Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Anonim

Kako instalirati vijence za zavjese? Ovi elementi interijera trebali bi se skladno uklopiti u prostor, odgovarati odabranom stilu, dopuniti ili donekle kontrast. Raznolikost materijala za zavjese, koji je predstavljen u trgovinama, može uzrokovati određenu konfuziju od potrošača, kao i izbor vijenca za njih. Kada konfiguracija i vrsta svih ukrasnih elemenata, kao i tekstilni materijali, koji će se koristiti za ukrašavanje otvora prozora, postavlja pitanje kako instalirati strehe zavjese. Ovaj se postupak može samostalno obaviti pomoću potrebnih alata i primjenom nekompliciranih vještina.

Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Vrste zavjesa za zavjese.

Vrste vijenaca za zavjese

Eavi se mogu podijeliti na nekoliko parametara, među kojima je proizvođač materijal, vanjska konfiguracija, metoda pričvršćivanja.

Materijal koji je korišten u proizvodnji vijenca:

  • metal;
  • plastika;
  • drvo.

Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Upute korak po korak za instaliranje okruglog vijenca.

Prema metodi proizvodnje, vijenac je niz ili vreći. Treba imati na umu da korištenje modnih modela uzrokuje neugodnost tijekom daljnjeg rada. To je zbog činjenice da metalni niz, koji je temelj ove strehe, nije prikladan za uporabu u prostorijama s visokom vlagom. Ako je potrebno koristiti ovaj model modela pričvršćivanja zavjesa, metal mora biti obloženi posebnim prskanjem, koji će biti otporan na dugotrajnu izloženost vode, pare, itd. Bagentar zavjese se primjenjuju šire i prikladno dovoljno kada je instaliran.

Zavjesa zavjese mogu biti za:

  • zid;
  • strop;
  • Ili bez obzira na površinu.

Konsporentni dizajni mogu biti:

Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Shema pričvršćivanja željezničkih vijeca za zavjese.

  • Jedan red na koji se mogu smjestiti samo 1 serija ukrasnih prozora;
  • dvostruki red, možete objesiti zavjese i zavjese ili drugu kombinaciju 2 tekstila za Windows;
  • Tri red, gdje možete postaviti nekoliko vrsta zavjesa, zavjesa i drugih elemenata.

Ovisno o obliku prostorije, proizvođači streha nude potrošače proizvoda:

  • okrugli oblik;
  • teleskopski uređaj;
  • reljefni oblik;
  • Vrsta profila;
  • posebni, koji su dizajnirani za pričvršćivanje rimskih zavjesa ili sjenila;
  • obrazac bageta.

Članak na temu: Apartman dizajn 43 m2.

Neki od njih imaju svoje značajke instalacije, ali uglavnom su sve strehe montirane gotovo isto.

Alati, materijali, ugradnja nijansi

Da bi se instalirali vijenac, potrebno je pripremiti takve alate i materijale kao:

Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Montažnu shemu string vijenca.

  • stepladder ili stubište, koji će biti stabilan i pružit će udoban pristup mjestu zavjesa;
  • Električni perforator ili vježba, ovisno o materijalu zida ili stropa;
  • bušilice potrebnog promjera, čija je veličina određena vrhovima za pričvršćivanje;
  • rulet, olovka;
  • Razina zgrade kojom se horizontalno provjerava tijekom rada;
  • Dowels, nesebičnost.

Kako bi se osiguralo pouzdano pričvršćivanje streha, a također i ako se planira objesiti dovoljno znojenje zavjese, možete dodatno koristiti posebnu epoksidnu smolu ili tekuće nokte. Dodaju se u rupu prije stavljanja dowla. Nakon smrznutog, formira se čvrsta i pouzdana veza, koja je sposobna izdržati značajno opterećenje.

Prije početka instalacije vijenca morate označiti i provjeriti kako se slobodno prozor može otvoriti nakon završetka zatvarača. Ako je vijenac spriječio kretanje okvira prozora, potrebno je razmotriti mogućnost instaliranja drugog modela ovog dekorativnog elementa.

Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Ugradnja gornjeg vijenca na stropu.

Da bi zavjesa visjela na vijence, izgledala je skladno, potrebno je da je ležala na prozorskoj dasci i nalazi se pokraj njega. Za to je veličina nosača koje su pričvršćene na zid bili dulji od izbočenog dijela prozora. Ako se instalacija izvodi na stropu, postavljanje vijenca treba premjestiti na potrebnu udaljenost. Provjerite buduće mjesto zavjese u odnosu na prozorske prozorske da može koristiti visak.

Duljina vijenca određuje se na temelju veličine otvora prozora. Mora se povlačiti na istoj udaljenosti od oba ruba prozora. To će vam omogućiti da spasite geometriju sobe ili da ga poravnate s njom, ako je potrebno. Ako se strehe smjesti duž cijele dužine zida, veličina otvora prozora nije važna. Ova lokacija dekorativnog elementa za pričvršćivanje zavjese izgleda najsnažnije ako se prozor nalazi u sredini zida ili zauzima većinu toga.

Članak na temu: Električni topli kat ispod pločica - Tehnologija polaganja kabela i tepiha za grijanje

Ugradnja vrećice: preporuke

Ugradite kružnog vijenca samo nakon što je označena njegova lokacija.

Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Shema zidnog zidnog vijenca iz aluminijskog profila.

Ako duljina trake premašuje 2 m, tada je prisutnost srednjeg pričvršćivača obvezna. To će izbjeći opuštanje zavjesa u budućnosti i oštetiti vijenac kao rezultat toga. Poželjno je da se elementi s kojima se napravi instalacija zavjesa. Tada neće biti potrebno ukloniti ga iz vijenca da ga ukloni u cijelosti.

Nakon završetka oznake s olovkom i ruletom, pripremljena je preliminarna montaža na otvaranju okvira prozora, kao i mjesto zavjesa u odnosu na prozorske prozorske prozora, možete početi bušiti površinu na kojoj će se pričvrstiti strehe , Ovaj rad se izvodi pomoću bušilice s vježbom koja odgovara vrsti zidnog materijala ili stropa. Prvo izbušite prvu rupu.

Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Odgovarajuća shema za zavjese.

Pre-visini vijenca i uz pomoć razine izgradnje provjerite ispravnost oznake za drugu rupu za zatvaranje. Zatim uklonite traku i izvedite rupu. Nakon toga, tiple su vođeni, za koje možete unaprijed primijeniti mali sloj epoksidne smole. Nakon njezine ulijevanja na vijke za samo-tapkanje, zagrade strehe su fiksirane.

Da bi se dizajn konačno prikupio, potrebno je pretvoriti bar u montažne prstenove nosača. To se radi nakon što će se staviti sve prstenove za vješanje zavjesa. Nakon trake će se trgovati, dekorativni dekoracije objesiti na njezine ciljeve, koji će biti dodatna brava na mjestu. Nakon toga, možete nastaviti visiti zavjese.

Vrsta montažne tračnice vijenca

Ova vrsta privitka zavjese je prilično novo i moderno rješenje. Glavna prednost ove Karnis je neograničena duljina, koja se može mijenjati dodavanjem ili uklanjanjem dijelova, te skrivenom položaju montaže zavjese. Osim toga, sposobnost ukrašavanja dijela lica strehe s najrazličitijim materijalima omogućuje vam da ga stavite u bilo koji interijer.

Članak o temi: Wallpaper Creme boje

Odgovara za zavjese: Kako instalirati?

Shema pričvršćivanja elektrofiliranog sustava kardinira.

Takve su strehe opremljene elementima pomoću kojih se može instalirati cijeli dizajn. Osim toga, restriktivni elementi koji ne omogućuju zagrade da se objele od zavjesa nadilaze željeznicom na konačnoj lokaciji.

Njegovo pričvršćivanje najčešće je na stropu, što je usvojena metoda instalacije. Međutim, prisutnost nosača u nekim modelima omogućuje vam da ga stavite na zid. Radovi počinju crtanje s olovkom i ruletom. Sljedeće na stropu s vježbom ili perforatorom, ovisno o materijalnom proizvodnom materijalu, obavlja se potreban broj rupa. Nakon toga, zavrnite krajnji dijelovi strehe na posebne zagrade koje se isporučuju u kompletu ili uz pomoć samo-uzoraka. Nakon toga postavljena je tračnica lica. Vijci za podešavanje omogućit će konačnu postavku strehe za veličinu otvora ili zida prozora. Nakon što je ova vrsta posla gotova, možete instalirati krajnje ograničavanje dijelova.

Napetost string vijenca

Metalni niz se koristi kao zatvarač za zavjese. Zamjenjuje bar ili željeznicu u drugim modelima streha. Može se izraditi polimerni kabel, koji ne treba dodatna antikorozivna obrada.

Kabel je dovoljno snažan materijal koji može izdržati značajno opterećenje zavjesa od teških tkanina, na primjer, tapiserija. Ali da se ne odobri, potrebno je izvršiti njegovu napetost.

Set za instalaciju strehe uključuje sve potrebne detalje o instalaciji: nizovi, zagrade za pričvršćivanje, tiple, vijke za samozačaranje, kutije s kojima se javlja napetost.

Nosači su pričvršćeni u dowel, rupe za koje se obavljaju pomoću vježbe. Niz koji je fiksiran posebnom stezaljkom. S druge strane, isti operacija je gotova. Nakon toga se vrši konačni žičani lift. Sljedeće stavlja u dekorativnu kutiju, koja pokriva mjesta za pričvršćivanje niza.

Čitaj više