Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Anonim

Uzrujan problem zasijavanja vrata, osobito drvena, može se dogoditi u više razloga. Korijenski uzroci mogu biti različiti, ali svaka od njih dovodi do činjenice da se vrata ne mogu zatvoriti u cijelo vrijeme, ogrebati pod i potpuno prestati služiti. Položaj je dopušten da to popravi vlastitim rukama.

Zamjena ili podešavanje vrata

Popravak vrata je potrebna s vremenom na bilo koji preklapanje odlagališta.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Funkcionalnost unutarnjih vrata neporeciva

Dizajn vrata nije samo dekorativni element dizajna interijera stana, već i glavnog funkcionalnog dijela, bez kojih je lako učiniti bez ugodnog boravka u kući. Uostalom, vrata su toliko potrebna u zgradama bilo koje vrste odredišta korištenja:

  • štiti sobu od nacrta;
  • dijeli susjedne sobe u odnosu na funkcionalne svrhe;
  • Stvara ugodnu atmosferu i igraju dekorativnu ulogu u stilskom dizajnu.

Ne samo da se vraćaju vrata ne mogu propasti, već i potpuno novi proizvod zbog pogrešne instalacije, skupljanja strukture u cjelini i tako dalje.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Dizajn sklopa preklapanja vrata

U mnogim slučajevima, kućanstva počinju razmišljati o brzoj zamjeni vrata, koji su prestali biti vizualno atraktivni i izgubili brojne funkcionalnosti. Ako postoji pitanje o tome hoće li zamijeniti blok na nešto novo, ili nastaviti s popravkom vrata, onda znajte da čak i neživo unutarnji detalj zahtijeva pažnju i skrb.

Proizvod može zaustaviti užitak iz više razloga koji vam omogućuju da to popravite vlastitim rukama:

  • Leaf vrata iz prirodnog niza drva otišli su pukotine.

Sličan vizualni nerazumijevanje restauratorskog rada ili dekoracije, koji je jednostavno nezamisliv odabrati. Cijeli proces, i restauracija i dekorativna obloga dizajna vrata, reproducirana je vlastitim rukama u uvjetima života s malim financijskim troškovima.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Dekoracija vrata tehničar decoupage i umjetni zadatak

Ako restauracija podrazumijeva solidan popis rada, zatim dešiciranje krila je dopuštena za reprodukciju s vlastitim rukama, a da ga ne uklonite iz petlji: decoupage, slikanje i tako dalje.

  • Dizajn preklapanja se opustio.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Jačanje kutije za vrata

Jačanje korijena vrata također se može obaviti kod kuće. Za ono što je samo vrijedno rastavljati blok s jednostavnim alatom, koji ima svakog domaćeg čarobnjaka, bilo da se pozajmi za kratko vrijeme u susjedstvu. U tom slučaju, može biti potrebno samo ojačati okvir vrata na mjestu ugradnje, povući petlju ili povući platno, to jest, ojačati odvojene ili događaje drvene strukture.

  • Gatty, rezanje glasina i živaca, škripanje.

Kreza otvaranja ili zatvaranja krila je često uzrokovana procesom trenja igala, koji su elementi vrata do vrata. Uzrok violine može se odnositi i loše popraviti petlje u petlju Bruus ili kraj pojasa.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Ulje za podmazivanje ulje

Da biste eliminirali oštar zvuk, preporuča se vidjeti pričvršćivanje petlji i podmazati ih strojevima ili koristiti grafit, čiji komadi umetnite u kvačice za petlje.

  • Vrata blisko.

Članak na temu: Slikanje stropnog postolja pjene: Uputa korak po korak

Vrata se ne otvaraju ili ne zatvara, a problem je skriven u uvjetima unutarnje operacije. Tijekom vremena, bilo koji proizvod iz prirodnog niza drva može se probuditi, odnosno značajno povećati veličinu perimetra. Vrata nisu zatvorena za drugu zbog povrede svoje geometrije: oteklina, vodio, ona je otpustila vrata, petlje su razbijale, kutija je bila slomljena i tako dalje.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Platno vrata ne blizu kraja

Razlozi zbog činjenice da se krila ne odgovara geometriji s kutijom, može biti težina. Ako su vrata rezultirala temeljitom, preporuča se ozbiljno shvatiti pitanje i razgovarati.

Mogući uzroci kvara

Ako je dizajn lagano udario ili lijep, onda slijedeće vizualne okolnosti funkcionalne aktivnosti bloka ukazuju na to:

  • Prvi svjetlo gubitak kamila vrata, zbog činjenice da su vrata slabo zatvorena;
  • Oštećenje spolnog premaza, kada se vrata uopće ne zatvaraju, to jest, ne uklapa se čvrsto oko perimetra kutije;
  • Bilo je eksplicitnih praznina oko perimetra.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

U dizajnu unutarnjih vrata, poremećaj geometrije može biti skriven u bilo kojem dijelu.

Kada je potvrdio barem jedno od gore navedenih kršenja u visokokvalitetnom bloku blokiranja bloka, zaključak je jedan - vrata s kršenjem geometrije fitnessa. Prije nego što se uzima barem neka vrsta podešavanja vrata, vrijedno je proučavati blok za grešku, pa čak i tada biti prihvaćen za rad.

U glavnim razlozima zašto su vrata interijera iz prirodnog niza drva, ili od inače unutarnje uporabe, takvi nesporazumi uključuju:

  • premještene petlje s mjesta ugradnje;
  • deformacija okvira vrata;
  • povreda geometrije same krila;
  • Puhanje platna iz prirodnog niza drva.

Mnogi nedostaci da ga ispravno popravljaju vlastitim rukama, a za rad će biti potrebno u svim navedenim slučajevima:

  • PVA ljepilo ili drugi sastav ljepila za rad s drvom;
  • odvijač ili odvijač;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Planer, dlijeto;
  • čekić.

Alati za instaliranje i popravak skrovnih vrata

Možda ćete trebati još jedan jednostavan kućni alat, što je dopušteno tražiti susjeda ako je neprikladan u spremištu.

Inspekcija i popravak petlje

Prije svega, ako vam se sviđa vrata, preporučalo je da pregledate tende za petlje, jer je razlog najčešće skriven u njima , Da biste prilagodili i vratili funkcionalnost popravka krila, vrata neće trebati, moguće je samo ukloniti mrežu s petljima, kako bi ih pregledali i ispravili. Odgovor na pitanje kako ukloniti vrata s petlji, jednostavnim:

  • otvorite krilu;
  • Zamijenite FOMU na njega ili drugo prikladan predmet;
  • Korištenje foruma (ili ruke) podignite list od ispod-up.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Uklanjanje unutarnjih vrata s petlji

Tako će se krila osloboditi petlje, ali sada se mora sigurno držati kako ne bi oštetio. U te svrhe, ako se takva djela prvi put reproduciraju, pozivaju kućanstva na pomoćnike, koji barem podržavaju platno tako da ne padne.

Obično se pričvršćivanje petlji provodi na looping baru (postolje okvira vrata) uz pomoć drva vijaka. Ako su se vrata snažno spasila, onda:

  • Pod upletenim vijcima u rupama, preporuča se voziti drvene klizne, a zatim zasjeniti petlje na vijku za samozaštit.

Članak o temi: Slikanje obloge na loggiji i balkonu

Prethodni klinovi za umak u PVA ljepilo (ili stolariju). Da biste popravili petlje, koristite duže zatvarače, a vrata se mogu pridružiti 24 sata nakon sušenja adhezivnog sastava.

  • Ako situacija nije ispravljena s isključivanjem nakon jačanja petlji s klinovima i novim samoizvlaštenjem, preporuča se promijeniti nekadašnje mjesto ugradnje petlje.

U ovom slučaju, možete primijeniti stare petlje, ali ih položite na traku petlja na drugim mjestima, kao i na kraju samog krila.

Rezanje petlji u novim instalacijskim mjestima izrađuje se na isti način. Glavna stvar je ispravno izračunati osovinu vertikalnog položaja kroženih nadstrešnica i udaljenosti međusobnog. Udobrani u drvu su napravljeni pomoću dlijeta i šok izlaganja čekićem. Chisel je bolje koristiti s ravnom oštricom.

  • Ako su vrata spremila u kratkom razdoblju nakon instalacije, onda je problem zatvoren u veliku težinu sama krila, koju petlje ne stoje.

Ispravite položaj može samo dodavati dodatne petlje. Možete izrezati treću petlju tako da ga stavite na udaljenosti od oko 10-20 cm ispod gornjeg krošnja. Instalirajte dodatnu petlju, pomičući vrh nešto više.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Označavanje prostora za dodatnu petlju

  • Ako su vrata sjela nakon isteka dugog vijeka trajanja, onda može govoriti o trošenju.

Uz dugo razdoblje usluge, jezgra se oblakuje u petlji, koja se može jednostavno zamijeniti. Ali to ne može povećati funkcionalnost starih petlji, jer i oni također s vremenom. Bolje je kupiti nove petlje.

  • Uz nestacionansku uštedu lista vrata, petlja se ne može zamijeniti, već ispravno ispraviti.

Podešavanje vrata u ovom slučaju postaje čelični prsten koji se popločan pod metalnom jezgrom elementa. Lopta iz ležaja prikladne veličine u odnosu na promjer također može pomoći.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Podešavanje vrata pomoću čeličnih prstena za petlje

Ako to nije dovoljno ispraviti situaciju, onda ispod petlje možete napraviti podlogu koji je lagano podignut od strane petlje.

Ne zaboravite da nakon manipulacija s loiranim nadstrešnicama preporučuju se podmazati strojevima za profilaksu.

Otkrivamo deformaciju okvira vrata

Nakon što ste uspjeli prilagoditi vrata na šarkama, može se dogoditi da se ne otvaraju ni loše zatvara. Dakle, petlje nisu bile potpuno krive.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Potrebni razmak između krila i građevinske kutije

Problem je najvjerojatnije u nedostatku potrebne funkcionalne jaz između dizajna strukture i krila.

Da biste identificirali takav problem, trebat će vam razina zgrade na koju se provjerava vertikalna i horizontalna struktura. Vrata duž zatvaranja mogu se držati kutiju u bilo kojem dijelu. Ako je eksplicitna povreda definirana u instalacijskoj ili svjetlo deformaciji kutije, koja je moguće nakon isteka dugog razdoblja rada bloka, tada se problem rješava blagim uklapanjem strukture strukture na mjestu problema.

Članak o toj temi: Kako je lako i lako napraviti zavoj za zavjese s vlastitim rukama

Važno je napomenuti da prije uzimanja za preljev preklopa vrata, potrebno je temeljito osigurati da kutija nije podleći snažnoj deformaciji. Inače će se napori reproducirati uzalud, a platno će se razmaziti.

Kruti deformacija kutije je najizazovniji problem povezan s dizajnom dizajna vrata. Podešavanje vrata u ovom slučaju neće vam pomoći ako ne preuredite okvir. Uostalom, kako podesiti vrata ako je baza preklapanja podlegao napretku. Ako ignorirate deformaciju okvira, osim premještanja weba dijagonalno, regali će biti oslobođeni iz ravnine otvora.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Promjena kutije s dodatnim zatvaračima

Skew okvir je ispravljen slijedećim manipulacijama:

  • Od prljavih topova, sama klaonica je uklonjena;
  • Provodi se vertikalna mjerenja i horizontalna ugradnja regala;
  • Dijagonala otvora se provjerava;
  • Mjesto je pronađeno;
  • Od preklapanja, svi dekorativni elementi se uklanjaju: DOP, PlatBorks;
  • Okvir okvira je pričvršćen zaključanim vijcima koji ispravljaju položaj;
  • Građevinski materijali se uklanjaju iz praznina: žbuka, pjena za montažu;
  • U traženim mjestima, podupirači su postavljeni za okvir, koji će ga u budućnosti držati u ispravnom položaju;
  • U zaključku, praznine su ponovno otvorene i postavljene;
  • Ploče su instalirane na platformama i dobrom.

Povreda geometrije platna vrata

Prirodni niz drva je vrlo vrijedan proizvod, osobito u kućnom okruženju.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Otkrivanje deformacije krila

Materijali prirodnog podrijetla uvijek su cijenjeni. Ako tablica iz niza ili druge stavke dekorativnog dizajna stanovanja ne zahtijeva određeni stupanj pažnje i kontinuirane skrbi, onda ako vrata s drveta, možete biti krivi za vas.

Vrata su slabo zatvorena od drva zbog otekline, naprotiv, suhoću. Može se dogoditi jer:

  • da je stopa vlažnosti u sobi ne izdržava;
  • Jedinica se ne smije obraditi zaštitnim objektima ili posebnim impregnacijama;
  • Sama instalacija se mogla dogoditi, na primjer, u zimskoj sezoni, kada blok nije imao vremena za aklimatiziranje u unutarnjoj grijanoj sobi;
  • Ugradnja strukture niza se ne preporučuje u otvorima prostorija s konstantnim padom temperature i fluktuacije vlažnosti: kupaonice, tuševi i tako dalje.

Ako su vrata vidjela, onda ne biste trebali odmah voditi do građevinskog centra za novu zamjenu iz kombiniranog materijala. Popravak vrata iz niza prirodnog drva izrađena je vlastitim rukama vrlo jednostavno uz pomoć uobičajene rublje ili modernijeg alata.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Uklanjanje problema mjesta s dijelova krajnjih vrata

Za podešavanje krila pod parametrima kutije, moguće je metodom rezanja problema na platnu. Prije početka rada trebate učiniti barem vizualna mjerenja:

  • zatvori vrata;
  • procijeniti dimenziju postojećih praznina;
  • Uklonite vrata kadjeljcima;
  • Stavite traku na određena mjesta.

Svi nedostaci dizajna preklapanja susjednih soba ga dopuštaju vlastitim rukama. Ako metode ispravka nisu podložni, onda je bolje pozvati stručnjaka kod kuće. Uostalom, jeftinije greške da odmah iskorijeni, jer se tijekom vremena pretvaraju u velike kvarove.

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

(Vaš će glas biti prvi)

Popravak vrata: Uzroci sedimenta i metoda popravka vrata

Učitavam…

Čitaj više