16 načina za pranje hladnjaka

Anonim

Većina hrane je pohranjena u hladnjaku, mora biti čista. Slijedite narudžbu potrebne kako bi se spriječilo reprodukciju bakterija. Sljedeći savjeti pomoći će da shvatite što znači primijeniti, a koji se ne isplati i kako oprati hladnjak kod kuće.

16 načina za pranje hladnjaka

Kako ukloniti plijesan iz hladnjaka

Pojava plijesni unutar hladnjaka povezan je s visokom vlažnošću i skladištem razmaženih proizvoda. Plijesan se pojavljuje čak iu hladnjacima s bez željeznog sustava. Da biste spriječili širenje kalupa, ne presavijte u hladnjaku loše hrane. Pokušajte smanjiti vlagu, pokrivajući tave, tave i posude s tekućinama.
  • Kemikalije kućanstva. Koristite sredstvo za čišćenje koje ne sadrži abrazivne tvari. Pažljivo pročitajte upute za primjenu pripravka. Pobrinite se da mogu očistiti hladnjak. Nakon korištenog sredstva za čišćenje nekoliko puta temeljito isperite hladnjak.
  • Soda i octa. Možete se riješiti plijesni sodom i octom. Oslobodite hladnjak od proizvoda. Stavite police na dno kade ili u zdjelicu i ulijte ih sokom otopinom. Uzmi tvrdi spužvu ili četku. Očistite hladnjak, gumene trake, pladnjeve i zamagljene police iz sode plijesni. Uklonite ostatke otopine sode čistom vlažnom krpom, stalno ga vozite u čistoj vodi. Zatim obrišite sva suhu krpu bez hrpe ili suše sušilo za kosu. Očistite soda paletu, kreće se hladnjak. Na kraju postupka koristite 6% ocat za čišćenje površina od kalupa. Ocat se osuši.
  • Sapun za pranje rublja. Roll u hladnjak od plijesni pomoći će uobičajene ekonomske sapune. Podijelite vrištanje sapun u toploj vodi. Operite spužvu umočene u otopinu sapuna, police, pladnjeve, zatim cijelu komoru i paletu. Na kraju, obrišite čistu vlažnu krpu, stalno ga jašete. Plijesni ne podnosi sapun za kućanstvo.

Članak o toj temi: Applique "Butterfly" od lišća: šablone i uzorke s fotografijama i videozapisima

Nego oprati novi hladnjak

Unutar komore se ne preporučuje kemijska agresivna tvar. Iskoristite domaće proizvode.

  • Jabuka octa. Uzmite pola stola jabuke octa i pola stola vode, pripremite otopinu. Isperite detalj sa spužvom unutar hladnjaka. Nemojte ispirati rješenje. Otvorite fotoaparat nekoliko sati i osušite.
  • Sok od limuna i alkohol amonijaka. Uzmite dvije žlice soka od limuna. Pripremite otopinu dodavanjem vode vode. Spustite spužvu u otopinu i isperite fotoaparat iznutra i izvana. Rješenje Nemojte se isperiti
  • Sok od limuna i vodka. 200 ml votke i 100 ml soka od limuna. Obrezati pripremljenu površinu. Ostavite fotoaparat otvorenim nekoliko sati bez ispiranja alata.
  • Amonijak. Stavite rukavice i obradite cijelu površinu spužvom ili krpom navlaženom u alkoholu. Ostavite hladnjak otvoriti ne manje od jednog dana.
  • Ocat. Uzmite čašu vode i dodajte 9% octa na njega. Obrišite fotoaparat i detalje hladnjaka. Octa ne ispere. Nosite fotoaparat bez zatvaranja nekoliko sati.

Uklonite tragove masti i žuljega na hladnjaku

  • Soda. Jednostavan i jeftin način za pranje masnih tragova je koristiti soda hrane. Nanesite na vlažnu krutu stranu sode spužve u prahu. Pritiskom na nju, pošaljite ostatke masti. Obrišite vlažnim ubrusom tkanine.
  • Tekućina za pranje posuđa. Čišćenje hladnjaka iz masti ne uzima mnogo vremena ako primjenjuje deterdžent za pranje posuđa. Nanesite sredstva na krutu stranu spužve i uklonite plamen masti.
Da biste izbjegli veliku količinu pjene, prikupite ostatke s papirnatim ubrusom. Zatim obrišite mokrom čistom krpom.

Kako iznuditi markera i osjetiti-kiper iz hladnjaka

Za uklanjanje oznake s površine otapala za uporabu hladnjaka. Nemoguće je to učiniti. Prije primjene bilo kojeg načina, pokušajte ga na nevidljivom području hladnjaka.

  • Alkohol. Visokog heothe markera je čisti alkohol ili alkohol sa sadržajem od najmanje 45%. Gusto tkivo navlažite alkohol i obrišite kontaminirano područje.
  • Pasta za zube i soda. U omjeru 1: 1 spojite pastu za zube i soda hrane. Dobro promiješajte rezultirajuće sredstvo za čišćenje i nanesite na oznaku. Čekaj malo. Neznatno mokra, čista tkanina smjesu u oznaku. Nakon uklanjanja mrlje, isperite čistom vlažnom krpom i obrišite suhim.
  • Melamin spužva. Čisti hladnjak s markokomova tragova. Posebna spužva je čarobni gumica. Marker će se lako ukloniti ako izgubite mrlju.
  • Krema za sunčanje. Nakon uklanjanja mrlje, obrišite mjesto gdje je marker bio vlažan i čist tkanina.

Članak na temu: Slika osjetila je sami: majstorska klasa s uzorcima za djecu

Uklonite tragove od naljepnica na hladnjaku

Sljedeća sredstva olakšat će rad.

  • Sušilo za kosu. S vrućim mlazom u smjeru naljepnica. Zatim, u glatku jedan pokret, uklonite ga s površine.
  • Biljno ulje. Ako su naljepnice zvjezdice, ali ostavili trag ljepila, obrišite kontaminirano mjesto s pamučnim diskom. Prethodno se navlažite biljnim uljem.

Uklonite otvor za odvodnju

Pranje hladnjaka se provodi ne samo iznutra i izvana, već i na teško dostupnim mjestima. Ispravna rupa brzo je začepljena i dovodi do skupine vode na dnu rashladne komore.

  • Pripremite tanku žicu dužinom od 30-50 cm. Kraj žice se spušta u obliku petlje i nametnuti u ispuštanje. Nakon što je stavio žicu u rupu, okrenite ga. Izvucite nekoliko puta, uklonite odvod previše i opet. Isperite rupu toplom vodom.
  • Ako odvod ne propusti vodu, pribjegavajte pomoć gumene kruške ili rublja. Vrsta topline vode, čvrsto pritiskate svu tekućinu u otvor za odvodnju.

Kako oprati komoru zamrzavanja nakon odmrzavanja

16 načina za pranje hladnjaka

Novi hladnjak ne zahtijeva odmrzavanje dugo vremena, ali s vremenom na zidovima akumulira određenu količinu leda. Ni u kamerama bez smrzavanja, led se ne pojavljuje, ali jednom svakih šest mjeseci treba čistiti. Nemoguće je oprati komoru zamrzavanja abrazivnim kemikalijama.

  • Ocat. Obični zamrzivač ili nijedan mraza nakon odmrzavanja oprati slabu otopinu octa. Prvo obrišite vlažnom krpom, a zatim suhom krpom.
  • Amonijak. Ako postoji neugodan miris pri odmrzavanju zamrzivača, alkohol amonijaka će doći do pomoći. Pripremite slabo rješenje i obrišite ih fotoaparat. Isperite nekoliko puta čistom krpom navlaženom u toploj vodi. Krug češće je ugodna, kako ne bi zamijenila druge mirise.
  • Tekućina za pranje posuđa. Operite fotoaparat na posuđe. Ali nemojte žuriti za ispiranje tekućine. Prvo, uklonite ostatke tvari s papirnatim ručnikom, isperite zamrzivač toplom vodom i obrišite sušilo. Kako bi se alat za pranje posuđa oprati površinu za obrisati površinu slabom otopinom octa.
  • Sapun ubija bakterije i eliminira nepotrebne mirise. Operite zamrzivač i gume toplu vodu sapunom otopljenim u njemu. Da biste uklonili ostatke domaćeg sapuna, krpe se češće ohladi, a onda će biti lakše ispirati.

Članak o temi: stolnjaci, salveti i jastuci - krug kukičanog kruga

Ako bacite razmažene proizvode na vrijeme i redovito čistite i operite hladnjak, tehnika će vas oduševiti duže.

Čitaj više