Brtvljenje pod tušem

Anonim

Pitanje kako šivati ​​tuš kabinu, nastaje prije svakog vlasnika tijekom instalacije ili rada.

Brtvljenje pod tušem

Često uzrok propuštanja postaje propuštanje šavova.

Odabir brtvila za tuš paletu i kabine

Brtve - pastoy materijal, široko se koristi za brtvljenje različitih veza. Brtve je pronašao svoju uporabu pri jačanju spojnih šavova u građevinskim materijalima, prazninama oko prozora ili vrata, grijanje i vodovodne cijevi, prilikom instaliranja keramičkih pločica i vodovoda.

Brtvljenje pod tušem

Uz posebne silikonske brtve, možete koristiti transparentan akvarij silikon.

Silikonski brtvila se koriste za zatvaranje slotova i lijepljenja dijelova između sebe. Ovaj materijal, zbog otpornosti na vodu, dobro je pogodan za kuhinju i kupaonicu. Silikonski brtvila stoje za ultraljubičasto zračenje.

Prirodni antibakterijski silikon se koristi kao brtvilo, za instaliranje umivaonika, ugradnju tuš kabina, keramičkih površina za lijepljenje, aluminij, staklo, metal.

Visokokvalitetna silikonska brtvila je izrađena od hidrofobnog punila (više od 45%), silikonske gume (više od 45%), relativnog plastifikatora, katalizatora, fungicida, tiksotropnog sredstva. Ova vrsta brtvila proizvodi Antia, Stern, Somafix. Najbolji brtvilo za tuš paletu je ona koja se sastoji samo od silikona bez dodavanja drugih nečistoća. Takav materijal ima najmanji skupljanje (do 2%). U manjim količinama mogu postojati sljedeće nečistoće:

  • organska otapala;
  • organski puni:
  • Mehanička punila (kvarcno brašno, krede).

Ako sastav materijala sadrži fungicid, može se koristiti i za kupaonicu, budući da fungicid ne daje razvijaju gljivice i plijesni u sirovom prostoru. Odabirom između neutralnog i kiselog silikona bit će poželjno za prvu opciju. Nema oštar miris i više je svestrani.

Članak o temi: Domaći sušilo za rublje za grijanje radijatora

Kabine su zapečaćene ne samo s rasprostranjenim posebnim silikonskim brtvitima dizajnirane izravno za zatvaranje tuš kabine, ali i transparentni akvarij silikon.

Razlike brtvene tuš kabine

Brtvljenje uključuje uporabu sljedećih materijala:
  • brtveni kabel;
  • vjetrovi;
  • silikon brtvilo.

Kako bi se pravilno zatvorila paleta i tuš kabina, pripravite vezne površine. Očistite stare slojeve, prljavštinu, prašinu i odmastite ih. Obavite postupak je poželjno na dan brtvljenja.

Da biste uklonili stari brtvilo, upotrijebite otapalo za silikon.

Kada se koristi polisulfid, silikon, akril, butil brtvila, šupljina i šavovi ne samo pročišćeni, već su i sušeni. Stručnjaci ne preporučuju korištenje sapuna ili deterdženti za tu svrhu, budući da su u stanju pogoršati adheziju.

Stari brtvila i druga kontaminacija betonom i kamenim površinama uklanjaju se žičanom četkom, s posebnim pripravcima za čišćenje i otapalo, ako je potrebno. Metal, plastika i stakla brišu se s tekućinom koja sadrži otapalo ili alkohol, a ostaci su suho obrišeni ubrus. Kako bi se zaštitila područja onečišćenja uz bešavni šav, upotrijebite ljepljivu traku koja se uklanja odmah nakon završetka rada.

Obrađena površina ne smije biti previše hladna ili vruća. Optimalni temperaturni raspon je u rasponu od 5-40 ° C. Tuba s brtvilom Preporuča se zagrijavanje na sobnu temperaturu. Metoda ekstruzije određena je tipom ambalaže. Brtve se pojavljuje s vrha nakon komprimiranja cijevi. Da bi se stvorio lijep šav i uklanjanje viška materijala, koristite lopaticu navlaženu u vodi. Potrebno je bez odgode obaviti postupak, budući da se film na površini brtvila pojavljuje vrlo brzo, tijekom 5-30 minuta, ovisno o sastavu. Prosječna brzina stvrdnjavanja materijala je 2-4 mM dnevno na vlazi od 50% i temperaturi od 20 ° C.

Slijed performansi

Brtvljenje pod tušem

Shema montaže bočnih zidova tuš kabine.

Članak o temi: "Tri vrata" (Tambov) - direktorij ulaza i snimljivih vrata

Sva se rad provodi isključivo na suhoj površini. Provedite sklop tuširanja u skladu s uputama: Ugradite bočne zidove i prvo sigurni sve vodilice pomoću vijaka, pričvrstite vrh i crijevo.

Svaka faza montaže popraćeno je temeljitim premještanjem svih spojeva i brtvenih spojeva. U isto vrijeme, pobrinite se da su rupe za elemente za pričvršćivanje (vijci, vijci) ostali "vani". Zbog toga će se dogoditi konačna skupština kabine bez oštećenja brtvenog sloja.

Sea-pokrivene šavovi su fiksirani vijcima i ostavljaju do potpunog sušenja. Ako postoji višak silikona, mora se pažljivo ukloniti vjetar do trenutka potpunog pojašnjenja.

Zatim je brtvljenje tuš kabine s prednje strane. Ovo koristi brtveni kabel. Umeće se u mjesto podešavanja okvira kabine i stakla i dodatno se obrađuje brtvilo za poboljšanje vodonepropusnih svojstava problematičnih područja.

Nakon sušenja provjerite nepropusnost strukture, dovoljno je poslati snažan tlak vode s tušem na sve veze. One se ponovno pronađu tragovi malih curenja, prije ponovnog zatvaranja, potrebno je potpuno osušiti kabinu od vlage. Još jednom, pažljivo prođe brtvilo za sve "probleme" mjesta.

Uklanjanje brtvila s palete za tuširanje

Da biste uklonili višak brtvila, možete koristiti nož, oštar britva, škare, odvijač i komad Pembol.

Često postoje situacije koje zahtijevaju popravak i demontiranje starog brtvila za zagrijavanje kapica za tuširanje. Uklonite stari silikonski brtvilo iz palete pomoću bijelog duha. To će zahtijevati bijeli duh, oštricu, krpe, deterdžent. Čista krpa u mooku u bijelom duhu i obrišite mjesto silikonskim brtvilom, pričekajte 30 sekundi. Tijekom tog vremena, silikonski brtvilo dobiva konzistenciju željeza i omekšala. Uzmite oštricu i razmislite o brtvilo od stakla ili pločice. Na mjestu silikona, debelo žućkasto mjesto može ostati, za njegovu likvidaciju, ponovno obrisati mjesto.

Članak na temu: Koje će boje kombinirati s bež pozadinom?

Mehaničko uklanjanje silikona iz palete moguće je samo za površine koje nisu izložene pojavu ogrebotina. Uklanjanje brtvila je napravljen oštrim nožem i plavcem. Mehaničko čišćenje stakla počinje uklanjanjem velikih silikonskih rasta, postupak mora biti točno, kako ne izaziva pojavu ogrebotina.

Očistite tuš kabinu također mogu sa soli. Zaspava se u gazu, presavijeni u nekoliko slojeva, oprezni kružni pokreti obrišite mjesto s ostacima silikona.

Nakon uklanjanja brtvila, kabina se uklanja iz palete. Ako silikon nije u potpunosti uklonjen, izrežite ga nožem, stavljajući alat u spoj između palete i zidova. Nakon uklanjanja zidova kabinskih ostataka silikona, uklonite s rubova palete uz pomoć plavog. Uz uredno izvršenje rada površine akrila, neće utjecati. Nakon toga, elementi tuš kabine obrišite čistom suhom krpom.

Čitaj više