Kako montirati rolete: Savjeti za instalaciju

Anonim

Kada puno svjetla ulazi u sobu, u redu je, ali ponekad postaje previše, sprječava rad ili opuštanje. Ispravite situaciju pomoći će pričvršćivanju roleta koji su vertikalni, horizontalni, valjani. Mogu se samostalno montirati ili pribjeći pomoći profesionalcima.

Instalacija proizvoda se vrši na zid, strop ili izravno u otvoru. Kupnjom rolesa morate se sjetiti nekih pravila.

  1. Prije svega, morate odrediti točne parametre prozorske širine i visine.
  2. Odlučite gdje će se nalaziti kontrolni sustav.
  3. Saznajte optimalnu vrstu zatvarača za sjenila.

Vertikalni modeli su obično pričvršćeni iznad otvora prozora, mogu izvesti značajku Gardin. Horizontalni i valjani imaju više mogućnosti - oni su montirani na gornji nagib, na prozoru, za svaki zasebno. U isto vrijeme, oni su savršeno u kombinaciji s bilo kakvim zavjesama, ostavljaju besplatnu prozoru. Svaki sama mora odrediti odgovarajuće opcije proizvoda i instalacije.

Vijeće

Blinds su najbolja rezervacija u istoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom sustava Windows.

Standardni skup proizvoda obično uključuje detaljnu uputu, govoreći kako se instalacija sami.

Kako montirati rolete: Savjeti za instalaciju

Metode instalacije

Pričvršćivanje sjenila na plastične prozore izravno ovisi o dizajnu i funkcionalnoj svrsi. Horizontalni ili valjani proizvodi, zatvaranje samo staklo, pričvršćene su izravno na okvir. U tom slučaju mogu istovremeno funkcionirati ili neovisno. Da biste instalirali okomite rolete na stropu, morate pričvrstiti nosač.

Otvaranje krila ne zahtijeva bušenje, jer se zagrade mogu instalirati pomoću posebnih stezaljki ili bilateralne trake. Najpouzdanija i izdržljiva metoda instalacije je vijci koji vijuče s odvijačem. Budite sigurni da uzeti u obzir da su zidovi u mnogim sobama neujednačeni, stoga je određivanje metode instaliranja pričvršćivača za sjenila jedan od glavnih čimbenika za uspješan proces.

Članak o temi: Pozadine i dekorativne ploče: Završavanje i kombinacija u unutrašnjosti

Za visokokvalitetnu instalaciju trebate zagrade ili zagrade koje su obično uključene, kao i alati: cross odvijač, čekić, bušilicu ili perforator, građevinski visak, bušilica, rulet.

Ugradnja sjenila na zagrade se provodi prema specifičnom algoritmu.

  • Označite na procijenjenom mjestu instalacije.
  • Pomaknite nosač za sjenila na određenom mjestu: do stropa, krila, zida.
  • Rotirajte zasun mehanizma dok ne prestane u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, umetnite vijenac, vratite zasune u prvobitni položaj.

Ugradnja sjenila na nestandardne otvore pomoću bušenja događa se drugačije.

  • Na vrhu okvira instaliranih nosača, na dnu - plastične kutove.
  • U posebnim rukavima gornjeg vijenca potrebno je popraviti kabele.
  • Siguran vijenac na zagradama.
  • Kroz rupe lamela preskoči kabel.
  • Trebate još jedan par rukava u rupe donjih nosača, da biste ih uključili i popravili.
  • Osigurajte ručku na dizajnu.
  • Provjerite performanse sustava.

Instaliranje pričvršćivača za sjenila na nagnutim prozorima s vijcima se provodi na sličan način pomoću bušenja.

Kako montirati rolete: Savjeti za instalaciju

Kako odrediti veličinu sjenila?

Instaliranjem rolesa na velikim otvorima potrebno je koristiti srednje elemente, što će značajno povećati pouzdanost strukture. Jedan nosač mora biti smješten pored kontrolnog mehanizma, jer je ova stranica osjetljivija na opterećenje. Međutim, mora se imati na umu da ne treba ometati normalno funkcioniranje sustava.

Širina sjenila sjenila, instaliranih na krilo i otvaranje s njima, mora odgovarati parametrima plus plus - jedan i pol na svakoj strani. Instalacija unutar otvora podrazumijeva tkaninu za četiri centimetra manje od širine prozora - dva centimetra na svakoj strani. Za slobodno funkcioniranje između weba i gornjeg ruba otvaranja potrebna je praznina.

Instalacija izvan otvora prozora zahtijeva korištenje weba, koja je više od deset centimetara širine - pet na svakoj strani. Duljina nije manja od visine prozora plus deset centimetara. Ako ručka prozora obavlja, sjenila su pričvršćena na zagrade. Tkanina u isto vrijeme treba biti 20 centimetara koji prelaze širinu otvora, koja će omogućiti učinkovitije potamnjenje prostorije.

Vijeće

Prije instaliranja pričvršćivača za sjenila potrebno je provjeriti želite li odabrani dizajn spriječiti normalno funkcioniranje krila.

Vertikalni modeli uglavnom su pričvršćeni na strop. Sastoje se od vijenca s kontrolnim mehanizmom i lamelama iz različitih materijala: plastike, tkanine, drva. Nakon ugradnje streha potrebno je pričvrstiti lamele, a potrebno je pratiti šavove na pločama s zatvorenim blindovima unutar. Nakon instalacije svih bendova potrebno je pričvrstiti kabel, potaknuti kontrolnim mehanizmom, i tako da nije zbunjeno, stavlja se na poseban tip koji je uključen u komplet - to može biti bilo koji oblik.

Članak o temi: uređaji šavovi: regulatorna dokumentacija, faze rada

Lamels se lako izrezati, pa u slučaju pogrešaka, položaj se može lako ispraviti pomoću jednostavnih alata. Moderni proizvođači čine sve što je moguće kako bi se smanjila složenost procesa. Glavna stvar je ispravno objesiti pruge, jer svi prozori imaju različite parametre.

Kako montirati rolete: Savjeti za instalaciju

Shema horizontalnih sjenila u kontekstu

Kako odabrati?

Zbog jednostavnosti dizajna, rolete su vrlo brzo, a mnogi načini pričvršćivanja - koristeći ili bez bušenja - omogućuje vam da ih instalirate na prozore s oba zakretanja i sklopivog načina rada. Sada nije potrebno izbušiti okvir uopće, au slučaju demontaže neće biti neprivlačnih rupa.

Moderni proizvođači nude potpuno nove metode instalacije:

  1. Držanje magneta koji omogućuju platnu paralelno s listom;
  2. dvostrana traka;
  3. Zagrade ili stezaljke koje su pričvršćene na krila.

Vijeće

Prije instaliranja sjenila potrebno je provjeriti nepropusnost prozora, trag tako da nema nacrta koje će rock dizajn i ometati funkcioniranje.

Metoda instalacije ovisi o dizajnu i veličini proizvoda. Odabir modela, svakako uzeti u obzir funkcionalnu svrhu sobe. Tijekom rada potrebno je promatrati maksimalnu točnost i oprez, kao i odrediti za sebe najprikladniji proizvod, metodu njegove instalacije i rada. Važno je zapamtiti da sve žaluzine imaju stroge geometrijske oblike, pa čak i mali iskrižje kada se instaliranje pokvari izgled i otežava rad kontrolnog mehanizma.

Danas su rolete jedan od najučinkovitijih elemenata za uređenje unutarnjeg prostora. Oni graciozno reguliraju protok sunčeve svjetlosti i jednostavnost rada, raspoložive troškove, raznolikost modela i materijala koji se koriste za proizvodnju, omogućuju im da ostanu relevantni za više od jednog desetljeća.

Drugi čimbenik koji utječe na popularnost je svjetlosna njega, koja se sastoji u periodično brisanje lamela s spužvom umočen u otopinu sapuna. Jednom godišnje, trake treba ukloniti, okrenuti se u valu i staviti u vodu s deterdžent - prljavština će se smanjiti bez dodatnih radnji. Nakon ispiranja, njihov mokar visi na mjestu gdje će oni s njima nestati. Odvojene vrste sjenila mogu se podvrgnuti suho čišćenje s usisivačem.

Članak o toj temi: Spajanje perilice na dovod vode i kanalizaciju vlastitim rukama

Veliki raspon proizvoda različitih konfiguracija i veličina omogućuje vam da odaberete odgovarajuću opciju u svakom slučaju. Međutim, moguće je instalirati proizvode, međutim, pojavljuju se ograničenja na jamstveni servis. Pouzdanija opcija je kontaktirati stručnjaka, pomoći će u izbjegavanju mnogih poteškoća.

Čitaj više