Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

Anonim

Međutim, nestandardna arhitektura kuće ili apartmana ponekad se divi dizajn dizajnera i donosi neke neugodnosti - na primjer, prozori neobičnog obrasca teško dekoriraju. Ipak, bilo koji otvaranje ne bi trebao biti prazan - važno je samo odabrati odgovarajuću "odjeću" i zavjese na kosi prozore, ispostavilo se da je umjetničko djelo s konfiguracijom. Kako to učiniti - opisano u nastavku.

Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

Prozor spit

  • Kako šivati ​​sebe
  • Vrste zavjesa za otvorene prozore

    Obično su nestabilne strukture prozora u potkrovlju, studijima, mezaninima i drugim sobama na vrhu kuće. Rijetko su potpuno nepravilni oblik, češće - trokutasti, trapezoidni.

    Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

    Koje su značajke zavjese na Cocoon Windows u ovom slučaju:

    1. Posebna montaža. Nemoguće je dopustiti valjanje krpe. Prstenovi, kuke ostaju nepomični na kornično zabilježeni u kosim otvaranju. Ako luk strši kao nestandardni oblik, onda će ga ukrasiti posebnim opcijama.
    2. U pravilu, kosi prozori su mali. Povećajte ih na račun obrasca i višeslojnog gartin. Oni su uvijek na podu.
    3. Lambrequins pomaže sakriti nesavršenosti otvora, valjanih ili rimskih verzija, naprotiv, bit će naglašena.
    4. Zavjese su najbolje odvezene u nestandardne prozore u seoskoj kući, ako izvršite njihovu prirodnu tkaninu, lako se zamislila. Len i pamuk su izvrsna rješenja.

    Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

    Vrsta tkanine, boje i dizajna Gardin Važno je odabrati sobu u svrhu sobe..

    Obično su ti otvori u spavaćim sobama i djeci. Kabineti i zimski vrtovi nisu iznimka.

    Za spavaću sobu

    S obzirom na imenovanje prostorije za osobni prostor i rekreaciju, odaberite odgovarajuće tkanine - svjetlo, ali u isto vrijeme obavljajući funkciju zatamnjenja. Standardni vrt se formira pod asimetričnom otvorom.

    Boje umirujuće - tamne, zelene, plave boje. Zavjese za djevojku na kosim prozorima dobrodošli nijanse ružičaste boje, ali klasična crvena ne može biti dopuštena - to utječe na nestabilnu dječju psihu.

    Članak o toj temi: Kako opremiti balkon u stilu potkrovlja

    Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

    Dnevni zavjese

    Rijetko, ali najveća soba također ima nestandardne otvore. Njihova veličina razlikuje se od tavanskih opcija je trapezoidni oblici, mezanin - s polukružnim jahanjem. Zavjese prilagođene u kosu - ovdje se ne uklapaju. Bolje je da su to tradicionalne višeslojne platnene, ojačane oblikom prozora. Gurnite ih za normalan pregled i rasvjeta u sobi s prirodnim svjetlom, dekorativni pickup će pomoći.

    Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

    Dnevna soba

    Vertikalne rolete

    Instaliran u otvor prozora na drugom ili potkrovlju, ako postoji izlaz na balkon - dovoljan prostor će omogućiti popravak neobičnih sjenila. Boja bijela, siva, plava - sve što kombinira s prirodom, zrakom i nebom. Dekorativni lanci koji odustaju takve zavjese ne bi trebali kontrastirati s zajedničkom pozadinom.

    Non-standardni modeli zavjese stječu ili se šivate. Neka ih ne su teže od običnih zavjesa, priložene su upute.

    Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

    Kako šivati ​​sebe

    Točan uzorak i vlastita fantazija bit će potrebna - glavni alat za dekorator vlastitog doma. Osim rezanja tkanine, važno je kupiti i pravilno šivati ​​kosi beyk na zavjesu - to će učiniti rubove uredno.

    • Prije kupnje izračunajte željenu količinu tkanine. Učinite ga samo na školskom znanju - kosi linije formiraju trokut, koji se lako pretvara u kvadrat ili pravokutnik, izračunajte njegovo područje i podijelite na dva jednaka dijela. Dodavanjem nekoliko centimetara na tretman tkiva, izračun zavjesa za prozor s jahonjem za kosi može se smatrati kraj.
    • Zatim uzmite stečenu tkaninu ili napravite uzorak, ako je konfiguracija ne-standardnog prozora mnogo složenije. U ovom slučaju, rez se primjenjuje na put, drape i pogled na rezultat - ako je zadovoljan, nastavite na rez.

      Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

    • Nije dovoljno bijedno tkivo dovoljno pucalo za savijanje šavova na mjestu vezivanja na strehe. Preostale opcije zahtijevaju punu obradu. Ako su padajući nabori previše tanki, tretiraju se s overlokom. Guste zavjese zahtijevaju šivati ​​kosi beyk. Osim funkcije izrade rubova, ona će ih uzeti gore, i neće se okretati.

    Članak o toj temi: Slate - Karakteristike, opseg, ugradnja

    Lako je pucati - u presavijeni u pola ruba tkanine je umetnut, oduzima ako je potrebno i dodirnuti na pisaćem stroju. Ova metoda se zove brza. Kolibri beyk je potrebna za formiranje dekorativnog, kontrastirajući s glavnom bojom zavjesa tonova.

    Drugi način za šivanje kosi Beyka na zavjese je kako slijedi: Slikan je hladnim željezom, a linije su položene u dvije faze - prvo do ruba oblikovanog materijala, a zatim nakon petre. Metoda je pouzdana i rubovi platna ostaju uredni čak i nakon brojnih stirika.

    Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

    • Ovisno o vrsti pričvršćivanja, traka za zavjesu za formiranje petlji pričvršćena je na konturu.

    Višestruke verzije nadstrešnice koriste se kao držači. Osim toga, štapovi kao takve ne mogu biti - za fiksiranje, dekorativni nokte, koriste se nokti punjeni otvorenim krugovima prozora. Loplje koje privlače zavjese ili izdužene kabelima iz tekstilne vrpce jednostavno ih stavljaju. Metoda je dobra ako u budućnosti vlasnici neće htjeti promijeniti zavjese.

    Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

    Često se koristi jednostavna traka na Velcro. Za to, jednostavna nadstrešnica su napravljene u obliku drvene šipke, kladila na unaprijed određeni segment tkanine, koji je improvizirani vijenac okrenut i popravi ga na zidu. Na gotovim modelima zavjesa, drugi dio trake je ušiven i zavjese imaju na mjestu. Ova opcija je istaknuta udobnost - možete promijeniti ili izdvojiti u bilo kojem trenutku.

    Pogledajte video dizajn

    U zaključku, možemo reći da kosi prozor nije razlog da bude uznemiren ili pristup poznatom dizajneru, uz zahtjev za povlačenjem nestandardnog otvaranja. To se može učiniti čak i na početnici. Ostaje samo odabrati materijal. Osim toga, vlastiti rezultat zadovoljava oko svojom ekskluzivnošću i novosti - možete biti sigurni da se takva zavjesa ne može ispuniti.

    Članak na temu: Koja vrata biraju u hodniku: opcije na fotografiji

    Čitaj više