koje svaka osoba može iskoristiti kod kuće.

Kako bi se uklonila svježa kontaminacija iz vlakana tkanine, oštećeno područje treba posipati natrijevim karbonatom i odnijeti ga nježno u masnoću. Postupno, lipidna veza će početi ostavljati materijal i povezati se s kristalima sode. Ova operacija morat će se ponoviti nekoliko puta dok primljena prljavština konačno nestane.

Ako gore spomenuta metoda nema veliku potporu, zatim ulijte natrijev karbonat u vodu, a zatim dodajte nekoliko kapi amonijaka tamo. Rezultirajuća smjesa treba gurati. Mora se primijeniti na sljedeći i ostaviti nekoliko sati, sve dok se ne primijeni primijenjena tvar. Nakon toga, razmislite o soda i omotajte odjeću u ručnom načinu sapunom.

Da bi se uklonilo staro onečišćenje, soda se često miješa s zubnim (uobičajena pasta za zube također je prikladna) i senf u prahu. Sve komponente moraju biti u jednakim omjerima. Nakon što je alat spreman za korištenje, primijeniti ga s urednim pokretima na tkanini i ostaviti ga stajati 1-3 sata u tamnom i hladnom mjestu. Po završetku tog vremena, operite nešto na bilo koji način koji je prihvatljivije u ovoj situaciji.

Članak o temi: Kako povezati tuš kabinu do vodoopskrbe s vlastitim rukama?

Važno! Nije potrebno miješati sodu hrane s aktivnim sastojcima, koji su dio kiselog medija (octa, sok od limuna, itd.) Takva će sredstva biti beskorisna.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Amonijak

Mora se pamtiti da je ovaj lijek prikladan isključivo za bavljenje tragovima na bijeloj odjeći. Ako razmišljate o tome kako oprati masnoće mrlje od boje, onda je bolje da se suzdržite od korištenja amonijaka.

Ako je mrlja svježa, onda ga trebate obrisati kuhanom otopinom kućanstva amonijaka, a onda morate čekati 15 minuta, a onda je dobro oprati stvar u omiljenoj perilici rublja. Ako je prljavština imala vremena da potone, nakon korištenja amonijaka, potrebno je lagano ocijediti u vodi, sušiti željezom i obrisati vodikov peroksid.

Važno! Nemojte koristiti amonijak za izlučivanje masti iz odjeće u boji. Amonijak će utjecati na cvjetnu skalu koja će postati lakša, a kada se prekorači koncentracija tvari, bijelo mjesto može biti na mjestu obrade.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Ocat

Nemoguće je zaobići takav nezamjenjiv asistent kao octena kiselina. Međutim, kada se koristi, važno je zapamtiti da će 9% octa pomoći kao tlak mrlja. Treba napomenuti da se više koncentriranih octa baza bolje ne primjenjuju jer postoji velika vjerojatnost da konačno uništiš.

Iskusni vlasnici tvrde taj ocat je nezamjenjiv pomoćnik pri radu s masnim mjestima na bijeloj odjeći - Nježno obradite mjesto onečišćenja octenom kiselinom, a zatim ga produžite u tekućoj vodi.

Ako trebate ukloniti masnoću od odjeće u boji, bolje je koristiti octu za korištenje u kombinaciji s drugim sredstvima, kao što je sol i senf u prahu. Sve ove važne i jeftine komponente treba miješati u jednakim omjerima i otopiti u vodi. Nakon toga, rukovati s prljavim mjestom s dobivenim sastavom i ostavite nekoliko minuta, nakon čega se zamotate. Ako morate raditi s vlastitom prljavštinom, namočite ga u dobivenu smjesu za noć, nakon čega 2-3 puta shvati.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Kako očistiti osjetljivo tkivo s benzinom

Unatoč činjenici da se naftni proizvodi smatraju izvorima masnih mjesta, mogu djelovati kao učinkovito sredstvo borbe protiv njih. Ako stavite mjesto na stvar od osjetljive tkanine, na primjer, na svilu, kašmiru ili viskozu, onda je potrebno da se posebno nježno izlaže, tako da ne oštetite tkaninu i ne uništavajte ga.

S zadatkom savršeno se nositi s pročišćenim pilinom i papirom za namještanje. Potrebno je uzeti dvije listove papira za zalijevanje i staviti ih na obje strane kontaminacije. Zatim grijeh mali pamučni obrisak s oguljenom koncentriranom benzinom, a čisti pokreti obrišite mjesto kontaminacije. Pod utjecajem benzinskih pare, lipidi će se kretati iz tkiva na papir za omatanje, koji treba zamijeniti s vremenom.

Ponovite postupak slijedi prije trenutka kada tkanina ne ostane otisci. Nakon završetka čišćenja, odjeća mora biti rastegnuto u toploj vodi. Vrijedno je koristiti prašak za pranje i klimatizaciju.

Članak na temu: ulazna metalna ulična vrata za privatnu seosku kuću ili vikendicu

Važno! Ne zaboravite koristiti klima uređaj nakon korištenja benzina kao sredstvo za uklanjanje mrlja. Pomoći će u uklanjanju svih neugodnih okusa sa stvarima.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Škrob

Kod kuće, izvrsna smjesta može biti uobičajeni škrob krumpira.

Važno je napomenuti da se uporaba metode razmjene tragova sa škrobom može koristiti u tim situacijama gdje se tkanina ne prati. Da se konačno riješite mrlja, nježno nanesite tanki sloj škrob na njemu i pažljivo omotajte. Zatim je 10-20 minuta da ostavi nešto same. Nakon tog razdoblja odjeća nježno obrišite vlažnu krpu.

Ako se bavimo solarnim zagađenjem, onda u ovom slučaju, škrob će se morati dodatno zagrijavati. Da biste to učinili, morate primijeniti škrob za prljavo mjesto, pokriti ga sa suhim ubrusom i proći kroz grijani željezo nekoliko puta.

Fat se postupno apsorbira u škrob, a nakon ponavljanja nekoliko takvih postupaka, vaša će stvar izgledati kao nova, potpuno vraćajući moje prvobitno stanje.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Ljeto i skipidar

Potrebno je miješati pročišćeni terpentin u jednakim dionicama (ako nije pri ruci, moguće je učiniti s pročišćenim benzinom) i amonijakom alkohola. Zatim je potrebno primijeniti dobivenu tvar na vašem pamuku i nekoliko puta prekinuti mrlju. Nakon obavljanja ovog postupka potrebno je ostaviti odjeću nekoliko sati, a tek tada ga možete rastegnuti u vodi 40 °.

Ako se bavimo delikatnim materijalima, tada je u ovom slučaju potrebno miješati smjesu amonijaka i terpentin pomiješanog s lomljenom drvenom piljenjem. Nakon što se ta tvar primjenjuje na oštećeno područje, potrebno je pričekati dok se piljevina osuši, a tek nakon što se te manipulacije mogu oduzeti.

Dodatni načini

U praksi je izuzetno problematično da biste dobili osloboditi od zagađenja lipida, a često čak i testirani narodni lijekovi ne mogu pomoći da se nosite s ovim zadatkom. Ako se suočite s takvim problemom, jedini izlaz će biti korištenje specijaliziranih kemijskih reagensa.

Možete ukloniti čak i najstarije tragove iz masnih kapljica s bilo kojim uklanjanjem mrlja koje se mogu naći u ogromnom asortimanu u najbližoj gospodarskoj trgovini. Njihov sastav sadrži aktivne sastojke, koji će pomoći u uklanjanju masnoće od tkanina vlakana, potpuno oslobađajući stvar iz njega. U pravilu, oklapanja se najbolje koriste u slučajevima gdje se bavite starim mjestima.

Ako su tragovi na tkanini svježe, moguće je boriti se s pristupačnijim sredstvima - šamponima i sredstvima za pranje posuđa. Ove tvari će raditi savršeno, pod uvjetom da od trenutka da masnoća uđe u ono što nije prošlo puno vremena, a mrlje nisu pili da se osuše.

Važno! Nije potrebno u potpunosti utrljati tkaninu kemijskih reagensa. Inače, masnoća se može širiti na novo područje.

Kako donijeti masnoću od odjeće

Video

Čitaj više