Kako šivati ​​klasične zavjese u dnevnom boravku učiniti sami

Anonim

Odluka o šivanju zavjesa u dnevnom boravku može se značajno moći pomoći u spremanju obiteljskog proračuna. Bilo koja vrsta stana može biti ukrašena raznim dizajnom dizajna zavjesa.

Kako šivati ​​klasične zavjese u dnevnom boravku učiniti sami

Uzorak klasičnih zavjesa.

Prilikom odabira određenog dizajna zavjese, nije potrebno kretati se samo na sjaj sjaja. Većina modernih interijera danas su sastavljene u minimalističkom stilu, što uključuje jednostavnost svakog elementa. A posebno ta tendencija svojstvena mladim obiteljima. U isto vrijeme, imajte na umu da odabirom krojenja portera iz teških i gustih materijala, možete osigurati atmosferu u dnevnom boravku, ali ne i onaj koji bi morao komunicirati.

Vrlo rijetko, želja se pojavljuje kako bi dodijelila velike količine ispod popravka. Ali žene kompenziraju je svojim talentima čine ga upravo ono što im je potrebno u ovom trenutku.

Kako šivati ​​klasične zavjese u dnevnom boravku učiniti sami

Uzorak francuskih zavjesa.

Prije šivanja zavjesa, svi obrtnici prolaze fazu odabira bojenja i tkanina za buduće zavjese u skladu s kojom se prevladavaju boja u unutrašnjosti dvorane. Izgled sobe uvelike će se odrediti oblikom zavjese i općeg vanjskog izgleda.

Stoga se ove parametre zavjese treba posvetiti posebnu pozornost na pripremnoj fazi. Kao što je moguće, morate pokušati zadržati zlatnu sredinu u svemu. Na primjer, nije potrebno pokupiti boju previše svijetla ili oplemeniti zavjese s velikim brojem ušivenih ukrasa koji pružaju nepotrebnu količinu.

Posebno će blueking izgledati kao znojne zavjese na prozorima u maloj sobi. Ali ako je dnevna soba prostrana, to također nije preduvjet za šivanje glomaznih i resica zavjesa. Pokušajte razviti i šivati ​​izvorni proizvod koji će se organski uklopiti u ukupni dekor hodnika. Međutim, ako je dvorana uređena u klasičnoj verziji, onda nitko drugi, osim klasičnih modela, neće biti prikladno u njemu.

Članak o toj temi: Kako staviti kauč sa svojim vlastitim rukama?

Što je klasična verzija zavjese?

Definicija Ova vrsta zavjese je teška. Obično je to zavjese od izravnog rezanja iz tradicionalnih sorti tkanina, nadopunjenih najljepšim tanle zavjese.

Kako šivati ​​klasične zavjese u dnevnom boravku učiniti sami

Sorte austrijskih zavjesa.

Ponekad dizajneri nadopunjuju klasične modele lambrekina, koji pokrivaju gornji dio. Lambrelin je šivao na različite načine. Najčešći pogled u doslovnom izvršenju ukrašeno naborima. Međutim, sada je počeo izraditi modele s originalnim rezom na dnu.

Gospodarski majstor je najbolji da se na nešto jednostavno i postupno poboljšava svoje vještine u zavjesama za šivanje. Samo će biti moguće isključivo zavjese na dvorani na vlastitu ideju.

Ako je odlučeno sami sami saznati kako šivati ​​zavjese, onda drugi odgovoran trenutak koji se ne može propustiti je izbor odgovarajuće tkanine.

Koju tkaninu biraju za zavjese?

Za proizvodnju zavjesa, tkanina bi trebala stjecati dobru kvalitetu i jeftino (ako je moguće). Širok raspon zavjesnih tkanina omogućuje vam da ih odaberete prema osobnim željama. Bez sumnje, boja se određuje u boji koji prevladava u dnevnom boravku. Osjećaj željene tkanine, ispasti će se šivati ​​lijepe i jedinstvene zavjese.

Kako šivati ​​klasične zavjese u dnevnom boravku učiniti sami

Dijagram zavjese za dnevni boravak.

Ako je dekor sobe svojstven jakim nijansama s volumetrijskim uzorcima, raznim ukrasima, ima smisla zaustaviti svoj izbor na neosk monokroma tkiva.

Kada je, naprotiv, dizajn interijera napravljen u mirnim prigušenim nijansama s neutralnim uzorkom na zidovima, tada je u takvoj situaciji preporučljivo razmisliti o kupnji verzije svijetle i spektakularne tvari. Zavjese sela iz takvog oslobođenog tkiva postat će izvrsna komplementa u prostoriji kao glavni naglasak cijelog unutarnjeg dekoracije. Zavjese ne smiju se spojiti s okolnom.

Saten tvar ili svila - ne najbolje rješenje za početnike. Takve su tkanine složene pri obradi i šivanju. Optimalno rješenje za prvo iskustvo je Jacquard, Velvet, pamuk, lanac, brokade, organza. Određena tkaninom za glavne platnene, trebali biste razmotriti opciju i za zavjese.

Članak o temi: Drvena vrata vlastitim rukama: Proizvodnja i ugradnja lista vrata

Neki vjeruju da ravni modeli izgledaju ružno i donijeli dosadu. Međutim, ovo mišljenje je iluzorno. Na primjer, promijenite pojavu izravnih rezanih modela prianjanjem dekorativne pletenice koja ukazuje na gornji rub zavjese. Ovisno o metodi privrženosti formirat će se nabora na glavnom platnu. Zavjesna pletenica je izabrana u početnoj fazi istovremeno s glavnom krpom.

Odabir dodatnih elemenata za dekor, važno je znati sorte nakita, koje će biti prisutne na proizvodu (četke, ryushi, itd.).

Kako šivati ​​klasične zavjese u dnevnom boravku učiniti sami

Shema ukrasa zavjese.

Da biste napravili jednostavne zavjese, uzorak je opcionalan. Dovoljno je izmjeriti otvor prozora za izračunavanje količine materije u metrima.

Ako odabrani materijal ima crtež, onda je tkanina trebala kupiti malo više da bude mogućnost simetričnog položaja slike. Ako se pojave poteškoće pri izračunavanju točnog uzorka tkiva, onda na ovom izdanju uvijek možete dobiti sveobuhvatnu konzultaciju u trgovini tkanina od prodavatelja.

Prilikom odabira tkanine, također je važno zapamtiti potrebu za izvođenjem dodatka za savijen na vrhu i dnu. Stoga se duljina platna treba povećati iu skladu s ovim parametrom.

Kako šivati ​​zavjese za dnevni boravak?

Isprva se čini da je pričvršćene zavjese vrlo lako. To je djelomično tako, ali podložno određenom algoritmu za djelovanje. Razmotrite upute za otkrivanje i krojenje zavjesa pomoću dekorativne pletenice.

Upute za korake

Prvi korak je odrediti količinu platna potrebnog za šivanje. Za to, izmjerite duljinu strehe i jaz od njega do površine poda. Ako su izduženi platna više privlači, dodaje se još 10 cm na duljinu proizvoda. Moći će biti dopušteno da se prisluškuju. Proračun širine provodi se prema osobnim preferencijama. Ako je duljina potrebna za zavjese, a tada se duljina streha produžila tri puta. Na primjer, s duljinom strehe u 3 m, potrebno je kupiti 9 m tkiva. Ako obilje nabora ne uzrokuje užitak, duljina streha je moguće višestruko umnožavati.

Članak o toj temi: Metode za pričvršćivanje izolacije na zid

6 cm po bočnoj Podbs dodaje se u izračunatu širinu proizvoda. Kada je potrebno umrežavanje dvije zavjese kako bi dovršila zavjese, tada je dodatak od 2 cm.

Sa strane ruba dva puta iznutra, prvi put - za 1 cm, drugi je 2 cm, i drže se na pisaći stroj. Rub u nastavku je također čist unutar 3 i 5 cm.

Rub se tretira na vrhu od 3 cm i udara glačalo. S pogrešne strane, to je pod rupom s pin pomoću igle, što je udubljenje zavoja odozgo u 1 cm. Duljina pletenice čini veću duljinu tkanine za 5-6 cm (gdje 2,5 cm - na naknade). Kraj kabela s pogrešne strane dekorativne pletenice i vezati ih. Nakon toga, unos mozga je šivanje.

Ista stvar je učinjena s drugim rubom pletenice, ali kolica ne povezuju ciljeve. Na zavjesi će ovaj rub biti vani. Zatim se pričvršćuju na pletenicu zavjese duž njenog donjeg i gornjeg ruba. Pošaljite susjedne rubove u mozgu, ostavljajući krajeve zaseljavanja s vanjskog ruba.

Zavjese se prenose na formiranje nabora: platno se zateže kabelima i kravatom.

Direktno na zavjesni pletenici nalaze se petlje u koje kuke s potrebnom udaljenosti između njih. Kada formirate veću količinu nabora na zavjese za kuke, trebat će vam više.

Zavjese su spremne.

Promatrajući ovaj jednostavan algoritam, možete stvoriti vlastiti skup zavjesa u dnevnom boravku.

Čitaj više