Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Anonim

Unutrašnjost stana u kojem živite prije ili kasnije se može smetnjati i želite nešto drugo, nekako osvježite sobu. U isto vrijeme, netko vjerojatno neće imati želju za prijeći pozadinu i početi ozbiljne popravke. Kako biti u ovom slučaju?

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Zavjese od velova u unutrašnjosti

Najbolji izlaz može biti zavjese od velova umjesto onih objesiti. Elegantne zavjese od svjetla i visokokvalitetnog materijala pomoći će dodati udobne sobe i lakoćom. Znatiželjno je da se zavjese iz vela i tila mogu napraviti za bilo koju sobu, čak i za kuhinju ili blagovaonicu. Osim toga, zavjese mogu biti male i koriste se kao dodatak tkanini ili jednostavno gustim mogućnostima.

Šivati ​​zavjese na prozoru također mogu biti samostalno, glavna stvar je pronaći prikladno tkivo. Detaljne upute i masa fotoaparata s Interneta pomoći će ubrzano i bolje igrati s zadatkom.

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Prve važne nijanse

Prije nego što nastavite izravno obavljanje posla, morate razumjeti što želite dobiti zavjese od vela u kuhinju. Ovdje je riješena lokacija sobe i funkcionalnih značajki:

  • U kuhinji, krojenje je bolje vježbati najjednostavnije što je više moguće. Minimalizam je ovdje prikladan, a bujne lambrequine neće moći apsorbirati masnoću i kuhinjski plin - lakše je ispirati;
  • U vrtiću trebate odabrati zanimljive teme tako da dijete nije dosadno. Ali od prekomjernih puffsa, također vrijedi odbiti;
  • Gardin za dnevni boravak ili spavaću sobu zahtijeva veće razumijevanje, jer je to odgovoran korak iu ovoj sobi većinu vremena provodite većinu vremena. Gotovna opcija treba skladno uklopiti u cjelokupnu sliku sobe i ne ići dalje.

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Ako napravite zavjese od vela s vlastitim rukama, bojite se ili se bolite da ćete se osjećati loše bolje unaprijed odabrati jednostavan model za sebe. Materijal sam, jednostavnost i proricanje izgleda dobro čak iu jednostavnoj verziji izvršenja. Ako želite stvoriti svjetliju sobu, tada je tkanina vrijedi odabrati odgovarajuće ili na bijeli veo odmah dodati svjetlo i veličanstvene lambrete od svijetle kontrastne boje.

Članak na temu: Kabinet krevet Učinite to sami

Faze šivanje

Prije šivanja zavjesa od vela, morate jasno predstaviti gotovu opciju unaprijed i zadržati u glavi. Bolje je uzeti olovku, komad papira i crtati se skica, olovke u boji da označite pojedinosti o njemu i zajedničku boju. Da, u ovoj fazi će se vidjeti da nije tako lako šivati ​​ništa, i bilo je bolje da ne razmišljate o tome, ali se ne bojte. Obične ravne zavjese mogu zašiti bilo koga, ovdje čak i uzorak nije potreban, mi se bavimo složenijom tehnologijom.

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Pošaljite veo u nekoliko stupnjeva u takvom nizu:

  1. Provodimo mjerne manipulacije, izmjerite visinu i širinu otvora prozora, udaljenosti od poda do vijenca. Izračunavamo potrebnu količinu materijala tako da je veo pun punog;
  2. Kupnjom materijala morate se razgraditi na podu i pažljivo pregledati, poravnajte rubove i pokušajte. Ako će u perspektivi na jednom Karnisu biti dvije zavjese s crtežima, bolje je da se crtež podudara;
  3. Rubovi moraju treptati u savijanje, omotati tkaninu. Tada se ispostavi da su zavjese dobre i niti na stranaka neće se izvući iz nje;
  4. Da biste montirali strehe u strehe, morate šivati ​​posebnu traku s šarkama, brtvi se na gornji rub.

Zavjese iz bijelog vela izgledaju dobro na običnim drvenim strehama. Rustikalni stil ili čak moderan od toga neće biti lošiji. Ali ako ne postoji želja za promjenom strehe, možete se objesiti na ono što je, zavjesa je gora od toga neće. Ako je stan u klasičnom stilu, a onda je veo do mjesta samo bolje koristiti umjesto tila i dodati velike i bujne lambrequince.

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Dekoracija dizajnera

Kada su rimske zavjese i veo spremni, i vi ste visjeli na prozoru, vrijedno je o tome kako lijepo ukrasiti i učiniti ga još boljim. Zanimljiv i nenametljiv dekor nije izazvao niti jedan koncept. Osim toga, i ovdje će vam pomoći samo s vlastitim rukama. Dakle, takav dizajn će vam pomoći učiniti da su Corders više lijepi:

  • Umetci olakšanja i suspenzija;
  • Prisutnost lanaca;
  • Kuglice i lukovi;
  • Tkanja.

Članak o temi: Nadležan rad tuša

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Veo za zavjese može biti ukrašena različitim vrpcama. No, ako tkanina izvorno sadrži crteže i umetke iz zlata ili guure, ovdje bilo koji dekor će biti suvišan i bolje ne učiniti ništa.

Klijetanje šivanja nakon što naučite zauvijek, pa nemojte biti lijeni. Osim toga, uvijek možete početi učiti šivati ​​lambrequin i druge veličanstvene elemente, poboljšati vještine. I dobro za zavjese uvijek su veliki kućni ukras i predmet ponosa za domaćinu samostana.

Uzorak radne zavjese za kuhinju

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Zavjese od velova u kuhinji

Da biste u budućnosti u budućnosti bilo lakše odabrati opcije šivanja. Nudimo razmotriti mogućnost zavjesa za kuhinju s vela s vlastitim rukama određene boje i motiva. Gledajući u internet možete vidjeti da postoji mnogo opcija. Nudimo određeni primjer u kojem trebamo takav materijal:

  1. Bijeli veo;
  2. Narančasti veo;
  3. Uvala za dekorativne elemente;
  4. Vrpca za stvaranje nabora;
  5. Šivaći stroj, navoj, škare i tako dalje.

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Provodimo postupak

Takve boje od vela za zavjese nisu izabrane slučajnim, ali postati motiv prostorije, tako da su svi slobodni prilagoditi.

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Iz stečenog materijala trebate napraviti uzorke prema vrsti dekorativne misli, koja će doći k vama.

Napravili smo glavno, bijelo, platno pravokutno, a pokvareni trokuti su izrezani iz narančastog tkiva.

Svaki detalj treba šivati ​​kosi pekara, u isto vrijeme izložena i spuštanja ruba. Tada se ispostavi da lijepa kontura, a zavjesa će biti u mogućnosti izgledati zanimljivo. Izračunajte broj velova za zavjese i pletenice moraju biti dovoljno da imaju dovoljno perimetra.

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Sada prelazimo do kompleksa - trebate cigzago-poput prikupljenih nabora tako da se svaki sastojao od tri sloja. Da bi uspjeli, potrebno je uzeti u obzir da se narančasti trokuti nalaze na obje strane, a nabori se moraju sakupljati na obje strane u različitim stvarima jedni od drugih. Olakšati pokušati bolje. Od kolica begova, možete vidjeti lambrekin iz vela, ispostavilo se da je lijepa.

Članak o toj temi: Je li moguće glačati u fatinski željezo i kako to učiniti

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Sada u gornjem dijelu, koji visi na vijenac, morate šivati ​​čvrstu traku. Na vrhu će također biti u stanju izgledati kao lambrekin iz vela, on će sakriti vrpcu i dati trešnju pompe. U ovom trenutku moguće je dovršiti, ali će takav veo možete ukrasiti domaće boje ako je tkanina ostala. Osnova cvijeta će poslužiti krug tkanine proizvoljnog promjera. Za realističan izgled, dobro je napraviti prašine perlica i niti.

Šitili smo prekrasne zavjese od vela sami

Ako ima nekoliko boja, moguće je šivati ​​pupoljke na cvijeće, izgleda kao latica, malo prikupljena u podnožju stamena. Možete to učiniti bez njega, ali napraviti lambrene od vela s vlastitim rukama još jedan. Cvjetovi skladno gledaju takvu zavjesu, ako šivamo na bazu narančastih trokuta, onda je harmoničan.

Pogledajte video dizajn

Iz toga ispada da ne postoji vještina i ne troši previše vremena na njemu. Imali smo impresivnu zavjesu, koja je vidljiva za svakog gosta ulazi u kuću. I pokušavajući jednom i naučiti da ažurirate prozore u kući.

Čitaj više