Rolete s vlastitim rukama od djevojke: savjeti i nijanse

Anonim

Da biste napravili rolete vlastitim rukama, ne nužno imaju inženjerske vještine i dizajnera fantazije. Razdjelnik majstorskih klasa i dostupnost priključaka omogućuju bilo kojoj osobi ako se želi pretvoriti u dekorator. Horizontalni, valjani i okomici mogu biti funkcionalni dodatak dekor prozora ili u potpunosti zamijeniti uobičajene zavjese. Danas su najjednostavniji sustavi s papira, kompleksnih tkanina i praktičnih plastičnih proizvoda posebno popularni. Odabir optimalne opcije, vrijedi zapamtiti skladnu kombinaciju slike s ostatkom dekoracije. Na primjer, najjeftiniji filtar svjetla papira za prozor će izgledati vrlo neprikladno u šik dnevni boravak opremljen visokokvalitetnim i skupim namještajem.

Kako napraviti originalne horizontalne rolete vlastitim rukama?

Najlakše i pristupačnija slijepa opcija je sustavi za zaštitu od sunca horizontalnog tipa. Da bi ih stvorili, to će se smanjiti pozadine (najbolje - namijenjena pod slikanjem), ravnalo, škare, tiskarski nož, čvrsti uže ili kabel, ploča rupa (plijesni), držač, dekorativni utikač i dvostrani traka.

Da biste napravili rolete vlastitim rukama, morate izvršiti sljedeće korake.

  • Provesti sva potrebna mjerenja i odrezati komad pozadine željene veličine. Važno je s obzirom na to da je najčešći varijanta web, formirana harmonika, tako da je potrebno dodati oko 30 cm na duljinu reza. Širina modela treba biti jednaka širini prozora.
  • Od platna napraviti harmonicu. Proizvod će izgledati oprezno ako prethodno se prijavite na pogrešnu stranu zavjesa oznake. Nabori se ne smiju učiniti premalom, preporučenu širinu dasaka od 3 do 6 cm.
  • Sljedeće je formirana od strane harmonike, dok je donja ploča mora biti u obliku potpune faze, a gornja se ona savršeno približava širinom krila na koju će biti pričvršćena.
  • Harmonik se navija u jednu liniju, rupa se obavlja u središtu s bušenjem rupa. Može imati oblik srca, zvjezdice ili jednostavan krug. Slično rješenje će gledati na površinu prozora zanimljivije od čvrstih horizontalnih zavjesa.
  • Kroz rupu se koristi kabel, koji je fiksiran na vrhu proizvoda pomoću čvora i zaglavljen je s bilateralnim viskijem.
  • Zavjese moraju biti ponovno pojave da bi razumjeli koliko dugo je potrebno uže. Krajnji rezultat mora se dodati nekoliko centimetara.
  • Donji rubovi zalijepite između sebe, dok ih morate ispraviti i formirati lijep "paun rep". Zaključavanje je fiksirana na kabel s kojim će se kontrolirati platno upravljanje i utikač.
  • Kada je proizvod spreman, pričvršćuje se na krilo pomoću dvostrane trake. Važno je s obzirom na to da je takav privitak dovoljan za plastične okvire. Čak će se i sjenila papira dodatno pričvrstiti na drvenu krilu.

Vijeće

Ova metoda je optimalna opcija za koju se proizvode horizontalne rolete. Ako dno ne lijepi u obliku polukruga, rubovi proizvoda će se neprestano nadmašiti, dajući modelima iteštinski izgled. Dodatne neugodnosti - takvi modeli prilikom podizanja moraju se dodatno fiksirati s krpeljima.

Rolete s vlastitim rukama od djevojke: savjeti i nijanse

Jednostavna verzija proizvodnje okomite rolete s vlastitim rukama

Izrada vertikalnih sjenila kod kuće nije lako, ali možda. Da biste to učinili, možete koristiti posebne plastične daske ili glazirane slikanje. U prvom slučaju, samo trebate izgraditi lamele koristeći posebnu dodatnu opremu i objesiti ih na lancu. U drugom radu bit će malo više.

  • Prvo trebate odlučiti, zavjese će zatvoriti samo područje prozora ili ne doći do poda samo nekoliko centimetara. Širina lamela mora biti unutar 12 cm. Za rezanje potrebno je koristiti vladar brojila ili dugu željeznicu, inače se dio proizvoda dobiva krivulje i netočne.
  • U gornjem i donjem dijelu primljenih elemenata, posebne široke lubanje su fiksne. U isto vrijeme, kuke s navojem moraju biti unaprijed izgrađene. U idealnom slučaju, vertikalne tračnice su također dobrodošle.
  • Nakon toga, u svim gornjim tračnicama na istom mjestu, male rupe su izbušene kroz koje će se elementi povezati.
  • Kabel se vrši kroz pripremljene rupe, koje se preporučuju unaprijed kako bi podmazali s pouzdanim ljepilom. Vertikalne lamele su fiksirane na određenom mjestu, što će olakšati proces rada i njihovo kretanje u području prozora.
  • Aluminijske ili plastične vodilice koriste se za montažu lamele. Priloženi su svojim posebnim klizačem, a na njih, pak, lamele su fiksirani kroz gornje kuke.
  • Važno je s obzirom na to da je potrebno ostaviti barem 20-30 cm kabela za formiranje kontrolne petlje. Zahvaljujući fiksiranju lamela na ljepilo, elementi će se rotirati. Da bi vertikalne rolete presele na strane, potrebno je dodatno pričvrstiti tanku šipku na šarke do gornje daske.

Članak o toj temi: Završna obrada padina Windows Senvich panela - završna faza instalacije

Ako koristite pozadinu za slikanje za stvaranje zavjesa, bit će moguće dati proizvod bilo koju boju i prikaz.

Rolete s vlastitim rukama od djevojke: savjeti i nijanse

Proizvodnja tkanine valjanih zavjesa kod kuće

Ako imate osnovne vještine šivanja, možete se napraviti čak i valjane zavjese. Praktične tkanine u pratnji ukrasnim elementima postat će pravi ukras prozora i omogućiti kontrolu osvjetljenja prostorije. Funkcionalne strukture mogu djelovati kao neovisni element ili kombinirati s klasičnim nosačima ili til.

Važna točka je odrediti vrstu pričvršćivanja. Prilikom montaže sustava na zid možete doći do punog blokiranja sunčeve svjetlosti. Ako popravak proizvoda na odvojenim zaklopcima, prozor se neće povrijediti. Prilikom odabira materijala za buduće zavjese, trebali biste dati prednost posebnim tkivima liječenim antistatičkim i antibakterijskim pripravcima. Pojednostavit će proces skrbi za proizvode i zaštititi stanovnike prostorije od prašine i akumulirati u zraku alergena. Prilikom uređenja kuhinje možete odabrati poliester ili materiju s teflonskim premazom. Moderni proizvođači su spremni ponuditi čak i tkanine s prskanjem, što izgleda bogato i ništa ne daju činjenicu da domaći proizvodi.

Da bi se valjane rolete vlastitim rukama, bit će potrebni sljedeći materijali:

  1. Dva rezova omiljenog materijala;
  2. Posebno tkivo za formiranje Gartersa;
  3. Drveno drvo s poprečnim presjekom od 2,5 cm;
  4. Okrugli drvene grake promjerom od oko 2 cm;
  5. Veliki namještaj s papirnatim isječcima;
  6. Odvijač i nekoliko vijaka;
  7. Pribor za šivanje.

Protok rada sastoji se od sljedećih koraka.

  • Određene su dimenzije dijelova tkanine za stvaranje proizvoda. Širina treba biti jednaka širini prozora plus 2-2,5 cm po bateriji. Duljina je jednaka visini prozora plus 8-15 cm i plus 2-2,5 cm po bateriji.
  • Od dijelova tkanine (koji mogu biti različiti dizajn) su izrezati dva platna. Oni se međusobno postavljaju pored druge strane, zaplijenjenjem iznad strana i s drugim rubom i skinula na pisaći stroj.
  • Rezultirajuća vrećica mora biti okrenuta, zašijte jaz i udarite šavove.
  • Platno širiti nevažeću stranu, drvo je postavljeno na vrhu gornjeg dijela (to bi trebao biti 1 cm ukratko, od platna), okrenite krpu i popravite stabla na stablo.
  • Od dna platna, uredni džepovi se šavovi, koji je ušiven. Ovaj korak će omogućiti da platno ostane glatko i ispruženo u raspoređenom obliku.
  • Od dodatne tkanine, trake se izrezuju u dvostruku visinu prozora plus 30 cm i 8 cm širine. Od njih su napravljeni vrpci koji će zadržati cijeli dizajn.
  • Dobiveni gradilišta okreću se gornju drvenu dasku na istoj udaljenosti od rubova proizvoda i pričvršćene na stablo s nosačima.
  • Kada je proizvod u prolivenom obliku, gradilišta se jednostavno visi u obliku dekorativnih traka. Ako se sjenila treba podići, vrpce se provode ispod dna zavjese, platno se ručno iskrivio u valjak, koji je fiksiran s Garters. Najčešće se trake prenose kroz vrh proizvoda i kravate na ukrasne igle unaprijed.

Članak na temu: Londonske zavjese Učinite to sami: tehnologija krojenja, značajke

Rolete s vlastitim rukama od djevojke: savjeti i nijanse

Izlaz

Dostupnost materijala za stvaranje domaćih žaluzina omogućuje vam da odaberete čak i nekoliko prikladnih opcija koje se mogu promijeniti po volji. Korištenje dodatnih dekornih elemenata omogućit će slike jedinstvenosti.

Nije teško brinuti se za modele, ali ne morate zaboraviti da specifičnosti proizvoda dovode do njihovog brzog trošenja. Važno je razmotriti da ako koristite slične proizvode u kućanstvu, platno će se morati redovito mijenjati.

Čitaj više