Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

Anonim

Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

Opremiti vaš dom svim prednostima civilizacije je glavni zadatak dobrog vlasnika. Srećom, sada postoje sve mogućnosti da donesu električnu energiju u stambenu kuću i organiziraju opskrbu vodom. Ali centralizirana kanalizacija nije svugdje. Ako ima dovoljno novca, možete kupiti gotovu tvornicu seppicch ili ga izgraditi, na primjer, od betonskih prstena. U slučaju kada financije slučaja nisu jako dobri, narodni obrtnici, koji su izmislili septičku gumu od guma s vlastitim rukama. Ovo je vrlo dobra ideja, ali ono što se događa isključivo za kuću s malim brojem stanara.

Koja je razlika između septice iz cesspoola?

Ljudi koji nisu osobito znaju svibanj činiti se da su septička i septička jama različita imena iste kanalizacije. To je pogrešno ukorijenjeno. Septička, za razliku od Cesspoola, je moderniji i nadograđeni kanalizacijski tip.

Sastoji se od dva, međusobno povezana, spremnika. Otpadne vode na kanalizacijskoj cijevi padne u prvo - akumulativno. U njemu se prima primarno čišćenje: velike čestice su smještene na dnu i bakterije za čišćenje počinju ih reciklirati. U drugom spremniku, koji je obično nešto manje od prvog, već postoje djelomično pročišćeni odvodi, gdje se nastavlja bakterije. Približno 95% ukupnog volumena pada u septičku tenk u konačnici se prikazuje kao čista voda.

Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

Shema standardne dvokomorne septice s filtracijom

Ako usporedite sve karakteristike CESSPOOL-a i septičke, postat će razumljivo i očito neosporna prednost septičke kanalizacije. To pokazuje mnogo veću učinkovitost.

Prednosti septičnosti automobilskih guma

  • Dostupnost i obilje materijala , Stare gume se mogu akumulirati samostalno ili upita na najbližem terminalu za gume. Oni će biti voljno voljno, jer zaposlenici stotinu će imati manje problema s korištenjem guma.
  • Divne performanse , Ako možete jednostavno izračunati i odgovorno pristupiti izgradnji domaće septicitet guma, onda čak možete postići više učinkovitosti od nekih tvorničkih slučajeva.
  • Niska cijena , Uređaj od kanalizacijskog dobro napravljen od guma može učiniti i uopće, ako se gume okupite neovisno, a za obavljanje radova ne privlače zaposlene radnike.
  • Jednostavno montaža , Da biste uspostavili mnoge tvorničke septičke jame, morate koristiti ne jedan dodatni par ruku, a kanalizacija iz guma je tako dostupna u instalaciji, koja se može obaviti bez ikakve pomoći.
Članak na temu: Kako odabrati til za dnevni boravak ispravno

Ispuštanja septičkih guma

Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

Septička jama od korištenih automatskog udarca više nema vijek trajanja

  • Ovaj kanalizacijski objekt nije prikladan za uporabu u domovima gdje živi više od 3 osobe.
  • Zimi, korištenje septule iz gume otežava, jer unatoč temeljita izolacija, materijal guma još uvijek zamrzavanje, a sadržaj takve bušotine ne obrađuju bakterije.
  • Bez obzira na veličinu guma, njihov sadržaj će se morati uvući barem jednom četvrtinu.
  • Dva puta godišnje potrebno je pregledati veze između guma kako bi se otkrile mjesta i kanalizacije u vremenu i uzimaju zglobove.
  • Životni vijek takve dacha seppice guma, čak i pažljivom skrbi i pažljivom radom, nije više od 15 godina.
  • Ako ne instalirate ventilacijsku cijev, ispod poklopca sepce, može biti neugodno pojaviti se s vremena na vrijeme.
  • Pažljivo popravite vlastitu septičku jamu, napravljenu od starih automobila, ne preporučuje se, pa kada se materijal za gume prekine, potrebno je sve ponoviti sve.

Ako je sve "za" i "protiv" vaganja i odlučio za izgradnju kanalizacije od guma - možete raditi za rad.

Zahtjevi za lokaciju

  • Najmanja udaljenost od sepce do stambene zgrade treba biti 5-10 metara tako da temelj nije blokiran.
  • Od bunara, također morate mjeriti 30-50 metara, ako je tlo pješčano, a 25-30 metara, ako je glina.
  • Voćke moraju biti uklonjene iz septe za 3-5 metara kako ne bi truleći svoje korijene.
  • Susjedni vrt treba biti u udaljenosti od najmanje 2 metra.

    Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

    Fotografija prikazuje izgled kanalizacije guma na mjestu

  • Prije izrade kanalizacije iz guma, morate biti sigurni da je na mjestu sepca niska razina podzemnih voda - više od pet metara od površine tla.
  • Najučinkovitije funkcioniranje ove zgrade bit će u pješčanim tlima.
  • Preporučljivo je postaviti septičku gumu iz automobilske gume na takvom mjestu gdje se zemljište ne odvodi u zimskim mjesecima, izbjegavat će deformaciju strukture.

Montaža

Dakle, što će biti potrebno prije nego što napravite septičku gumu. Za početak, na mjesto buduće seppice mora biti sažet. Cijev kanalizacije za zaštitu od smrznute i oštećenja mora biti izolirana i zaštićena kutijom. Nakon toga smo određeni dubinom i širinom jame.

Septičke veličine moraju odgovoriti na prosječnu dnevnu količinu otpadne efluente pomnožene s tri. Na temelju toga odabiremo promjer i broj guma.

Stavljanje jednog od automatskog udara na tlo, morate nacrtati granice jama ispod septičke jame. Jaz između vanjske strane gume i tla može se prepustiti da zapali ulaz u guma i za dodatnu izolaciju septičke. Zatim kopajte rupe za tenkove i tuširajte gume. Gornja razina tekućine uvijek treba biti niža od razine tla. Prilikom polaganja guma, to se mora uzeti u obzir.

Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

Kopirajte s vlastitim rukama vozite za kanalizaciju od guma

Dno prve septičke jame mora biti ispunjen ruševinama (približno 30 cm) i osjetio bilo koji materijal koji ne prelazi u tlo. Ako dopustite sredstva, možete konkretno. U verzijama proračuna, takvi materijali su najpopularniji materijali kao trčani ili vrlo gusti polietilen u nekoliko slojeva.

Septički uređaj podrazumijeva resetiranje vode koja se proteže izravno u tlo, tako da na dnu druge bušotine za bolju odvodnju možete napraviti bušotinu metara za pet i umetnite perforiranu fleksibilnu plastičnu cijev. Oko 10 cm morat će zaspati s ruševinama, tako da dno nije pijan i voda prolazi bez prepreka. Unutar spremnika spremnika, cijev bi trebala ustati na jedan metar, a vrh je bolje prekriven plitkom mrežom. I oko dna, također je potrebno plutati s ruševinama i pijeskom. No, s dobrom razinom apsorpcije vode, tlo, u posljednjem spremniku samo korištenje dna filtriranja bit će dovoljna.

Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

Shema morala za gume

Za snagu konstrukcije ruba guma se kombinira s žicom ili montažnim "stezaljkama", a zatim obrađuju bilo kojim dostupnim brtvilom.

Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

Gume su obrubljene tako da se tekućina u njima ne akumulira i poveže s pomoći stezaljki

Sada morate napraviti rupe za cijev u oba spremnika. U prvom spremniku, cijev bi trebala nešto više nego da ga ostavi tako da se to dogodi prelijevanjem. Umeću cijev i zaspimo rubove jame s ruševinama i pijeskom. Potrebno je to učiniti vrlo pažljivo kako ne bi oštetio strukturu. Mjesta gdje je kanalizacijska jama iz guma spojena na cijevi, dobro brtvljenje.

Septičke gume: učinite to sami, kanalizacija od guma, kako napraviti, video

Pomesti kanalizacijsku cijev na automobilskim gumama

Posljednja faza u stvaranju septule iz guma bit će pričvršćivanje poklopca materijala koji ne podliježe truljenje ili oštećenju. Najbolje je odgovarati gustoj plastici.

Vrijedne preporuke iskusnih vlasnika

  • Kanalizacija u privatnoj kući guma najbolje je razmaknuta od zavjetrine kuće. Ova jednostavna tehnika omogućit će vam da se zaštitite od "užitka" neugodnim mirisima, koji dolaze ispod kanalizacijskog pokrova.
  • Da ne bi se brinuli o preljevu odvoda, bolje je u početku instalirati gume s najvišim mogućim promjerom i u količini od 5-7 komada. U ovom slučaju, čak i uz stalni boravak od tri osobe u kući, količina septičke će biti obiluje.
  • Tijekom Coppe rupa za svaki od spremnika potrebno je povremeno provjeriti promjer s istom gumom za postupno ne usko.
  • Uz zemljane radove, prikladno je koristiti dvije različite lopate s dugim reznicama. Bajonet je dizajniran za oslobađanje zemlje, a sovjetski je odabrati eksplozivno tlo iz jame.
  • Ne samo da se kanalizacijske komunikacije iz kuće ne mogu umetnuti na septiku iz guma, ali i iz uličnog umivaonika ili ljetne duše.
  • Unutarnji rub guma mora se odrezati tako da se nerektivna prljavština i smeće mogu akumulirati u kružnicama.
  • Da biste učvrstili gume, plastične "stezaljke" je najbolje. Oni nisu skloni oštećenju vlage i vrlo se lako pričvršćuju.
  • Ventilacijska cijev mora porasti malo iznad septičkog poklopca (najmanje 60 cm). Što su spremnici za stambene strukture bliže, to je veća cijev trebala biti.
  • Radi udobnosti u septičkom lidu možete napraviti prozor promatranja i pokriti ga s komadom guste gume. Tako će biti mnogo lakše kontrolirati stupanj punine spremnika.
  • Za izolaciju septike, prije punjenja pijeska ili ruševina, gume se mogu omotati rubnoidnom ili gustom polietilen. Isti ulaz se koristi ako postoji barem najmanji rizik od povećanja otpadnih voda u vodi tla.
  • Iskusni vlasnici preporučuju slijetanje u blizini spremnika neke vrste stabla ljubavi prema vlazi: trgovac Ivi, joha ili rakit. Biljka će apsorbirati svu višak vode.

Septičke gume to rade sami video

U ovom odjeljku možete gledati video na našem članku.

Članak o toj temi: Kako mogu lijepiti čep na zidovima: upute

Čitaj više