Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Anonim

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni
Sjajan način sakriti sve vodovodne komunikacije i dati cjelovitost sobe je instalirati ispod zaslona zaslona. A kako bi se zaslon savršeno uklopio u unutrašnjost kupaonice i spremili ste novac, možete to učiniti sami.

Nezavisna proizvodnja zaslona ispod kupke

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Kupaonica je instalirana bez zaslona ne izgleda vrlo elegantno čak iu najljepšoj i modernoj kupaonici. Stoga je potrebno dobro razmisliti kako možete zatvoriti prostor ispod njega na takav način da pristup vodovodne komunikacije nije zatvoren i sva funkcionalnost je spremljena.

Univerzalno rješenje ovog zadatka može biti poseban zaslon ugrađen ispod kupke. A kako biste dobili lijepi, jedinstveni i neobični detalj interijera, morate napustiti gotov kupljeni zaslon i napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama.

Koji materijal odabrati?

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Plastika, koja se ne boji haljine i prilično izdržljive se smatraju najlakšem proizvodnjom i popularnim ekranima. Zaslon se može spremiti posebnim filmom ili izrađen od raznobojnih plastike pogodnih za unutrašnjost kupaonice.

Zatim se prati popularnost iz MDF panela. Ali potrebno je uzeti u obzir činjenicu da se takvi paneli boje vlage. Iz tog razloga, treba ih obraditi prije instaliranja posebnog sastava.

Oni koji neće koristiti prostor ispod kade kao repozitorij mogu instalirati suhozijske zaslone koji moraju biti opremljeni vratima, tako da imate pristup vodovodne opreme ako je potrebno.

Okvir za pečenje

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Za svaki zaslon morate izgraditi poseban okvir, koji onda morate osigurati panele sami. Okvir se može izraditi od aluminijskog ili drvenog profila koji ima parametre 40x40, 30x30, 25x25.

Prije početka rada morate definitivno napraviti oznaku na podu i zidovima tako da navedite sve linije dok odredite sve retke za koje je zaslon instaliran ispod kupke vlastitim rukama. Također možete instalirati poprečne profile koji će pomoći ojačati zaslon i dati dodatnu rigidnost cijelog dizajna.

Tada se svi profili moraju spajati i pričvrstiti na pod i zidove kupaonice.

Izgradnja zaslona od opeke

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Prilično originalan i istovremeno stilski rješenje može biti cigla zaslon, koji će se zatim obrezati dekorativnim žbukom ili pločicama. Takav se zaslon može lako izraditi neovisno.

Početni rad, morate postaviti budući zaslon tako da se rub kupke može iscrtati zidom.

Članak o toj temi: Uređaj lože i balkona u skandinavskom stilu

Također biste trebali napraviti vertikalnu oznaku i na suprotnom zidu. Prilikom polaganja opeke, ova će oznaka biti smjernica. Zidarstvo se preporučuje za cement-pješčano rješenje u ¼ ili ½ cigle.

Ako želite, možete napraviti posebnu nišu za noge na zaslonu i budite sigurni da izgradite mala vrata tako da postoji pristup vodovod komunikacije i šljive. Takva se vrata mogu napraviti plastične ploče ili kupljene u trgovini već spremni.

Popularni zasloni

Zaslon izrađen od plastične obloge

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Ovaj zaslon je najjeftiniji, osim toga, vrlo je lako proizvesti i instalirati. Plastika ne treba dodatnu završnu obradu, tako da možete koristiti kupaonicu odmah nakon instalacije. Ako je potrebno, ovaj se dizajn može lako rastaviti kako bi otvorio pristup prostoru ispod kupke.

Prije početka instalacije trebate zaliha svim potrebnim materijalima: Osim samih ploča, trebat će vam još jedan početni profil, koji će morati biti fiksiran tijekom cijelog perimetra.

Kako bi ne izgubili obrazac tijekom vremena, potrebno je ojačati okvir s dodatnim profilom, instaliran u sredini dizajna.

Instalacija treba pokrenuti s lijepljenjem dna profila na pod pomoću brtvila. Tada je potrebno smanjiti trake za obloge s građevinskim nožem i umetnuti ih u početni profil. Potrebno je samo smanjiti rupu na mjestu gdje će se vrata nalaziti.

Pokrov

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Za proizvodnju takvog zaslona koristite posebnu gipsanu ploču, koja je dizajnirana za sobe s povišenom razinom vlage.

Jedna od glavnih prednosti zaslona gipsane ploče je da se može graditi kao niša s malim policama, tako da se može uspješno zamijeniti u malim komodama ili garderobom.

Takav zaslon je izrađen od gipsanih ploča, koji su fiksirani na okvir sakupljeni od drvenih šipka ili metalnih profila. Ovisno o tome kako se sama kupaonica nalazi, okvir se može instalirati ili samo na jednoj strani kupelji, ili odjednom od dva. Iz koje opcije na kraju odaberete, broj materijala koje je potrebno za izgradnju zaslona ovisi.

Kako bi se takav zaslon napravio pod kupkom vlastitim rukama, trebat će vam samo gipsboard, bojati, impregnacije i brtvila, profil za suhozid i kit.

Rad treba započeti s oznakom okvira. Tada je potrebno prikupiti okvir iz profila prema budućem obliku zaslona i instalirati ga s odvijačem i bušilicama ispod kupelji.

Prije svega, potrebno je osigurati manji dio dizajna, zatim više, a zatim ih je međusobno dosađivati. Nakon što su ploče od gipsane ploče učvršćene na okvir, njihova se površina mora liječiti brtvilom, izoštriti i premazati s prajmerima. Kada se svi slojevi suše, započet će se završni radovi.

Zapamtite da je potrebno osigurati tehnološku rupu.

Ekran keramičke pločice

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Keramičke pločice mogu se zamrznuti zasloni koji su izrađeni od opeke, MDF-ova ili suhozida. Za početak, površina treba biti primljena, a zatim stavite kit na nju i čekati da se potpuno osuši. Onda morate pažljivo pomesti površinu pomoću brusnog papira i ponovno ga odskočiti.

Članak na temu: TMG Transformer 10 10 0 4, 400, 1000, 630 i 250

Pločica se mora staviti na isti način kao i obično koristeći križaljke za šavove, poseban ljepilo i fugiranje. Prednosti ovog zaslona je njezina trajnost i dekoracija.

Ako želite, može se odabrati neka zanimljiva kombinacija boja, a čak možete napraviti klizna vrata, koja će biti nešto skuplji i teže.

MDF pokriva

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Prije instalacije potrebno je impregnirati MDF ploče s posebnim impregnacijama, jer se boje vlage. Zatim moraju biti prekriveni prajmerima i osigurati na okviru, kao i hiposatnih listova.

Za dodatnu zaštitu ovog zaslona od vlage potrebno je napraviti otvor za odzračivanje, koji bi trebao biti udaljen od tehnoloških vrata. Najčešće u tu svrhu, mali slot je širok 2-3 cm i duljina od 5-10 cm. Kako bi se to ne razbije zajednički pogled na kupaonicu i nije uhvatio oko, mora biti zatvoreno pomoću ukrasne plastične rešetke.

Odvojite MDF zaslon može biti plastična ili popločana.

Zaslon za akrilnu kupku

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Takva je kupka krhka od lijevanog željeza, tako da morate biti vrlo uredan kada je ekrana instaliran. Njegov dizajn se ne razlikuje od dizajna namijenjen kupelji od lijevanog željeza.

Prije početka instalacije morate staviti oznake na stranu kade i označite mjesta gdje će se zaslon popraviti.

Tada se gornji dio treba kombinirati s granicom kupelji i također nanositi naljepnice na njemu, koja se mora podudarati s naljepnicama dostupnim sa strane.

Zaslon se može pričvrstiti na kadu s vijcima za samozaštimanje i prelijevanje montaže.

Da bi vozila samo-unosa vijaka preporuča zatvoriti ih s posebnim utikačima obojenim u ton kupke. Također, možete izgraditi cigli zaslon, međutim, prvo morate napraviti samu zaslon, a zatim instalirati kupku preko njega.

Zaslon od PVC panela

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Da biste napravili takav zaslon, trebat će vam plastični ili aluminijski vodič profili, standardne plastične ploče, vijci za samostažući i kvadratna cijev, čiji poprečni presjek treba biti 10x10 mm.

Prva stvar iz para paralelnih cijevi, koje treba spojiti na istoj cijevi, potrebno je napraviti okvir. Potrebno je imati vertikalne police ovisno o veličini zaslon.

Nakon slikanja cijevi, moraju instalirati vodiče - jedan za pričvršćivanje na gornji okvir, a drugi na dno. Nakon toga, trebali biste izrezati panele i umetnuti ih u žljebove utora.

Članak na temu: Panel za električni metar i strojnice

Obrazac zaslona

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Obično zasloni koji su instalirani ispod kupke, uzimajući u obzir oblik same kupelji i značajke sobe, prave pravokutne. Iznimke mogu biti samo namijenjeni samo kutnim kupkama koje imaju zakrivljeni dizajn.

Ovisno o tome koji je materijal napravljen od kupke za kadu, može se poboljšati ili pridonijeti joj neke značajke.

Na primjer, suhozida ili opeke mogu imati male niše za noge koje su potrebne tako da noge ne odmoru u zidu. Takva niša može biti i sklona i ravna. Više zaslona se može razlikovati po metodi otvaranja - ljuljačka ili klizna. Druga opcija je poželjnija, jer u ovom slučaju neće vam trebati dodatna soba za vrata.

Kako sami napraviti klizni zaslon?

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Najbolje je napraviti klizni zaslon od plastične obloge ili PVC panela, jer su ti materijali najjednostavniji u radu, a zaslon koji se proizvodi od njih dobiva se vrlo izdržljiva.

Morat ćete instalirati poseban aluminijski profil iz kojeg će se proizvesti svi vodiči za vrata.

Prvo morate instalirati okvir na kojem bi se trebali instalirati vodiči. Duljina vodilica treba biti jednaka udaljenosti između zidova ili duljine kupaonice.

Vrata trebaju biti učvršćena na okvir, stavljajući ih u prvi profil žlijeb na stranama zaslona. Središnji dio najčešće se popravlja, a oni ga imaju u srednjem žlijebu.

Uz pomoć spacer vijke, gotovi zaslon mora biti priključen na kadu, a na pokretnim vratima morate instalirati ručke namještaja.

Zasloni kutne kupelji

Kako napraviti zaslon ispod kupke vlastitim rukama? Brzina i zasloni

Ako želite stvoriti zaslon za kutnu kupku s vlastitim rukama, morate uzeti u obzir da materijali kao što je gipsana ploča, vrlo je teško saviti se i postavljati na tvrdom okviru. Stoga će najbolje rješenje biti proizvodnja plastičnog zaslona, ​​koji je relativno jeftin, ne boji se izloženosti vlage i savršeno se savija. Osim toga, trenutno možete kupiti plastične ploče različitih nijansi.

Prije svega, potrebno je priložiti plastične vodilice na pod u kupaonici, ponavljajući savijanje kupelji. Uz pomoć tekućih noktiju, morate se pričvrstiti na vrh drvenih šipki, koji će poslužiti za popravak gornjeg priručnika.

Zatim, uz pomoć noža, izrežite plastične ploče s potrebnim oblikom i naizmjence ih učvršćuje na dnu i vrhu početnih profila. Niži spoj može se maskirati pomoću vanjske ploče.

Druga mogućnost zaslona može biti ekrana od opeke, jer se polaganje može napraviti bilo koji oblik, a zatim ga ponovno ugovoriti s mozaikom ili pločicom. Ali takav se zaslon mora izgraditi prvo, a zatim instalirati kupaonicu na njega.

Čitaj više