Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

Anonim

Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

Napravite se septičara vlastitim rukama za privatnu kuću često odabiru kao ekonomičnija alternativa za kupnju tvorničkog pročišćavanja kanalizacije. Nezavisna gradnja zahtijeva vrijeme i trud, ali stvarno vam omogućuje da značajno uštedite novac.

Prednosti septikov

Ako ne tako davno, predmet rasprave bio je prednosti septike prije nego što je Cesspool, sada ovaj aspekt je bez sumnje. Materijalno, možete upoznati materijale o tome kako se septička jama za privatnu kuću ima svoje ruke različit od završetka, ili jedan od modela od drugog.

Doista, prisutnost septicizma na mjestu daje brojne prednosti:

  • Ekonomija - Učestalost s kojom morate platiti usluge stroja za procjenu, značajno se smanjuje, u slučaju korištenja najučinkovitijih višestupanjskih modela do jednom svakih 10-15 godina.
  • Sukladnost s uvjetima sanitarnih standarda i ekološki prihvatljivosti - Pravilno odabrani model i instalacija, kao i kompetentna instalacija praktično isključuju štetne tvari u pitkoj vodi, u biljkama kroz tlo, u vodu za zalijevanje, itd.
  • Udobnost - Ako se Septati radi ispravno, nema neugodnog mirisa čak i blizu postrojenja za pročišćavanje kanalizacije.

Vrste struktura i njihove značajke

Prilikom odabira septičkog dizajna obično pokušavate pronaći varijantu koja bi dala najbolje rezultate, ali to bi zahtijevalo manje vremena za izgradnju i rad. S jednakim drugim uvjetima (ispravan izbor volumena, odsutnost poremećaja nepropuštenosti, sukladnost s drugim zahtjevima za instalaciju, itd.) Učinkovitiji je septički s velikim brojem fotoaparata. , Međutim, izbor mora biti iskorištavanje svrsishodnosti. Osim toga, postoje načini za povećanje učinkovitosti kanalizacijskih objekata.

Jednorozni modeli

Jednostruko komorna septička s vlastitim rukama za privatnu kuću sa stalnim smještajem je bolje ne činiti. Takvi modeli su prikladniji za davanje, gdje obitelj dolazi s vremena na vrijeme. U biti, su najjednostavniji modeli ove vrste Poboljšana opcija običnog cesspoola Osim što jama nema vodonepropusne zidove i dno, stoga ne može zaštititi štetne tvari od ulaska u tlo. U većini slučajeva, takvi proizvodi su kumulativni i zahtijevaju periodično, prilično često uklanjanje sadržaja pomoću stroja za procjenu.

Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

Crpljenje hermetičkog kanalizacijskog spremnika s jednim komorom

Jednorozni seppicch bez pumpe je neka pretjerivanja , Dodavanje posebne pripreme za sposobnost može značajno poboljšati kvalitetu pročišćavanja vode i smanjiti frekvenciju pročišćavanja. Određene vrste bakterija u procesu vitalne aktivnosti razgrađuju kontaminirane odvode na čistu vodu i neutralne ili otrovne tvari. Ali čak i najnaprednije septičke jame trebaju čistiti, ali potreba se vrlo rijetko pojavljuje.

Članak o toj temi: Stvorite reljefne zidove s vlastitim rukama pomoću žbuke

Dvorozni proizvodi

Dvorodne septičke septičke u smislu dizajna mogu biti dvije vrste. Razlika je prvenstveno u uređaju donjeg spremnika. Voda podnio ostavku na prvu i drugu fazu je prilično čista, pa se u većini slučajeva može isušiti u tlo.

Uklanjanje vode može se provesti na različite načine:

  • kroz dno drugog spremnika (Za bolje oborine preostale netopljive suspenzije, prekriven je filtriranjem materijalom - šljunkom, glinom itd.),
  • kroz drenažne cijevi s rupama koji povećavaju područje odvodnje i pružaju dovoljno brzo uklanjanje vode čak iu gustim tlima s niskom propusnosti vode,
  • Pomoću crpke U spremniku za zalijevanje ili odvodnjoj jami.

Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

U fotografskom dijagramu dvokomorne seppice za privatnu kuću ili vikendicu

U drugom i trećem slučaju, na dnu drugog spremnika obično se provodi vodootporna (betonska baza s hidroizolacijom).

Trozijske izmjene

Septički uređaj u privatnoj kući s vlastitim rukama pomoću trostupanjske sustave za čišćenje omogućit će zalihe za obradu, uključujući i njihov sastav i kemijske nečistoće od deterdženata i organske. Fased oborine u komorama omogućuje da se riješi ne samo iz velikih netopljivih čestica, već i od suspenzije, a prolaskom kroz sloj materijala za filtriranje je završna faza uklanjanja najmanjeg uključivanja. Nakon što je provela potvrdu kvalitete analize, takva se voda ne može iscrpiti na tlo, ali i koristiti za zalijevanje.

Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

Septička od tri tenze, u posljednjem od kojih na dnu ispusni sloj za filtriranje pročišćene otpadne vode u tlu

Duboka čišćenja

Razgradnja nečistoća u takvim postrojenjima također je napravljeno pomoću bakterija. Ako se kulture koriste u nehlapljivim rujtovima, koje ne zahtijevaju zrak (anaerobni), onda je aerobna mikroflora dubokih čišćenja. Za trajnu dovod zraka koriste se kompresori, tako da se modeli nazivaju ovisnim o energijom.

Air dekompozicija aerobna bakterija prati aktivnija (nego u slučaju anaerobne mikroflore) odabirom bioplina, tako da je potrebna učinkovita ventilacija za septičke vrste ovog tipa. Moguće je analogijom s jednostavnijim strukturama za korištenje cijevi koja se povećava iz spremnika do određene visine, međutim, dodavanje cjevovoda do ukupnog sustava ventilacije postat će optimalna opcija. U isto vrijeme, tlak se treba usporediti u komunikacijama tako da dobavljači plinova ne ulaze u sobu.

Članak na temu: stol za prijenosno računalo u krevetu: faze rada

Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

Fotografija duboke biološke stanice za čišćenje

Prednosti dubokog čišćenja su:

  • Maksimalno učinkovito uklanjanje nečistoća,
  • Malo trajanje ciklusa.

Materijali za proizvodnju

Kanalizaci različitih vrsta mogu se naći na prodaju, međutim, vlasnici majčinstva često se pitaju kako napraviti septički tenk u privatnoj kući. Jednostavnost dizajna omogućuje vam da se nosite s takvim radom bez problema, važno je samo platiti dužnu pozornost na sljedeće aspekte:

  • Odabir dizajna i volumena,
  • Definiranje mjesta za instalaciju
  • Odabir materijala.

Na posljednjoj točki detaljnije se zaustavlja. Jedan od glavnih zahtjeva za materijale za izgradnju septicizma za kuću s vlastitim rukama je dostupnost. U suprotnom, značenje samozaposlenosti je izgubljeno.

Mi navodimo najčešće opcije.

  • Automobilske gume Odlikuje se visokim stupnjem vodonepropusnosti, važno je samo temeljito zatvoriti spojeve. Potreban volumen spremnika postiže se ugradnjom guma jedni drugima. Hrana i plastičnost materijala u ovom slučaju može biti nedostatak u zamrzavanju tla. Spremnici su prikladniji za kuće i ljetne vikendice te malu količinu stanara.

    Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

    Septički septički uređaj za septičke gume moguć je uz minimalne troškove, ali pouzdanost i trajnost neće biti najsnaže stranke

  • Ostaje nakon izgradnje kuće Cigle - dobar materijal za izgradnju spremnika. Ako želite, polaganje se može upravljati uvijanje, stvaranje dizajna uobičajenog oblika, ali za praktičnost i veću nepropusnost je bolje preferirati pravokutni oblik. Click septika zatvorena na betonskoj bazi mora biti obložena iznutra i izvan vodonepropusne materijale prije punjenja.

    Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

    Domaća septicitet cigle

  • Betonski prstenovi - još jedan zajednički materijal. Retrovjeri iz zvona imaju prikladan cilindrični oblik. Postoje blokovi s različitim promjerima, čime se ne može stvoriti potreban glasnoću. Kada instalirate, betonski prstenovi su međusobno instalirani, najniži prsten se temelji na betonskom temeljima. Blokovi su pričvršćeni cementnim mortom. Na kraju instalacije unutar i izvan spremnika obloženi su slojem vodonepropusnog materijala. Konstrukcija uređaja za čišćenje iz betonskih blokova zahtijeva manje vremena od izvršenja cigle, ali zahtijeva korištenje opreme za podizanje.

    Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

    Septička jak od betonskih prstenova jedan je od najpopularnijih struktura u privatnim kućama iu ljetnim vikendicama.

  • Veliki i višenamjenski Plastični kapaciteti, nazvani Eurocuba , Sasvim je pogodan za septički uređaj vlastitim rukama. Njihove prednosti su otporne na vlagu, eliminirajući vjerojatnost ulaska u tlu koji još nisu prošli pročišćavanje vode i malu težinu koja olakšava montažnu rad. Da bi se Europljani ne poplavi tijekom poplave, fiksiran je na betonsku bazu stezaljki.

    Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

    Eurocups - lagani i raspoloživi kapaciteti za privatnu kanalizaciju

  • Monolitne septičke jame Neki drugi od drugih opcija. U tom slučaju, septicinski uređaj u privatnoj kući je prikladniji za izvođenje kao jedan spremnik s jednom ili dvije particije, u kojima su ugrađene cijevi za transfuziju vode. Imajući čvrstoću i trajnost, monolitne strukture su izgrađene brže od opeke i ne zahtijevaju dizanje uređaja kao modeli iz betonskih blokova. Temelj se provodi u skladu sa standardnom shemom, a za proizvodnju zida, otopina se izlije u oplatu.

    Septička s vlastitim rukama za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

    Monolitna septička s betonom za 2 kamere

Kapitalne strukture izrađene od betonskih prstena, cigle i monolitnih modela bolje su prikladne za seosku kuću sa stalnim smještajem.

Preliminarni izračuni i savjeti o radu

Prije početka izgradnje, septica treba napraviti neke izračune.
  • Ukupna septičnosti, bez obzira na odabranu shemu i materijal, ne bi trebao biti ne manje od trodnevne stope potrošnje vode za život (po stopi od 0,2 kubika dnevno za svaki).
  • Mjesto postavljanja strukture čišćenja mora odgovarati sanitarnim standardima, posebno, biti dodatno od 30 metara od izvora pitke vode, a ne bliže od 5 metara od kuće. A udaljenost između septičke i najbliže ograde je 2 metra ili više.

Učinite konstrukciju ekonomičnijim i izdržljivijim pomoći će sljedećim savjetima da se septički izvrši u privatnoj kući:

  • U većini slučajeva preporučljivo je napraviti dionice u smislu spremnika za oko 20%. U tom slučaju, povećanje broja dionica neće biti težak problem nakon nekog vremena.
  • Uklanjanje oborina iz komora doprinosi čišćenju učinkovitosti. Kontaminirani spremnici nisu sposobni pružati visoku kvalitetu.
  • Izgradnja kanalizacije u konstrukcijskoj fazi seoske kuće uštedjet će na iznajmljivanju posebne opreme. Bageri i liftovi u svakom slučaju iznajmljuju se za veliku zgradu, u isto vrijeme možete koristiti auto rovove ispod cijevi, guzu za tenkove, kretanje betonskih prstena, itd.
  • Niska kvaliteta građevinskog materijala može se smanjiti na sva djela, tako da je potrebno uštedjeti kada se kupuju samo u razumnim granicama.

Sredstva za privatnu kuću to učiniti sami

I na videu možete vidjeti kako instalacija i instalacija sepce u privatnoj kući to čine sami. Primjer se prikazuje pomoću betonskih prstena.

Članak o temi: Pozadine: Moderni dnevni boravak pozadina dizajn

Čitaj više