Visina vrata ne može u veličini otvora

Anonim

Da bi se smanjila ugradnja vrata u privatnim kućama, kupkama i raznim gospodarskim zgradama, preporučljivo je kupiti gotove blokove za vrata sa standardnim veličinama. Tvornički proizvodi mogu biti izrađeni od različitih materijala, uključujući čelik ili plastiku, od prešanog kartona ili polja drva. Da biste instalirali takve blokove, potrebno je imati otvorenost željenih dimenzija. Jedinica bi trebala biti u otvaranju točno točno, velike praznine su nepoželjne. Prilikom odabira gotovog bloka vrata zadatak je izračunati veličinu otvora za svaku opciju. , Kao osnova, pri izračunu dimenzija uzimaju dimenzije. Željenog prosvjetljenja prosvjetljenje je odabrano od strane vlasnika ili dizajneri u fazi projekta. Luksuz je otvor, vidljiv fizički (otvor u svjetlu). To je ta fizička vrijednost koja se mjeri prilikom kretanja kroz vrata ukupnog namještaja.

Visina vrata ne može u veličini otvora

Dijagram bloka vrata i otvaranja.

Često, kada se popravlja, potrebno je riješiti povratne informacije - na otvorenim vratima postojećih vrata koje trebate odabrati prikladan blok vrata u trgovini.

Blok i otvaranje vrata

Visina vrata ne može u veličini otvora

Dijagram mjerenja vrata.

Tijekom popravaka najčešće koristi ponude trgovina koje idu prema kupcima i imaju proizvode u skladištima koristeći najveću potražnju. Prodavači mogu imati pomoć. Problem ispravnog izbora bloka je da tvornički proizvodi imaju određene dimenzije.

Vrata po narudžbi su skuplje, ali ponekad je ova opcija neizbježna, posebno u popravcima i rekonstrukcijama starih zgrada. Ako ne možete pronaći sličan proizvod, onda postoji potreba za blago smanjivanjem ili povećanjem otvaranja u veličini postojećih vrata. Povećanje visine vrata najčešće je nemoguće.

Izračun željene veličine otvora zahtijeva određeno znanje. Posebno je potrebno točno izračunati njegovu visinu. Pogreške sa širinom ispravljene, budući da širina nije strogo ograničena podrškom strukturom. Prijevoznik skakač ne može uvijek biti podignut gore kako bi se povećala visina otvora. Potrebni su veliki troškovi i za ponavljanje razine čistog poda. Mnogo je jeftinije odabrati vrata manje visine, ako postoji neka rezervi u visinu. Obično visina, kao i širina standardne stolarije, mijenja više od 5 cm.

Članak o temi: laminat škripe: što učiniti bez parsiranja i kako eliminirati

Vlasnici privatnih kuća imaju mnogo mogućnosti za odabir vrata domaće i strane proizvodnje. Standardna linija dimenzija granica vrata mogu se malo razlikovati, jer ovise o istim ergonomskim parametrima. Najvažniji parametar za vrata je prosječni ljudski rast. Standardna visina vrata vrata je 2 m, može biti nešto više ili manje ovisno o želji kupca.

Visina vrata ne može u veličini otvora

Mogućnosti instaliranja vrata.

Za jedan vrata, standardni platno vrata mogu imati širinu od 600 do 900 mm. Obično izbor širine otvaranja ovisi o tome što će se izraditi namještaj. Na primjer, za unutarnja vrata često se odabire veličina weba 800 mm. Za ulazna vrata, širina se obično odabire 900 mm. To je veličina standarda standardnih vrata koja su okrugla znamenka, a ne veličina lumena vrata. Veličina lumena vrata je korelacirana s veličinom vrata prijenosa otprilike.

Izbor bloka vrata ne utječe na debljinu zidova. Za unutarnja vrata, standard pretpostavlja debljinu particije 75 mm, ali debljina zida može biti bilo koja. Ako je debljina zida drugačija, tada se koristi dobro, ili platforma je postavljena samo s jedne strane, s druge strane, može postojati nagib. Hladnjak, dobar bar i kutija moraju biti izrađeni od jednog materijala, ne razlikuju se u boji. Spavanje je obično jednako sa zidom. Na primjer, nagib u kupaonici se može obrezati pločicom.

Tehnički razmak

Visina vrata ne može u veličini otvora

Standardi veličine vrata i otvora prema GOST i Snu.

Prilikom izračunavanja bit će potreban koncept tehničkog odobrenja. To su praznine na podu između vrata i kutije, između njega i poda. U tom slučaju ne ovise o stupnju površinskog tretmana proizvoda, već su prihvaćeni po iskustvu ili tradicionalno. Praznine na svakoj strani platna su različite. Njihova veličina ovisi o dizajnu, kvaliteti izvršenja, pa čak i od vrata vrata. Poznato je da borove strukture imaju nestabilne dimenzije. Ako su stolarijski proizvodi napravljeni od mokrog drva, onda se s vremenom su u kutiji, disali. Za takva vrata, praznina za ugradnju brave prihvaća se do 4 mm. Za moderne visokokvalitetne vrata (metal ili od drugih materijala), može biti manje. Obično je razmak od strane petlje mora biti 2 mm. Ako postoji prag, tada je 3-5 mm dopušteno između njega i krpe za vrata. Za unutarnja vrata bez praga, jaz ne bi trebao biti više od 1 cm. Manje od 7 mm nije učinjeno, osim ako ne postoji poseban uvjet za nepropusnost.

Članak o toj temi: Instalacija prozora i padina s vlastitim rukama

Ugradnja sredstava

Visina vrata ne može u veličini otvora

Tablica odgovarajućih otvora vrata i vrata.

Montažne praznine su potrebne kako bi se slobodno ugradili blok vrata u otvor, a zatim možete zatvoriti zglobove montažne pjene. Montažna pjena - moderan materijal. Ranije, u tu svrhu, korišten je bar, cementni mort. Ovisno o metodi kućišta, to bi moglo biti prikladnije. U tom slučaju, veličina praznina sklopa izrađena je od uvjeta moderne građevinske tehnologije.

Važno je točno znati veličinu poprečnog presjeka kutije za razumijevanje, ovaj blok vrata je prikladan u postojećem otvaranju ili ne. Moderne standardne kutije za vrata imaju određene veličine.

Minimalna debljina četvrtine kutije je 25 mm. Za prag se ta veličina može smanjiti, jer se pragovi obično izvode iz čvrstog stabla. Trenutno rijetko stavljaju pragove u apartmane. Ponekad se stavljaju na ulaz u kupaonice. Kutija se sastoji od tri dijela, ne računajući prag. Montažne praznine ostaju između vertikalnih detalja kutije i zidova, 10 mm na svakoj strani. Gornji montažni šavovi obično trebaju biti standardni 10 mm (osim otvaranja u Sirubi).

Optimalne montažne praznine obično ne prelaze 1 cm ako se otvori formiraju u zidovima opeke, betona i drugih gustih materijala. Za rezače potrebno je dodatno zalihe za skupljanje od 5 cm dnevnika, tako da će visina otvora biti više od 4 cm.

Okvir za rezanje pri instalaciji

Ako postojeća visina otvaranja nije dovoljna, onda ne samo vertikalne police kutije pod njegovim veličinom, već i samom platnu, ako dopušta njegov dizajn. Svi završeni blokovi vrata imaju zalihe u visini kutije. Ovo pravilo se ne odnosi na PVC proizvode i metalne proizvode. Višak visine okvira je izrezana kada su vrata instalirana. Kutija je instalirana izravno na net katu. Ako je pod neujednačen, razlika se kompenzira visinom kutije, tako da nikada nisu smanjili kutiju kutije jedan po jedan mjerenje. Tehnologija ugradnje vrata u Sirubi ima svoje specifičnosti. Potrebna je naknada požara sedimenta, to se radi zbog rezerve otvaranja u visinu. Osim toga, kutija se ne može pričvrstiti izravno na zidove.

Članak na temu: visina postolja: Standardni uzorci i veličine

Zašto izrezati list vrata?

Prilikom odabira prijenosa vrata potrebno je uzeti u obzir mogućnost njegove spojnice, jer se vrata ne mogu stati ni s minimalnom debljinom kutije. Potreba za obrezivanje nastaje ako je visina otvora premale, ne postoji dionica u visini. Naručivanje pojedinog proizvoda je preskupo, tako da se platno vrata ponekad posjećuju. Proces bi se trebao dogoditi pod kontrolom iskusnih stručnjaka koji su upoznati s tehnologijom za proizvodnju stolarije.

Graditelji ponekad izrezuju čak i slabih listova vrata od lijepljenog kartona u nekoliko mm, smanjujući njihovu snagu i životni vijek. Tako da se takva potreba nije dogodila, potrebno je ispravno odrediti visinu otvaranja u fazi projekta. Za to čine izračune na dostupnim gotovim blokovima. Za ove izračune, znak kratkospojnika određuje se iznad otvaranja i oznake netting. Promjena ovih oznaka dizajna tijekom procesa izgradnje ne može se smanjiti visina otvora. Rezultat pogreške će biti opći porast procjena za izgradnju.

Čitaj više