Kako popraviti kuhinjski slavina?

Anonim

Zvuk vode za kapanje nije samo neugodno, već i povećava račune za komunalne usluge. Razlog za ovaj zvuk je krivica mješalice. Da biste popravili kuhinjski mikser, ne morate uvijek pozivati ​​na vodoinstalatere za to. Neki kvarovi mogu se potpuno eliminirati vlastitim rukama, štedeći novac i dobivanje dobrog iskustva.

Kako popraviti kuhinjski slavina?

Dijagram kruga kuhinjske miksera.

Popravak kuhinjske dizalice: Kada trebate?

Svake slavine mogu se slomiti. To je osobito vrijedi za kuhinjski mikser, budući da se koristi češće od miksera u kupaonici.

Za popravak miksera u kuhinji nije jako teško, samo trebate otkriti uzrok kvara.

Popravak kuhinjske dizalice je neophodna u slučajevima gdje:

  • tekući od zamašnjaka;
  • teče kroz prinos;
  • teče između glave ventila i vanjske niti.

Kako popraviti kuhinjski slavina?

Shema sklopa miksera.

Najčešće dizajn kuhinjske miksera ima visoku emisiju. Hostess ne samo uzeti u obzir takav kuhinjski mikser da bude najpogodniji za sve: to vam omogućuje da napunite vodu čak i duboke spremnike. Takav mikser može biti jedno-umjetni kuglica ili tipa twin-tipa. Praktičnost slavine za kuglu za kuhinju je da se voda može uključiti i isključiti s jednom rukom. U takvim mješalicama manje detalja, tako da popravak vlastitim rukama mnogo je lakše. Najčešće, potreba za popravkom miksera za kuglicu za kuhinju dolazi zbog kratkotrajnog vijeka zatvaranja ventila.

Popravak miksera u kuhinji zahtijeva prisutnost odgovarajućih alata i materijala, što popis može varirati ovisno o prirodi kvara. Cijeli set koji će vam omogućiti da brzo i učinkovito popraviti mikser u kuhinji vlastitim rukama, uključuje sljedeće alate:

  1. Heksagoni.
  2. Tipke plina.
  3. Set odvijača.
  4. Velika patentia.
  5. Normalni ključ.
  6. Fumska traka za brtvljenje navojnih spojeva.
  7. Vinilna traka (trebat će vjetra ključeve u 2-3 sloja kako bi spriječila ogrebotine na površini miksera).

Članak o temi: Pravilno pričvršćivanje raftirano na rez

Redoslijed popravka miksera za kuglicu za kuhinju s vlastitim rukama

Instalacija kuhinjske miksera (koristan savjeti).

Možete spriječiti pojavu iritantnog zvuka vode kaplje u procesu instaliranja miksera u kuhinju ili radije, prije nego ga instalirate. Vjerojatnost brzog kvara miksera lopte značajno će se smanjiti ako instalirate na hladne i vruće vode za čišćenje filtera. Uostalom, tijekom popravka, u pravilu, potrebno je promijeniti cjelokupni kuglični modul, a taj rad je skuplji i dugotrajniji od instaliranja filtera. Miješalica za loptu može dati protok iz različitih razloga. Najčešći od njih je trošenje unutarnje brtve i mehanička oštećenja tijela miksera, što podrazumijeva izgled čipa ili pukotine.

Kao što je već spomenuto, popravak miksera u kuhinji može se izvesti vlastitim rukama. Prije početka rada potrebno je isključiti vodoopskrbu i pripremiti plitku posudu za tekuću vodu koja ostaje u kuhinji. Ako je proizvod kupljen u dobroj trgovini, morate imati pouku proizvođača s opisom tehničkih karakteristika ovog modela, možda će te informacije biti korisne za vas.

Mali čip ili pukotina može se razmaziti brtvilom. U slučaju, ako je veličina pukotine dovoljno velika, bolje je potpuno zamijeniti dizalicu. Ako se ne otkrije vidljiva oštećenja, a dizalica i dalje teče, onda je razlog najvjerojatnije u trošenju brtve. Da biste ga zamijenili, prvo morate ukloniti dizalicu.

Rastavljamo mikser

Popravite mikser vlastitim rukama.

Potrebno je lagano odvrnuti matice na glavnom tijelu proizvoda. U mnogim modelima, matice su skrivene pod dodatnim slučajem za ljepši izgled. Slučaj se može pomaknuti laganim naporima, dobivanje pristupa pričvršćivačima. To je zbog dodatnog trupa da lopta mješalica na prvi pogled izgleda nenamjerno. Međutim, u njegovoj ručici nalazi se rupa ispod hex ključa. Uz to, počinje rastavljanje dizalica. Ako nemate poseban ključ, nježno dodirnite čekić kroz odvijač. Gornji pečat se nalazi ravno ispod matice. Pregledajte brtvu i loptu. Posebnu pozornost treba posvetiti njegovom gornjem dijelu, jer Tamo se nalaze rupe ventila. Površina lopte mora biti sjajna i jednobojna.

Članak o temi: Kako instalirati leptir petlje za vratara

Tijelo tijela ima 3 rupe s gumenim brtvima. Podaci otvaranja podržavaju izvori koji se uklanjaju pomoću odvijača. Izlaz podataka o podacima također može uzrokovati propuštanje. U tom slučaju, izvori moraju biti zamijenjeni.

Zamjena brtve miksera

Ako rastavite proizvod kako biste zamijenili brtvu, budite sigurni da kupite novu. Brtve se prodaju u svim građevinarnicama. Brtva dizalice je gumeni prsten, čija je glavna funkcija brtva zbijanja. Promjer prstena treba malo prelaziti promjer utičnice u kojem ste otkrili propuštanje.

Nakon zamjene brtve, potrebno je vrlo pažljivo zategnuti matice, jer razlozi za trošenje brtve ne uključuju samo dugotrajnu uporabu, već i prekomjerno izvlačenje veze. Za trljanje dijelova morate koristiti malu količinu silikonskog netoksičnog lubrikanta. S njom mikser će trajati 1,5-2 puta duže nego bez njega.

U modelima ugrađenim u sudoper, uzrok propuštanja može biti trošenje keramičkog uloška ugrađenog u dizalicu. Postupak za njegovu zamjenu nije teže od zamjene brtve. Samo trebate dobiti spremnik iz kućišta i umjesto toga instalirajte novi.

Popravak dvoslojnog miješalice s vlastitim rukama

Twentyl Mixers nisu rjeđe. Slabo mjesto takvih proizvoda je gumena brtva. Konkretno, ovaj trenutak se odnosi na dizalicu tople vode: zbog stalnog grijanja, brtva se uništava mnogo brže.

Kupiti novu brtvu. Ispuštena voda opskrba, zatim odvrnite ventil zamašnjak da se popravi i ostavi u otvorenom položaju kako bi se zaštitili dijelovi dizalice iz nadprema. Uklonite dekorativne kape (crvene i plave) iz ventila, uklonite vijak, držeći zamašnjak, s odvijačem. Nakon toga, pomoću tipke za filtriranje morate okrenuti maticu za učvršćivanje. Nakon uklanjanja glave, možete vidjeti kvar - deformirana glava na ventilu. Uklonite sadržaj i instalirajte novu brtvu. Postoje takve modele dizalica u kojima se brtve fiksiraju pomoću posebnih oraha. Ako je takav i na vašoj dizalici, potrebno je ukloniti i nakon instalacije nove brtve, vratiti se na svoje mjesto.

Članak o temi: Dizajn parcele od 8 jutara. Fotografija

Curenje žlijezde - zajednički problem

Još jedna dovoljno uobičajena krivnja ventila kuhinjske miksere je curenje žlijezde, što se događa zbog trošenja žlijezda. Da biste razumjeli koji će se obaviti popravak, mikser je potrebno za rastavljanje gore opisanog miksera. Ponekad je dovoljno jednostavno kompaktovati pakiranje ourp, au nekim slučajevima mora se u potpunosti promijeniti.

Nakon razbijanja proizvoda, pokušajte stegnuti čahuru žlijezdu. Ako je nakon toga protok zaustavljen, možete prikupiti dizalicu. U slučaju, ako teče nastavak, morat ćete zamijeniti paket. Kao pakiranje, običan konopac, impregniran strojnim uljem, obrezivanje gumene cijevi, burlap niti. Međutim, to je samo ako je u kuhinji postavljena stara mikser od sovjetske proizvodnje. Ako je slavina nova, samo kupite prikladne rezervne dijelove u vodovodnoj trgovini.

Preuzimanje morate ležati u smjeru kazaljke na satu. Svaki sljedeći sloj zbijen s odvijačem. Ovdje je potrebno pronaći zlatnu sredinu, izbjegavajući praznine i nadvladavanje. Čahura mora biti uvrnuta na 2-3 niti. Nakon završetka popravka kuhinjske miksera vlastitim rukama provjerite njegovu izvedbu. Prije nego uključite glavni ventil za vodu, obje dizalice moraju biti vraćene u zatvoreni položaj.

Čitaj više