Septička iz Eurocubeta to učiniti sami: bez crpljenja, kako napraviti od kubičnih spremnika, videozapisa

Anonim

Septička iz Eurocubeta to učiniti sami: bez crpljenja, kako napraviti od kubičnih spremnika, videozapisa

Jedan od načina pružanja visokokvalitetnog čišćenja otpadnih voda u privatnoj kući ili u zemlji bez viška potrošnje - napravite septičku jamu od Eurocubes vlastitim rukama.

Dizajn i značajke Eurocubeta

Eurocube je prikladan spremnik za skladištenje i transport različitih tekućina, čiji oblik je u potpunosti određen naslovom. Materijal za proizvodnju Eurocubes je izdržljiv netoksičan i otporan na kemijski utjecaj plastike. Debljina stijenke omogućuje vam da izdrže dovoljno velikih opterećenja - ovisno o modelu Eurocupa, imaju kapacitet od 800 do 1000 litara. Dodatna snaga za proizvode daje vanjski okvir od guste čelične žice. Izvana izgleda kao plastična posuda zatvorena u uskoj stanici. Za odvod tekućine, osigurana je rupa s kratkim vratom s poklopcem vijaka.

Kao materijal za samostalno donošenje objekata za liječenje, Eurocube pod septičkim spremnikom u kućici ili privatnoj kući ima Određene prednosti:

  • Potpuna nepropusnost za vodu, izbjegavajući ulazak prljavih zaliha iz sepce do tla,
  • mala težina, koja vam daje priliku za obavljanje svih radova na uređaju septičke, čak i jedna osoba bez korištenja posebne opreme,
  • Lako izvesti rupe i ugradnju cijevi (ulazni, izlaz i vezivni),
  • Velika brzina izgradnje strukture čišćenja,
  • Jednostavno održavanje septička
  • Vrlo visoka učinkovitost septike, pod uvjetom ispravnu instalaciju.

Septička iz Eurocubeta to učiniti sami: bez crpljenja, kako napraviti od kubičnih spremnika, videozapisa

Crtanje seppice dviju Sjedinjenih Američkih Država Eurocubeta

Nedostaci Septičke iz Eurocubes prema mišljenjima vlasnika su:

  • Niska čvrstoća plastike, koja povećava rizik od uništenja tijekom hladne sezone,
  • Potreba za popraviti kontejnere, koje zbog male težine u nepopunjenom stanju mogu se "pojaviti" tijekom poplava.

Treba uzeti u obzir da su nedostaci Eurocubeta kao septike relativne, to jest, mogu se u velikoj mjeri eliminirati u procesu pripreme za izgradnju i tijekom instalacijskog rada.

Načelo rada objekta za čišćenje

Ako je septička jama instalirana s Eurocubs, shema najčešće osigurava prisutnost dvaju sukcesivno povezanih spremnika. Kako bi se u potpunosti iskoristio volumen drugog spremnika, obično se nalazi odmah ispod prvog. Polako teče od jedne Eurocuba u drugu, odvode se riješe velikih frakcija koje se pohranjuju na dnu.

Članak o toj temi: Što je praktično i lijepo odvajanje zidova u hodniku

Septička iz Eurocubeta to učiniti sami: bez crpljenja, kako napraviti od kubičnih spremnika, videozapisa

Fotografija prikazuje shemu kako napraviti septički tenk iz eurokube dvaju spremnika

Projektiranje sestava iz Eurocuba podrazumijeva da se kanalizacijski objekti ovog tipa provode nehlapljive. Oni ne trebaju protok zraka, što znači da nema potrebe za instalacijom kompresora. Septičke ne zahtijevaju operativne troškove. Predloženi IL i teške nečistoće su podijeljeni od anaerobičnih (ne zahtijevajući zrak) mikroorganizme. U domaćim septičkim tenkovima iz Eurocubes bez crpljenja u početnoj fazi rada, potrebno je dodati bioaktivatore da ubrzaju procese čišćenja.

Otpadne vode crpne septičke u ovom slučaju neće trebati: pojašnjeni odvodi dolaze u polje filtra u kojem se prenose dodatno čišćenje, a akumulirani IL se može ukloniti bez upotrebe posebne opreme, za koju se preporučuje pružiti posebnu rupu za zatvaranje. Učestalost uklanjanja uličice iz septike je oko jednom ili dvije godine, u vrijeme jeseni.

Ako, stvaranje septičke jame za davanje s Eurocubes sa svojim vlastitim rukama, ne želite da sami ne želite pumpati, uvijek postoji mogućnost da nazovete za ove stručnjake opremom.

Potrebna količina septike određuje se kako slijedi: 200 litara vode koji ulaze u svaku osobu po danu pomnoženi su s brojem članova obitelji, a sve se to još pomnoženo s 3. Na primjer, za tri osobe će biti dovoljno septičnosti, volumen od 1800 litara, odnosno 1,8 kubičnih metara.

Priprema za montažu

Pronalaženje kako napraviti seppicch od Eurocubes i dobivanje materijala potrebnih za izgradnju, možete početi pripremni rad.

Prilikom odabira mjesta gdje planirate instalirati septičku jamu u Eurocubes bez pumpanje vlastitih ruku, morate uzeti u obzir da ne bi trebao biti bliži kući i 30-50 m do dobro / dobro.

Septička iz Eurocubeta to učiniti sami: bez crpljenja, kako napraviti od kubičnih spremnika, videozapisa

Mjesto sedica na mjestu

Septička septička povučena je u instalaciju s marginom. Veličina jaza između zidova spremnika i zidova bitno ovisi o značajkama odabranog dizajna.

  • Kako bi se zaštitila prijestupnost smrznute, često se ugrađuje pjena ili drugi termalni izolator otpornosti na vlagu.
  • Povećati snagu, ispuniti prazninu betona ili ugradnju "kutije" iz ploča.

Članak o toj temi: Građevinsko vijence za zavjese: Izračun duljine, savjeti

Temelj se izlije u dampinsku jamu Od betona, debljina od oko 20 cm. Na stupnju stvrdnjavanja, metalne kuke ili prstenove za "sidrenje" plastičnih spremnika instalirane su u temelj, što će spriječiti njihove pop-up.

Oplata za temelj septike izvodi se stabljika, uzimajući u obzir činjenicu da se druga kocka treba postaviti ispod razine od prvog.

U isto vrijeme Jesti rov filtracije U kojoj će se perforirana cijev položiti pored sklonosti naginja iz septičke.

Eurocups također treba pripremiti za ugradnju , Dostupna ispusna rupa je zatvorena. Ima premalog promjera i nalazi se nisko, tako da se ne može koristiti za povezivanje cijevi.

Izvršene su druge rupe:

  • U prvoj Kubi - ući u kanalizaciju i za tekućinu u drugi spremnik.
  • Na drugoj Kubi - ulaz iz prvog kapaciteta i izlaz na polje filtra.
  • Na gornjim ravninama svake kocke - rupu za ventilacijsku cijev.

Za opskrbu cjevovoda, sve rupe se isporučuju s TEES-om, a lokacije veza pažljivo zatvorene.

Septička iz Eurocubeta to učiniti sami: bez crpljenja, kako napraviti od kubičnih spremnika, videozapisa

Instalacija i brtvljenje cjevovoda

Montaža

Septička iz kubičnih spremnika instalirana je tek nakon završetka svih pripremnih radova. Temelj betona u ovom trenutku mora birati snagu. U nekim slučajevima prakticira se djelomično Punjenje spremnika vode Da bi se lagani spremnici ne prebacili na svakoj žurbi.

  • Nakon što su spustili spremnike u jamu, oni su fiksirani na temelj, povezuju se s metalnim kabelima, stezaljkama ili drugim mjestima s metalnim sandukom s prstenovima ili kukama koje se nalaze u temeljima. Između spremnika za septar može biti povezan s priključcima za zavarivanje na njihov željezni okvir.
  • Nakon toga spojite cijev za protok između spremnika i izlaz u polje filtracije iz druge septičke spremnike.

    Septička iz Eurocubeta to učiniti sami: bez crpljenja, kako napraviti od kubičnih spremnika, videozapisa

    Ugradnja struje i ventilacije

  • U isto vrijeme, možete postaviti cijev na septički ulaz. Nakon toga, bit će spojeno na kanalizaciju. Važno je da je u cijeloj kući prije septike, pristranost cjevovoda bio oko 2 cm za svaki mjerač duljine.
  • U jaz između zidova jame i spremnika uspostavljaju se termalni izolator ili sloj toplinske izolacije i materijal za zaštitu od stiskanja (ploče liječene antiseptičkim, profesionalistom itd.). U nekim slučajevima, povećati cjelokupnu snagu septičkog dizajna, te praznine betone. Metalna rešetka Eurocubes u ovom slučaju služi pojačanju. S obzirom na plastičnu ne previše visoku čvrstoću, punjenje se provodi pažljivo i faze, izlivena u jaz svaki kasniji dio otopine tek nakon učvršćivanja prethodnog.
  • U rupama gornjih površina Eurocubeta preko tees, ventilacijske cijevi su instalirane, zatvaranje zglobova.

    Septička iz Eurocubeta to učiniti sami: bez crpljenja, kako napraviti od kubičnih spremnika, videozapisa

    Spremnost od kubičnih spremnika u jamu za zatrpavanje

    Nakon toga, cijeli dizajn seppice je izoliran pjenom. Ponekad nakon toga se provodi lijevanje betona, međutim, ova metoda ne dopušta, ako je potrebno, pregledati septičku jamu ili priključak spremnika s cjevovodima. Bolje je zaspati gornju ravninu šljunka, nakon čega je ispunjena tlo ekstrahiranom tijekom kopa tla. Odvodn kanal s perforiranom cijevi koji je položen u njoj također spava šljunčanim ili glinom, koji neće spriječiti prolaz vode, nakon čega se tlo napuni.

Pravila o radu

Za maksimalnu izdržljivost seppice iz Eurocubes i osiguravanje učinkovitosti, važno je biti u skladu s pravilima rada kanalizacijskih objekata ovog tipa:
  • Periodično uvodi posebne biološke pripravke za septičke
  • spriječiti maksimalno punjenje rezervoara u hladnoj sezoni,
  • Podrška ventilacijskim kanalima s usisnim ventilima ili koristite zajednički ventilacijski uspon tako da se zone rijetka zraka ne formiraju u kanalizacijskim cijevima, koje sprječavaju struju slobodne tekućine.

Septička iz Eurocubes Video

I u ovom odjeljku možete gledati video na našem članku, koji pokazuje gore opisani proces na izgradnji septicizma u zemlji.

Članak o temi: Zagrijavanje lože Učinite to sami: Upute korak-po-korak (fotografija i video)

Čitaj više