Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Anonim

Svaka djevojka, bez obzira na njegove godine, voli lutke. Oni su tako lijepi i različiti: mekana krpa, gumena, plastika. Mogu se nositi u svim vrstama odjeće, češlja i napraviti frizure. Sada su igračke postaju sve popularnije, postaje pravi trend. Štoviše, rad na njima bit će brzo, a što je najvažnije - zanimljivo i jednostavno. Lutka pletena s kukičama postat će prekrasan dar za svako dijete.

Možete dati let vaše fantazije, odabirom, od kojih niti će napraviti lutku (akril, pamuk), koji punilo odabrati, koja će boja biti vaša kreacija. Iza tog procesa možete saznati svoju kreativnost i potencijal.

Gdje početi

Prije svega, potrebno je odrediti kakvu lutku želi vidjeti na kraju posla. Sada postoje mnoge gotove sheme u kojima postoji potpuni i razumljiv opis, ručne i radne sheme. Sheme spremne ne mogu se koristiti, stvoriti nešto svoje. Dođite s odjećom za nju: šivati ​​ili vezati haljinu, suknju, šešir, sundress, kombiniraj, cipele i bilo koji drugi pribor. Iskusni igle mogu napraviti lutke poput cipela ili kućnih papuča. Sve će ovdje ovisiti isključivo iz vaše mašte.

Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Koje će vještine morati stvoriti lutku:

  1. Potrebno je ovladati tehnikom pletenje prstena amiguruma, jer je upravo sve elemente malih igraških igračaka. Zahvaljujući ovoj tehnici, baze okruglog dijelova dobivaju se bez rupe. I izgleda mnogo opreznije.
  2. Potrebno je znati kako plesti bez podizanja petlje spirale. Prilikom pletenja s petlji za podizanje ostat će šav. Kada se može skrivati, na primjer, ispod šešira ili kose lutke, u tome ne postoji ništa strašno. Ali na nogama ili ručkama šava ne izgledaju profesionalno.
  3. Odlučite koje oči želite napraviti vašu lutku. Oni mogu dati osobitost i realizam vašeg stvaranja. Možete kupiti gotove oči ili kuglice u trgovini, pogodan je za početnike igle. Ali na potpuno drugačiji način, izgledat će kao posebna tehnika ili vezenje oko.
  4. Ako odlučite stvoriti kostursku lutku, dodatno ćete morati ovladati žicom.

Članak na temu: pahuljica - papirna balerina: predložak s dijagramom i fotografijom

I što je najvažnije, uvijek slijedi raditi s željom i izvrsnom raspoloženjem.

Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Odabir pređe

Prvo morate odabrati niti. Danas postoji vrlo velika raznolikost niti. Ovdje su osnovni, pogodni za pletenje lutke:

  1. Najpopularniji, koji uključuje 45% poliacryl i 55% pamuka. Iz ove niti možete povezati sve elemente odjeće i samog lutke. Ne okreće se, ne rasteže i dovoljno meka;
  2. Merceriziran 100% pamuk. Tema je glatka, lagano treperi, čuva oblik vrlo dobro. Platno se ispadne i izgleda ne grubo. Mercerized pamuk pri stvaranju odjeće za lutke treba biti plesti slabiji, kao što može ustati s udjelom. Neće biti potrebno za odjeću igračaka;
  3. Pamuk Steich. U ovoj pređima do pamuka doda se 2% lira. To je zgodno za plesti, ali ne biste trebali ispuniti usku igračku. Platno će doći pri punjenju i na kraju će izgledati uredno;
  4. Tu su i teksturirana pređa. Pamučna trava, pređa s vunom u sastavu, pređa slična tkaninu. Važno je da za početnike nije vrlo prikladan materijal, petlja je teško rastegnuti i ponovno izračunati.

Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Proces pletenja

Razmislite o majstorskoj klasi kako biste stvorili neobičnu i izvorne lutke s ružičastom kosom. Dobit će malu veličinu, tako da će pređa malo potrošiti.

Materijali će biti potrebni:

  • Teme (koralj, ružičasta, to je moguća i narančasta, siva, zelena i bež - blizu tjelesnog);
  • kuka (1,5-2,5 mm);
  • punilo. Jedan od najjednostavnijih vune i prirodnog punila (dlake, vune), ali već se praktički ne koriste. Najbolja opcija će biti sintetička i holofibera;
  • oči. Možete koristiti gotove kupljene, obične gumbe ili se povezati;
  • Pribor. Koristite bilo koji po vlastitom nahođenju: kosa guma, ukosnica, cvijeće, torbu.

Napomena! Ova lutka može se mijenjati frizure (pletenice pigtails, čineći repove), što je bezuvjetno plus.

Okrenimo se na dijagram i opis lutke pletenice kod kuće s vlastitim rukama.

Članak na temu: Arana okreće: sheme s opisom džempera za muškarce s fotografijama i videozapisima

Prvo, glava se dodiruje za lutku.

Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Tada se tijelo i noge uklapaju.

Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Onda plesti ruke.

Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Zatim biste trebali povezati čizme za lutku.

A završna faza će biti pletenje haljine i pričvršćivanje kose na glavu lutke.

Lutka pletena s kukičama: sheme s opisima za početnike

Rad na proizvodnji vaše jedinstvene lutke je dovršena! Molim vas, ugodite svoje dijete s novom prekrasnom lutkom.

Video na temu

Čitaj više