Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolova?

Anonim

Da biste ukrasili sobu, možete koristiti različite tehnike, predmete i pribor. Zavjese iz perli, koje se razlikuju u vanjskoj atraktivnosti, profinjenosti, daju interijeru više popularan. Prozori s takvim zavjesama prolazi više zraka i svjetla, stvoriti neobičnu igru ​​svjetla, udobnu atmosferu u kući. Kako napraviti zavjese iz perli? Za rad bit će vrlo najjednostavniji materijali - to je ribolovna linija, suspenzija i vijenac. No, prvo morate napraviti shemu buduće zavjese, na kojem će se označiti sve veličine, lokacija pojedinih elemenata, pričvršćivanje u strehe.

Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolova?

Zavjese iz perle opet na vrhuncu popularnost, čine ih vrlo jednostavnim, dovoljno da imaju kuglice, ribolov liniju i vijenac.

Sorte zavjesa iz perli

Sve zavjese, za proizvodnju koje se koristi kuglice, može se klasificirati prema takvim znakovima:

Po materijalu

Privjesci koji se koriste za proizvodnju mogu biti izrađeni od stakla, plastike, drva, metala i drugih stvari. Primjenjuje se čak i prirodno prerađeno kamenje. Popularne keramičke suspenzije i proizvodi iz takozvanog hladnog porculana su popularni kod vlastitih ruku.

Mjesto gustoće

Na niti se svi elementi mogu pričvrstiti na drugačiji način. Korak zrna ovisi o tome kakav bi oblik trebao uzeti zavjesu nakon što visi na viječuru.

Za otvore vrata, guste zavjese su prikladne i za prostor za zoniranje, bolje je odabrati gotovo prozirne platnene koje preskočite svjetlo.

Do uporabe

Sve zavjese iz lopti i suspenzija mogu se koristiti za različite svrhe. Najčešće je to svjetlo zavjese za Windows, mogu uzeti različite oblike. Možete napraviti modele s kratkih, pokrivajući samo vrh prozora i do duge do poda. Zavjese s velikim staklenim i keramičkim perlicama mogu se koristiti kao canter, i bolje je uzeti svijetle staklo, koje su otporne na toplinu, vlagu, par.

Članak o toj temi: Kako pokriti s lakiranim drvenim vratima kako bi je vratio za stari izgled

Metodom pričvršćivača

Kao osnova, koristi se tanka i trajna žica ili ribolov linija, ali također možete uzeti izdržljive metalizirane niti koje vam omogućuju prikupljanje trajne mreže od lopti. Za dnevne sobe, baldakhinov, zoning zavjese, možete koristiti svijetle i bijele vrpce na kojima su pričvršćene perle. Takva opcija je složenija, ali rezultat je strašan.

Gdje mogu objesiti zavjese iz perli?

Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolova?

Kuglice kruga zavjesa.

Zavjese iz perli mogu se koristiti u bilo koju sobu, savršeno će se uklopiti u bilo koji interijer, stvoriti potrebno raspoloženje. Crystal je savršen za romantičnu spavaću sobu, ali za moderan dnevni boravak i kuhinju, mogu se koristiti raznobojni privjesci neobičnog oblika plastike. Za sobu, koja je uokvirena u crno-bijelim bojama, morate koristiti zavjese od svijetlih bogatih loptica, oni će stvoriti potreban naglasak. Za etnički stil, najbolje je koristiti perje, drvene elemente, školjke, pa čak i papirnate oblike, folije kao suspenzije.

Potrebno je koristiti takve zavjese u slučaju kada je potrebno malo prostora za istovar. To se odnosi na otvora vrata i prozore. Umjesto masovnih vrata i teških zavjesa, koji samo skupljaju prašinu i zauzimaju mnogo prostora, bolje je koristiti lagane i elegantne niti s suspenzijama. Izvrsne prikladne zavjese iz zglobova za zoniranje. Previše dnevni boravak ili spavaća soba će se potpuno transformirati, postat će funkcionalnije i udobnije.

Postupak za proizvodnju zavjesa iz perli

Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolova?

Proizvodnja zavjesa na lancu perli.

Napravite zavjese s kuglicama vlastitim rukama vrlo jednostavnim, čak možete privući djecu na takav posao, koji će biti sretni da voze svijetle šljunak na ribolovnoj liniji. Takav rad zahtijeva malo strpljenja i točnosti. No, rezultat će pogoditi bilo koji, potrošeno vrijeme će se isplatiti nakon neobičnih, elegantnih i sofisticiranih zavjesa će ukrasiti prozore ili sobu.

Da biste napravili zavjesu, morate pripremiti takve materijale:

  • stezaljke za suspenzije za pričvršćivanje;
  • kuke koje se koriste za izradu nakita naušnica;
  • metar;
  • ručnik;
  • kliješta;
  • kliješta;
  • Suspenzija i kuglice potrebne boje i veličine, oblika. Oni mogu biti izrađeni od različitih materijala (naočale, plastike, keramike, drva itd.). Takve kuglice mogu se kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj ili građevinskoj trgovini. Izbor perli i suspenzija u potpunosti ovisi o tome što će biti zavjese, koje je potrebno;
  • Žice na kojima će se kupuje kuglice. Možete uzeti tanku, čvrstu ribolovnu liniju s kojom je lakše raditi;
  • Da biste dobili neku ozbiljnost niti, možete koristiti posebne ključne prstenove za nakit. Njihova cijena je mala, ali je izbor velik.

Članak na temu: Kanzashi za zavjese Učinite to sami: Masters Savjeti

Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolova?

Proizvodnja zavjesa na ribolovnoj liniji od perli.

Potrebno je početi stvarati skicu iz perli. Ako su kuglice već dostupne, onda možete izvršiti suđenje niti, vidjeti kako su pojedinačne boje i obrasci kombinirani. Za veću milost možete dodati duge elemente, posebne upletene kuglice. Svi primljeni podaci trebaju biti zabilježeni na papiru, za niti za crtanje sheme montaže koja će uključivati:

  • podatke o duljini niti;
  • mjesto kuglice određene veličine;
  • Korak niti.

Na temelju takve sheme, možete izračunati potrebnu količinu materijala, dok je osnovni korak najbolji za 6-7 cm. Korak parametri će ovisiti o uzorku, veličini pojedinačnih stavki.

Ako je sve spremno, možete prikupiti grafikon s kuglica vlastitim rukama. Ovaj rad nije tako kompliciran, iako zahtijeva strpljenje. Potrebno je početi s odabirom mogućnosti pričvršćivanja perli na liniji za ribolov. Obično se primjenjuje najlakši, ali vrlo pouzdan način. Ribolov se vrši kroz rupu jedne lopte, nakon čega je napravljena petlja i ponovno prolazi ribolovna linija kroz ovu rupu. Ali postoje i posebne stezaljke koje čvrsto pričvršćuju glavnu kuglicu na željenom mjestu. Zove se crimpa.

Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolova?

Umjesto perle, možete koristiti višebojni gumbi.

Morate početi na jednoj niti, postupno ojačati kuglice na njemu. Ne morate previše objesiti, jer će zavjesa biti preopterećena i teška. Učvršćivači se mogu izvesti jedna od predloženih metoda:

  1. Sve suspenzije su pričvršćene na jednoj visini kako bi napravili glatki uzorak. Kuglice mogu biti monofoni ili boja - sve ovisi o fantaziji.
  2. Privjesci su pričvršćeni na različitim visinama, obično se kuglice različitih promjera koriste za to, boje, prikladne perle u obliku figura, lišća.

Dno svakog niti treba vući s velikom loptom. To će omogućiti da se ribolov ne okrene, već točno visi. Kraj čvrstog ribolov kuke za pričvršćivanje niti na strehe je pričvršćen na drugi kraj. Nakon što je kuka savijena na takav način da se nit ne klizi kada se koristi.

Članak o temi: Dekor bačva za vodu u zemlji (15 fotografija)

Kako se brinuti za zavjese?

Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolova?

Umjesto ribarske linije, možete koristiti vrpce - učinak će biti zapanjujuće.

Nije tako teško napraviti kameru iz perli, ali to je mnogo problematičnije za to. Problem je u tome što se prašina nakuplja na brojnim perlicama i staklama, što ne samo da izgled ne pogorša, već i negativno utječe na zdravlje. Najčešće se takve zavjese preporučuju čišćenju s konvencionalnom četkom. Ali što učiniti s ozbiljnijim onečišćenjem, osobito u kuhinji i balkonu? Morate koristiti soap rješenja i posebne salvete. Međutim, ova metoda čišćenja primjenjuje se na plastične i staklene perle, papir i drveni proizvodi ne mogu se isperiti na sličan način. Koristi samo četku, ako je moguće - usisivač na slabu modu.

Eajevi odozgo iz prašine su omotane vlažnim ulkinima, potrebno je to učiniti pažljivo, jer oštar push može jednostavno ometati cijeli dizajn. Za čišćenje je lako, potrebno je redovito nositi, tanki sloj prašine je mnogo lakše ukloniti od godišnje akumulacije.

Danas, zavjese iz perli koriste se za unutrašnjost. Oni su prozirna i prozračna zavjesa, koja nije izrađena od tkanine, ali iz perle napržena na liniji ili niti. Postoje mnoge vrste takvih zavjesa, mogu se lako napraviti vlastitim rukama, koristeći staklene okvire i perle iz plastike, keramike, drva, metala, papira. Zavjese su dobivene svijetle i vrlo elegantne, mogu se koristiti kao glavni za prozore, vrata, za zoniranje bilo koje sobe.

Čitaj više