Zavjese na Velcro - jednostavan prozor dekor

Anonim

Velcro je jednostavno ime tekstilnog zatvarača koji se sastoji od dva bendova, s kojima možete pričvrstiti dva materijala jedni drugima. Jedna od mogućnosti korištenja za takvu traku je zavjese na Velcru, za koje se mogu koristiti različiti stilovi i tkanine.

Zavjese na Velcro - jednostavan prozor dekor

Rimske čičak zavjese

Vjeruje se da je najpoželjnije koristiti čičak kako bi objesio porter u obliku glatkog platna. U dijelu, to je istina, jer je upravo takve zavjese najlakši način da napravite izvorni prozor vlastitim rukama koje ne zahtijevaju velike materijalne i vremenske troškove. Rimske zavjese obično se obječu na posebne strehe s ručnim ili električnim mehanizmom za podizanje, a pri šivanju same zavjese, metalne ploče (drvene stakete), dizač utega, koriste se plastični prstenovi i kabeli. Proizvodnja rimskih zavjesa s vlastitim rukama omogućuje vam:

  • Odaberite tkaninu za okus, na temelju unutrašnjosti sobe;
  • Izračunajte optimalnu širinu nabora i njihov broj u visini određenog prozora;
  • Promijenite dizajn prozora ako želite, s nekoliko zavjesa iz različitih tkiva na raspolaganju.

Velcro se koristi za pričvršćivanje gornjeg ruba platna u strehe, ali morate znati što se sastoji od i kako funkcionira. Tekstilni zatvarač "Velcro" ima dva dijela: jedan komad s hrpom, drugi - s malim kukama. Povucite vrpcu ima čvrstu bazu, koja je obično vezana za krute površine (zid, strehe, drvene daske). Meka vrpca s kukama je ušivena na tkivnu tkaninu.

Prilikom spajanja oba dijela pojavljuje se pouzdana spojka, koja radi samo na odvajanju. Čvrsti dio može se pričvrstiti na građevinski stapler na stablo, samoizvlaštenjem na zid ili ljepilo na plastiku. Uz pomoć ljepljive trake "Veljkro", rimske zavjese su udobno pričvršćene na strehe za plastične prozore, koji se stavljaju na profil ili izravno na dvostruko staklo. Oni također dobro izgledaju u zavjesu višestruki sastav s drugim zavjesama.

Članak o temi: ekološki prihvatljiva pozadina za spavaću sobu

Zavjese na Velcro - jednostavan prozor dekor

Japanski paneli na Velcru

Japanske zavjese u obliku tkanina postali su popularni nedavno među ljubiteljima orijentalnog dizajna i interijera u minimalizam ili high-tech stilova. Tkanine se koriste kao zavjese za prozore, široke za niše, laganu particiju ili zaslon u sredini sobe. Glavna značajka japanskih zavjesa je poseban dizajn zidnih i stropnih streha, koji se prikupljaju iz pojedinačnih bendova, ovisno o broju putovanih panela i širini platna.

Svaka traka je profil s pokretnim trkačima valjka u utoru, koji donji dio završava zajedničkom daskom. To je takve ploča koje je vezana čvrsta traka tekstilnog zatvarača, na koju je meka vrpca pričvršćena na tkaninu. Velcro osigurava gustu i pouzdanu prianjanje na cijelu širinu platna pri vožnji. Često, kako bi se zatvorile pokretne trake i klizni mehanizam od znatiželjnih očiju, na prednjem rubu vijenca je montiran lambren ili dekorativni baget.

Proizvođači za udobnost potrošača su razborito isporučeni u trgovačkoj mreži bagentnih traka, koji su pričvršćeni s prednje strane gotovog tvorničkog sustava.

Zavjese na Velcro - jednostavan prozor dekor

Zavjese bez vijenca na čičak

Velcro je savršena mogućnost objesiti nagib na otvaranju prozora bez vijenca u slučaju kada jednostavno nema mjesta ili se ne odabire odgovarajući model, a je potrebno zatvoriti prozor. Zavjese na Velcru bez streha što je više moguće potamniti sobu, jer nema lumena između zavjese i zida. Takvo pričvršćivanje tkanine na prozoru opravdava se u spavaćoj sobi iu dječjoj sobi, gdje često morate zatvoriti prozor na dan.

Postoji nekoliko ostvarenja zavjesa bez Karnisa.

  • Zavjese objesiti na zidu, za to, solidan dio velcro je fiksiran uz pomoć vijaka ili samo-tapkanje vijaka izravno na zid, a mekano ušiveno na platnu tkaninu.
  • Zavjese objesiti na drvenu traku. U ovom slučaju, drveni bar ili bar se pričvršćuje sa samoizvlačenjem na zid, a čičak je zalijepljen na stolarsku kremu ili prikovan s klamericom nakon kratkih udaljenosti, savijajući traku na krajeve šipke.
  • Zavjese se vješaju odvojeno na svakom ostakljenom području okvira, odvojene krilom. Čvrsta traka velcro je fiksirana sa klamerica ili manjim klinčićima do krila, a mekano ušiveno na tkaninu. Ova metoda je prikladna ako se krila otvara unutrašnjost prostorije.

Članak o temi: Kako objesiti vijence: preporuke

Zavjese bez streha obično se koriste u seoskim kućama, u sjenilu, na verandi ili na ljetnoj kuhinji, gdje se sve može učiniti vlastitim rukama. U stambenoj sobi na Velcru možete objesiti zavjese iz transparentnih tkanina ili zaprepaštenih na okomito nabore, ali onda neće biti mogućnosti da ih gurnu i treba uzeti u obzir. Prije pričvršćivanja tekstilnog zatvarača na portiru, potrebno je pucati sve nabore draperije na vrhu tkanine.

Vijeće

Da biste djelomično otvorili prozor i osigurali prodiranje dnevnog svjetla u sobu, možete koristiti pickups i držače za zavjese u obliku zidnih kuka s petlji, zavjesama, prstenovima za drape, magnetskim klipovima i drugim elementima.

Čak i kada pričvršćivanje zavjese bez streha možete koristiti drvenu, plastičnu ili tkivnu baguetu kako biste prikrili gornji rub zavjesa. Posebno je poželjno koristiti baguete u prekriženim pripravcima zavjesa, gdje nema mogućnosti za pričvršćivanje lambrena. Kada šivate zavjese s vlastitim rukama, to je zgodno prikupiti sve zavjese na zajedničkoj vrpci, a zatim šivati ​​čičak s unutarnjim i pričvrstite dekorativni element s prednje strane.

Zavjese na Velcro - jednostavan prozor dekor

Zavjese s čičak petlji

Zavjese na šarkama su jednostavan dizajner recepcija na dizajnu dječje sobe, kuhinje, sobe u stilu automobila ili rustikalnog stila. Ovo je jedna od najjednostavnijih opcija za prilagođavanje vlastitim rukama. Petografije u obliku dvostrukih tkivnih traka mogu biti "gluhe", čvrsto ušiveni na platnu zavjese ili se mogu pričvrstiti. Zavjese s šarkama vise samo na strehe s glatkim metalom, drvenim ili metalnim plavom, za koje su dobro klizne kad se kreću. Ali ukloniti grafikon s gluhim petljima, morate rastaviti vijenac, oslobađajući bar.

U dječjoj sobi iu kuhinji, zavjese zahtijevaju često pranje, tako ugodnije petlje, pričvršćene na gumbima, gumbima, magnetima ili čičak. Jedna strana tkiva petlje čvrsto šalje na gornji obrađeni rub ruba. Na istom mjestu, komad čičak je ušiven, jednaka traka u širini. Drugi dio tekstilnog zatvarača se traži drugom rubu petlje. Prilikom povezivanja dvaju ljepljivih fragmenata formira se pouzdana petlja, kvačica šipka.

Članak o temi: Koliko brzo i samo napravite ptičje uvlačenje od plastične boce?

Mnogi suvremeni materijali i uređaji mogu značajno smanjiti materijalne troškove popravka, dizajn dizajna interijera, uređenje otvaranja prozora s vlastitim rukama. Tekstilna kopča, traka za zavjese, magnetski isječci, plastični prstenovi, snimke su jednostavni detalji s kojima možete utjeloviti vlastite ideje bez pribjegavanja složenim i skupim tvorničkim dizajnom.

Čitaj više