Pumpa za povećanje tlaka vode u zemlji

Anonim

Često u postojećem vodoopskrbnom sustavu na tlaku vikendica nedovoljna. To je čest fenomen ako je sustav izgrađen na temelju akumulativnog spremnika i ulazi u sustav gravitacije. U najboljem slučaju, imamo pritisak na 0,8-1 atm. Ovo nije uvijek dovoljno ni za tuširanje, a možete spojiti kotler ili perilicu za pranje rublja sa samo 2 atm. Problem možete riješiti na dva načina. Prvi postavlja crpnu stanicu koja automatski podržava navedene parametre. Metoda je dobra, ali ne uvijek postoji potrebna količina novca. Drugi izlaz je ugrađena crpka koja povećava tlak u vodoopskrbnom sustavu u zemlji. Ova opcija je mnogo jeftinija. Na rastućim pumpama i metodama njihove uporabe i o tome će se raspravljati.

Pumpa za povećanje tlaka vode u zemlji

Crpna crpka za dovod vode u zemlji će povećati pritisak u sustavu

Podizanje crpke za davanje: Što je tamo

Ovo je mali uređaj koji povećava već raspoloživ nizak tlak. To jest, od nule, ne mogu ga stvoriti. Ovaj se uređaj srušio u postojeću opskrbu vodom i pumpe, tlak u podizanju na 1-3 atm. Postoji nekoliko vrsta crpnih crpki:

  • Prema vrsti hlađenja:
    • Sa suhim rotorom - imaju veću učinkovitost, ali su jači i imaju velike dimenzije;
    • S mokrim rotorom - razina buke je niska, dimenzije su male, ali ne i vrlo učinkovite, iako s povećanjem tlaka u dovodu vode u zemlji (i ne samo) biti 100%.
  • Uključivanjem:
    • Ručno uključivanje - Kada trebate povećati pritisak, uključite se, ne morate isključiti; Nije baš zgodan: morate osigurati da crpka ne pregrijava;
    • Automatsko uključivanje - prisutnost potrošnje kontrolira senzor protoka; Kada otvorite dizalicu ili drugi potrošač i dostupnost određene brzine protoka u sekundi, crpka je uključena kada protok nedostaje, crpka je isključena;
    • Kombinirani modeli koji prebacuju prekidač su u jednom, zatim u drugom načinu rada.

      Pumpa za povećanje tlaka vode u zemlji

      Podizanje crpki s horizontalnom i vertikalnom položaju

  • Postupak ugradnje:
    • vodoravno;
    • okomito;
    • Na oba mjesta.
  • Brzinom:
    • Jednostupanjsko - ima jednu swap brzinu;
    • Multistage - može raditi s različitim intenzitetom, što ovisi o brzini protoka.
  • Pomoću vrste dizajna:
    • in-line - kompaktni, ali modeli niske performanse ugrađeni u cjevovod za životinje;
    • Vortex - produktivni, ali bučni i zahtijevaju posebne leckanje.

Kako provesti vodu u kuću iz bunarnog, o organizaciji automatskog navodnjavanja možete pročitati ovdje.

Kako odabrati

Da ne bi bili posebno zbunjeni, crpka pumpe za opskrbu vodom u zemlji obično se uzima u liniji (ugrađen) s vlažnim rotorom. Ovo je najoptimalnija opcija zemlje: mala buka, jednostavnost instalacije.

Vrsta instalacije Vertikalna ili horizontalna - ovisi o mjestu u kojem će biti instaliran. Što se tiče brzine - bolje, naravno, višestupanjsku prilagodbu, ali takve pumpe vrijede mnogo, jer se rijetko instalira u vodoopskrbi.

Još uvijek možete obratiti pozornost na materijal slučaja. Može biti od lijevanog željeza ili nehrđajućeg čelika. Od nehrđajućeg čelika, prirodno, bolje, ali i skuplje. Morate obratiti pozornost na materijal iz kojeg se napravi rotor. U najjeftinijim modelima može biti od plastike, u skupljem - od bronce ili mjedi.

Pumpa za povećanje tlaka vode u zemlji

Vortex pumpa za povećanje tlaka u zemlji

Specifikacije njihovo značenje

Prije svega, mora se pamtiti da crpka radi od struje, a to je potrebno za normalno napajanje. U osnovi, zahtjevni su napona. Ako, odjednom, odabrana pumpa za pojačavanje ne prikazuje željeni tlak, provjerite napon. Moguće je da je nisko i potrebna moć rada jednostavno ne postiže.

Glavne tehničke karakteristike koje određuju hoće li se crpka nositi povećati tlak u vodoopskrbnom sustavu na kućici s zadatkom Maksimalni radni tlak , To je količina na kojoj se oprema može izdati na izlazu.

Važno je više specifikacija:

  • Maksimalni feed. Pokazuje koliko vode može pumpati crpku po jedinici vremena. Mjeri se u litrama u minuti (l / min) ili kubičnih metara po satu (m.kub / sat). Da biste ga usporedili prikladnije, L / min se prenosi u litre po satu - pomnožite broj do 60, dobiveni litre su podijeljeni s 1000 i dobiti kubne metre na sat. Na primjer, 30 l / min prevodimo u m. Cube / sat: 30 * 60 = 1800 litara po satu, 1800/1000 = 1,8 m. Kocke / sat.
  • Maksimalni tlak , To je veličina na koju pumpa za povećanje može povećati vodu u odnosu na mjesto ugradnje. To je važno ako je datum dva kata ili više, a crpka je instalirana, recimo u tehničkom podu ili podrumu.

    Pumpa za povećanje tlaka vode u zemlji

    Podizanje crpke WILO PB-089 EA i njegove tehničke karakteristike

Skrećemo vašu pozornost na činjenicu da su maksimalne vrijednosti obično označene. Da biste saznali prave pokazatelje, podijelite navedene parametre na 2. To je u redu, definitivno ne činite pogrešno.

Još je važno - s onim što se vrijednost struje uključuje automatsko povećanje u kućici za vikendicu. Vrijednosti mogu biti različite: i 0,12 l / min i 0,3 l / min. To ovisi o ovoj figuri da li će se crpka uključiti kada se, na primjer, regrutira spremnik u zahodu, ili će početi raditi tek nakon što se otvara dizalica pod tušem.

Nekoliko riječi o tome što modovi trebaju upravljati pritiskom pumpe u vodoopskrbnom sustavu u zemlji. Najbolje je uzeti te modele koji mogu raditi u priručniku i automatski. To je razlog zašto: ne sve točke raščlanjivanja stvaraju potrošnju potrebnu za automatsko uključivanje. Ako uređaj ima samo automatski način rada, ne možete vam pomoći nevolje. Ali ako se može prebaciti na ručno - uključeno prije uporabe i uživajte u normalnom tlaku. Samo ne morate zaboraviti isključiti.

Pumpa za povećanje tlaka vode u zemlji

Primjer instaliranja vrtlog pumpe za povećanje tlaka vode u zemlji

Sljedeći parametar - Snaga je maksimalna i nominalna, Mjereno u Wattsu (w). Pokazuje kako produktivni motor pokreće rotor. U načelu, to je snažnija crpka, veći pritisak je u stanju osigurati, ali još mnogo toga ovisi o dizajnu i korištenim materijalima.

Temperatura radnog okruženja. Mjereno u stupnjevima. Sve je više ili manje jasno. Postoje crpke za povećanje tlaka samo za hladnu vodu, za vruće. Ovo prikazuje ovaj indikator.

VAŽNO I Veličine u nepovoljnom položaju , Instalacija rastuće crpke pojavljuje se u odjeljku - komad cijevi je izrezana na ovo mjesto uz pomoć priključaka koji je instaliran uređaj. Veličina spojenih oraha idealno mora odgovarati promjeru cijevi.

O uređaju za opskrbu vodom (po odjeljku) - odabiru cijevi, razvoj kruga i veze - pročitajte ovdje.

Instaliranje crpke koja povećava tlak vode

Mjesto ugradnje pumpe ovisi o specifičnoj situaciji. Za normalan rad dizalice i duše dovoljno je staviti kapanje na izlazu akumulativnog spremnika, ako je riječ o takvom sustavu. Ako želite staviti kotler ili perilicu u zemlji, drugi uređaji, zahtjevni pritisak, najvjerojatnije moraju biti stavljeni ispred njih. Uz dovoljno snage (s dovoljnom potrošnjom), jedna pumpa može biti dovoljna za dva uređaja. Tek tada se mora u skladu s tim savjetovati.

Pumpa za povećanje tlaka vode u zemlji

Gdje možete instalirati pritisak pumpe u dovodu vode u zemlji kada koristite sustav s kumulativnim spremnikom

U svakom slučaju, pri izradi sheme, ponosi mogućnost uklanjanja ili zaobilaženja crpke. To se radi pomoću obilaznice (u obilaznici treba stajati preklapajuće dizalice).

Instaliranje nekoliko crpki s malom snagom - nije uvijek najbolja ideja. U tom slučaju, može biti vrijedno razmotriti snažnije i produktivnije modele koji mogu stabilizirati pritisak na značajan protok. Neki od njih pružaju čak i podizanje vode iz bunara ili spremnika, zamjenjujući crpnu stanicu u nekom smislu.

Kako ne zamrznuti vodovod u zemlji pročitati ovdje.

Crpna stanica za povećanje tlaka

Ovaj izlaz je vrlo zgodan, ali ne i vrlo jeftin, iako postoje jeftini modeli (na primjer, Jambo Jambo instalacije su od $ 130). Ove postavke mogu podići vodu iz bunara ili dobro, ali možete spustiti usisno crijevo u spremniku. Tada kumulativni spremnik može stajati bilo gdje, ne nužno gore.

Njihov plus je da se tlak neprestano održava, bez ljudske intervencije (postoji električna energija). Glavna stvar je odabrati ispravne parametre. Oni se čak mogu koristiti za povećanje pritiska kada su spojeni na centraliziranu opskrbu vodom. Ako imate ovu opciju u zemlji:

  • Voda se opskrbljuje cijevi, ali njegov pritisak nije dovoljan ni na tušem, da ne spominjemo druge potrebe,
  • Feed ide na sat, a ne možete uvijek biti u ovom trenutku u kućici, a prema tome sve ostaje bez zalijevanja, o tako luksuz kao tuširanje onda nije važno.

    Pumpa za povećanje tlaka vode u zemlji

    Pitanje povećanja tlaka u zemlji može se riješiti pomoću crpne stanice i spremnika.

Sve se može popraviti, stavljajući skupni spremnik (lithra na 1000) i crpnu stanicu. Imat ćete zalihe vode i tuš u bilo koje vrijeme kada želite. Za zalijevanje takav spremnik možda nije dovoljno, ali nitko ne smeta da stavi veći ili više manji. Čitamo o odabiru i instaliranju crpne stanice ovdje.

Članak na temu: Dizajn lonaca cvijeća to učiniti sami

Čitaj više