Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Anonim

Panoramski francuski balkon ostakljenja i loggia ponekad je popraćen demontiranjem pod-montirani ormar za instalaciju francuskog prozora umjesto bloka balkona. Dakle, postiže se maksimalni učinak otvorenog prostora.

Razmislite o aktualnim pitanjima zamjene Balcony Blok: bilo da je moguće instalirati francuske prozore umjesto balkon vrata, koji Windows odabrati kako organizirati grijanje i koliko dugo će to koštati otvoreno staklo.

Francuski prozor je vrsta ostakljenja, u kojem je otvor ostaje potpuno otvoren, što omogućuje osiguranje prolaza i maksimalnu razinu osvjetljenja u prostoriji.

Balkonski blok - Ovo je prozirni dizajn, u obliku vrata u kombinaciji s prozorom, dizajniran za razlikovanje dnevnog boravka s balkonom (loggia). To je izvor prirodnog svjetla i zaštitne barijere od atmosferske oborine i buke s ulice.

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Neovlaštena instalacija francuskih prozora u visokim zgradama je zabranjena, jer To dovodi do kršenja integriteta potpornih struktura i zahtijeva odobrenje da se u 99% slučajeva ne može dobiti. Alternativno rješenje je da se francusko staklo na balkonu.

Međutim, što je smisao da radi otvoreni balkon ako ne postoji mogućnost da se divite rezultat redevelopment. Često je instalacija francuskog prozora popraćena instaliranjem francuskog prozora umjesto balkonskog bloka. Zahvaljujući toj promjeni moguće je dobiti dodatni otvoreni prostor s panoramskim pogledom.

Prednosti i nedostaci francuskog bloka balkona

Francuski prozori vizualno i funkcionalnost premašuju standardne prozore. Njihovi prednosti i kontra su očigledni jer se međusobno povezuju.

Prednosti:

  • Širok (panoramski) pregled. Pruža mogućnost vizualno proširiti stan;
  • Značajno povećava (insolacija) protok dnevnog svjetla. A sunce ima blagotvoran učinak na klimu u sobi i omogućuje vam da uštedite na plaćanju električne energije. Ali posljednja izjava odnosi se na offseason - proljeće - jesen, ali zimi, naprotiv, panoramsko ostakljenje je izvor gubitka topline;
  • Na loggiji ili balkonu možete napraviti sobu, sobu, zimski vrt ili privid dvorišta i diviti se krajoliku;
  • Neobično i originalnost.

Nedostaci:

  • Prije instaliranja francuskog prozora umjesto balkona, to bi trebalo riješiti i da li je uopće potrebno na ovom mjestu. Ako je balkon osvijetljen. Ili instaliran standardno staklo na parapetu, onda se blok mijenja, općenito ne postoji poseban osjećaj;
  • Gubitak topline. Izljev topline kroz staklo je nekoliko puta veći nego kroz zid. To stavlja dodatne zahtjeve za vanjsko staklo balkona;
  • Privremeni i financijski troškovi za odobrenje. U isto vrijeme, vjerojatnost odbijanja je visoka. Neovlaštena referenca bit će omotana značajnim finim i problemima u slučaju prodaje nekretnina. I predvidjeti sve poteškoće povezane s promjenom potpornih struktura, posebno prilikom instaliranja francuskog prozora umjesto balkonskih vrata u Hruščov, Staljinove ili stare kuće, općenito je nemoguće;
  • Visoki troškovi provedbe projekta.
Članak o temi: Ideje za dom. Stajati pod vrućim učiniti sami

Panoramski francuski prozori umjesto balkonskog bloka, vrata

Za učinkovitu zamjenu morate znati postupak za maksimiziranje svih dozvola i ne povratak na korake koje ste prošli. S pravnog stajališta (dokumentacija) - proces redevelopment je prilično složen, a od tehničkog položaja - možete učiniti sve.

Unatoč činjenici da se zamjena balkona bloka u urbanom stanu ne smatra ponovnom razvijanjem.

1. Dopuštenje za zamjenu jedinice balkona u francuski prozor

Ne biste trebali očekivati ​​odanost od dozvola kada napuštate zamjenski projekt nakon što se provodi. Ili će koštati okrugli iznos. Stoga je razumno i pravno počevši. Naime, prikupite potrebne dokumente i dostavite ih u međuresornu općinsku komisiju.

Preporučujemo: Trebam li dopuštenje za glaziranje balkona i lože? Tamo gdje se razmatraju pitanja koordinacije redukcije, reorganizacija balkona za ostakljenje, koji je izravno povezan s zamjenom jedinice balkona.

Koje dokumente treba osigurati koordinirati:

  • Zahtjev za razmatranje mogućnosti ponovnog planiranja;
  • Dokumenti koji potvrđuju vlasništvo nad stanovanjem (ovjerene kopije);
  • Rezolucija - koordinacija od vlasnika kuće. Možda će trebati dozvolu od susjeda;
  • Projekt apartman / kuća. Projekt na stanu u visokoj zgradi može se dobiti u projektnoj tvrtki;
  • Putovnica od BTI; Materijal pripremljen za mjesto www.moymik.net
  • Dozvole Ministarstva izvanrednih situacija i Rospotrebnadzor;
  • Jednostavni dokument.

Kompletan popis dokumenata sadržan je u članku 26. stambenog zakona Ruske Federacije.

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Popis potrebnih dokumenata za reorganizaciju / rekonstrukciju (zamjena balkona bloka)

Nakon razmatranja dokumenata, dopuštenje se može izdati (tehnički zaključak) o ponovnom razvoju i zaključivanju tehničkog ugovora o instalaciji.

Razlozi za neuspjeh su napisane u čl. 27 Kodeks stanovanja Ruske Federacije.

U kojim slučajevima moguće je neuspjeh u reorganizaciji / ponovnom razvoju (zamjena bloka balkona)

Prema mišljenjima korisnika koji su promijenili blok balkona između lože i sobe, bolje je povjeriti koordinaciju sa specijaliziranim tvrtkama koje imaju više veza, iskustava i mogućnosti. I sami rade dizajn izgleda budućnosti balkona u francuskom stilu.

2. odabir dizajna francuskog prozora

Ovo pitanje treba posvetiti pozornost, jer Zamjena jedinice balkona zahtijeva jačanje otvora (osobito u Hruščov, starim kućama od opeke, itd.).

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Instaliranje francuskog prozora na pod umjesto balkonskog bloka u apartmanu

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Francuski prozori s očuvanjem prozora bloka balkona

Odabir dizajna balkonskog bloka morate odlučiti:

  • Kako će se vrata balkona , To može biti klasična metoda otvaranja ili prikladnije i modernije klizne, ili je instalirana harmonika vrata. Treba uzeti u obzir i širinu otvaranja;
  • Hoće li impost u dizajnu okvira biti (za ljuljačke vrata). Nadopis je vertikalni skakač koji je instaliran u sredini okvira (plus-minus). Krista joj se pretvaraju. Prisutnost impozita dijeli prolaz u dva dijela. Stoga su mnogi poželjni za zaustavljanje - posebni pričvršćivači, koji se nalaze na unutarnjem dijelu okvira, na mjestu pričvršćivanja krila;
  • Pogled na profil za Windows , Za ostakljenje jedinice balkona, možete koristiti profil aluminija, metalplastične, staklene ili drva. Prednost u većini slučajeva daje se PVC profilu;

    Bilješka. Odabir profila, vrijedi obraćati pozornost na brand. Proizvođači s imenom gledaju svoju ugled i kvalitetu proizvoda.

  • Broj fotoaparata u profilu , Što više fotoaparata veća je svojstva uštede topline profila. U profilu ekonomske klase 3, u visokoj kvaliteti - 5-7;
  • Staklo za staklo , Staklo bi trebalo biti izdržljivo, jer se nalazi na razini poda te je u opasnosti od mehaničkih oštećenja. Odaberite kanalen ili laminirano staklo;
  • Veličina stakla , Tipično, vrata su podijeljena na dijelove kako bi se smanjila težina krila. Ali veliki broj zalogaja kvari pogled. Trebate tražiti ravnotežu;
  • Broj komora u dvostrukoj glaziranju , Što više kamera manji gubitak topline kroz staklo, međutim, s povećanjem broja kamera, težina se povećava.

    Bilješka. Bolje je iskoristiti dvostruke prozore koji štede energiju u kojem su se komore ispunjene posebnim plinom.

  • Pribor za Windows , Ne vrijedi uštedjeti na prozorskim priključcima, jer Zbog značajnog područja dvostruke prozore, i, prema tome, veća težina, mogu biti iskrivljene, što će dovesti do kršenja funkcioniranja krila;
  • Standardi , Prilikom planiranja zamjene jedinice balkona, to neće biti suvišno studirati na GOST i druge regulatorne akte. Konkretno, standardi osvjetljenja u zatvorenom prostoru regulirani su SNIP 23-05-95, parametri prozora u drvenim okvirima - GOST 11214-86, iz PVC Profil - GOST 30674-99, od aluminij - GOST 21519-2003. Zahtjevi kvalitete stakla su propisani u GOST: GOST 30674-99, GOST 111-2001, GOST R 54175-2010.

Članak o temi: Granji za spavaću sobu: Kako odabrati savršenu opciju?

3. Proces instaliranja francuskih vrata na balkon - fotografija

Vrsta master klase u obliku korak-po-korak fotografije "prije i poslije" zamijeniti balkon blok u urbanom stanu.

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Stari standardni drveni balkon blok - blok prozorskog prozora

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Demontaža bloka balkona i rušenje prozora

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Opeka polaganja na rubu otvaranja balkona za povećanje širine zida ispod radijatora grijanja

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Otvaranje žbuke i kit balkona, ugradnja novog radijatora grijanja (uska i visoka)

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka - spreman

4. Grijanje u sobi s francuskim prozorima

Instalacija francuskog prozora umjesto standardne jedinice balkona povezana je s drugom složenošću, što je prisutnost grijanja radijatora na zidu sustava Windows. Ovo mjesto ugradnje baterije ispod prozora je zbog potrebe da se zagrije hladni zrak koji dolazi s ulice. Uostalom, prozor je značajan izvor gubitka topline. A ne samo da francuski prozor povećava područje ostakljenja kroz koje toplinski listovi, također zahtijeva demontažu grijača, stvarajući topli veo za dolazni hladan zrak.

Prema odredbama Snip 41-01-2003, duljina radijatora treba biti najmanje polovica otvora svjetla (str. 6.5.5)

Osim toga, radijator je instaliran na zidu, koji je najhladniji. Ako je uključen 90 °, neće se instalirati ispred zida, ali kraj nje. Krajnja površina je minimalna, a to će smanjiti intenzitet grijanja francuskog prozora. Ali to će povećati razinu zagrijavanja zida, što ga ne treba.

Stoga, kako uspostaviti radijator grijanja će se potaknuti profesionalci, jer u svakom pojedinom slučaju rješenje će biti individualno, uzimajući u obzir sve čimbenike i dopuštajući toplinu na najjednostavniji u cijeloj količini prostorije.

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Radiatori za niske grijanje za francuski prozori

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Vanjski grijaći radijatori pod francuskim blokom balkona

Članak na temu: zavjese za dvoranu bez lambrequina: stilski rješenja za različite interijere

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Uski i visoki grijaći radijatori duž francuskih prozora

Instaliranje francuskog prozora umjesto balkonskog bloka

Intrafični konvektori za grijanje francuskih prozora

Kao optimalna rješenja grijanja vjetra u podu, možete dodijeliti:

  • premještanje grijaćeg radijatora s smanjenjem broja dijelova;
  • Razdvajanje radijatora. Dio odjeljaka ostaje na zidu u blizini prozora, a dio se nalazi na susjednom zidu;
  • Instalacija vanjskog radijatora, konvektora u zemlji (ako razina poda omogućuje);
  • Raspored toplih obloga u zatvorenom prostoru ili na loggiji / balkonu.

5. Gdje je bolje naručiti instalaciju francuskog prozora umjesto balkonskog bloka ključ u ruke

Unatoč činjenici da je zamjena bloka balkona tehnički nije vrlo težak zadatak, nisu se sve tvrtke poduzete za obavljanje. To je zbog potrebe za odobrenje (obično povjerena izvođaču), a s nijansama instalacije, znanje daje samo praktično iskustvo.

Ipak, novine su ispunjene oglasima s ostakljivim uslugama, a kako ne bi se uhvatili na ribarskom šipku na amatere, bolje je raditi s brigadama majstora koji su doživjeli prijatelje ili poznate ili one koji su savjetovali proizvođači dizajna. Dakle, barem se smanjuje vjerojatnost "trčanje" na jednodnevnu tvrtku.

Majstori preporučuju:

  • Koristite dvostruke prozore koji štedi toplinu;
  • Montaža samo u toploj sezoni. Na temperaturama ispod + 5 ° C, PVC profil mijenja svoja svojstva;
  • izolacijske padine (to je također izvor gubitka topline);
  • periodično mijenjajte brtvljenje gume na krilu;
  • Odaberite način lijepljenja ručke pod kutom u 45o. To će osigurati mikro-izjednačavanje prostorije i isključivanje kondenzata (zrak će prodrijeti u šarku krila);
  • dati prednost prozorima s impresijom (manje prikladan, ali pouzdaniji);
  • Ne spremajte na spojnice; Materijal pripremljen za mjesto www.moymik.net
  • Pratite postupak instalacije i kontrolirajte svaku od njegovih faza.

6. Francuski prozor umjesto jedinice balkona - cijena uređaja

Proizvođač prvenstveno ovisi o kvaliteti izvršenja naloga: točnost izračuna i ispravnost proizvodnje. I, naravno, trošak gotovog proizvoda.

Cijena francuskog prozora sastoji se od takvih komponenti:

  • veličina otvaranja prozora;
  • Veličinu dijelova okvira i, odnosno, dvostruke staklene automobile;
  • težina krila;
  • Kvaliteta priključaka i pečata;
  • Pogled na profil (materijal, broj kamera, boju, prisutnost termomosta);
  • vrstu stakla i broj dvostrukih glaziranih prozora;
  • Mehanizam za otvaranje.

Ukupni trošak zamjene bloka prozora u francuski prozor uključuje troškove za:

  • koordinacija i razvoj projekta;
  • cijena;
  • demontaža bloka balkona (Windows zid);
  • Prijenos radijatora grijanja;
  • Ugradnja prozirnog dizajna.

Cijena se izračunava u svakom slučaju i počinje od 3,5 tisuća rubalja. Iza m.kv Francuski prozor i 1100 rubalja. Za ugradnju jedinice proizvoda. Gornji stropni strop nije ograničen.

Dakle, zamjena jedinice balkona u francuski prozori u pod donosi nagovještaj profinjenosti u unutrašnjost prostorije, ali podrazumijeva sjećanje na probleme, čija je rješenje bolje povjeriti profesionalcima.

Čitaj više